banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 17:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 23:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Samo da dodam da je ista situacija i kod mene, jer sam bas sinoc pokusavao sa 10ak sajtova, i dobijao sam razlicite rezultate. Juce popodne je islo otprilike oko 400kbps, navece se vratilo na 700, a kasnije je opet oscilovalo gore-dole. Kao i kod njega, i meni je ping dobar i veza nije pukla niti jednom.
Posto sam u medjuvremenu (preko noci) skinuo neki veci fajl sa torrenta, kasnije kad sam provjerio, avg. speed downloada je bila 80kB/s.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 23:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Vidjećemo kako će biti do kraja sedmice kad bi trebalo biti to proširenje linka, vi koji ste na WADSL-u javljajte kako vam radi :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 23:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

FLASH je napisao:
Posto sam u medjuvremenu (preko noci) skinuo neki veci fajl sa torrenta, kasnije kad sam provjerio, avg. speed downloada je bila 80kB/s.

To je OK za Torrent jer on iz više razloga može da oscilira, ali za klasičan download sa servera koji nije spor brzina bi trebala da bez problema bude oko 90 KB/s na 768 kbps jer ide 60 KB/s na 512 kbps

Vrh

Tema posta: rezultati
PostPoslato: 09 Maj 2007, 23:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
Slika

Slika

Paket 768/192

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 05:49 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
markedjani je napisao:
Zato sam i napisao da ce u buducnosti servis biti odlican, a sad je stanje kakvo je, samo se nadam da ce dodatnih 68Mbps biti dovoljno da se ovolike oscilacije u brzini ne desavaju

biće dovoljno da podnese veliki broj korisnika, ali i tih 68Mbps je samo prvi korak povećanja linka. U narednih mjesec ili dva u funkciji treba da bude novi 155 Mbps link (ako opet nesto ne zakasni)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Prijavio sam se za WADSL ali nažalost pristupna tačka na Šibovima još nije osposobljena za WADSL :(, a nadao sam se da jeste. Problem je samo u tome što su mi rekli da bi trebala biti osposobljena negdje naredne sedmice što mene stavlja u raskorak jer mi baš tih dana ističe uplata za wireless, pa ne znam šta da radim. Slaću im mail u ponedeljak ako bi bili ljubazni da mi kažu precizniju informaciju kako stoje stvari sa pristupnom tačkom na Šibovima i koji bih ja bio na redu čekanja tj. kad bih mogao očekivati uvođenje, da mogu procjeniti koji manji (jeftiniji) paket za wireless da uplatim koji bi mi služio samo da "premostim" taj određen broj dana.

U skladu sa tim i uštedom tog vremena kad se Šibovi osposobe imam pitanje, rekli su mi da bi po osposobljavanju Šibova prvo došla ekipa da "provjeri nivo signala i odobri postavljanje opreme". Koliko je ovaj korak potreban, tim prije što koristim wireless i što ekipa čak ni tada nije došla da provjeri nivo signala već su odmah došli sa opremom kada sam objasnio gdje živim, i nije bilo nikakvih problema, a i iz razloga što od drugog korisnika čujem da se ta "provjera nivoa signala" radi "veoma preciznom odokativnom metodom gledanja kroz prozor"? Ako je to stvarno tako koja je poenta takvog načina "mjerenja nivoa signala" kod onih koji već koriste wireless ako su pristupne tačke za WADSL postavljen na istim mjestima kao ove za wireless? I ako već moraju da dolaze da "mjere nivo signala" onda predlažem da sa sobom odmah donesu Canopy opremu da je odmah ugrade ako je signal "dovoljno jak" a ne da ponovo dolaze za koji dan, tako je lakše i njima i korisnicima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 13:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Dec 2005, 13:36
Vader je napisao:
FLASH je napisao:

To je OK za Torrent jer on iz više razloga može da oscilira, ali za klasičan download sa servera koji nije spor brzina bi trebala da bez problema bude oko 90 KB/s na 768 kbps jer ide 60 KB/s na 512 kbps

Pa o tome i pricam, inace kupujem rapidshare racun mjesecno, tamo mi se i ucinilo da je nesto li la, jer oni omogucavaju onolikom brzinom download koliko max moze da podnese tvoja konekcija, a meni ide 30-50 (kad je 50 onda super)

Ali cekamo prosirenje linka, bice bolje onda, nadam se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 13:02 
Početnik
Početnik

Vader je napisao:
a i iz razloga što od drugog korisnika čujem da se ta "provjera nivoa signala" radi "veoma preciznom odokativnom metodom gledanja kroz prozor"? Ako je to stvarno tako koja je poenta takvog načina "mjerenja nivoa signala" kod onih koji već koriste wireless ako su pristupne tačke za WADSL postavljen na istim mjestima kao ove za wireless? I ako već moraju da dolaze da "mjere nivo signala" onda predlažem da sa sobom odmah donesu Canopy opremu da je odmah ugrade ako je signal "dovoljno jak" a ne da ponovo dolaze za koji dan, tako je lakše i njima i korisnicima.

To ni meni nije bilo nikad jasno, tako je i meni bilo, ali sve je radilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 13:04 
Početnik
Početnik

mirko je napisao:
markedjani je napisao:
Zato sam i napisao da ce u buducnosti servis biti odlican, a sad je stanje kakvo je, samo se nadam da ce dodatnih 68Mbps biti dovoljno da se ovolike oscilacije u brzini ne desavaju

biće dovoljno da podnese veliki broj korisnika, ali i tih 68Mbps je samo prvi korak povećanja linka. U narednih mjesec ili dva u funkciji treba da bude novi 155 Mbps link (ako opet nesto ne zakasni)

Odlicno, mozda za kojih 6mjeseci da ocekivamo povecanje brzine paketa recimo na 1500Kbps min :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

markedjani je napisao:
Ali cekamo prosirenje linka, bice bolje onda, nadam se.

