banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Jul 2025, 17:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
TBPTKO je napisao:
U crkvu idem samo onda kad sam pripreman da se pricestim. Nemam rimokatolicke navike da idem u crkvu svake nedjelje ili svakog prazika (treba malo drustvo i kafane posjetiti) .

Дакле, ко иде редовно у цркву тај је римокатолик, а онај ко иде једном годишње и осуђује други тај је православац до.... :P

То је религија бивших комуниста, којима немају трунке покајања. Сви су криви, само су они увек у праву.

Ja kao vjernik sam vrlo tanak i podlozan necrkvenom zivotu. U toj mojoj slabosti jos vise me sablazne oni koji bi trebalo da budu uzor poboznosti i duhovni ucitelji ovakvima kao ja. Oni su u crkvi kao duhovni oci svaki dan, svaki sat, svaki minut i svaki sekund. Kad i njih vidim da su raspojasani nevjerjem svog zivota i da trce za mastima i slastima ovoga svijeta, gubim zelju da kod takvih na molitve idem. Ako oni nemaju silu Bozije blagodati da zive bogougodnim zivotom, kako ce je meni dati. Licemjerjem i glumeci poboznost za oltarom sigurno nece. I zato se rugam njima, ne bi li oni popravljajuci sebe i mene popravili i na pravi put spasenja izveli! Od ovakvih nema spasenja ni njima ni meni.

:drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 22:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Ваљда има неко и честит да се угледаш, а не само ти грешници :wink:

Ти си погрешан човек, у погрешно доба. Да је ово 17. век, а ти шпански бискуп. :evil:

А што се поправке тиче, доћи и до тога. Поправићеш се после неколико роштиља. :oops: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Vidusa je napisao:
Ja kao vjernik sam vrlo tanak i podlozan necrkvenom zivotu. U toj mojoj slabosti jos vise me sablazne oni koji bi trebalo da budu uzor poboznosti i duhovni ucitelji ovakvima kao ja. Oni su u crkvi kao duhovni oci svaki dan, svaki sat, svaki minut i svaki sekund. Kad i njih vidim da su raspojasani nevjerjem svog zivota i da trce za mastima i slastima ovoga svijeta, gubim zelju da kod takvih na molitve idem. Ako oni nemaju silu Bozije blagodati da zive bogougodnim zivotom, kako ce je meni dati. Licemjerjem i glumeci poboznost za oltarom sigurno nece. I zato se rugam njima, ne bi li oni popravljajuci sebe i mene popravili i na pravi put spasenja izveli! Od ovakvih nema spasenja ni njima ni meni.
:drinking:

Da, u ovome je sustina. Zato treba sam istrazivati a ne prihvatati sve sto drugi kazu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 22:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Озбиљни истраживачи Библије нпр. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TBPTKO je napisao:
Ваљда има неко и честит да се угледаш, а не само ти грешници :wink:

Ти си погрешан човек, у погрешно доба. Да је ово 17. век, а ти шпански бискуп. :evil:

А што се поправке тиче, доћи и до тога. Поправићеш се после неколико роштиља. :oops: :lol:

Da, ima jos malo blagocestivih vladika koji Crkvu Crkvom smatraju, a jeres jeresju nazivaju i poboznim zivotom zive. I dok je takvih idem u Crkvu kad se duhovno pripremim za pokajanje i svetu pricest. Ako i oni ucute, zaludu je ici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 22:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Благо теби кад и владике познајеш.......

Што губиш онда време с нама на форуму.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TBPTKO je napisao:
Благо теби кад и владике познајеш.......

Што губиш онда време с нама на форуму.

Vladike djeluju javno i otvoreno te je lako znati kakav je ko. Rijeci i djela njihova svjedoce za svakog od njih.

A sto si ti na forumu? Da palamudis uceci naopako! E, ja ti ne dam govoreci kako je bilo i kako i dalje treba da bude ono sto je bilo. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 12:01 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Maj 2007, 18:03
Koga ti učiš , a sam nemaš pojma. Da si išao u crkvu čuo bi kako je Hristos dao vlast apostolima da vezuju i dreše, kako onaj ko posle opomene, ne posluša Crkvu, neka ti bude kao naznabožac i carinik.
Ti u crkvu ne ideš, niti Crkvu slušaš, a gradiš se da si najpametniji.
Kao neki pravoslavac, a samo sipaš uvrede na pravoslavne. Ti misliš da smo mi ovde retadirani, da ne razumemo ništa, da si samo ti pametan?

Pa, nije tako.

Da se goniš, ber u tri lepe... piramide.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cveja je napisao:
Koga ti učiš , a sam nemaš pojma. Da si išao u crkvu čuo bi kako je Hristos dao vlast apostolima da vezuju i dreše, kako onaj ko posle opomene, ne posluša Crkvu, neka ti bude kao naznabožac i carinik.
Ti u crkvu ne ideš, niti Crkvu slušaš, a gradiš se da si najpametniji.
Kao neki pravoslavac, a samo sipaš uvrede na pravoslavne. Ti misliš da smo mi ovde retadirani, da ne razumemo ništa, da si samo ti pametan?

