banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 22:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 30  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
vim je napisao:
Dobro, trudicu se.
Inace ako si primijetio u mojim prethodnim postovima uglavnom ne pisem tako, ali u ovom se desilo.

Ne bih da odgovaram, ali ucinilo mi se da ti vise "propovijedas" nego sto sam to ja cinio mozda par puta. A o Tvrtku da ne govorimo. Ali njemu nisi nista rekao zato sto on "propovijeda" pravoslavnu nauku. To se po mom misljenju zove licemjerstvo.

Није ти први пут да избацујеш статистичке резултате "из главе" како каже Змај до Шипова.

Износиш лично мишљење, односно дожвљај,
с тим што си га представљаш као резултате научне студије.

Колико сам досад видио, Твртко и дојуче Антропос се труде да своје тврдње поткријепе неким чињеницама, општеприхваћеним ставовима,
или пак цитирају јасно одакле им неки став.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Damaskin je napisao:
Колико сам досад видио, Твртко и дојуче Антропос се труде да своје тврдње поткријепе неким чињеницама, општеприхваћеним ставовима,
или пак цитирају јасно одакле им неки став.

Pa eto upravo sam u tom postu gdje si rekao da propovijedam naveo linkove odakle sam izvukao te podatke o kojima "propovijedam".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

То би било исто као кад би се сва хришћанска проповијед завршавала на том што људима просто подијелиш Свето Писмо.

Линкови не значе ништа, свако од нас може дати гомилу линкова,
али је управо љепота што овдје не водимо дијалог "са књигом",
већ са живим људима, који могу да образложе неки став или мишљење.

Линкови у овом случају нису никакви аргументи,
нити потврђују твоје "статистике".

Дотична два учесника се бар мало потруде да своје ставове образложе.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 19:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
Damaskin je napisao:
А ја тек сада видим да си ти једноставно безобразан и циничан.
Ниједан аргумент нити нормална прича вас не занима јер ти имаш своје "ставиће" које немаш намјеру да изграђујеш, нити да уважиш било шта што је теби непознато.

Кад те човјек слуша, просто дође до закључка да у православној Цркви ништа не ваља, али је, ето, Боже мој, код адвентиста, све мед и млијеко...Сви дивни, добри, поштени, пуни дарова Духа, воле се итд....

Бре, избацили сте из цркве више људи него иједна вјерска заједница,
чим се појави неко ко мисли својом главом или поставља незгодна питања, одмах постаје непожељан...О каквој слободи мишљења ти причаш?

А што се тиче православних, то људи сами најбоље знају,
сами вјерници констатују да смо увијек на ивици анархије, јер многи не знају шта ће са толиком слободом.

А наравно, духовно незрели и оптерећни страстима (да не употребим какав јачи израз) би да "изражавају креативност" гледе повјереног нам богооткровења, те да све тумаче попут видовите Бранке (или Елен вајте, како коме више пасује)

Најбоље да кажеш отворено то што иснинуираш:
- православље је страшно, све те канџијом тјерају у Цркву,
у којој се служи на некаквом неразумљивом језику (савременом српском),
нико нема љубави, ни разумјевања, и сви морају исто да мисле и говоре... Да си се једном у животу преварио па дошао на богослужење не би се бламирао овако јавно по форуму.

О каквој пракси причаш?
До сада сте доказали да апсолутно немате ни елементарно познавање православне цркве, учења и теологије.
Сва адвентистичка теологија се заснива искључиво на критици других религија и вјерских заједница, а учење сте промијенили двјесто пута у ових 150 година колико постојите, ако ћемо већ причати о истини и критеријуму вјере.

Наводно се држиш слијепо Светог Писма,
али ти дволичење, цинизам и потцјењивање уопште не представља проблем...Баш и духу извороног хришћанста...
Или ћеш и то да тумачиш у стилу "па негдје нема Мојсијева заповјест која брани цинизам"...

Повраћа ми се од тог лажног чистунства и квазиинтелектуализма.
Срећом нису сви адвентисти које познајем такви...
Управо је обрнуто, имате неколико добрих душица у својим редовима,
а што се тиче "истине" и "учења" довољно свједочи да се "учење" адвенстиста мијењало на сваких тридесетак година.

