vim je napisao:
Antropos je napisao:
Pripadam. Sto me pitas, ako smem znati???
Prijatno.
Pa onako. Zato sto mi se cine tvoji pogledi otvoreni i bez predrasuda pa bih volio znati koja je religija u pitanju. Naravno, nisi obavezan da odgovoris. Drago mi je da jos ima ljudi sa sirim pogledima, a ne samo da brane jedan stav. Poz.
Pa cuj, rece vidusa malo cas:
Citiraj:
Bog je ljudima ostavio slobodu: hoce li da zive po Bozijoj volji, ili ce da zive po volji palih andje i njihovog vodje Sotone.
Ja vjerujem da je Pravoslavlje, moja vjera, jedina spasavajuca vjera. Ti vjerujes drugacije, onaj tamo drugacije i od mene i od tebe... Ako. Neka, svako vjeruje svojim nacinom, svakom svacije. Ne diram te, ne diraj me. Zdravo za zdravo, ljudstvo za ljudstvo, obraz za obraz, komsiluk za komsiluk, kafa za kafu, pice za pice. I to je medju ljudima dobra volja.
A ko je po pitanju vjere u pravu, saznacemo kad odemo na onaj svijet. I ja, i ti i onaj tamo treci...
Nekako smatram da jedino ljudi zloupotrebljavaju covekovu slobodu, no ja to ne zelim, zato sto sam izabrao da budem adventista. Sta da radim, prozivaju me ljudi, no meni je uvek drago zbog toga, jer tesko bi meni bilo ako bi me svi tapsali po ramenu. Osim toga-covek je covek, ljudsko bice. Ja sam zaista dozivio da Bog voli svakoga, i prihvata svaku iskrenu dusu koja Ga potrazi (ili, mozda bolje receno, koja Mu odgovori na Njegov poziv?), zelim razumeti sve ljude, druzim se sa mnogima, valjda ta neka navodna 'sirina' postoji kod mene, pre bih rekao zelja da razumem ljude, verovanja, ali da niposto i ni po koju cenu ne kompromitujem svoju veru (znaci=stop ekumenizam:) )
Eto to.
Prijatno svima.