Pa, nije tako.

Da se goniš, ber u tri lepe... piramide.

Ekumenski pravoslavci, ogrezli u jeresi, vjesto glume poboznost dok ih ne razdrazis. Onda sa njih padaju maske i na jeziku su im psovke i uvrede i Boga i ljudi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 14:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Главно је да си ти добар и фин :o
Одмах се види бечка школа :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja to radim na umjetnicki nacin, ne kao vi. Direktno psovanje je stil ulicarskog sljama. Evo ovako to ja radim:

JEDNOM VOLU

Govedja ti pamet
Ko govedo sudis
Nemoj, vole, svoje
Znanje da mi nudis

Ja sam ljudski soj
Ti od stoke rasa
Ja sam sa visine
Ti si niza rasa

Od mojeg su soja
Kraljevi i sveci
A koji su tvoji
De nam, vole, reci

Idi pasi travu
I rici po polju
Donijecu ti mekinja
Osoliti solju

Idi pasi travu
Porasce ti cijena
Ako trave nema
Donijecu ti sijena

Idi pasi travu
I cuvaj se zgode
Da te koji obad
Siljkom ne ube

Idi travu pasi
I zekulje ganjaj
Iz ljudskog se drustva
Volusino, sklanjaj

:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 23:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Никада нећеш заборавити чобанске дане 8)

Дирљиво :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mnogi zasluzni Srbi od vodja ustanaka do svetitelja Crkve bijahu u djetinjstvu seljaci i cobani.

Zaista, kome ti mases tom srpskom zastavom i sta ce tebi ta zastava?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 09:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Прво, не бих желео да се свађам и обесмишљавам овај форум. Људи овде долазе да размене мишљења о духовности , а не да читају лудине. Ако неко жели да се свађа имају за то друга места. Овде се расправља о вери и глупо ми је да причам са неким ко се изјашњава као православац, а истовремено оспорава благодат СПЦ и пише рђаве ствари о њеним члановима. Којој Цркви онда припадаш, када ти нико не ваља, када на службе не идеш, када не налазиш ништа позитивно у Цркви ?
Мала деца у игри измисле неког пријатеља са којим се друже, разговарају, па
си можда и ти измислио неку своју цркву у којој си ти патријарх, владика, ђакон и верник у исто време.
:lol: Имаш право на то.

Такође је без везе да овде кукаш на бановање са газиместана, једног расколничког сајта. Шта ми имао с тобом ? Једино ако тражиш подршку или покрећеш петицију да те врате, нема проблема, ја ћу први потписати.

И био си лош чобан, као што ти и сад иде слабо теологија. Во не јури за зекуљама, него бик. :wink:

Од мене ти свако добро и да нађеш своје место у свему томе.
:P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jesam li pravoslavac ili nisam to tebe nije briga, Bog zna.
SPC je u jeresi. Ekumenizam je jeres. I samo clanstvo SPc u SSC i CEC -u dovoljno je da bude u jeresi. Priznavanje tkz. teorije grana Crkve ozvanicili ne postoji Jedna Crkva sa punocom blagodati, nego ih ima vise sa razdjeljenom blagodati. Rimokatolicizam su ozvanicili ravnopravnom Pravoslavlju i ,kazu, da se ne mogu zajedno pricescivati samo zbog raskola. Sve dogmatske razlike i rimokatolicke jeresi zanemarili su i nastoje narod prilagoditi tim hulama....
Ako te zanimaju dokazi, ima ih tona. Moje banovanje na gazimestanu je samo dokaz koliko ste vi prepredeni: jedni javno zagovaraju ekumenisticku jeres i ujedinjenje Crkve sa "Crkvama", a drugi (mozda jedni te isti) otvaraju kaobajagi antiekumenski sajt samo da bi odrzali narod u jerestini trubeci da SPC nije u jeresi. Da nije Svetih dogmata, kanona i Svetih Otaca mozda biste i mogli to sakriti, ali ovako nemate sanse. Mozete samo puke neznalice i teske bezboznike pokupiti sa sobom.
Zasto me banovase: da ne bih otvorio oci onima koji jos ne vide.
Eto, anonimuse jednog foruma, tako ti je to sa tvojom jerestinom. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 14:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Vidusa je napisao:

Ovde nisi banovan pa jesi li nekome "otvorio oči"?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Vidusa je napisao:

Ovde nisi banovan pa jesi li nekome "otvorio oči"?

Da je i ovdje moderator TVRTKO, Urednik gazimestana, Car Dusan, cveja, svestenik SPC, episkop SPC ili svetac koji (jos) hoda, patrijar carigradski ili papa i odavde bih bio banovan.
Sve mi se cini da i na Vadera ovi gore naborojani cine pritisak da me otkaci. :wink:

Da li sam ikome otvorio oci? U pravu si...nisam (cini mi se)... :cry:
Zato mi nije krivo kad me banuju jer i tako od sve price nema nista! Sto ce biti bice: priznace papu i poklonice mu se i tada ce da se zacari Antihrist. To je nase vrijeme, sljedecih 10-tak godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 15:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
[ i tada ce da se zacari Antihrist. To je nase vrijeme, sljedecih 10-tak godina.

