banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 13:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 30  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2007, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Pilar je napisao:
Osim toga Biblija na mnogim mjestima govori da je DUŠA smrtna,
što znači da umire.(Matej 26:38; Marko 3:4; Djela apostolska 3:23; Jakov 5:20; Otkrivenje 12:11: Ezekijel 18:4,20)

Тада рече им Исус: Жалосна је душа моја до смрти;
почекајте овде, и стражите са мном.

Теби ове ријечи означавају да је душа смртна?
Израз "тужан сам до смрти", тј, "док не умрем тужан ћу бити" у часу када се Христос припрема да се преда на распеће је теби доказ да је удша смртна?

Препустићу учесницима форума да се сами увјере у ваше "познавање" и "тумачење" Светог Писма.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

И рече им: Ваља ли у суботу добро чинити или зло чинити?
Душу одржати, или погубити? А они су ћутали.
И погледавши на њих с гневом од жалости што су им онако срца одрвенила, рече човеку:
Пружи руку своју. И пружи; и поста рука здрава као и друга.

Овдје је и малом дјетету јасно да израз који постоји чак и у нашем народу и његовој књижевности "душу сачувати или изгубити" означава управо дјело од којег човјеку зависи образ, душа и вјечно спасење.
"Душу своју изгубити" је доувијек значило учинити страшно дјело и себе тиме осудити на пакао.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

И биће да ће се свака душа која не послуша тог пророка истребити из народа.

Опет сличан примјер, овдје се мисли под "свака душа" на сваког човјека. Опет паралела из народне свијести гдје се каже да је на том и том мјесту било "око три хиљаде душа" не означава да је то био скуп призивања духова, него се израз односи на број присутних људи, тј "душа" у овом контексту означава човјека самог.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Нека зна да ће онај који обрати грешника с кривог пута његовог спасти душу од смрти, и покрити мноштво греха.

Овако идемо у недоглед, бескрај цитата који се тумаче буквално и дословно, без обзира на језичке, контекстуалне и телошке конотације.
Цитат који опет говори о спасењу грешника, односно "исправљању кривог са пута" који води у пакао.

Ако душе након смрти "спавају", онда ме јако занима како Јехове тумаче причу о Авраму и убогом Лазару?
Шта онда означава израз "Гехена огњена"?
Зашто се онда употребљава израз "Ад", а не "спавање" и сл...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

И они га победише крвљу Јагњетовом и речју сведочанства свог,
и не марише за живот свој до саме смрти.

Опет цитирање ван контекста:
овдје Јован прича о вјерницима "који побиједише крвљу јагњетовом",
дакле - они који су своје спасење добили покајањем и причешћивањем "крвљу јагњетовом",
и који "не марише за свој живот до саме смрти",
дакле живот су провели у духовном узрастању и "заједници Тијела и Криви Христове".

Гдје овдје каже да су они након своје физичке смрти "спавали"?

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Гле, све су душе моје, како душа очева тако и душа синовљева моја је,
која душа згреши она ће погинути.

Да ли израз "Која душа згријеши, она ће погинути" означава да ти људи физички умиру чим учине гријех? Или можда иду на "спавање" до Другог Христовог доласка?
У свим тумачењима Светог Писма од Апостола наовамо израз "душа која гине" је увијек кориштен у смислу душе која иде у пропаст,
човјека који за живота, па и након смрти пребива ван заједнице са Богом и ближњима.