Prijatelju, mislim da si prebrzo sudio o nekom da je cinik i bezobrazan, sto ipak govori i o tebi, ne samo meni.

To sto ti pricas je samo pokusaj ulepsavanja i idealizovanja stvari. Ja nisam kazao da su pravoslavci sljamovi (izvinjavam se na izrazu!!!), ali ispada po tebi da sam to tako hteo predstaviti. Pa izvini, ali ne zelim da pricam na primitivnom nivou, primitivaca imas upravo u tvojoj crkvi koliko hoces, sa kojima ne mozes nikako izaci na kraj, a da ne spominjem jednoumlje i sl., koje se ni tebi nikako ne svidja, bar po ovome sto sam video da ovde pises (ukoliko je tako kako pises).

Citiraj:
Ниједан аргумент нити нормална прича вас не занима јер ти имаш своје "ставиће" које немаш намјеру да изграђујеш, нити да уважиш било шта што је теби непознато.

Uh, prijatelju dragi, nisi ni izneo neke argumente, kao prvo, a kao drugo, kako mozes tako nesto da tvrdis?? Sta sad, uputi se neka kritika, a odmah ispadam bogomrzac i slicni 'hristoliki' termini?? Ako sam ne znas da izbalansiras neke stvari u svojem verovanju i svojoj praxi, onda preispitaj sve to ponovo. Ja sam tako video u praxi, i ne mozes mi kazati da nije tako. Pojedinci su ti koji su predivni hriscani, to su mi dragi ljudi, nemam zamerke na njihove slave, preslave, bozice, ikone, sto god, zato sto znam da su casni i posteni, da ne mrze sektase i slicno, nego su zaista pobozni u srcu, mole se Bogu, veoma dobro znaju zasto slave pravoslavne obicaje, ne radi jela i pica (da ne pominjem koja se kolicina alkohola popije za svetog Jovana, npr., ili neki drugi veliki svetac, nemoj da mi kazes da nije tako) vec zato sto ljube Boga, i smatraju da je to, eto, nesto sto je Bog pripisao. Ma mogu da se ne slazem sa njima koliko hocu, ali mi lepo pricamo na takvim mestima, odnosno sastancima, i to ti je to. Ali, to je manjina, manji deo u tvojoj crkvi to tako dozivljava, a ti pricas kao da vecina to radi? Ok, mozda jesi dao samo teoriju, ali praxa vasih vernika je daleko od toga, nazalost. Ako tebi to smeta, ili menjaj sebe (posebno kada si spreman da karakterises druge, sto je cest obicaj takvih 'pravoslavaca' kao sto si ti) ili mi dokazi da nisam u pravu (sto ce ti tesko poci za rukom, posebno ako budes to poceo raditi na neposten nacin). OK? Jos do kraja cu ispasti licemer, i sto god jos? Hvala na komplimentu. :)

Citiraj:
Кад те човјек слуша, просто дође до закључка да у православној Цркви ништа не ваља, али је, ето, Боже мој, код адвентиста, све мед и млијеко...Сви дивни, добри, поштени, пуни дарова Духа, воле се итд....

Otvori malo bolje "usi" drugi put, jer tako nesto nisam tvrdio, no naprotiv. ali, kao sto kazah, ja nisam adventista radi ljudi, vec Hrista radi, to je moj izbor.

Citiraj:
Бре, избацили сте из цркве више људи него иједна вјерска заједница,
чим се појави неко ко мисли својом главом или поставља незгодна питања, одмах постаје непожељан...О каквој слободи мишљења ти причаш?

Ovo ti nije neki dokaz, no naprotiv. Pogledaj svoje popove da ih ne nabrajam, koje niko ne moze izbaciti iz 'dela'. Bar kod nas ne moze sve i svasta da prodje, sto i nije lose. Toliko zala medju mnogim vasim vernicima se tolerise, zasto?? Mislim, bolje da ne pricamo o ovome, jer ti ces se naci uvredjen, a ja cu ispasti da mrzim tvoju crkvu (glupo misljenje). Osim toga, ne bih kazao da su dela uvek ta koja sude o nekoj crkvi, jer svuda ima kako dobrih tako i losih, no u pitanju je sistem, organizacija. Kod vas se mnogo toga moze, jer to vam sam sistem dozvoljava, Arkan je bio veliki pravoslavac, zna se ko mu je sve bio veliki prijatelj iz pravoslavlja, jer zelis da ti to kazem, i ko mu je 'osvestao' stadion, i mnogo toga jos? Mislim, brate, ono sto sam ti par puta kazao, cini mi se, to je upravo sto cu i sada: manjina je ta koja je zaista pobozna kod vas, ali tu manjinu tesko da iko ista pita.

