banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 23:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 11:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Slika
e stvarno ljudi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 11:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Jos neke tehnike.
Inace prenesena sa Tantra UnderGround foruma.

"Seks koji se nosi u glavi jeste seksualnost."
Vigjana Bhairava Tantra

Bilo sto da radite. radite sa razumjevanjem i potpuno, cak i seks. Lako je shvatiti da mozes biti bijesan i kada si sam, ali nije lako shvatiti da mozes stvoriti i seksualnu orgiju samo razmisljanjem.

No, prije bilo koje rasprave o seksualnosti i seksu, evo jedne veoma jednostavne tehnike:

Dok ste sami, zatvorite sobu i pokrecite se kao da ste u seksualnom cinu. Dozvolite citavom tijelu da se pokrece. Radite sta god da osjecate da zelite da radite, ali radite to potpuno. Zaboravite na sve.. drustvo.. inhibicije... Pomjerajte se u ljubavnom cinu sami, sa razumjevanjem, ali unosite u to citavu vasu culnost.
Naravno da se ova tehnika moze izvoditi i sa partnerom. Tantricki rad podrazumjeva seksualni rad sa partnerom i rad sa samim sobom.
Ono sto moze biti problem jeste razumjevanje partnera. Ako ga nema najbolje je sve ovo raditi sam.
Samo sa vrlo dubokom ljubavlju, sa vrlo dubokom intimnoscu moguce je biti sa partnerom, kao da njega nema. To je ono sto oznacava rijec intimnost.
No, ako ste sami sa sobom.. bez partnera ili usljed njegovog nerazumjevanja.. zatvorite se u sobu.. meditirajte o svojoj seksualnosti.. dozvolite svom tijelu da se pokrece.. da stvara zvukove.. da uziva u potpunosti.. nemojte ga kontrolistati.. u stvari nemojte nista kontrolisati. Odbacite svaku kontrolu.

Od ove vjezbe desice se dvije stvari.. seksualnost ce nestati. Seks ce ostati. Kada umna pozuda nestane, kad ne mislite o tome, kada to postane jednostavno ucestvovanje – potpuni cin, kretanje citavog tijela.. vaseg bica... ne samo uma – bozansko ce se pojaviti. Seksualnost ce nestati, a onda mozete doci do centra. I bez seksa i sa seksom.

Seks koji je u glavi jeste seksualnost, razmisljanje o njemu je seksualnost. Prozivjeti ga.. dozivjeti ga.. osjetiti ga.. jeste sasvim nesto drugo. Ako ste sposobni dozivjeti seks onda ga mozete i prevazici. Dostici sami centar bivanja.

Tehnika je veoma jednostavna.
Ono sto ona trazi jeste predaju. NIste samo seksualni sa partnerom vec i kada ste sami. Nacin da vasa seksualnost se pretvori u seks i da ona pocne da zraci iz vas kao zivotna energija jeste da joj se prepustite.

Jedna od modulacija ovoga jeste da u pocetku zamislite dodir partnera.. osjetite ga kraj sebe.. sjetite se nekog iskustva kada vam je bilo predivno.. onda dopustite tom sjecanju da se rasiri po tijelu.. da preuzme cijelo tijelo i um... u jednom trenutku cete vidjeti kako seks iz glave nestaje.. ali ostaje on primarni nagon.. koji se pojacava.. uzivajte u dodiru sa sobom. To nije greijeh. Volite sebe, kao sto vas voli partner...
Opustite se i dopustite sebi da izlazi sve sto se pojavi... nista ne potiskujte.. vec nakon par dana sa ovim cete osjetiti promjenu.
Seksualna energija koja se budi u svojoj jasnoci, preciznosti, snazi.. ce vas preobraziti.. mnogi se primjetiti kako se nesto promjenilo.. kako nesto iz vas zraci.. Magnetizam ce da se pojavi.. i postaje sve jaci. prepustite se tome....

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 11:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Put predaje....

Tehnike koje koriste u jogi i tantri su iste, ali ima razlika. Ne u izvodjenju tehnika vec u pristupu njima. Okviri i pozadina je ono sto cini razliku izmedju razlicitih pritupa i istih tehnika.
U jogi je osnova put volje. U tantri je put predaje.
Za jogu.. volja vam je slaba.. zato ste rastrzani..
Za tantru.. imate volju i zato imate i ego.. i zato patite.
Joga porucuje da volju dovedete apsolutnog savrsenstva i bicete oslobodjeni. Tantra kaze da potpuno odbacite volju i to ce biti vase oslobodjenje. Obje su u pravu.

Joga je privlacnija od tantre. Tantra je laka, prirodna i cilj mozete lako postici kroz tantru.. Ali i sto zbog toga tantra vecini nije privlacna. Zasto??
Ljudski um je naviknut na borbu.. sukob.. u tantri sukob ne postiji. Postoji smao prepustanje. U jogi kazu ne dozvoli da bijes ovlada tobom... da seksualnost ovlada tobom... da ljutnja preuzme kontrolu.. i na to smo navikli. Tantra kaze: Pusti da bijes ispuni cijelo bice.. neka seks postane sve ... ti nestani.. neka ljutnja zauzme teritorij.. i.. onda prevazidji... a na to nismo navikli.. pobogu.. cijelog nam zivota govore da je lose ako priroda i instikt vladaju nama, kako onda tantra moze biti privlacna??
Inace sve sto nam je privlacno.. privlacno je nasem egu. Ne nama. Sto je god nas ego ispunjeniji.. to sve postaje privlacnije. Zarobljeni ste u egu?? Joga je rijesenje..
Joga je isto bila veoma privlacna za Nichea.. jer je rekao da je energija koja djeluje iza zivota energija volje.. – volja za moc. Joga je veoma privlacna na Manipuri (treca chakra... chakra moci i dominacije u negativnom aspektu). Joga daje osjecanje da smo kroz nju mnogo mocniji nego sto jesmo. I tako osoba koja je vjezbala jogu psotepeno postaje veoma egosticna osoba.. naucena da pobjedjuje.. ego joj postaje ispunjen.. osjeca se centrom svemira.. A primjera je mnogo..