Оваквим тумачењем Светог Писма се може доказивати онда било шта.
Узмемо било коју метафору или пренесену слику и протумачимо је дословно и ето ти чуда. Све што проповиједамо може бити крајња неблоза, али "имамо Свето писмо које то потврђује", ниједан древни свети спис се не одликује дословношћу, а поготово Библија, односно Свето Писмо које има неколико прикривених слојева порука које шаље, а камоли ући у буквално тумачење.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2007, 11:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pilar je napisao:
Kada je Lazar umro,čovjek kojega je Isus dobro poznavao,on je rekao svojim učenicima:"Naš prijatelj Lazar je ZASPAO!"
Učenici su mislili da Isus želi reći da Lazar spava kako bi se oporavio od bolesti.
No on to nije mislio.Isus je objasnio:"Lazar je umro!" (Ivan 11:11-14)

Zapazi da je Isus SMRT usporedio sa SPAVANJEM.
Lazar nije bio ni na nebu,ni u paklenoj vatri.
Nije se susreo sa anđelima,ni sa svojim precima.
Lazar je umro,a smrt je bila poput dubokog SMRTNOG SNA u kojem nema snova.
Iz takvog sna probudit će nas Jehova kada nam vrati naš duh,prilikom uskrsnuća.

Опет кажем, ако душе преминулих "спавају",
шта онда значи Христова прича о богаташу и убогом Лазару?
Како то да они имају моћ комуникације ако су "бесловесни" јер им је "дух" одузет?
Како то да Лазар одлази "у наручје Аврамово"?

Када се ствари тако дословно поставе, а одговори "изсилују" и изфабрикују, умјесто јасних одговора добије се само мали милион нејасних питања.

Онда је и логично да су Јеховисти измијенили текст Светог Писма,
избацившеи све што се "не уклапа" са њиховим учењем
под изговором "лошег превода" и слично.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2007, 13:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Е, ја ћу сада твдим да су то били духови телетаблиса, Моћних ренџера, КОманданта Марка и жалосне сове. :lol: ......Па лепо се види да је проповедамо душама умрлих људи, а не неким дивовима, анђелима у телу које је морила похота и сличне лудости, јер има на крају 1.Петр. 3,20 – да се само осам душа спасило када је био потоп у Нојево доба, а да су сви остали страдали. Дакле, без бајки.
И само јеховисти у књизи „Тисућугодишње Божје краљевство се приближило“ цитирају на стр.64 цитирају 1.Петр.3,18- али само до пола. :roll:

А у истој књизи на стр.62 . можемо прочитати :
„Свемогући Бог је увијек столовао на небу. Није он дух који би све прожимао и свуда продирао, није на сваком мјесту у исто вријеме присутан. Будући да псотоји као интелигентна особа, постоји своје мјесто и положај столовања, гдје му можемо приступити. „
Овде имамо две тврдње које су против Библије и разума. Бог није дух и није свуда присутан. Шта и очекивати од „озбиљних“истраживача Библије и критичара Православља. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2007, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Pilar je napisao:
Jehovini svjedoci slijede Isusovu religiju, jedinu i pravu istinu koju mu je rekao Jehova Bog.
Kako ćemo znati koja je prava religija? Pravu religiju prepoznaje se po ljubavi, po slozi među članovima.(IVan 13:35,1.Korinčanima 1:10, 1.Ivanova 4:20)

Pravu religiju prepoznaje se po njezinim plodovima.(Matej 7:19; Luka 6:43)

U čuvenoj propovijedi na gori Isus je rekao :"Uđite na uska vrata ;jer su široka vrata i široki put koji vodi u propast i mnogo ih ima koji njime idu.Kao što su uska vrata i tijesan put što vode u život,malo ih je koji ga nalaze!"(Matej 7:13,14)

Jehovini svjedoci slijede Isusovu religiju, jedinu i pravu istinu koju mu je rekao Jehova Bog.

Prvo pitanje: Ako nisi Jehovin svjedok, kako znas toliko o njima?

Drugo pitanje: Ako su oni jedina prava religija kako onda nisi postala jedan od njih?