I ja se nadam :)

Ustvari to je i prioritet, jer bez toga nema ni smisla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 14:27 
Početnik
Početnik

Evo pre 5minuta upravo zavrsio skidanje jednog fajla sa rapidshare.com

Size: 95.33 MB
Time to Complete: 45.33 min
Average Speed: 35.72 KB/sec

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 16:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
markedjani je napisao:
Evo pre 5minuta upravo zavrsio skidanje jednog fajla sa rapidshare.com

Vidimo se za 2-3 mjeseca. Ja ovu brzinu već imam (na Wireless-u 368/64) :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 17:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

markedjani je napisao:

Da, ovo je vrlo slabo.

Jesi li ti prije koristio wireless? Ako jesi: koji paket i kako ti je radilo?

Jer vezano za ovo "zagušenje linka", ja ga nisam primjetio na wirelessu ovih dana, pa mi nije jasno...da li se to zagušenje odnosi samo na WADSL, mada tu ima zasad malo korisnika :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 18:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vader je napisao:
da li se to zagušenje odnosi samo na WADSL, mada tu ima zasad malo korisnika :-?

Na wireless-u nema agregacije (barem je ja nisam nikad primjetio - brzina mi nikada nije padala ispod 40-45kB, u dužem intervalu, sa dobrog servera), a čini mi se da je na WADSL spominjana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ni ja inače nisam primjetio padove brzine na wirelessu za svo vrijeme koliko ga koristim, jedina boljka wirelessa koju sam ja imao je povremeno pucanje veze, u početku kad sam tek prešao na wireless veza je pucala svakih 10-15 minuta, ali već odavno radi dosta bolje, pukne možda 4-5 puta dnevno. Pa ni meni nisu jasne ove male brzine na WADSL-u.

Meni je brzina na wirelessu 55-60 KB/s

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 18:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Meni veza skoro nikada ne puca. Bilo je slučajeva da puca nekoliko puta dnevno, ali to se dešavalo samo u danima, kad su u toku bili radovi na mreži od strane BLIC-a.
Vader je napisao:
da li se to zagušenje odnosi samo na WADSL, mada tu ima zasad malo korisnika :-?

Nema veze koliko korisnika ima ukupno, agregacija se obično izvodi da "djeluje" na korisnike koji se "kače" na jednu pristupnu tačku.
Bilo bi dobro da se Blic zvanično izjasni o tome: da li će biti agregacije na WADSL-u i ako hoće, koliki će biti njen stepen. Pitam zato što je agregacija spominjana:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=5 ... 04d#548336

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 18:05 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
ned123 je napisao:
Meni veza skoro nikada ne puca. Bilo je slučajeva da puca nekoliko puta dnevno, ali to se dešavalo samo u danima, kad su u toku bili radovi na mreži od strane BLIC-a.
Vader je napisao:

Nema veze koliko korisnika ima ukupno, agregacija se obično izvodi da "djeluje" na korisnike koji se "kače" na jednu pristupnu tačku.
Bilo bi dobro da se Blic zvanično izjasni o tome: da li će biti agregacije na WADSL-u i ako hoće, koliki će biti njen stepen. Pitam zato što je agregacija spominjana:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=5 ... 04d#548336

klasicni wireless je servis bez kontrolisane agregacije, jer se uopste ne moze pricati o preciznoj agregaciji na toj mrezi - iako postoji.
Na Canopy mrezi ce biti 1:10 (u najgorem slucaju).
Što se tiče linka, danas je povećan kapacitet, negdje oko 16h.

U toku vikenda će biti oživljene i preostale dvije tačke.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 18:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

mirko je napisao:
U toku vikenda će biti oživljene i preostale dvije tačke.

Na šta misliš? Omogućen WADSL na pristupnim tačkama? Kojim?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 18:35 
Početnik
Početnik

Vader je napisao:
markedjani je napisao:

Da, ovo je vrlo slabo.

Jesi li ti prije koristio wireless? Ako jesi: koji paket i kako ti je radilo?

Jer vezano za ovo "zagušenje linka", ja ga nisam primjetio na wirelessu ovih dana, pa mi nije jasno...da li se to zagušenje odnosi samo na WADSL, mada tu ima zasad malo korisnika :-?

Da da, naravno da sam ga koristio, ustvari koristio sam ga od pocetka sa onim starim Ovislinkom, pocetak je bio savrsen 256/64 nakon toga 384/64 nakon toga 512/128 nije bilo prekida nista, nekih par mjeseci dok se ostatak ekipe na petricevcu nije odlucio ukljuciti, ili sta li je vec bilo pa je onda poludio pucala veza u minuti nekoliko puta, brzina je bila zadovoljavajuca ali stalno pucala tako da je bilo lose, onda je stvar popravila instaliranjem protokola, nakon toga se bilo ok.

Uglavnom nije bilo problema u brzini, samo stabilnosti, i evo u protekla 3 dana nije pukla veza na WADSL-u pohvale

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 19:09 
Početnik
Početnik

Novi testovi Dva Browsera Firefox i Maxthon sav promet iskljucen.
Poboljsanje je vidljivo i prilikom Surfanja kao i downloada iako jos nisam zadovoljan, sve manje od 700KB/sec nije prihvatljivo.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]