Нисам ти ја никакав адвокат, и заболи ме уво за попове, који више знају од њих ће се више и тражити; као и од полицајца да чини криминал, само ми смета лицемерје појединих. Не идем у кафане, на утакмице, у лов, али нимало не осуђујем људе који имају ове хобије.
Сав свет иде у кафане, ништа није забрањено, чак је и пожељно, у кафанама се слави, прославља, упознаје и сад неко да осипа дрвље и камење по владикама, а није проверено да ли су те вести тачне.
Када погледамо реално видећемо да после сваке црквене славе уз цркву стоји шатра, иде народ пије , једе, слуша музику, а и свештеници с њим, и владика ако је служио.
Такође кад је освећује црква опет иста слика, или кад је свадба.
Неки људи у граду имају мали стан , па закупе кафанску салу да би прославили славу, свадбу, крштење...
Никад нисам био на Западу, али тамо кажу уз цркву има клуб, где људи иду после службе и друже се ....
Е, сад кад би у свим овим случајевима владика рекао народу да нема јела, пића и весеља, него да после службе иду кућама, настала би бука и вика.
Разлика је између монаха који живи у манастиру или у испосници и владике коме долазе верници сваки дан, који треба да иде служи по црквама, да се састаје са представницима власти, да прима и одлази на пријеме.
Када би неки владика завео усамљенички типик, људи би се питали зашто се примио тог положаја.
Прави православац прича о својим, а не о туђим гресима. Не виче , како је праведан, а други олош.

Такође треба мало изгуглати, па видети и знати да је ово трач са газиместана, сајта где се на сваки начин пљују владике и цела СПЦ. За време заседања Сабора они су износили разне приче шта се кобајаги дешава на Сабору, да ће се смењивати владике , оснивати нове епархије, да ће сабор трајати до 01.јуна....
Када се Сабор окончао 24.маја, без икаквих одлука о којима су они причали, онда по систему да им не пропадне посао, лансирали су овај трач, чисто да им не пропадне започето злодело...
Као гатара кад гата, па понешто погоди.
Па сад ко се упеца - упеца, свака саблажњена душа , њима је у прилог
Е, са таквима треба по кафанском бонтону, рука за крагну, нога у дупе и марш напоље.
Живели !