banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 13:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2007, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Jeff Ullman je napisao:
vim je napisao:
Naravno po mom misljenju jedni od najpribliznijih su adventisti. Oni imaju negdje 80% onog so se uklapa u bibliju, pravoslavci i katolici oko 50-60%,
Jehovini svjedoci bi bili na 70 posto da priznaju Isusa, ali ovako su oko 40% jer to je tema koja je vazna iako imju drugih dobrih stvari. To je kako sam ja zakljucio proucavajuci ove osnovne hriscanske denominacije i poredeci ih sa biblijom, sto ne mora da je tacno, ali vjerujem da bi moglo biti priblizno. Iako ako pitate vecinu vjernika iz bilo koje od ovih grupa, reci ce vam da su oni jedini istiniti 100% iako to nema logike, a i uvijek se moze naci nesto sto nije u skladu sa biblijom u svakoj religijskoj doktrini a pogotovo u praksi.

На основу чега ти брате дефинишеш појам - најприближнији овјде и у датом контексту? :-?

Ко ти је предавао статистику, у ствари да ли ти уопште знаш шта је статистика, е ово ћу морати проф. Ћелићу да покажем, а и проф. Јовановићу ако га ухватим? :roll:

Е ово што сам означио црвеном, то је баш, баш, ... да не будем непристојан.

Ko je profesor Celic?
Ovo sto sam napisao ne mora da bude istinito. Adventisti imaju mnoge stvari koje se slazu s biblijom, vise od drugih vjerskih zajednica, ali imaju i nekih slicnih stvari kao Jehovini svjedoci, npr Jehovini svjedoci imju 1914, a adventisti 1844, a nikakvog dokaza za to nema. To sto se uklapaju neke brojke nista ne znaci. Citao sam tumacenje otkrivenja gdje ispada da je zvijer hrvatska a jagnje republika srpska i uklapa se. Nema potrebe da na pominjem da je ovo besmisleno, ali se uklapa kao i ovi datumi kod adventista. Sto se tice onoga "samo mi" tu su adventisti isti kao i J svjedoci i to je glupost. Ono sto sam rekao je da ukupno gledajuci najvise se drze biblije, a daleko od toga da su u pravu u svemu ili da su jedina crkva kao sto tvrde.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 07:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Oduvjek su ljudi pokušavali da pronađu ''pravu'' godinu.
1666. godine je nastao predpotopski strah da je ta godina godina Zvijeri jer se u njoj pojavljuju tri šestice, kao i što pisano rimskim brojevima (tada se nisu koristili arapski brojevi) godina 1666. se piše MDCLXVI tj. po redu (od najvećeg ka najmanjem) i nijednom se ni jedno slovo ne ponavlja.
Uzaludan posao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 12:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
vim je napisao:
Jeff Ullman je napisao:
vim je napisao:
Naravno po mom misljenju jedni od najpribliznijih su adventisti. Oni imaju negdje 80% onog so se uklapa u bibliju, pravoslavci i katolici oko 50-60%,
Jehovini svjedoci bi bili na 70 posto da priznaju Isusa, ali ovako su oko 40% jer to je tema koja je vazna iako imju drugih dobrih stvari. To je kako sam ja zakljucio proucavajuci ove osnovne hriscanske denominacije i poredeci ih sa biblijom, sto ne mora da je tacno, ali vjerujem da bi moglo biti priblizno. Iako ako pitate vecinu vjernika iz bilo koje od ovih grupa, reci ce vam da su oni jedini istiniti 100% iako to nema logike, a i uvijek se moze naci nesto sto nije u skladu sa biblijom u svakoj religijskoj doktrini a pogotovo u praksi.

На основу чега ти брате дефинишеш појам - најприближнији овјде и у датом контексту? :-?

Ко ти је предавао статистику, у ствари да ли ти уопште знаш шта је статистика, е ово ћу морати проф. Ћелићу да покажем, а и проф. Јовановићу ако га ухватим? :roll:

Ko je profesor Celic?
Ovo sto sam napisao ne mora da bude istinito. Adventisti imaju mnoge stvari koje se slazu s biblijom, vise od drugih vjerskih zajednica, ali imaju i nekih slicnih stvari kao Jehovini svjedoci, npr Jehovini svjedoci imju 1914, a adventisti 1844, a nikakvog dokaza za to nema. To sto se uklapaju neke brojke nista ne znaci. Citao sam tumacenje otkrivenja gdje ispada da je zvijer hrvatska a jagnje republika srpska i uklapa se. Nema potrebe da na pominjem da je ovo besmisleno, ali se uklapa kao i ovi datumi kod adventista. Sto se tice onoga "samo mi" tu su adventisti isti kao i J svjedoci i to je glupost. Ono sto sam rekao je da ukupno gledajuci najvise se drze biblije, a daleko od toga da su u pravu u svemu ili da su jedina crkva kao sto tvrde.