Citiraj:
Најбоље да кажеш отворено то што иснинуираш:
- православље је страшно, све те канџијом тјерају у Цркву,
у којој се служи на некаквом неразумљивом језику (савременом српском),
нико нема љубави, ни разумјевања, и сви морају исто да мисле и говоре... Да си се једном у животу преварио па дошао на богослужење не би се бламирао овако јавно по форуму.

I sta sam video? Ljudi izlaze iz crkve i pale cigarete? Psuju, ostaju isti?? Bar vecina?? Covece, nemoj me praviti budalom, kao prvo, a kao drugo-nemoj mi pripisavati nesto sto nisam zelio kazati. OK!! Ako si to tako shvatio (pravoslavlje je strashno, zamisli!), ja ti se najiskrenije izvinjavam, mada po ovom tvom tonu bicu ubuduce obazriv, jer mozda i ima istine u svemu tome, samo sto se nema vecih prilika da se tako nesto pokaze-sto ciniti sa jereticima (pitanje na koje mi nisi odgovorio, usput). Od sada, vodicu racuna sto pisem, i sto mi je upuceno, budi siguran, jer nemam ja puno poverenja u takve kao ti, hvala lepo, ostajem i dalje jeretik i sektas, pa sto mi Bog da. :)

Citiraj:
О каквој пракси причаш?
До сада сте доказали да апсолутно немате ни елементарно познавање православне цркве, учења и теологије.
Сва адвентистичка теологија се заснива искључиво на критици других религија и вјерских заједница, а учење сте промијенили двјесто пута у ових 150 година колико постојите, ако ћемо већ причати о истини и критеријуму вјере.

Znas kako, ovo mogu reci samo plitki ljudi, a ti si se verovatno malo iznervirao pa tako nesto kazes. Masa vasih vernika ne zna nista od vase bogoslovije osim vladike Nikolaja i svetoga Save, ok? Kao prvo. A kao drugo, mogu iz glave da nabrojim mnoge vase teologe, mozda i da znam ponesto o njima, a za koje si ti adventisticke teologe cuo? Stalno pominjes elen vajt (svima bode oci) a vise je no smesno kazati da ona nije formirala nasu teologiju, te da svaki normalan adventista svoje verovanje temelji na Pismu, a ne na njenim spisima. Tacno je da ona ima odredjenu ulogu (a sto bi to bilo pogresno?) ali je skroz netacno da je ona nama konacni autoritet (!), ovo je jeres za prosecnog adventistu, cisto da znas. Dakle, prema onome sto si do sada pisao ovde-ja vidim da nisi otisao, kako bi to kazao radisa antic, dalje od=subotne skole. :)

A sto se tice nasih menjanja ucenja, nekih 200 puta u ovih 150 godina-teologiju nasu slabo poznajes (osim sto mozes ko zna sta po netu pokupiti o nama, ali ako je to tebi objektivan pristup=svaka cast), a jos manje istoriju adventizma. Ne kazem da smo mi sveti i savrseni, ali ovakva izjava je prilicno neozbiljna, bar za moj pojam. J.svedoci, o kojima bi trebalo da bude reci na ovom forumu, su ti koji su poznati i koje karakterise menjanje teologije, a za adventiste se to nikako ne moze kazati. Jedno je kada dodje do neke korekcije u verovanju (sto i nije lose, jer i neki vasi teolozi kazu da se dogma moze razvijati-Bulgakov, prilicno neomiljen medju nekim pravoslavnima, trebao bi to znati), a sasvim je drugo svakih 20 godina menjati osnovna ucenja. Dakle, ono sto si ti pomesao jesu te dve stvari. A osim toga, glupo je i da pominjem silne vekove koji su trebali proci da bi se definisali neki pojmovi unutar pravoslavnog ucenja o trojstvu, npr (Florovski nesto slicno kaze) pa ako ste vi imali takav problem, malo je smesno da slicno pripisujes i nama, zar ne?

