banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 13:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
ned123 mislim da si u velikoj zabludi sto se tice 24/7 downloada na flat-u. Mnogi ljudi hoce flat da ne brinu o protoku a nemaju tone vremena da skidaju kojekakve gluposti i non stop traze materijal za skidanje. Sa druge strane kod nas dosta ljudi i razmjenjuje sadrzad :).... i da, tesko da se 1 ap moze zvati klasterom, valjda si mislio od 2 do 6 :)
poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ja mislim da je ned123 upravu sto se tice Flat rate-a
ipak nije mala razlika u cijeni pa da se ne brine o protoku

ljudi kada osjete flat rate onda download ide non stop

kod mene je oko 90GB mjesecno downloada
i konekcija je 95% vremena skroz zauzeta
tako da...

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 14:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
miki321oc je napisao:
ljudi kada osjete flat rate onda download ide non stop

Nije tako kod svih. Eto kod mene nije tako. Ja čak rijetko radim neki masovni download. Ako skidam nešto intenzivno sa torrenta to traje par dana dok skinem to što želim i onda nekad po više od mjesec dana ne skidam ništa na takav masovan način. Flat mi treba baš zato da ne moram misliti na protok i gledati stranicu na Blicovom sajtu da vidim koliko mi je ostalo, tu stranicu mislim da nisam pogledao ni jednom od kada sam prešao na Flat, a prije toga sam je gledao svaki dan, morao sam. Ustvari mislim da sam je pogledao jednom samo da vidim koliko sam skinuo tih dana jer sam nešto glomaznije skidao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma ja sam do onog mog zakljucka dosao na osnovu svoga, a i iskustva par drugih ljudi. Na pocetku se stvarno skida sve i svasta, medjutim kasnije dodje do zasicenja (jer recimo sto se tice filmova i serija pogledam samo trecinu skinutoga a za sebe mislim da imam dosta slobodnog vremen) tako da se krene skidati selektivno i u manjim kolicinama.
poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 17:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
the_grunf je napisao:
ma ja sam do onog mog zakljucka dosao na osnovu svoga, a i iskustva par drugih ljudi. Na pocetku se stvarno skida sve i svasta, medjutim kasnije dodje do zasicenja (jer recimo sto se tice filmova i serija pogledam samo trecinu skinutoga a za sebe mislim da imam dosta slobodnog vremen) tako da se krene skidati selektivno i u manjim kolicinama.
poz.

Naravno da se covjek zasiti.Ja sam tako jednom uplatila mjesec dana flata skinula jednu 30GB,drugi jos manje oko 14GB,a sad mi ova 3GB previse...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 12:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
the_grunf je napisao:
ned123 mislim da si u velikoj zabludi sto se tice 24/7 downloada na flat-u. Mnogi ljudi hoce flat da ne brinu o protoku a nemaju tone vremena da skidaju kojekakve gluposti i non stop traze materijal za skidanje.

Ja znam šta sam rekao: 10GB je previše za surf, a premalo za download.
the_grunf je napisao:
i da, tesko da se 1 ap moze zvati klasterom, valjda si mislio od 2 do 6

http://motorola.canopywireless.com/supp ... id=85&c=15
Citiraj:
...A cell can start with one AP....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 21:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Dec 2005, 13:36
Dobro je na Flat-u recimo ne trebas ici u DVD klub vise :D salim se, uzeo sam ovaj limitirani i potrosio za 10 dana ostalo mi jos ispod 1G radio sam normalno skinuo one epizode koje pratim sa neta neki film i to je to, nisam neki download junky.Mislim da je flat verzija pravi izbor.