:) samo, kada budes otisao kod profesora Celica, pitaj ga kako moze 1+1+1=3, po kojoj to statistici? :)

Mislim, covek (vim) je dao svoje misljenje, i sto je tu lose??

Citiraj:
1666. godine je nastao predpotopski strah da je ta godina godina Zvijeri jer se u njoj pojavljuju tri šestice, kao i što pisano rimskim brojevima (tada se nisu koristili arapski brojevi) godina 1666. se piše MDCLXVI tj. po redu (od najvećeg ka najmanjem) i nijednom se ni jedno slovo ne ponavlja.
Uzaludan posao.

Naravno. Neki su krenuli jos od 1000 nase ere. :)

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemam pojma zasto spominje tog profesora Celica. Nikad cuo za njega niti imam pojma ko je tip.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2007, 10:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Maj 2007, 17:06
spavac je napisao:
covjek rece na osnovu svog iskustva. mozda grijesi, mozda ne. to on najbolje zna.

Искуство и статистика, хм, а и читава ова реченица, тј. као одбрана, ајој, ово ће се сада већ сигурно наћи на зиду катедре за математику одрећеном за "шта све може жив човјек рећи". :D

Што се тиче другог дијела - :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2007, 10:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Maj 2007, 17:06
Antropos je napisao:
vim je napisao:
Jeff Ullman je napisao:
vim je napisao:

Ko je profesor Celic?

:) samo, kada budes otisao kod profesora Celica, pitaj ga kako moze 1+1+1=3, po kojoj to statistici? :)

Mislim, covek (vim) je dao svoje misljenje, i sto je tu lose??

Citiraj:
Uzaludan posao.

Naravno. Neki su krenuli jos od 1000 nase ere. :)

Pozdrav.

:crazyeyes: Ово је још горе, из бунара у јаму. :drinking:

Нити је то мишљење, а то да ли је то лоше или није уопште нема везе са оним на шта сам ја обратио пажњу, и написао коментар.

Ово је овдје једно чудно друштво (у најмању руку). :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pogledajte sta ovaj tipus prica:

http://www.vidovdan.org/modules.php?nam ... &start=600

Posebno u drugom dijelu stranice.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Citiraj:
From: "vladimir markovic"
Newsgroups: yu.forum.religija
Subject: Kukavicije jaje
Date: Mon, 3 Jan 2000 23:14:32 +0100

Upravo sam dobio informaciju da je gost emisije na TV Palmi
od pre par nedelja koji je govorio o kreacionizmu,
geolog Miroljub Petrovic, zapravo adventista.

Od osobe koja g. Petrovica licno poznaje saznao sam i to da se on i u
svakodnevnom zivotu predstavlja kao pravoslavan, a da na pitanje: "Zasto kazes da si pravoslavan kad si adventista?" odgovara da smatra za sebe da na pravi (tj. adventisticki) nacin slavi Boga.

Shio mi ga Djura, i ja cekam drugi dolazak Hristov,
pa se ne izjasnjavam kao adventista,
jer to oznacava pripadnost jednoj odredjenoj zajednici,
a ne licni stav o sopstvenoj poboznosti. ...

Јеси ти вим говорио како је видовдан.орг "православни форум"?

За тог Петровића знам да је завршио адвентистичке колеџе у Америци,
али су га изгледа његова браћа одбацила
(није ни чудо, обзиром колики је егоманијак).

Како је кренуло, не би ме зачудило да тај направи некакву нову секту "Мирољубиста" који ће да следују његова "пророштва и учења"...