Citiraj:
Наводно се држиш слијепо Светог Писма,
али ти дволичење, цинизам и потцјењивање уопште не представља проблем...

U, ovo je teska izjava, no sto je tu je. Drugo i nemaju sto kazati pravoslavci kada se nadju u cosku, a ako je to tebi fer i hriscanski pristup-izem ti tvoje hriscanstvo (mislim, izvinjavam se sto se spustam na ovako nizak nivo razgovora, ali ti me spustas). Covece, prva stvar koju si pogresio sastoji se u tome da se ne drzim slepo Biblije. Ova tvoja izjava mene svrstava u kosh sa fanaticima i slicno, a to sigurno nisam, jer da jesam ne bih mogao pricati sa zaista mnogim ljudima. Fanatici ne mogu biti prijatelji ni samima sebi, a ne drugima. :)

Citiraj:
али ти дволичење, цинизам и потцјењивање уопште не представља проблем

Hvala na ovoj zamerci, nisam znao da sam takav.

Citiraj:
Повраћа ми се од тог лажног чистунства и квазиинтелектуализма.

Pa sad, po ovome sto si ti sve napisao, slicno mogu i ja za tebe reci, zar ne? ali ne zelim to kazati, jer ja imam lepsu devizu: postovi pokazuju kakvi smo ljudi. Nekag pogresujemo, ok, samo su pravi ljudi spremni to priznati, ali tvoje etiketiranje je nepotrebno. Kada mi vecina kaze to sto si mi ti kazao-zapitacu sebe da li je to tako. Ovako, znam sto mislim.

Citiraj:
Срећом нису сви адвентисти које познајем такви...
Управо је обрнуто, имате неколико добрих душица у својим редовима,
а што се тиче "истине" и "учења" довољно свједочи да се "учење" адвенстиста мијењало на сваких тридесетак година.

Ok, vec sam ti kazao nesto u vezi ovog i tvog "poznavanja" nase teologije i ucenja, nemam vise komentara.

Izvini sto sam ti ovako odgovorio, ali bolje nisi ni zasluzio, ja bar tebi nisam bas tako se licno obratio, pa neka ti Bog sudi kao i meni.

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Antropos je napisao:
U, prijatelju, pa ovo je daleko od praxe koliko nebo i zemlja.
U 'ime' Hristovo znaci skladu sa Njegovim karakterom.
Ljubav je cesto samo misaona imenica.
Vernici godinama dolaze i ostaju isti, nepromenjeni,
a to nikog ne tangira.
Izlaze iz crkve, puse, psuju (cak i Boga), da ne kazem gore stvari.
To samo znaci da crkva tolerise neke stvari, i da je ovo sto ti pricas,
bar za moj pojam, cista iluzija.
Tako nesto, koliko sam ja vidio, tesko da postoji u praxi, no ko zna.

Већ сам више пута говорио о томе да светац није накакав Ничеов надчовјек,
како то нажалост многи схватају, већ искрени и дубоки покајник.

Огромна је разлика између грешника који је свјестан своје слабости,
и неопходности Христа у његовом спасењу,
и онога који се због свог "уредног живота" сматра праведником.
Непрестано се враћамо на причу о Митару и фарисеју...

Citiraj:
Svako moze imati svoje misljenje?
Uh, ne znam od kada to??

Не знам како је код вас адвентиста, али ја сам говорио о Православљу,
у којем свако има свој духовни узраст и самим тим своје погледе на одређене ствари.

Citiraj:
Citiraj:
Љубав је увијек и искључиво заједница слободе, односно слободних личности.

Volio bih da je tako, ali sumnjam.
A po ovome sto pricas, ne delujes mi kao pravoslavni. :)

Да ли то хоћеш да кажеш да Православни не исповједају да је љубав заједница слободе? И ја по овоме "нисам православан"?
Ја сам чиста и искрена срца написао овај текст,
а ти пошто ниси могао да негираш, ударио си по причи како "то нема везе са праксом" и још додао да све што је суштина Цркве и заједнице "није Православље"?