Tantra nikada nije privlacna u pocetku. Tantra je privlacna samo na visim stepenima. .. (Anahata chakra.. – chakra predaje i ljubavi.. i na ostalim visim stepenima) – kod onih koji su dugo godina radili na sebi.. kod onih koji su se zaista borili.. i razumili prirodu borbe. U pocetku tantra vas uopste nece privuci.. ili ako vas privuce, privucice vas potpuno krivi razlozi. A bas to je ljepota tantre.
Tantra vas nece privuci jer trazi da se predate, ne da se borite. Trazi da plutate, ne da plivate. Trazi da se krecete strujom a ne protiv nje. Joga je borba sa strujom vode.. a tantra je prepustanje toj struji. Ona kaze da je priroda dobra.. vjerujte prirodi. Ne borite se protiv nje. Vjerujte joj, sljedite je, tecite u nju – ne borite se. Ne – borba je ucenje tantre. Tecite i dopustite sebi da se krecete sa strujom koja vas vodi. Tu nema ispunjenja ega. Vec na samom prvom koraku trazi predaju.
Joga to trazi isto, ali na samom kraju. Ne na pocetku. Joga prvo trazi da ego procistite.. a kada ga procistite .. ego nestaje. On ne moze ostati.. ali to je ono posljednje u jogi... kod tantre je to na prvom mjestu.

Zasto sam rekao da u pocetku tantra nece biti privlacna.. ali da neki ipak ce biti privuceni tantrom??
Ako vas na samom pocetku tantra privuce.. privucice vas iz pogresnih razloga. Npr. ako zelite da ucestvujete u seksu, mozete tu zelju da racionaliste kroz tantru. To je privlacno. Ako zelite vino, zene, seks .. i jos mnogo toga, mozete osjetiti privlacnost tantre.. ali mi zaista onda nismo privuceni tantrom. Jer je to fasada tantre. Trik.. iluzija. Privuceni ste sa necim drugom sto mislite da tantra dozvoljava. Zato tantra uvijek privlaci iz pogresnih razloga.
Tantra je treba da pomaze vasem zadovoljstvu... vec da ga promjeni. Kroz tantru se lako mozete zavarati.. i zbog te mogucnosti vecina majstora nikada nece preporuciti tantru svojim ucenicima.. Ona je puna mogucnosti, ali covjeka je lako zavarati.

Npr. u Kini je postojalo nesto kao tantra, nauka koja je bila poznata kao Tao. Tao je slican tantri. Npr. Tao kaze da je dobro biti slobodan u seksu, da se ne treba drzati jedne osobe – jedne zene.. muskarca...Ne treba se drzati jednog ako zelite biti slobodni. Zato Tao kaze da mjenjate partnera.
No, sta ako se unutar vas krije “seksualni manijak” i mozemo pomisliti:
“Ja radim po tantri.. ne mogu se drzati jedne zene.. muskarca.. moram mijenjati.” ???
Da li to znaci da ste majstor tantre, ako mjenjate stotine zena??
hahaha.. ne.. to samo pokazuje da ste idealni promiskuitetni manijak.. koji nikada nije dozivio dubinu odnosa sa jednom zenom. No, isto tako.. ako ste navikli na jednu zenu.. i bojite se promjeniti.. ili se stvori strah od zena.. to pokazuje da niste spremni za tantru.
Tantrik nece mjenjati zene kao carape.. niti ce se zadovoljiti jednom i prilitkim odnosom sa njom. To ne znaci da nema tantrika koji su mastori a bili su samo sa jednom zenom. Ne ! To samo znaci da je taj tantrik pronao svoj odraz.. u zeni.. ili zena u muskarcu.. i da ih odnos ispunjuje i svakim danom se produbljuje. No, ponekad ce tantrici promjeniti dosta partnera.. ali ne zbog ukrasa.. vec zbog potrage za partnerom koji ih odrazava kao ogledalo. Ako imaju srece naletice jedno na drugo veoma brzo.. ako ne.. malo ce potraga potrajati. To je sve.

I Tao i Tantra kazu da se muskarac krece medju zenama, mnogo zena.. Samo poznavanje mnogo zena pomocice mu da napreduje.. da osjeti univerzum.. jer univerzum je kao zena.. podatan.. otvoren.. spreman na igru sa pravim partnerom.. spontan.. prijemciv..
Tacno je da ce vam odnos i i gra sa mnogo zena pomoci da napredujete.. ali je to i opasno jer ce vam se dopasti, ne zato sto je gore navedeno tacno... vec zato sto vam da je dozvolu. Smiruje savjest.. ispunjava ego.. To jeproblem sa Tantrom i Taoom.
Zato su i Tantra i Tao vjekovima potiskivani iz drustva. Zato sto su dozvoljavali mnogo stvari.. opasnih stvari.. opasnih samo zato sto se mozete prevariti.
A dovoljno je pogledati zapadni prustup tim ucenjima. Smjesno.. razuzdane seksualne orgije.. seksualni manijaci su potrazi za necim sto im dozvoljava prepustanje bolesti.... Otvorite oci.. probudite se.. to nije Tao i Tantra...

Tao i Tantra daju znanje.. a svako znanje je opasno.. i otvara mogucnost zloupotrebe. Praznovjerja su uvijek dobra – nikada opasna.
Primjer.. Homeopatija je bezopasna.. jer je to duboko praznovjerje.. A ono moze samo pomoci.. Ako nesto moze samo pomoci... vjerovatno je samo praznovjerje.. ali ako nesto moze pomoci i odmoci.. tada je to znanje.
Primjer za to su majstori raznih borilackih vjestina.. tacke udarca.. poznate u kung fuu i karateu .. kao i ostalim bor. vjestinama.. mogu da covjeka ubiju.. tekso povrede.. i slicno.. ali isto tako te iste tacke mogu da covjeku pomognu.. izljece ga.. vrate ga u zivot.
Prava nauka.. pristup zivotu. uvijek moze pomoci i odmoci.. samo lazno u pristupima uvijek pomaze. Nkada ono sto je istinito.

Tantra je zainteresovana za stvarni, egzistencijalni zivot. Ne ideje, ideologije, filozofije.. Zato tantra nikada ne pita jeli ima boga, da li postoji moksha.. ili pakao ili raj. Tantra postavlja pitanja o zivotu. Ona je zainteresovanaza covjeka.. za ljubav.. za seks.. za smrt.. Posto je to dio covjeka.