@mirko
koliko sam shvatio u ugovoru ja 01.06 mogu promjeniti paket, hoce li mi odmah taj mjesec prebaciti na flat, mislim da moze, ali nisam siguran, budem nagovorio starog taman koristio sredstva nedovoljno moralna, tipa "podmicivanje" :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 06:11 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
novi paket 'e krenuti 1.6. ako prilikom te uplate budes trazio novi paket. Najbolje da je da uradis, odnosno najavis prod,aji dan ili dva prije, da se moze pripremiti aneks ugovora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 10:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ned123 je napisao:
Ja znam šta sam rekao: 10GB je previše za surf, a premalo za download.

Slazem se, ali si otprilike rekao da ce skoro svi koji budu na flat-u imati 24/7 download sto ti je veliki feler :)

Citiraj:
...A cell can start with one AP....

clus·ter /ˈklʌstər/
1. number of things of the same kind, growing or held together; a bunch: a cluster of grapes.

http://dictionary.reference.com/browse/cluster

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2007, 19:22 
Početnik
Početnik

Ljudi kako vama ostalima brzina na WADSL-u ovo je jadno kod mene, sve mislim bice bolje , a sve gore je par dana vec idem download na 33-55KB/Sec kad uzme 55 onda sam car. Ali cudno je to sto skace u downloadu izmedju 33 i 50 znaci nekako ovako svake sekunde 28kb/sec, 50kb/sec, 30kb/sec, 55kb/sec, 29kb/sec, 46kb/sec.

Mozda sam trebao uzeti dva uredjaja pa bi stanje bilo bolje :x :cry:

90% downloada ide preko rapidshare.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2007, 21:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo kako je kod mene (na WADSL-u od juče :)), zavisi odakle skidaš. Sad sam probao par stvari sa download.com i brzine su išle do 50 KB/s ali to je do njihovog servera. Evo skidam neki trailer za Crysis preko FlashGet-a, brzina varira ali je uglavnom 80+ KB/s, često 85+, s tim da bude i 92-95 KB/s, pa nekad se "zaleti" na trenutak i na 108 i više KB/s pa nakon toga padne na 80 ili 70 KB/s da bi se onda digao i smirio oko 85-90 KB/s.

Evo ti link toga pa probaj kako je kod tebe, trailer od 130 MB, pusti ga par minuta pa vidi, izgleda da je brz server jer WADSL u tom downloadu radi na maksimumu, bar kod mene

http://www2.incrysis.com/~mattd/incrysi ... railer.zip

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2007, 21:45 
Početnik
Početnik

Vader je napisao:
Evo kako je kod mene (na WADSL-u od juče :)), zavisi odakle skidaš. Sad sam probao par stvari sa download.com i brzine su išle do 50 KB/s ali to je do njihovog servera. Evo skidam neki trailer za Crysis preko FlashGet-a, brzina varira ali je uglavnom 80+ KB/s, često 85+, s tim da bude i 92-95 KB/s, pa nekad se "zaleti" na trenutak i na 108 i više KB/s pa nakon toga padne na 80 ili 70 KB/s da bi se onda digao i smirio oko 85-90 KB/s.

Evo ti link toga pa probaj kako je kod tebe, trailer od 130 MB, pusti ga par minuta pa vidi, izgleda da je brz server jer WADSL u tom downloadu radi na maksimumu, bar kod mene

http://www2.incrysis.com/~mattd/incrysi ... railer.zip

Evo bas skidam isto koristim flashGet brzina mi dolazi na max 93Kb/sec min je bilo 79Kb/sec ali to je prihvatljivo sobzirom da je veci dio vremena na 90+.

Upravo skinuo prvi od 4 djela zadnje episode Lost sa rapida i prosjecna brzina mi je 45.48Kb/sec taman da zaplaces

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2007, 21:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pa onda vidiš da nije do WADSL-a.

Probaj te serije skidati sa Torrenta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2007, 23:00 
Početnik
Početnik

Vader je napisao:
Pa onda vidiš da nije do WADSL-a.

Probaj te serije skidati sa Torrenta.