Како ово протумачити осим као чист безобразлук и цинизам?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Проблем вас адвентиста је у томе што православље не познајете даље од славских обичаја (који се успут разликују од села до села и не постоје у осталим помјесним црквама).

Такође, у РС и Србији највећи број људи своје религиозне потребе (а намјерно користим овај израз) задовољава у православној Цркви.
Волио бих видјети адвентисте да су преко ноћи добили пет милиона вјерника, како би изашли на крај са њима.

Уосталом, већина тих номиналних вјерника уђе у цркву једном годишње, (вјенчање, крштење, опело) и евентуално понекад запали свијећу:
Шта цкрва да ради са таквима
- да им забрани улаз "јер су површни у свом односу према вјери"?
- да им забрани да користе за себе израз "православни" јер о својој вјери немају појма?

Господ чека од вјерника покајање и преумљење,
а на тако нешто не може нико утицати, то је ипак лични сусрет човјека са лицем Божијим. То свједочи и Писмо и сам живот,
и Црква номиналне вјернике не тјера од себе.

Што се тиче броја оних који истински живе вјеру,
буди сигуран да их опет има више него многих самозваних "светаца задњих времена".

Али то је област коју требаш сам да истражиш...

ПС А што се тиче "праксе", поздрави госн' Антића,
нас двојица се добро знамо тамо негдје из 92 године.

Кад сте већ толико толерантни онда ћу навратити ускоро до Б.Аџије на неко предавање, па да се мало дружимо и размјењујемо ставове, али уживо...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 18:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Damaskin je napisao:
Antropos je napisao:
U, prijatelju, pa ovo je daleko od praxe koliko nebo i zemlja.
U 'ime' Hristovo znaci skladu sa Njegovim karakterom.
Ljubav je cesto samo misaona imenica.
Vernici godinama dolaze i ostaju isti, nepromenjeni,
a to nikog ne tangira.
Izlaze iz crkve, puse, psuju (cak i Boga), da ne kazem gore stvari.
To samo znaci da crkva tolerise neke stvari, i da je ovo sto ti pricas,
bar za moj pojam, cista iluzija.
Tako nesto, koliko sam ja vidio, tesko da postoji u praxi, no ko zna.

Већ сам више пута говорио о томе да светац није накакав Ничеов надчовјек,
како то нажалост многи схватају, већ искрени и дубоки покајник.

Огромна је разлика између грешника који је свјестан своје слабости,
и неопходности Христа у његовом спасењу,
и онога који се због свог "уредног живота" сматра праведником.
Непрестано се враћамо на причу о Митару и фарисеју...

Citiraj:
Svako moze imati svoje misljenje?
Uh, ne znam od kada to??

Не знам како је код вас адвентиста, али ја сам говорио о Православљу,
у којем свако има свој духовни узраст и самим тим своје погледе на одређене ствари.

Citiraj:
Citiraj:
Љубав је увијек и искључиво заједница слободе, односно слободних личности.

Volio bih da je tako, ali sumnjam.
A po ovome sto pricas, ne delujes mi kao pravoslavni. :)

Да ли то хоћеш да кажеш да Православни не исповједају да је љубав заједница слободе? И ја по овоме "нисам православан"?
Ја сам чиста и искрена срца написао овај текст,
а ти пошто ниси могао да негираш, ударио си по причи како "то нема везе са праксом" и још додао да све што је суштина Цркве и заједнице "није Православље"?

Како ово протумачити осим као чист безобразлук и цинизам?

No comment.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 18:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Damaskin je napisao:
Проблем вас адвентиста је у томе што православље не познајете даље од славских обичаја (који се успут разликују од села до села и не постоје у осталим помјесним црквама).

Такође, у РС и Србији највећи број људи своје религиозне потребе (а намјерно користим овај израз) задовољава у православној Цркви.
Волио бих видјети адвентисте да су преко ноћи добили пет милиона вјерника, како би изашли на крај са њима.

Уосталом, већина тих номиналних вјерника уђе у цркву једном годишње, (вјенчање, крштење, опело) и евентуално понекад запали свијећу:
Шта цкрва да ради са таквима
- да им забрани улаз "јер су површни у свом односу према вјери"?
- да им забрани да користе за себе израз "православни" јер о својој вјери немају појма?