Vi ste multienergicna bica.. I ako razumijete te energije i prilagodite ih.. vi postajete njihov gospodar.. a da to nikada niste htjeli. Tada seks ne gopodari vama.. ljutnja vas ne dotice.. sve prolazi.. vi to transcedentirate.
Tantra kaze, da nista ne mozete upoznati.. ako ste u stanju borbe sa tim. A kada se borite uvijek ste izvan tih energija. Kao zaseban centar.. ego.. Ako se predate energiji seksa imate mogucnost dostici njegovu sustinu.
Ljubavnicima koji znaju ovu “tajnu” seks moze postati snaga koja daje zivot.. ali za to nam treba predaja. Nikako borba.
Klasicni seksualni pristup je borba. Ljubavnici se bore za prevlast.. “hoce li me zadovoljiti ili cu opet ostati bez orgazma??”.. “da li ce ona dozivjeti orgazam??”.. ako imate srece imacete muksrca koji se to pita za vreme seksa.. ako ne .. . imacete gromadu mesa na sebi.. koji zuri da se zadovolji i isprazni u vama..
No, ljubavnici mogu biti u dubokom seksualnom zagrljaju.. jednostavno se opustajuci jedno u drugom bez zurbe za ejakulacijom.. bez zurbe da se odnos zavrsi.
Ako su duboko opusteni jedno u drugom.. zapocinje susret.. apsorbuju jedno drugo bez zurbe.. bez napetosti.. susrecu se zivotni sokovi i jednog i drugog.. njihov elektricitet.. njihova energija.. i samim tim susretom moguce je suboko sjedinjenje jednog bica sa drugim... jedno drugog ozivljavaju.. postaju vitalniji, zivotniji.. inteligentniji.. osjecajni..
90% zena nikada ne dozive vrhunac.. nikada ne dozive orgazam.. a vecina od 10 % dozivljava orgazam same.. bez muskarca.
Zato su zene tako bjesne, iritirane i ostace takve. Ne postoje tehnike meditacije koja im moze pomoci.. kao ni filozofije ni ucenja.
Ako zena nije duboko zadovoljena postace problem.. u porodici.. u drustvu... Ono sto joj nedostaje stvorice iritiranost i uvijek ce biti u stanju borbe.
Muskarac je zadovoljan sto je ejakulirao.. i on moze duboko da zaspe. Dok on spava.. zena place. Ona je samo iskoristena i to iskustvo seksa ju nije ispunilo.

Ako je ljubav duboka.. oba partnera se susrecu u dubini.. ejakulacija prestaje biti potreba.. energija se izmjenjuje.. i mjenja se njen kvalitet. Mogu se jednostavno predati jedno drugom. Orgazam dodje ili ne.. nebitno.. ako je opustanje duboko.. dostize se orgazam “mirne doline”.... A ako se i desi orgazam, praznjenje opet su oboje zadovoljni.. ne jure ga.. a ako dodje.. prepuste mu se..
A to sve moze da se dogodi samo ako ste se iznutra predali zivotnoj energiji.. zivotnoj sili.. jedno drugom.. Samo tada ono drugo postaje bozanstvo.. ne zato sto ono to jeste.. vec ga vi stvarate takvim odnosom. Tada upoznajete zivog boga.. preko puta vas.. i vi postajete bozanstvo.. ispunjeni jedno drugom.

Mnogi tantru vide kao seks bez granica.. seksualna olimpijada.. imamo mnostvo “tantrickih grupa” .. nezadovoljnih pojedinaca.. neispunjenih zena.. manijaka raznih kalibara.. u potrazi za novim konceptima ispustanja ventila.. seksualnih devijacija.. i slicno. Zena pod okriljem vjesticarstva.. tantre.. kabale..i cega sve ne.. a u stvari duboko nezadovoljnih muskim odnosom prema njima.. i frustracijom koju su pretvorile u mjenjanje seksualnih partnera.. kao nacina osvete i dominacija nad njima.. muskaraca.. promiskutitnih sobom neispunjenihi.. prestrasenih ocekivanjima.. strahom od opustanja.. strahom od emocija.. mjenju podlogu ispod sebe radi bjegstva..
Tantra je postala izlaz za njihovu savjest.. ventil.. ispusni ventil.. prevare i bolesti. New age terminologija zamjenili su klasicnu terminologiju.. kosmicki orgazam.. u mjenjanju partnera.. ili orgazmom na ustrub druge jedinke..
Svaki tantrik je spoznao da je tantra najmanje seksualna.. a toliko je u vezi sa seksom.. ali danasnji “tantrici” to ne znaju..

Ako ste probali tehniku koju sam napisao.. vec nakon par dana rada mogli ste primjetiti kako energija u toj tehnici kada se probudi.. ne ide dole.. ka praznjenju.. vec gore.. ka ispunjenu.. ljubavi... radosti....
A to znate samo ako ste je probali..
Zato je ova tehnika bila mala zamka.. za “tantriste”...

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Молим уредника да отвори подфорум под називом "Монолози" :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 11:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mnogo se govori i o tkz. celibatu.
Sreo sam puno neukih ljudi koji su upraznjavali celibat, na kraju su postali neuroticni, sizofreni a kod nekih i paranoicnost.
Nedavno sam pricao sa par ljudi koji su proveli neko vrijeme sljedeci ortodokske religiozne prakse, te upraznjavali celibat, kao jedan od nacina suzbijanja seks. energije.
To su bili neki mladici od nekih 20-tak godina.
Nakon nekoliko sati razgovora dosli smo do zakljucka da je razlog za celibat bio strah od zena, seksa, ispiranje mozga svestenstva u religijama u kojima su se nalazili, a neki su bili pripadnici i nekih hinduistickih religiozno duhovnih grupa.
Svi su pricali o Brahmacharji, koju si shvatitli kao celibat. Uzdrzavanje od seksualne aktivnosti bilo koje vrste.
Duhovnost su, uz pomoc knjiga i neupucenih pojedinaca shvatili kao jedan vid borbe protiv jake seksualnosti. Ta ista seks. energija koju su na taj nacin potisnuli, postjala je iz dana u dan sve veci problem. Problemi su se poceli pojavljivati na faksu, kuci, u porodici, komunikacija i slicno. Energija nije imala smjer kojim bi se kretala a ni cilj koji je trebala da dostigne.
Stoga se blokirala na mjestima koja su "prirodno" kod njih bila akutna sredista bolesti ili blokiranih djelova licnosti. Shodno tome nastali problemi u sferi zivota koja je zahvatala te dijelove i njihove blokove.

Duhovnost nije u sukobu sa seksom. Nebitno kakvim, tantrickim ili "obicnim". Sukob su stvorili oni koji su htjeli na taj nacin kontrolisati ljude, a to su ortodoksne religije na svim kontinentima, prostorima i vremenima.
Svako imalo inteligentan sumlja u te takozvane zakone, sumljive vec na prvi pogled.
Ja ne ulazim u spise koje tvrde u tzv. bezgresnost njihovih vodja a i nekih izdvojenih sljedbenika. Niti me zanima njihova prica za mase.
Svaki priozvod ima svog kupca. ;)
Ponekad me zaintrigira sva praznovjernost ljudi oko mene, a i strah kada im kroz misaono emotivni aparat prolite mogucnost da je vecina tih tekstova i pricam nemoguca, neistinita i marketiski potez.