Болест.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

on kaze da je pravoslavac iako ima vise starozavjetnu jevrejsku teologiju i zalaze se za teokratsku drzavu bez demokratije. to je nesto kao hriscanski serijat.
covjek kaze kako su na zapadu sve pokvarenjaci sodom i gomor, a onda u drugom postu kaze da se finansira sa zapada jer ima svoj cps centar u kaliforniji. i kaze da srbi koji zive u san francisku su sami djavoli jer nece da izadju iz sodoma i dodju u srbiju koja je demokratska.
Kako on kaze u forumu da nije studirao na zapadu nego u beogradu. Prvo elektrotehniku, pa geologiju a sad medicinu. Pise u postovima na prethodnim stranicama.
Inace je ekstrem zesci. zalaze se za primjenu pravila iz starog zavjeta ukljucujuci ubijanje i kamenovanje svih onih koji grijese. kaze da su islamske zemlje demokratskije od zapada :roll: , kaze da je srbija demokratskija od zapada :oops: , ko god ima drugacije misljenje naziva ga sotonom i nece da prica ni raspravlja sa njim, ko god ne dijeli njegovo misljenje kaze mu da nista ne zna.
Nije ni cudo ako su ga adventisti odbacili. evo sad ga i pravoslavci odbacuju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Vim, zar ti ne znas da Damaskin pripada grupi koja se trudi (po ugledu na rimokatolike) da evolucionizam ubaci u Crkvu? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 16:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Никада се нисам залагао за еволуционизам ни за креационизам.

Ја своју вјеру градим кроз богооткровење и боопознање - као реалан опит,
а не резлутат некаквог истраживања (поготово туђег).

Историја показује да су све научне теорије су нешто привремено
а вјера нешто вјечно и ванвремено, невезано за научне "моде".

Ово је само играње са вјером, односно мијешање накакве квази-науке са религијом - дакле у мојим очима хула на вјеру.

А поготово ми не треба неко ко је знање стицао по Америци на адвентистичким универзитетима да нас све учи памети помоћу сумњивих квази-научних теорија.

Ко буде вјеру везивао за такву "науку", кад падне наука, нестаће и вјере у њега!

Има далеко мудријих глава и текстова за читати и учити
од једног лажног пророка - егоманијака, сумњиве вјере и још сумњивијих теорија.

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 27 Maj 2007, 17:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 17:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Damaskin: Никада се нисам залагао за еволуционизам ни за креационизам,
историја показује да су све научне теорије су нешто привремено
а наша вјера нешто вјечито

Ili je po rijecima Pisma Bog sve stvorio u sest dana stvaranja ili je po Darvinu bez Boga evolucijom milionima godina.
Neodlucnost govori i kolebanju u vjeri.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ајд не лупај.

И на крају крајева, Мојсије за "дан" користи израз "Еом" или како неки читају Јом,
који на старохебрејском такође означава "временски период" и то неодређен.

Дакле, ја вјерујем да је свијет настао из шест "временских периода",
и тако не могу погријешити.

Ти вјероватно исповиједаш да се ради о 24 сата,
али зашто то не би биле 24 секунде?

Људима је ово немогуће, али је Богу све могуће.

И како знаш да су били "дани", ако је дан период у којем је твој положајх на планети Земљи окренут ка Сунцу.

Колико су трајали, ти дани кад "у почетку" нису биле формиране ни планете нити космос каквог данас познајемо?

Видиш колико питања, а ја не падам у прелест давања дефинитивних одговора, већ вјерујем да је "све створено добро" кроз Бога Логоса Духом светим од стране Бога Оца.

То је православно исповиједање, а ове све теоријице су пука прелест!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 17:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

И успут, кад си већ толики присталица "креационизма",
дакле адвентистичког тумачења Светог Писма,
ево ти шта Свети Оци кажу о Постању:

Citiraj:
Израз "један дан" (не "први дан", већ Мојсије каже "дан један")
има значење реченога у Псалму 89/90 стих 4:
"да је хиљаду година пред Господом као (један) дан јучерашњи.

У ријечи један постоји мистичко значење тог првог и јединственог дана, који је симбол вјечног Једног незалазног Дана вјечности.

Св.Василије Велики (Шестоднев)

Дакле креационизам је опет угуравање безвременог Господа у наше мале умове и наше мале животе оптерећене кратким временом живота.

Господ је изнад времена, па је тако и хула "угуравати" Њега и Његово стварање у наше временске оквире.
(а поготово свако мало израчунавати тачан датум Другог доласка христовог, као што то раде адвентисти)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Damaskin: Ајд не лупај.

И на крају крајева, Мојсије за "дан" користи израз "Еом" или како неки читају Јом,
који на старохебрејском такође означава "временски период" и то неодређен.

Od pocetka stvaranja svijeta dan je ostao dan, tj. vremenski period. I tu nista nema jasno.

Citiraj:
Дакле, ја вјерујем да је свијет настао из шест "временских периода",
и тако не могу погријешити.

Sest dana, bas kao pise i Knjizi postanja.