Господ чека од вјерника покајање и преумљење,
а на тако нешто не може нико утицати, то је ипак лични сусрет човјека са лицем Божијим. То свједочи и Писмо и сам живот,
и Црква номиналне вјернике не тјера од себе.

Што се тиче броја оних који истински живе вјеру,
буди сигуран да их опет има више него многих самозваних "светаца задњих времена".

Али то је област коју требаш сам да истражиш...

ПС А што се тиче "праксе", поздрави госн' Антића,
нас двојица се добро знамо тамо негдје из 92 године.

Кад сте већ толико толерантни онда ћу навратити ускоро до Б.Аџије на неко предавање, па да се мало дружимо и размјењујемо ставове, али уживо...

No comment.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 13:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Maj 2007, 17:06
vim je napisao:
Antropos je napisao:
Da, vim kaze licemerstvo, naravno, adventizam je pun toga, kao i svugde uostalom, no ja ipak delim i razgranicujem neke stvari. Jedno je dobro ucenje, a sasvim drugo je pogresna primena tog ucenja. Valjda ljudi nisu zreli, sto znam, nit' ih pravdam i sl, jer sam stojim pred Bogom. Adventisti imaju dosta dobro ucenje, a sto se tice licemerstva, pokvarenosti i slicno, uvek ih je bilo, nista novo pod suncem. No, to ne ukida prvo=ucenje.

Pozdrav.

Ucenje je dobro djelimicno, mozda 70-80%, a ostalo tvrde nesto sto se ne moze znati, bas kao ostale crkve. Recimo 2300 dana i 1844, zatim pakao i raj, duhovi, svemirci, zig zvijeri i njegovo tumacenje itd. I iako je ucenje o suboti dobro toliko ga naglasavaju kao da nista drugo u bibliji ne postoji. I jos jedno ucenje koje im ne valja, bas kao i ostale crkve tvrde da oni jedini imaju istinu i da su oni jedina prava crkva. Evo jedan sajt koji su osnovali bivsi adventisti:

http://www.exadventist.com/

Naravno i ovi imaju gluposti. Istina je negdje izmedju adventista i ovih exadventista, samo sto neke stvari vjerovatno ne zna niko, kao sto su zagrobni zivot, tumacenje otkrivenja itd., iako i jedni i drugi tvrde da znaju. Ali ostale stvari ima i kod jednih i drugih pola istine.

Evo jos neki linkovi koga zanima o bivsim adventistima:

http://www.truthorfables.com
http://www.sabbaths.org
http://www.AdventistTruth.org

Ево га овај опет. :drinking: Опет исте ствари, никако да се опамети, тј. да научи шта прича. Само понављаш халфе, само се понављаш. :drinking:

Но да и ја понудим један сајт, када је "све знање" преко интернета:
http://www.ratzlaf.com :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Jeff Ullman je napisao:
vim je napisao:
evo jos neki linkovi koga zanima

Ево га овај опет. Опет исте ствари, никако да се опамети, тј. да научи шта прича. Само понављаш халфе, само се понављаш.

Ako si pazljivo procitao ja sam napisao "koga zanima". Koga ne zanima ne mora ni da cita "halfe".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 15:04 
Početnik
Početnik

vim je napisao:
Jeff Ullman je napisao:
vim je napisao:
evo jos neki linkovi koga zanima

Ево га овај опет. Опет исте ствари, никако да се опамети, тј. да научи шта прича. Само понављаш халфе, само се понављаш.

Ako si pazljivo procitao ja sam napisao "koga zanima". Koga ne zanima ne mora ni da cita "halfe".

Па "халфе" прочитај шта сам ја обиљежио различитим бојама и на остале начине, а то "шта кога не занима"уопште нисам обиљежавао нити се освртао у првом пасусу (ти си пасусе спојио, и то је твоје дијело, а не моје, и сви могу да виде).

У другом пасусу сам написао што сам написао као наставак на крај твоје поруке, а уз коментар онима којима је "све знање на интернету" и ако си се ти ту пронашао ја ти ту нисам крив (уколико си таков схватио ријечи моје), јер је контекст поруке и онога што сам ту написао за све који читају; ето је ли сада јасније.