No, o tome cemo kasnije.. :)

Sada nesto o toj famoznoj Brahmacharji, ali u pravom smislu te reci:

BRAHMACARYA

Brahmni vicaranam Brahmacaryam/

Ispravno znacenje pojma brahmacarye je: ostati prionut za Boga (Brahmu). Kada god ljudi nesto rade ili razmisljaju da nesto ucine, gledaju na predmete s kojima dolaze u dodir kao na nesto sto ima krutu i konacnu bit.
Zbog neprekidne teznje za svjetovnim postignucima, um se toliko zaokuplja tvarnim predmetima, da sama svijest postaje kruta. Znacenje upraznjavanja brahmacarya sadhane je u tome da se na predmete s kojima dolazimo u vezu gleda kao na razlicita ispoljavanja Brahme, a ne kao na krute oblike. Pomocu takve predodzbe, iako um luta s predmeta na predmet, nije otcijepljen od Brahme jer postoji kozmicki osjecaj povezanosti sa svakom pojedinim predmetom. Kao posljedica toga preya sadhana (ekstrovertni pristup) se pretvara u shreya sadhanu (introvertni pristup), a kama se pretvara u premu. (Preya je privlacnost prema krutim pojavnim predmetima, dok je shreya privlacnost prema krajnjoj istini. Kama je zelja za konacnim stvarima, a prema je zelja za Najvisim).

Mnogi krivo tumace pojam brahmacarya kao cuvanje sjemena. Niti rijec Brahma, niti rijec carya nemaju nikakve veze s rijeci sjeme. Stovise, fizioloski gledano, takvo cuvanje je obmana. Osim u slucaju bolesnih zlijezda ili ako je osoba osakacena, nije moguce drzati se takve brahmacarye. Ako se prihvati ispravno znacenje rijeci brahmacarya (osjecaj kozmicke biti u svakom pojavnom predmetu), sigurno je da kontrola u covjekovom zivotu postaje vrlo bitna, ali takva kontrola ne ukljucuje ponistavanje prirodnih zakona. Kontrola je pravilno ustrajavanje uz prirodne zakone. Sprjecavanje izbacivanja vise sjemena nekim posebnim mjerama ili sprjecavanje stvaranja viska sjemena putem posta obicno se oznacava kao takozvana brahmacarya. Za one koji nisu ozenjeni takva brahmacarya, koja zapravo nije brahmacarya, ima nekog smisla jer smanjuje mogucnost spolnog uzbudjenja i tako sprjecava istjecanje sjemena koje se moze desiti u toku budnosti, spavanja ili sanjanja. Kada nema stvaranja viska sjemena, nema niti tjelesne zelje za rasipanjem sjemena. Daljnje razmatranje ce pokazati koliko vrijedi takva brahmacarya. Nije li sprjecavanje nastanka viska sjemna i gubitak viska sjemena jedna te ista stvar? Sve sto se moze reci jeste da je prvo rjesenje dobro za neozenjene, a drugo za ozenjene.

Oni koji raznim nacinima obuzdavanja zele sprjeciti izbacivanje sjemena izazivaju lose posljedice u svojem tijelu i umu. Njihova tijela ogrubljuju i gube sjaj. Potiskivanje spolne zelje uzrokuje nastanak drugih zelja, a narocito ljutnja uzima maha. U starim vremenima je bilo prihvaceno pravo znacenje brahmacarye. No kasnije, kada su u drustvo poceli preovladavati intelektualci, takozvani redovnici su upotpunili izrabljivanje, strepeci da ce, ako obicnim gradjanima bude dozvoljeno da slijede duhovne vjezbe, izgubiti ustroj za izrabljivanje do kojeg im je bilo vrlo stalo. Ako je obican covjek nadahnut duhovnim idealima, njegov um se sve vise razvija. Zbog toga svjetinu treba drzati bespomocnom. Strah i osjecaj manje vrijednosti mora se ulijevati u covjeka da bi ga se iskoristavalo. Izrabljivana mas obicnih ljudi vecinom se sastoji od ozenjenih. Prema tome, ako se gubitak sjemena na neki nacin proglasi antireligioznim, redovnici ce bez velikih napora ostvariti svoje ciljeve. Cilj je bio brzo postignut. Obicni ljudi su poceli misliti da vodeci potpun bracni zivot cine ozbiljan grijeh i krse nacela brahmacarye. Redovnici su se drzali nezenstva, pa su prema tome bili smatrani mnogo vrijednijima. Takvi nazovi samotnjaci su iskoristili priliku te bez teskoca izrabljivali drustvo.

Da li su redovnici zaista nashthika brahmacariyi (oni koji uopce ne rasipaju sjeme) ne moze se odluciti raspravama, vec jedino medicinskim testom. Bez sumnje se moze reci da mnogi od njih ne bi prosli taj test.

Brak je prirodna stvar, kao i kupanje, hrana, spavanje itd. Prema tome, nema tu nicega sto treba osudjivati, niti je to protivno dharmi. Ako velikom covjeku ili prosvjecenom sadhaki nije zabranjeno uzimati hranu, nema razloga zasto bi mu se prijecio brak. No, bez sumnje, pravilan nadzor je prijeko potreban u prehrani, spavanju, bracno zivotu i u svakom drugom podrucju zivota. Manjak kontrole izaziva bolesti. Hrana je bitna za zivor, ali nedostatak umjerenosti izaziva losu probavu. Kupanje je osvjezavajuce, ali ako se kupamo predugo, mozemo se prehladiti. Slisno tome, spolnost ima svoju svrhu, ali manjak kontrole u bracnom zivotu izazvat ce razlicite bolesti u tijelu i umu.