Који флеш, јеееее :lol: :D

Последњи пут, нисам за газиместана, не залажем се за твоје бановање и нећу обраћати више пажњу на твоје писање.

А ти чекај своје време :wink: ко чека дочека, или оде у старачки дом.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 19:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"Potom smo ukratko izneli istorijat nastanka SSC 1948. godine, pokazavši da on svoje korene ima u modernoj jeresi - svejeresi koja se naziva Ekumenizam, koji je ponikao u krilu protestantizma pri kraju XIX veka, i za potrebe istoga.
Tek kasnije, taj pokret i njegove anticrkvene ideje (kao što je "Teorija grana - Branch Theory") postepeno bivaju usvajane i prihvatane od pojedinih pomesnih Pravoslavnih Crkava koje se ukljucuju u SSC i postaju njen ORGANSKI deo.

Srpska Pravoslavna Crkva dugo je odolevala tom iskušenju ekumenizma, da bi najzad i ona 1965. godine postala clanica SSC, i trudeci se da niucemu ne zaostane za primerom ranije uclanjenih pomesnih Pravoslavnih Crkava, uzimajuci aktivnog ucešca u svim ekumenskim dijalozima i aktivnostima, bez obzira koliko to bilo u suprotnosti sa svetootackim Predanjem i propisima Kanona Crkve Pravoslavne."
(Vladika Artemije - Srpska crkva protiv ekumenizma)

"Ako koji klirik ili svjetovnjak podje u sinagogu judejsku ili jereticku da se moli, neka bude svrgnut i odlucen." (64. Pravilo Sv. Apostola)
Slika
Pozdrav iz Jeres-grada!

Rimska jers:
• Филиокве (исхођење Светог Духа);
• Папски примат (првенство);
• Папска непогрешивост;
• Употреба бесквасног хлеба за Свето причешће;
• Тачан моменат освећења Светих дарова;
• Причешћивање верника само хлебом - Телом Христовим;
• Пургаторијум;
• Анино безгрешно зачеће Богородице;
• Целибат свештенства;
• Невршење миропомазања заједно са крштењем;
• Миропомазање као искључива надлежност бискупа;
• Промена календара;
• Прослављање Ускрса противно правилима утврђеним на Васељенским Саборима;
• Крштење кропљењем, а не погруживањем.
• Унитаризам, то јест непризнавање Свете Тројице;
• Одрицање божанства Исуса Христа (модерни аријанизам);
• Непризнавање безгрешног зачећа Исуса Христа;
• "Филиокве" и друга погрешна веровања о Светом Духу;
• Погрешно учење о суштини људске природе пре првог пада и после њега. Тврдња да је људска природа, чија се суштина наводно изменила због првог греха, непоправљиво покварена.
Slika
• Погрешна и јеретичка учења о спасењу: (тврдња да је благодат Божија једини фактор у људском спасењу; људска (добра) дела су неважна за спасење душе; предестинација (предодређење); грехове може опростити једино Бог, или се људска природа не може никада од њих очистити; неверовање у бесмртност душе и Страшни суд);
• Неправославна учења о Цркви: (еклесиолошки монофизитизам - то јест, одбацивање људске природе цркве; одбацивање јерархије; одбацивање непогрешивости Цркве; прихватање само свете тајне крштења и светог причешћа, али у ствари, одбацујући њихов сакраментални вид, а прихватајући само симболични; одбацивање видљивих средстава побожности и духовности (пост, аскезу итд);
• Одбацивање поштовања Мајке Божије и култа светаца;
• Одбацивање Светог Предања, учења Светих Отаца, као и одлука седам Васељенских сабора као извора учења и дисциплине;
• Дозвољавање свештеницима и епископима да се жене и после рукоположења, да се разводе и да се више пута жене (или удају, пошто имају и жене-свештенике и епископе);
• Рукоположење жена;
• Немање апостолског прејемства;
• Начин рукополагања свештенства;
• Крштавање само одраслих (неке, а не све протестантстске секте);
• Одбацивање указивања поштовања светим предметима: иконама, реликвијама светитеља, Часном крсту;
• Одбацивање молитава за преминуле;
• Тумачење Светог Писма поверено појединцима;
• Промена календара и празновање Ускрса противно правилима установљеним на Васељенским саборима;
• Укидање монаштва.
"...У томе смислу, да заједнички разговарамо у јединству у Христу Господу, ево су нам овде данас присутна и браћа по Христу, римокатолички бискупи из Србије и Црне Горе..." (Patrijarh Pavle, jedini zivi svetac koji u tijelu hoda zemljom).

:BIG:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 11:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Тешко теби са тобом :lol:
Али нема везе

Оплети, само весело.

[img=http://img73.imageshack.us/img73/7008/kolcecb3tu6.th.gif]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]