Pa bilo bi mi lakse, ali nema jos tek je pre dva dana izasla, iako malo se zeznuto zove pa ju je tesko formulisati

EDIT

nasao jedva izgleda svi digli sada siri se svuda ko kuga hvala bogu na torrentima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2007, 10:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
Citiraj:
DRŽAVLJANIN Hong Konga za kojeg se vjeruje da je prvi čovjek osuđen zbog preuzimanja piratskih filmova s interneta preko BitTorrent (BT) tehnologije za razmjenu podataka izgubio je jučer žalbu na najvišem državnom sudu, javlja Reuters.

Chan Nai-Ming, čiji je nadimak na BitTorrent mreži bio "Big Crook" (veliki lopov/varalica) u listopadu 2005. proglašen je krivim zbog povrede autorskih prava i pokušaja distribuiranja tri holivudska filma preko popularnog programa: "Daredevil", "Miss Congeniality" i "Red Planet".

Vrhovni sud zaključio je kako je Chan uspio distribuirati navedene filmove te odbacio žalbu, što mu je bila posljednja nada za oslobođenje optužbi. Bio je osuđen na tri mjeseca zatvora, i odslužio je nekoliko tjedana prije ulaganja žalbe.

pa vi gledajte :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2007, 10:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
bd2308 je napisao:

Ma ovo je BiH, tako da nemoramo da se brinemo oko tih stvarcica, bar jos jedno 5 god. :)

JUST RELAX AND ENJOY :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2007, 01:00 
Početnik
Početnik

aLf je napisao:
bd2308 je napisao:

Ma ovo je BiH, tako da nemoramo da se brinemo oko tih stvarcica, bar jos jedno 5 god. :)

JUST RELAX AND ENJOY :drinking:

Bar jedno 10god, a i onda ce me boliti briga taj gore covjek je ocito neki laik, a i BTW ovdje ubijes covjeka i dobijes 3godine godinu odlezis i van na uslovnu da nisi drzavi na grbaci :) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2007, 23:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Slika

Evo, ovo su rezultati testiranja dobijeni prije tačno... 25 sekundi. Prilično loši za paket 768/192, zar ne? Ali, obzirom da pada kiša, onda vjerovatno nije ni čudo... ;)

Prvi utisci, poslije par nedelja korištenja WADSL-a? U svakom slučaju, poboljšanje u odnosu na "obični" wireless, i po pitanju cijene, i po pitanju linka.

Do sada primijećeni nedostaci:

1. Veza je konstantno nestabilna pri "streamingu" većem od 600 kb/s; "zapinje", svaki čas baferuje, stane pa krene... To zna jako da nervira pri gledanju nekih "live" sadržaja preko recimo Shoutcasta...

2. Dešavaju se slabljenja linka, naročito u večernjim satima; download pada na tridesetak kB/s, često i manje.

3. Helpdesk forum na Blicovoj web stranici je užas. Administrator danima ne odgovara na pitanja i primjedbe korisnika (bar u odjeljku "wireless"), i samo se umnožava dobro poznata rečenica "topic is awaiting approval".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 15:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Ovo je već zabrinjavajuće, da ne kažem bezobrazno. Kakvi god da su razlozi ovako užasnog stanja - sasvim je nekorektno "navlačiti" korisnike na uslugu (768/192) i obećavati nešto što se ne može ispuniti.

Inače antena gleda iz Borika na Bolnicu. Na helpdesku se admin ne javlja, na e-mailove niko iz tehničke podrške ne odgovara, a u 3.15 popodne niko ne diže telefonsku slušalicu...

Ima li još neko ovako "sjajna" iskustva?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 15:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Momci a sta drugo ocekivati od Blica a svi ste se zajunili ocu ja wadsl to je sigurno boli glava a jos 10 gb za 39 km ma leti a jos par km od dzeparca i imam flat bla bla ............raskini ugovor jer si nezadovoljan uslugom imas dokaz i zdravo ne kupujte slovencko domace je bolje hahahaha.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]