Brak je malo drugaciji od ostalih prirodnih funkcija jer nije toliko vazan za odrzavanje zivota kao hrana i san. Potreba za brakom razlikuje se od pojedinca do pojedinca. Zbog toga, po shvacanju Ananda Marge, svatko ima potpunu slobodu u bracnim pitanjima. Ima slucajeva kada brak nije pozeljan: ako osobe pate od fizicke ili umne bolesti, ako nemaju minimalne materijalne uvjete za zivot ili postoje okolnosti koje bi mogle izazvati nesrecu; nadalje, ako su osobe veci dio dana zaokupljene drugim djelatnostima (bilo tjelesnim, umnim radom ili nekim idealom) te nisu u stanju ispunjavati bracne obaveze kako treba. Veze takvih osoba su u mnogim slucajevima skodljive za drustvo. Oni koji nisu ozenjeni znaju se potajno prepustiti porocima. Da izbjegnu tu mogucnost, trebali bi raditi na postignucu nekih visokih ideala ili baviti se duhovnim vjezbama radnog tipa. Psiholoska degeneracija svojstvena zatomljavanju prirodnih sklonosti moze se izbjeci jedino naporom da se ispuni uzviseni ideal.

Da ponovimo ono sto je receno prije: nadzor treba vjezbati u svakoj oblasti zivota, znacajnoj ili manje vaznoj. Takav nadzor ne podrazumijeva ubijanje zelje, vec njezino kontroliranje. Zelje i sklonosti su prirodne znacajke zivih bica. Prema tome, za one koji zele ubiti zelje bolje je da usvoje neku laganu metodu samoubojstva umjesto da slijede neke teske nacine duhovnih praksi. Ne nalazim nikakvog razloga da oni koji se smatraju shaivistima, shaktama, vaishnavama ili oni koji vjeruju u purane podrzavaju takozvanu brahmacaryu, zato sto su njihova bozanstva Shiva, Vishnu, Krshna i drugi bili ono sto se obicno smatra svjetovnim ljudima. U puranama se takodjer spominju imena njihovih zena i djece.

Osnova dharme je satya. "Dharmah sah na yatra na satyamasti" - Tamo gdje nema satye, nema niti dharme. Covjek se mora razvijati prema krajnjem cilju prihvacajuci ono sto je jednostavna istina. To je put sadhake, to je put dharme. Poricanje jednostavne istine u svakodnevnom zivotu moze biti povlastica religioznih profesionalnih parazita, ali se time svetost dharme ne moze odrzavati. To nije put satye, to se zove licemjerje.

iz Vodic za ljudsko ponasanje str. 18-20.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 11:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Као што сам и претпоставио у својој поруци.

Прво ово:
Ослобођен док је жив je napisao:
"Seks koji se nosi u glavi jeste seksualnost."

па онда, ...
Ослобођен док је жив je napisao:
Put predaje....

Јест, јест, ... прво у глави, па онда се предај, да, предај своју буљу. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
Sta mislis, koliko tih prakticara koji su se zapalili za seks. magiju ili tantru, moze da u toku seksa a da ne pricam u toku orgazma da zadrzi misao tj. sliku, emociju i namjeru ka cilju koji planira da ostvari?

Zato sam i rekao da je tantra i seks. magija samo opravdanje za vecinu da imaju seks, da izive svoje potisnute seksualne fantazije, strahove i sl.

Opravdanje za većinu, da, ali ovdje se radi o manjini.
I ovi inkvizitori su većina 8) (nije im trebalo dugo da se jave :lol: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 12:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

:)
Ma ne obracaj paznju na "inkvizitore". Nastavi pricu, komunikaciju.
Oni su dokaz, onog o cemu pricamo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 22:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Опет гуру хоће да навуче некога! Јел знаш гуру да је то законом кажњиво!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Слушај зависи од правног система,
нисам сигуран да је код нас загорелост а ни "навлачење" баба на "сексуалну духовност" кривично дјело..е сад, што се тиче малољетница, то је сасвим друга прича...
Мада колико видим, газда Живко не бира... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 08:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:
Citiraj:
Opravdanje za većinu, da, ali ovdje se radi o manjini.
I ovi inkvizitori su većina 8) (nije im trebalo dugo da se jave :lol: )

Manjina jedina moze nesto da napravi.
Vecina ide u zajednicki tor.
Manjina odradjuje sama. I na kraju uspjeva u tome.

Da je pita vecine, nikada ne bi bilo ni Hrista, ni Bude, ni Muhameda.. itd.
Vecina je uvijek bila ta koja je od najdivnije stvari stvorila sektu.
Pogledaj hriscanstvo, budizam, hinduizam...

Vecina voli torove, i rado se skriva u njima.
U fazonu: kud svi turci tud i mali mujica.
Ako zelis nesto da napravis, usudi se sam. Ispitaj sve, sebe, svoje stavove, navike, zelje, motive. Upoznaj svijetlo u sebi, ali ne zaobilazi ni mrak.
Sve je dualno u ovom univerzumu. Sve je dio Stvarnosti.
Naposljetku samo ti i ostajes.
Upoznati svetlo i tamu, trazi petlju a ne skrivanje po crkvama, djamija, hramovima, iza nekih ucenja, duh. grupa i sl.

Uvijek ce biti najglasniji ti koji su gore navedeni. Strah ih sprecava u bilo cemu, a tako i u spoznaji.
A da ne vicu, morali bi se suociti sa sobom, i uvidjeti svu trulez u sebi, a retki su oni koji su to stojecki vidjeli i prihvatili.

Zato ne obracaj paznju na masu. Zaobidji je, ali direktno kroz nju.
Masa je dio tebe, ali nemoj dupustiti da i ti postanes dio nje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 09:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Причаш прво о сексуалној магији, на исти начин како о њој причају припадници "храма телеме" "златне зоре" и осталих сатанских цркава,
па се после вадиш на љубав,
па кад ни то не прође онда причаш о "духовно истраживању",
које ли је од тога?

Ниси ни покушао да икоме одговориш шта је смисао ових монолога.
Најлакше је тако рећи : инквизиција, мрзе ме, комплексаши, сељаци, искомплексирана и исфрустрирана маса....

А ти, онако диван и свјеж,
пун божанског истраживачког духа, кажеш себи:
"Пут до просветљења је преда мном.
Тако су прогањали све велике људе прије мене"

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 16 Maj 2007, 18:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 12:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Koliko toga slijedi iz nerazumjevanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Uvijek ce biti najglasniji ti koji su gore navedeni. Strah ih sprecava u bilo cemu, a tako i u spoznaji.
A da ne vicu, morali bi se suociti sa sobom, i uvidjeti svu trulez u sebi, a retki su oni koji su to stojecki vidjeli i prihvatili.