Misljenje:

Jehovini svjedoci su uopsteno gledajuci dobra religija. Postoji samo nekoliko stvari sto mi se ne svidjaju, inace da nema tih stvari bili bi jedna od najpribliznijih religija a to su:

-nece da primaju krv iako su u zivotnoj opasnosti
-ne priznaju bozansko porijeklo Isusa
-"tjeraju" svoje clanove da misionare odredjen broj sati
-ponekad namecu neke stvari
-pomazu samo svojim clanovima, a za ostale sta ih briga
-vjeruju u neke datume, nesto 1914, sto se ne moze dokazati
isto kao sto adventisti vjeruju u 1844 i sto se takodje ne moze dokazati,
mislim moze se sve dokazati ako se tumaci kako hoces kao pravoslavci
sto dokazuju nesto sto je nedokazivo.
-vjeruju da je raj na zemlji vec dosao iako vidimo da nije

Ostalo je uglavnom u redu, ostale stvari im nisu lose, ali ove gore sto sam naveo znatno ponistavaju sve one dobre.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2007, 14:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Pilar je napisao:
Solunac kaže:

Ово стоји у вашем оригиналу (тј. из базе, на енглеском):
"To avoid over stepping the bounds of a translator into the field of exegesis, we have been most cautious in our rendering the divine named in the Christian Greek scriptures, always carefully considering the Hebrew scriptures as a background. We have looked for agreement from the available Hebrew versions of the Christian Greek scriptures to confirm our rendering." (From the appendix of the "New World Translation of the Holy Scriptures" as revised in 1984, Pg.1640)

Pilar kaže:

Kršćanska pisma,New World Translation uglavnom se temelji na glasovitom Westcott-Hortovom grčkom tekstu,koji se ravna prema najstarijim grčkim rukopisima.Zbog toga se reci i dijelovi redaka koji se ne nalaze u tom autoritativnom grčkom tekstu ,ali su se nalazili u biblijskom prijevodima načinjenima prije izdavanja Wescott_Hortovog grčkog teksta,ne nalaze u New World Translationu.Nije sigurno da su ti reci stajali na tom mjestu,zbog toga su označeni dugom crtom nakon brojčane oznake retka.

Ово је једноставно завитлавање.

Прво Весткот-Хортов текст није ауторитативан и не толико гласовит и не може бити у датом смислу јер када је настао, и када су он као и други извори о ономе шта је стајало у рукописима (нпр. проблематика око бр. 616 и 666 што је давно била). Они су прије 100 година радили ревизију текста и та ревизије није у ствари била ревицзије већ креација иако су ипак одговорни за ново поглавље у историји текстуалног критицизма. И у њихово вријеме је било критика и са протестантке стране јер су негдје ишли чини ми се ка римокатоличанској интерпретацији (Хорт), ма погледати шта му је одговарао Џон Вилијам Бургон а Хорт је ћутио. Уопште правдати ово са Хортовим радом је неозбиљно.

Изузимање дијелова текста уопште нема везе са тим, јер свако изузимање текста (некада чак и 12 читавих редова) са овим објашњењм говори да се ради о неозбиљној студији и о намјерном изостављању текстова и то не уз само дата објашњења јер се за већину сигурно зна да су стајали на датом мијестукада се узму у обзир и друге ствари јер одвише идеалистички критицизам повлачи да се може онда и у другим стварима тако размишљати и развијати дато размиљшање што нас доводи до неких комичних ситуација (нпр. да уопште не требам вјеровати ни једном другом преводу да ПОСТОЈИ уколико га ја немам :roll: , озбиљно и ово може) а не ово што си ти навела, поготово што међу њима има кључних дијелови текста.

О преводу ЈС погледати шта говоре нпр. др Јулијус Менти (којег су чиними се ЈС чак погрешно и цитирали као и Ровлија у 1158-1159 стр. of the Kingdom interlinear Translation, иако су се они оградили од тога), онда проф. др Брус Метцегера са Принстона и многи други, а тек да не наводим Грке :D јер ево наводим водеће Американце и Британце у тој области баш због тога јер је база ЈС у Америци, да ја не бих досађивао јер ово је ипак форум.

Поздрав.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2007, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
mislim moze se sve dokazati ako se tumaci kako hoces
kao pravoslavci sto dokazuju nesto sto je nedokazivo.

Православци доказују недоказиво?