Citiraj:
Ти вјероватно исповиједаш да се ради о 24 сата,
али зашто то не би биле 24 секунде
?

Zato sto je receno da je to dan, a ne dio dana.

Citiraj:
Људима је ово немогуће, али је Богу све могуће.

Da!

Citiraj:
И како знаш да су били "дани", ако је дан период у којем је твој положајх на планети Земљи окренут ка Сунцу.

Otkud si siguran da nije bio dan i noc i prije stvaranja Sunca. Pise da su postojali i dan i noc, svjetlost i tama i prije stvaranja Sunca.

Citiraj:
Колико су трајали, ти дани кад "у почетку" нису биле формиране ни планете нити космос каквог данас познајемо?

Vrijeme ne ovisi o planetama ni o zvijezdama, nego je utkano u svaki atom materije i elektroni se okrecu oko jezgra po mjeri ovozemaljskog vremena (tako atomski casovnici mjere vrijeme).

Citiraj:
Видиш колико питања, а ја не падам у прелест давања дефинитивних одговора, већ вјерујем да је "све створено добро" кроз Бога Логоса Духом светим од стране Бога Оца.

U sest dana stvaranja svijeta.

Citiraj:
То је православно исповиједање, а ове све теоријице су пука прелест!

Sa tvoje tacke gledista!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Фино, нисам знао да си по стилу тумачења Писма постао адвентиста,
па ти ни ријечи св.Василија Великог не говоре ништа

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 18:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Фино, нисам знао да си по стилу тумачења Писма постао адвентиста,
па ти ни ријечи св.Василија Великог не говоре ништа

Objasni mi na sta je mislio Sv. Vasilije Veliki kad je spomenuo misticnost dana stvaranja! Je li on to objasnio ili se sve zavrsilo na jednoj recenici?
Usput, sv. Serafim Rouz tvrdi da je to dan kao dan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2007, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tipus (miroljub P) je totalis xxxxxxx. Svaki dan se sve vise provaljuje. :lol: :lol: :lol: :angel: :angel: :angel: Pogledajte sta kaze:

Citat:
To sto muskarac moze da ima vise zena, to ne znaci da sme da se kurva. Imati zenu znaci brinuti se o njoj, obezbediti joj egzistenciju, tako da moze da se posveti vaspitanju i negovanju dece (dok muz zaradjuje za zivot). .............................. Bog jasno izrazava zelju i preferira da muskarac ima jednu zenu, ali posto je, ponavljam, "veliki deficit" medju normalnim muskarcima, onda je poligamija "nuzno zlo" kojim se stite ugrozeni slojevi, kao sto su zene. Pa bolje je da se zena uda za nekog "domacina" koji je u stanju da brine o njoj, bez obzira sto vec ima jednu ili vise zena, nego da se uda za nekog kilavog Radovana koji ce stalno da place kako ne moze da nadje posao..

Сaд сте нам објаснили: полигамија је у ствари за добро жена. Ипак, морам да приметим да подела мушког рода на Алфа "домаћине"којима следује харем и Бета мужјаке (или "килаве Радоване") којима следује целибат звучи као пример из животињског царства. Ви иначе себе очигледно видите као „дефицитарног“, т.ј. као Алфа мушкарца, а не као „Радована“, па се питам шта Ви лично чекате да „обезбедите егзистенцију“ и усрећите још неколико жена.

Vrh

Tema posta: Re: Prava religija!
PostPoslato: 01 Jun 2007, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dragutin je napisao:
:D

Sta mislis da li postoji prava religija, religija koju Stvoritelj odobrava i prihvata? Kako je identifikovati?

To je religija poboznog mira, prastanja, ljubavi, milosti, spasenja i vaskrsenja: hriscanstvo!

Sve pise u Novom Zavjetu. Procitaj, identifikuj!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2007, 22:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Треба ли у овом случају да мислимо да је хришћанска религија изнад свих осталих религија у свету?
Хришћанска вера се не би могла ни упоређивати с другим религијама, и, строго говорећи, не би ни требало називати је ,,религијом" у паганском смислу ове речи. Јер, она није једна религија међу другим религијама, она је ВЕРА У ХРИСТА И ХРИСТОВО ОТКРИВЕЊЕ. Она је лично, јединствено и потпуно откривење Бога људима ради њиховог просвећења и спасења. Друго откривење од Бога више неће бити дато, и поред Исуса Христа други Месија не може бити очекиван све до краја света.

Свети Николај Српски

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]