Па да поновим за све оне којима је знање "интернетско":
http://www.ratzlaf.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 22:16 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
a da vi predjete na krila, halfovi vam nesto ne idu. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 21:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Ма немој нам рећи :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 08:09 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
a da vi predjete na krila, halfovi vam nesto ne idu. :D

Тачно, нешто баш халфови "не иду", а поготово им не иде статистика, али чак ни крилима није ишла статистика (били су још много гори када су се повукли у одбрану). :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 21:46 
staromodan
Korisnikov avatar

eno na zadusnicama sam presao u napad. :D a odbrana suti. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2007, 07:56 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
eno na zadusnicama sam presao u napad. :D a odbrana suti. :wink:

Оно није напад, него врдање, но ако си ти "крило", ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2007, 17:45 
staromodan
Korisnikov avatar

i krila se vrdaju. :D

odesmo opet u spamovanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2007, 13:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2007, 20:50
Ma to su sve budala njima nedaju da koriste anasteziju u toku operacije :S njih su njemacki nacisti za vrijeme WW2 rokali u auschwitzu ko muve :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2007, 13:25 
staromodan
Korisnikov avatar

nisi ti pod vaser- vagom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2007, 14:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2007, 08:22
Talija je napisao:
Rekoh ja: Znači samo Jehovini svjedoci će da preteknu? I kao takvim, divnim, krasnim, koji pretekoše (H)Armagedon će Bog da sudi? Zbog čega da im sudi tako savršenim? :)
Pozdrav!Rekla sam da će se spasiti oni koji prizovu ime Jahvino,kako i stoji u Bibliji. Što za tebe znači taj citat?

U Harmagedonu sotona će biti bačen u bezdan na tisuću godina.Isus je došao na Zemlju da otkupi naše grijehe! Ako ih je otkupio,zašto bi nam ponovno bilo suđeno za te grijehe?
Biblija govori da tko je umro ,oslobođen je od grijeha.(Rimljanima 6:7)

To znači da će uskrsnule suditi na temelju onoga što će raditi TIJEKOM Sudnjeg dana,a ne prema onome što su radili prije svoje smrti.Sudnji dan nije doslovno dan od 24 sata.Biblija jasno govori da on traje tisuću godina.

Za to vrijeme preživjeli u Harmagedonu pretvarat će Zemlju u raj i izrazivati dobrodošlicu uskrsnulima.Tada će svi učiti o Jehovi i tako steći priliku da ga slušaju i služe mu.

Isus je rekao da će iz grobova izaći koji su činili dobro u USKRSNUĆE ŽIVOTA,a koji su činili zlo u USKRSNUĆE SUDA.(Ivan 5:28-30)Mnogi uskrsnuli koji će činiti dobre stvari tijekom Sudnjeg dana,napredovati će prema ljudskom savršenstvu do kraja tisućugodišnjeg dana suda. Dakle,njihov povratak iz mrtvih pokazat će se USKRSNUĆEM ŽIVOTA,jer će postići savršen život,oslobođen od grijeha.

Oni koji će činiti zlo tijekom Sudnjeg dana nakon što su upoznali Jehovu,biti će osuđeni na smrt iz koje nema povratka.U Sudnjem danu sudit će se mrtvima i živima koji su preživjeli Harmagedon.(2.Timoteju 4:1)Tada će se otvoriti knjige, u kojima će vjerovatno biti dodaci sadašnjoj Bibliji u kojima će se nalaziti spisi ili knjige koje sadrže Božje zakone ili smjernice.

Čitanjem tih knjiga svi će ljudi na Zemlji upoznati Božju volju.Kako će Jehova odlučiti čije će ime biti zapisano i KNJIGU ŽIVOTA? (Otkrivenje 20:12,13,15) Testirat će čovječanstvo.Jehova će osloboditi Sotonu iz bezdana.I kakav će biti rezultat? Biblija pokazuje da će sotona i njegovi demoni uspjeti odvratiti neke od Jehove i ti će ljudi biti zauvijek uništeni.

Biti će ih kao PIJESKA MORSKOGA ,dakle neutvrđen broj.Nakon toga Jehova će zauvijek uništiti sotonu i njegove demone.A svi čije će ime biti zapisano u KNJIZI ŽIVOTA,ostat će zauvijek u prekrasnome raju na Zemlji!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]