Lijepo si sve ono gore napisao. Jest da je off topic, ali vezano za strah, mislim na strah kod 'većine', (strah od Đavola ili od Boga koji bi mogao da uzme sebi nazad nešto što je dao, ili da ne dadne nešto što bi mogao dati itd...).
Zanimljivo je kako takav čovjek reaguje kad je suočen s nečim zbog čega postane svjestan da svoje ideale zamjenjuje kompromisima - a to zna biti veoma bolno i zna da probudi strah zbog mogućnosti da ti ideali ustvari ne postoje osim u njemu... Sljedeće što dolazi na red je agresija, jer je agresija neophodna da bi se pomenuti ideali odbranili.
Znači da strah od sebe samog stvara agresiju, i zato takvi ljudi "viču".

A "vikanje" je u suprotnosti sa četvrtom okultnom vrlinom (1.Znati, 2.Smjeti, 3.Htjeti, 4.Ćutati). Tako da, eto, valja i ćutati :D
Znači, nešto kao znam :D , itekako smijem 8) , konačno nešto hoću :lol: ali isto tako i "ćutim" :) ...
Jer, četiri navedene vrline jesu odraz "formule stvaranja", i to postavljene po tačnom redoslijedu; tako da ako 'ćutim', to između ostalog znači da nemam straha... a ako vičem, onda mu dođe suprotno :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 14:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Citiraj:
(1.Znati, 2.Smjeti, 3.Htjeti, 4.Ćutati).

:lol: :lol: Е вала, када човјек другом јаму копа сам у њу упада Ратниче.

Но ђе је ту оно 5. Смијати се, чуј само знати, па није знање знати, знање је знање знати дати :D , смијети - ех, сада, ... :) , хтјети - :drinking: , ћутати - па то је умјетност која је дошла до изражаја на овоеме форуму. :angel:

Citiraj:
Jer, četiri navedene vrline jesu odraz "formule stvaranja", i to postavljene po tačnom redoslijedu; tako da ako 'ćutim', to između ostalog znači da nemam straha... a ako vičem, onda mu dođe suprotno

Брате Ратниче Свјетла, баш си краљ, али добро је кад и кад жену послушати. :wink:

Поздрави Лалоша, Учитељу који си се Ослободио док бијах жив, и он је тотално откачен (мада ни Драганче није далко, и он ће ускоро, на жалост, јер то је стварно лоше).

Поздрав!

Poslednji put menjao Solunac dana 16 Maj 2007, 16:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Каква небулоза од теме... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 17:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
vezano za strah, mislim na strah kod 'većine', (strah od Đavola ili od Boga koji bi mogao da uzme sebi nazad nešto što je dao, ili da ne dadne nešto što bi mogao dati itd...)

Pogledaj oko sebe, nadji nekog ko vjeruje ali ne iz straha ili nade, znas li ih?
Tesko. Ima ih, naravno. Ali ako trazis iglu u plastu sijena.
S druge strane vjera je opijat koji ti govori da tamo gore ima nesto sto MORA da ima svrhu kada je stvorilo covjeka. nebitno je to da li stvarno gore ima nesto sto je imalo ili ima tu svrhu, znam da ima, bitno je da ne iz nadanja i straha, vec iz tezenje, ljubavi ili ciste radoznalosti da upoznas Svijet u kojem zivis a s tim i sam sebe, pocnes da vjerujes. Iako jos nisam sreo nekog ko je imao ove motive a da je vjerovao na nacin na koji to zagovara ortodoksna religija. Svi su imali petlje upoznati, istraziti i na kraju naci.
Djavo ne treba da nista radi, dovoljno je da imamo dva covjeka razlicitih pogleda na svijet, i eto ti nasilja.
Primjer nam je pred nosom.
Ako se nesto ne slaze sa sistemom vjerovanja na koji je neko programiran, onda je to lose, djavolsko, zlo.. itd. Sistem vjerovanja je ono na cemu se bazira nas cijeli zivot. Taj isti sistem vjerovanja nam govori da je nase dobro, a tudje lose, opasno, djavolsko. Cijela pravoslavana, kada vec zivimo u tom okruzenju u RS, crkva nasto svim silama zatvoriti covjeka u ograniceno vjerovanje, u ogranicen prostor, dajuci mu primjere Dusana Silnog i slicne bratoubice kao primjer vjere i slicnih gluposti. Kada drzava ima previse problema crkva uskace kao vjerni tuzilac, sudac i djelat, skrecuci problem na tzv. sekte, kako bi narod skinuo pogled sa trenutnih zbivanja na nesto sa svim deseto, beznacajno, i izmisljeno, sa akutnih zbivanja na tzv. sektastvo. :)
Smijesno.
Ako imas petlje, ne kazem da ne smijes imati strah, vec uprkos strahu pogledati u sebe i oko sebe, uvidjeces problem a taj problem cini svaki covjek ponaosob. Ako istrazujes dalje, vidis da ni crkva nije problem, niti bilo koja zvanicna ustanova koja pokusava da ti proda monopol nad duhovnoscu, vec da si sam problem. Jer joj dopustas da to uradi.
Ne zagovaram revolciju, to je glupost, vec evoluciju. A evolucija nije nesto sto se kupuje u trgovinama religiozne tematike, niti ima garantni listic, zar ne?

Imas namjeru, imas volju, imas svest, imas osjecaje. Iskoristi to. A to znaci, misli svojom glavom, usmjeri se na ono sto mislis i osjecas da trebas i ulozi napor. Tada ti nece religiozni "dileri" prodavati mu.. pod bubrege. ;)

Citiraj:
Zanimljivo je kako takav čovjek reaguje kad je suočen s nečim zbog čega postane svjestan da svoje ideale zamjenjuje kompromisima - a to zna biti veoma bolno i zna da probudi strah zbog mogućnosti da ti ideali ustvari ne postoje osim u njemu... Sljedeće što dolazi na red je agresija, jer je agresija neophodna da bi se pomenuti ideali odbranili.

Ideali su dokaz neznanja, ne znanja. Covjek koji zna, nema ideale, jer zna da ono sto On Jeste, Je i On Sam. Tu nema idela, to je Stvarnost.
On nije prodao autorska prava pravoslavlju, hriscanstvu, budizmu.. hinduizmu, islamu.. NIKOM.
Ali oni se pretvaraju da jeste.
Kada takav covjek gleda kako stvari stoje, on uvidja problem. Rijesava ga direktno sam sa sobom.
Zakljucak je predivan, to jeste bolno. Laz boli da uspava, Istina boli da probudi. Ako kazes iz stanja u kojem se nalazis da zelis Istinu radi istine, lazes. Kako mozes zeliti nesto sto ne znas?
Ako kazes da zelis Istinu jer ti je dosta lazi koja boli, i svestan si rizika, Istina prestaje da zadaje bol. Bol osjeca, kao i strah, ono sto je u nama mrtvo. Ne ono sto je Zivo.