Нико у православној Цркви не доказује ништа,
једино што може јесте да човјек свједочи своју вјеру,
а и то мора бити примјером властитог живота,
а неходати унаоколо са Светим Писмом под руком и проповиједати унаоколо.

Што се тиче самог тумачења Светог Писма, ту за примјер постоје првенствено Апостолска тумачења Старог завјета, те тумачења Апостолских ученика односно светих отаца гдје се све тумачи Христом и кроз Христа, односно потврђује кроз заједницу Тијела Христовог.

Произвољна и буквална тумачења Светог Писма и отаца могу за последицу имати само прелест, односно умјесто истинске спознаје - превару.

Волио би да ми даш примјер гу којем православни вјерници "доказују недоказиво", јако ме занима?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2007, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Solunac je napisao:

Изузимање дијелова текста уопште нема везе са тим, јер свако изузимање текста (некада чак и 12 читавих редова) са овим објашњењм говори да се ради о неозбиљној студији и о намјерном изостављању текстова

Изостављање толиких цјелина из светог Писма које Јеховистима "нису по вољи" и не иду низ длаку, довољно говоре о њиховим искреним наканама и о томе како они "знају Свето Писмо боље од других" како се иначе хвале...Туга... :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2007, 15:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
[Волио би да ми даш примјер гу којем православни вјерници "доказују недоказиво", јако ме занима?

Izvinjavam se, nisam mislio da ce te to toliko pogoditi. Ovu recenicu o pravoslavcima sam samo usput naveo pokazujuci da nicije tumacenje nije savrseno. Recimo, primjer da se ne moze dokazati u pc su ikone. Znam, mnoge rasprave su vodjene, ali to se bazira samo na pretpostavkama, mislim nema biblijskog dokaza.
Vidimo cak i kad se dokaze biblijom kao sto su adventisti uradili 1844 ne mora da bude tacno. Znaci ponekad tumacenja i pretpostavke mogu biti pogresni iako mislimo da su tacni, a mogu biti i tacni. Ono sto sam ja htio reci je da nikad ne mozmo biti sigurni. Josh jednom izvinjenje zbog nesporazuma.

Vrh

Tema posta: Pitanje za Damaskina
PostPoslato: 19 Maj 2007, 18:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2007, 08:22
Gdje u Bibliji piše da je duša besmrtna?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2007, 18:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Pilar je napisao:
Kako ćemo znati koja je prava religija? Pravu religiju prepoznaje se po ljubavi, po slozi među članovima.(IVan 13:35,1.Korinčanima 1:10, 1.Ivanova 4:20)

Pravu religiju prepoznaje se po njezinim plodovima.(Matej 7:19; Luka 6:43)

U čuvenoj propovijedi na gori Isus je rekao :"Uđite na uska vrata ;jer su široka vrata i široki put koji vodi u propast i mnogo ih ima koji njime idu.Kao što su uska vrata i tijesan put što vode u život,malo ih je koji ga nalaze!"(Matej 7:13,14)

Prvo pitanje: Ako nisi Jehovin svjedok, kako znas toliko o njima?

Drugo pitanje: Ako su oni jedina prava religija kako onda nisi postala jedan od njih?

Misljenje:

Jehovini svjedoci su uopsteno gledajuci dobra religija. Postoji samo nekoliko stvari sto mi se ne svidjaju, inace da nema tih stvari bili bi jedna od najpribliznijih religija a to su:

-nece da primaju krv iako su u zivotnoj opasnosti
-ne priznaju bozansko porijeklo Isusa
-"tjeraju" svoje clanove da misionare odredjen broj sati
-ponekad namecu neke stvari
-pomazu samo svojim clanovima, a za ostale sta ih briga
-vjeruju u neke datume, nesto 1914, sto se ne moze dokazati
isto kao sto adventisti vjeruju u 1844 i sto se takodje ne moze dokazati,
mislim moze se sve dokazati ako se tumaci kako hoces kao pravoslavci
sto dokazuju nesto sto je nedokazivo.
-vjeruju da je raj na zemlji vec dosao iako vidimo da nije

Ostalo je uglavnom u redu, ostale stvari im nisu lose, ali ove gore sto sam naveo znatno ponistavaju sve one dobre.