Citiraj:
Znači da strah od sebe samog stvara agresiju, i zato takvi ljudi "viču".

Prvo pravilo um i licnosti je ste da se zastiti. Za to ce upotrebiti sve sto moze i ima na raspolaganju.
kada licnost, ego i kao "coban" toga dvoga UM, skuzi da je u opasnosti on pokusava sa agresijom. Tu popadaju silni duhovnjaci. Cijelo covjecanstvo trenutno je zapelo na "nivou" moci. Moc ima onaj koji kontrolise informacije.
Pogledaj samo ovaj pod forum.
Prvo religija nije duhovnost. Duhovnost nema veze sa ortodoksnom religijom. Duhovnost je tvoja sustina. Ti si Spiritualno Bice, sa ljudskim iskustvom. Religija, kakvu znamo naravno, je vjerovanje u bolje sutra, zivot posle smrti, nagradu ako budes dobar.. :D
religija te ubjedjuje, duhovnost ti pokazuje sto jesi. Religija te osudjuje, duhovnost ti kaze da si BAS takav vec SAVRSEN. Ne kazem zavrsen, vec Savrsen. I iznad toga ima dalje. to je samo pocetak.
Religija ogradjuje u stvalja u torove, pogledaj rat, pogledaj trenutno zbivanje oko sebe u svijetu, i sve ti je jasno.
Duhovnost kaze da je sve iz Jednog Izvora. I samo prema tom Izvoru imas obavezu. A ti sam CINIS taj izvor. Jer ti u svojoj Sustini i JESI taj Izvor.
Ako to znas, ne mozes osuditi, ne mozes prokleti, ne mozes ne voliti, ne razumjeti, ne tolerisati.
Sto se mene tice, treba jos religija na svijetu, jos vise nego sto ih ima, zato sto je ona stepenica u razvoju, ali INDIVIDUE ne mase. Masa ne moze da napravi kvantni skok. Pojedinac moze. Ali svaki pojedinac koji proleti vise, u isto vrijeme dize svijest mase, makar za milimetar. Ali dize.
O tome mozemo i kasnije, o zakonima koji vladaju oko nas i unuar nas.
Sjeti se samo Trismegistosa: Kako je Gore tako je i Dole. Sve u svrhu ispoljavanja Jednog.

Dok radis sa strahom, on ce biti jos jaci, ali ako ostanes pribran i posmatras, sto je tvoja prava priroda, strah se vise ne energetizira, vec mu oduzimas energiju, samim tim strah ti postaje jasniji, shvatas o cemu se radi i nastavljas dalje. ;)

Citiraj:
1.Znati, 2.Smjeti, 3.Htjeti, 4.Ćutati

1. Spoznati to sto trebas da spoznas.
2. usiditi se zivjeti TO.
3. Htjenje je namjera, usmjerenje volje ka ispoljavanju Jednog.
4. Cutati, o onom sto jesi, sto je Jedno. Jer pricom o svom naumu, spoznaji, smjelosti trosis dragocjenu energiju.

Niko ti ne kaze da cutis da nista ne pricas, ali kada pricas pazi kome sta pricas, kada pricas i zasto pricas. ;)

Usuditi se ici ka necem zahtjeva hrabrost, zato su samo pojedinci proletiti u Jedno, ne mase. A hrabrost nemas ako nemas smjelosti zakoraciti sam. na posljetku samo TI SAM ostajes. to je paradoks. Strah od gubitka individue nestaje kada shvatis sto ti to jesi, jer tada ti postajes istinska INDIVIDUA. Ne imitacija kakvom se shvata danasnje razumjevanje ove reci. Invidualnost znaci nepodjeljenost, cjelovitost onog sto Ti Jesi.

Pozdrav
Nirvaan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 18:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

JivanMukta je napisao:
Pogledaj oko sebe, nadji nekog ko vjeruje ali ne iz straha ili nade, znas li ih?

Таквих људи има колико хоћеш, само што се ниси потрудио да их потражиш,
пошто очигледно већ "све знаш" и колико видим из твог поста имаш и дар да видиш "скривене тајне срца" људи у цијелој РС.

Citiraj:
S druge strane vjera je opijat koji ti govori da tamo gore ima nesto sto MORA da ima svrhu kada je stvorilo covjeka.

Хришћанска вјера да је стварно таква, онда би сви били вјерници.
Вјера није ништа сладуњаво. Напротив то је позива на тежак пут сагледавања истине и суочавања са собом те непрестаног самоусавршавања кроз превазилажење примитивних себичности у нама.

Citiraj:
Cijela pravoslavana, kada vec zivimo u tom okruzenju u RS, crkva nasto svim silama zatvoriti covjeka u ograniceno vjerovanje, u ogranicen prostor,

Православна Црква човјека управо непрестано позива на суочавање са реланошћу, са собом, са ближњим. Позива на одговоран однос према свијету у којем живимо, према ближњем, према себи, према Богу.

Citiraj:
dajuci mu primjere Dusana Silnog i slicne bratoubice kao primjer vjere i slicnih gluposti.

Какве су ово глупости?
Када је ико у Цркви поменуо Душана Силног као позитиван примјер?
Зар те није срамота да овако неодговорно причаш?

Citiraj:
Kada drzava ima previse problema crkva uskace kao vjerni tuzilac, sudac i djelat, skrecuci problem na tzv. sekte, kako bi narod skinuo pogled sa trenutnih zbivanja na nesto sa svim deseto, beznacajno, i izmisljeno, sa akutnih zbivanja na tzv. sektastvo. :)

Црква се нажалост у РС уопште не бави овом проблематиком,
а као бижна мајка своје дјеце, требало би.
Религијски системи се могу и требају проучавати и изучавати, али са научним приступом.
Какав критички став може имати неко од 16 година када га крене врбовати неки припадник "црне руже" или сличне "организације"?
(а чланство у сличним сектама се већином завршава самоубиством)

Да ли ћеш кад будеш имао кћерку јој исто тако предлагати да често мијења сексуалне партнере и да "истражује" своју сексуалност?

Да ли ћеш је пустити да "експериментише" са кокаином, хероином, дастом, есидом и сл. ??

Сумњам...

Citiraj:
Ako istrazujes dalje, vidis da ni crkva nije problem, niti bilo koja zvanicna ustanova koja pokusava da ti proda monopol nad duhovnoscu, vec da si sam problem. Jer joj dopustas da to uradi.

Да ли знате за неки примјер да је неко некога тјера да иде у Цркву?
Да ли је неко од садашњих вјерника прислно почео да вјерује и исповиједа Христа?
Црква свједочи оно у што јој је предано и ту се њена мисија завршава.
"Ко има уши да чује нека чује...", а ко не чује, не чује и на томе се све завршава.

Citiraj:
Tada ti nece religiozni "dileri" prodavati mu.. pod bubrege.

Зар се ти са овим својим психосексуалним магијама не можеш окарактерисати управо као "дилер псеудорелигиозности"???
Не видјех ниједног хоџу, фратра нити попа на овом форуму да каче своје проповиједи, али тебе гледамо редовно...

Citiraj:
Ideali su dokaz neznanja, ne znanja.

Идеали су пријатељу мој показатељ дубине увјерења у неки виши принцип. Док год је идеала биће и великих дјела, великих књига, симфонија, архитектонских или философских дјела итд...
Човјек без идеала је животиња.
То ће ти потврдити сви велики мислиоци кроз историју човјечанства.

Citiraj:
Covjek koji zna, nema ideale, jer zna da ono sto On Jeste, Je i On Sam.

Типичан "комплекс Заратустре", а успут кога занима нек мало проучи учење савремене "цркве сатане" и следбвеника ЛеВејовог учења...
Сад ти нама објасни зашто се представљаш као слебеник Индијских учења, а све тшо проповиједаш је у ствари чист савремени сатанизам.

Citiraj:
On nije prodao autorska prava pravoslavlju, hriscanstvu, budizmu.. hinduizmu, islamu.. NIKOM.
Ali oni se pretvaraju da jeste.

А нема теорије да сваки човјек открива Бога односно да му се Бог открива по мјери духовног узраста???
Како можеш овако самоувјерено изјављивати овакве ствари?
На којој основи?

Citiraj:
Prvo religija nije duhovnost.
Duhovnost nema veze sa ortodoksnom religijom.

Дакле свако ко не следује твоја учења, већ нека друга у која вјерује и која исповиједа, не живи духовним животом???
Пљујеш по свему врло олако, а изваљујеш своје искуство као апсолутне истине...Колико је ова твоја прича "духовна"?

Citiraj:
Religija te osudjuje, duhovnost ti kaze da si BAS takav vec SAVRSEN.

Или тачније: истина и спознаја реалности боли, јер није пријатна,
а савремени сатанизам нам нуди да себе прихаватимо "као Богове",
лаж стара колико и људски род. Ништа ни ново ни паметно.

Citiraj:
Ne kazem zavrsen, vec Savrsen. I iznad toga ima dalje. to je samo pocetak.

Ти онда мијењаш сам смисао израза савршен.
Погледај у ријечнику шта значи тај појам.
опет савремени сатанизам - код њих је чак и појам "апсолут" релативизиран и склон промјенама.

Citiraj:
Religija ogradjuje u stvalja u torove, pogledaj rat, pogledaj trenutno zbivanje oko sebe u svijetu, i sve ti je jasno.

Истински религиозни људи не праве разлике, они у себи носе љубав за цијели свијет и код њих је рат и било какав конфликт бесмислен појам.
Ратове почињу примитивни људи и људи жељни моћи и власти.
Ту некаква религиозност и вјера нема шта да ради.

Citiraj:
Sjeti se samo Trismegistosa:
Kako je Gore tako je i Dole. Sve u svrhu ispoljavanja Jednog.

Опет старо добро црномагијско релативизовање доброг и злог.
Стара прича. Али ће дан увијек остати дан, и ноћ ће увијек бити ноћ,
ма колико се савремени проповједници трудили да нам објасне да зло не постоји, живот и искуство нам свједочи управо супротно.

Резултат:
Кад себе прихватиш као "савршеног", као неког новог Ничеовог "човјекобога", тек тада настаје право зло.

Ко ће том "богу" да објасни да не може увијек да проводи "вољу своју" науштрб других?
Ко том новопеченом "божанству" да каже да су све његове "врлине" резлутат његове самозаљубљености?
Ко да му каже да је на овој планети "самоусавршавање" немогуће без корелације - без односа са Другим, са ближњим?
Милион питања, а мало одговора...

Од новокомпонованих "учитеља духовног усавршавања" доббијамо само пљување и критику старих религија и по гледа на свијет,
а заузврат нам се нуди некаква мјешавина црномагијских учења и техника.
Шта је магија него "воља за моћ"?
Жеља за доминацијом над Другим, за самореализацијом у којој није укључено развијања талената и онога на што смо позвани,
већ прихватање себе као нечег "већ божанског и савршеног"....

Колико смо "савршени" и "као богови" довољно нам свједочи наш обични и свакодневни живот...не треба нам нико да нас учи црномагијским техникама и истим причама на које су прародитељи наши насјели, па од ове планете умјесто рајског врта направили прави и отужни пакао...

Ако могу да бирам између Христа и Jivana,
ја бирам Христа, његова љубав ми дјелује далеко искреније ...

Свако добро!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 18:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Ова тема треба да се катанчи

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ne zagovaram revolciju, to je glupost, vec evoluciju. A evolucija nije nesto sto se kupuje u trgovinama religiozne tematike, niti ima garantni listic, zar ne?

Revolucija, ali samo ako je ona cilj sama po sebi! Dakle ako je "vječita" i ako ne ganja neki ideal čijim se postizanjem treba završiti. Hm, "vječita revolucija", to zvuči kao neka definicija evolucije :D

Citiraj:
Laz boli da uspava, Istina boli da probudi.

Daaaaa. Odlično rečeno!

Citiraj:
1.Znati, 2.Smjeti, 3.Htjeti, 4.Ćutati

1. Spoznati to sto trebas da spoznas.
2. usuditi se zivjeti TO.
3. Htjenje je namjera, usmjerenje volje ka ispoljavanju Jednog.
4. Cutati, o onom sto jesi, sto je Jedno. Jer pricom o svom naumu, spoznaji, smjelosti trosis dragocjenu energiju.
Niko ti ne kaze da cutis da nista ne pricas, ali kada pricas pazi kome sta pricas, kada pricas i zasto pricas.

Jašta, to je to, tačno to. I ovo za ćutanje, to je ona priča o biserima i svinjama.
I ovo sve što veliš za duhovnost, savršenstvo i za individuu, definitivno je za upamtiti i razmišljati. Pa neka Iskustvo donese potvrdu (naravno, ne postavljati potvrdu kao cilj Iskustva, to bi bila greška).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]