Pilar, gdje je odgovor za mene?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2007, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pilar je napisao:

Цијела Библија и јесте једно величанствено свједочанство о бесмртности, и сва наша вјера јесте вјера у бесмртност и васкрсење које стичемо кроз Христа.
"Ко има уши да чује нека чује"
Само слијеп човјек може да то не види, и да једно штиво попут Светог Писма банализује и тумачи на најбесмисленији могући начин.

Долазак Христов на земљу се и десио да би Његовом смрћу смрт била побијеђена, Његов долазак представља обнову васељене, односно цјелокупне материје из смртности и пропадљивости у бесмртно,
јер се у ту исту материју одјенуо и кроз човјештво (тијелом) са њом сјединио бесмртни Бог.
Или како то љепше каже Апостол Павле:
"...јер ако Христос није васкрсао узалуд је сва вјера наша..."

По том јеховистичком учењу испада да ће Господ поново да нас ствара приликом Другог Христовог доласка? Бесмислица не само теолошка, већ и логичка и философска, на сваки начин....
Када већ јеховисти тврде да Свето Писмо боље знају од свих,
дај ми онда објасни барем ону причу о богаташу и угобом Лазару....

Како они то причају ако су у стању "спавања", и чему помињање "Ада", "Шеола", "Гехене" итд у Светом Писму?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2007, 20:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Pilar je napisao:

- Према православној антропологији, човекова природа је двојака. Она се састоји од вештаственог (материјалног), видљивог тела које се назива ''спољашњи човек'', и невештаствене (нематеријалне), невидљиве душе, која се назива ''унутрашњи човек''.

Христос указује на ову двојност када каже:

'' Не брините се за свој живот, (за своју душу), шта ће те јести или шта ће те пити, нити за своје тело, у шта ће те се оденути. Није ли живот (душа) претежнији од хране и тела од одела (Мт. 6; 25)?''

'' Каква је корист човеку ако сав свет задобије а души својој науди? Или какав ће откуп дати човек за душу своју (Мт. 16; 26)?''

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2007, 22:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
Pilar je napisao:
Solunac kaže:

Ово стоји у вашем оригиналу (тј. из базе, на енглеском):
"To avoid over stepping the bounds of a translator into the field of exegesis, we have been most cautious in our rendering the divine named in the Christian Greek scriptures, always carefully considering the Hebrew scriptures as a background. We have looked for agreement from the available Hebrew versions of the Christian Greek scriptures to confirm our rendering." (From the appendix of the "New World Translation of the Holy Scriptures" as revised in 1984, Pg.1640)

Pilar kaže:

Kršćanska pisma,New World Translation uglavnom se temelji na glasovitom Westcott-Hortovom grčkom tekstu,koji se ravna prema najstarijim grčkim rukopisima.Zbog toga se reci i dijelovi redaka koji se ne nalaze u tom autoritativnom grčkom tekstu ,ali su se nalazili u biblijskom prijevodima načinjenima prije izdavanja Wescott_Hortovog grčkog teksta,ne nalaze u New World Translationu.Nije sigurno da su ti reci stajali na tom mjestu,zbog toga su označeni dugom crtom nakon brojčane oznake retka.

Cuj, taj Wescott-Hortov text je iz 1881 ako se ne varam, i nije los, moramo priznati. Mada ima boljih danas, bilo je i u vreme prevodjenja NWT, no sto ja da radim, taj prevod (NWT) je kritikovan od strane mnogih profesora i strucnjaka za jezike, pa eto, opet ni to ne vredi nikome.

Solunac, sto znace reci: "Ово је једноставно завитлавање"?

Citiraj:
Прво Весткот-Хортов текст није ауторитативан и не толико гласовит и не може бити у датом смислу јер када је настао, и када су он као и други извори о ономе шта је стајало у рукописима (нпр. проблематика око бр. 616 и 666 што је давно била).

Reci mi da li znas tacno koja je problematika bila u vezi broja 666?? Osim toga, Vest-Hortov text ipak jeste i autoritativan i glasovit, ja prvi put cujem u zivotu da tako nesto kaze? Brate mili, pa nije to NWT prevod pa da nije autoritativan i glasovit?? Ono sto ne mogu verovati jeste da su oni nesto namerno izostavljali? Mislim, ako i jesu, valjda nije zlonamerno, mislim da tu postoji razlika, zar ne??

A sto se prevoda NWT tice, Mantey je ne znam sto sve kazao, ali znam da je dao solidnu "The Manual Grammar of the Greek New Testament", nije za potcenjivati. Ne dosadjujes forumu, daj ovamo i grke. :)

Pilar, sto bi sa replikom na moj post??

Prijatno svima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2007, 15:38 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ako krenemo o Lazaru i bogatasu ima bas da se zapricamo.

ajmo mi malo saha da igramo. znaci, koja je svrha 2 Hristovog dolaska ako su ti mrtvi sto ne spavaju zivi i vec u u raju. koga to onda Isus vaskrsava?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2007, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"...У рају душом, у гробу тијелом..."

Значи ли ти ово нешто?

Или на другом мјесту каже:

"...који ће опет доћи са славом да суди живима и мртвима..."

"...чекам васкрсење мртвих и живот будућег вијела..."

Христос ће при другом доласку васкрснути мртве...ако те занима како имаш свједочанство о четверодневном Лазару....

Шта је ту нејасно?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2007, 20:33 
staromodan
Korisnikov avatar

e divote. ako je toliko lijepo u raju sto onda Bog tu dusu prilikom 2 Hristovog dolaska vraca u tijelo. zamisli tu dusu koja je uzivala u raju ponovo u tijelo. i da li u raju postoje neki odjeljci, recimo neka konfederacija ili sistem slican bivsoj Jugi u kojoj je bilo i republika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2007, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Откуд онда израз "коначни суд", да је то једини суд, онда чему то "коначни"...

Дакле постоји неки суд прије оног коначног и Последњег суда,
а то је привремени суд, када се душе након смрти одвајају у привремено блаженство у Рају или привремени боравак у Аду.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2007, 23:58 
staromodan
Korisnikov avatar

znaci za sad su sve duse mrtvaca u privremenom raju i privremenom paklu. dopada mi se ta kombinacija.

smijes li ti to reci na nekoj sahrani da je necije dijete samo privremeno u raju. i da li si ikad cuo da je to neko izjavio od svestenih lica na sahrani.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 06:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Pilar je napisao:

Jehovini svjedoci slijede Isusovu religiju, jedinu i pravu istinu koju mu je rekao Jehova Bog

[b]Prvo pitanje: Ako nisi Jehovin svjedok, kako znas toliko o njima?

Drugo pitanje: Ako su oni jedina prava religija kako onda nisi postala jedan od njih
Znam dosta o Jehovinim svjedocima jer sam rasla u njihovoj blizini.Kao malu me to nije zanimalo baš previše,međutim sada me jako počelo zanimati kada vidim kakav je postao ovaj svijet. Mislim da sam na dobrom putu da postanem Jehovin svjedok.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 06:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
znaci za sad su sve duse mrtvaca u privremenom raju i privremenom paklu. dopada mi se ta kombinacija.

smijes li ti to reci na nekoj sahrani da je necije dijete samo privremeno u raju. i da li si ikad cuo da je to neko izjavio od svestenih lica na sahrani.
Svećenici inače roditeljie tješe riječima da je Bog tako htio,međutim ni to nije istina jer Bog nikada nikome ne želi zlo. Želim reći tužnim roditeljima da su njihova djeca na sigurnom mjestu i spavaju bezbrižno do trenutka kada će ponovno udahnuti dah života i ponovno se sresti sa svojim roditeljima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]