banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 10:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2007, 18:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
Ja cu opet da pitam jedno te isto pitanje:

Hoce li dolaziti do pojeftinjenja "obicnog" wless-a, i kada se moze ocekivati, i kakve ce biti cijene / brzine ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2007, 20:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2006, 16:36
Jel postoji mogucnost da ja platim opremu u kompletu a da vam ne placam u ratama,kreditima ili cemu vec? i koliko kosta oprema tako u kompletu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 05:52 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
diffie je napisao:
Jel postoji mogucnost da ja platim opremu u kompletu a da vam ne placam u ratama,kreditima ili cemu vec? i koliko kosta oprema tako u kompletu?

oprema se ne može kupiti, dobija se na korištenje za vrijeme trajanja ugovora. Ne plaća se najam, niti rate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 05:53 
Urednik
Urednik

aLf je napisao:
Ja cu opet da pitam jedno te isto pitanje:

Hoce li dolaziti do pojeftinjenja "obicnog" wless-a, i kada se moze ocekivati, i kakve ce biti cijene / brzine ?

za sada nema konkretnih informacija

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 06:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
mirko je napisao:
oprema se ne može kupiti, dobija se na korištenje za vrijeme trajanja ugovora. Ne plaća se najam, niti rate.

Drugom riječima, nije u pitanju cijena opreme, već isključivo pokušaj Blic-a da veže korisnika za sebe na godinu/dvije, što samo po sebi ne bi ni bilo problem, da se Blic ničim u ugovoru ne obavezuje, da će u tom periodu biti po bilo čemu bolji od konkurencije (čak ni bolji od wireless-a).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2007, 09:16 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Pa ima li novih vijesti o tome kada bi wADSL mogao startati?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2007, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
standardno... balkan

odem u petak, da vidim mogu li uvesti 'w'.
Prvo jedna zenska tamo, ni nakon par minuta objasnjavanja nije skontala da ja vec koristim wless njihov, tako da nema potrebe da izlazi ekipa da vidi da li mogu uospte uzet 'w'. Srecom, ova druga cura je skontala iz price, pa sam pricao sa njom, ostavio broj telefona, kao zove me u subotu, ili ponedeljak (tj. danas). Standardno, niko ne zove, odem do blica da vidim gdje je zapelo, i oprema JOS nije stigla. a kad je bio 17ti, davno. Sad kazu da ce oprema mozda stici do kraja sedmice, pa uplatim ovaj paket od 1gb. A 1gb dnevno pravim protoka na flatu, sad se nadaj bogu da ce oprema stici i da uspijem uvesti ovo do kraja sedmice.

i slovenci su na balkanu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 11:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Sad valjda vidite zašto nikada ne bih potpisao onakav ugovor. Znam da BLIC (vjerovatno) uopšte nije kriv za kašnjenje isporuke, ali pošto je u BiH uvijek kriv "neko drugi", ja neću da ispaštam zbog toga.
Tommy Vercetti je napisao:
i slovenci su na balkanu...

Nisu, ali BiH jeste (barem u smislu na koji ti aludiraš)!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 11:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Slika

8) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 12:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ček, jesi li ti to uveo?!

Jel' počelo konačno i zvanično sa WADSL-om?

Koliko obično treba čekati od prijave do dolaska ekipe i uvođenja, za nekoga ko već ima wireless i samim tim optičku vidljivost pa se to ne treba provjeravati?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 12:44 
Urednik
Urednik

Vader je napisao:
Ček, jesi li ti to uveo?!

Jel' počelo konačno i zvanično sa WADSL-om?

Koliko obično treba čekati od prijave do dolaska ekipe i uvođenja, za nekoga ko već ima wireless i samim tim optičku vidljivost pa se to ne treba provjeravati?

počelo je, ali još nisu sve tačke osposobljene
za sva pitanja kontakt je prodaja@blic.net

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 15:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
flash koji je to paket ? takve brzine sam dobio i sa wirelessom

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 19:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Da, danas sam uveo. Paket: 768/192/flat
Zasad, koliko sam probao, radi extra. Stranice otvara dosta brzo, a ove na forumu skoro momentalno. O iskustvima cu kasnije napisati, jer ga tek trebam malo vise probati, ali sve u svemu, radi super. :)

Ja sam potpisao ugovor u cetvrtak, a danas mi je uveden. Uvodi se po redu, kako ko potpise, tako redom dolaze. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 21:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Javi ako ti pukne veza :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
E, net radi jako dobro. Brat ( Flash), na jednom kompu surfa, ja na drugom igram cod2 na netu, i radi super,bez lagga a ping ok, prezadovoljan sam. torrenti vuku jako dobro. paket 768/192 flat

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 14:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Kakva je brzina FTP i HTTP download-a, u dužem periodu? Drži li se na 80+kB ili pada ispod?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 20:34 
Urednik
Urednik

do kraja sedmice se očekuje proširenje vanjskog linka za dodatnih 68 Mbps, a ostatak Canopy mreže će biti operativan do utorka ili srijede.
Od tada kreće masovnije ukopčavanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 13:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Dec 2005, 13:36
U svakom slucaju svim buducim korisnicima predlazem da sacekaju minimalno mjesec ili cak dva dok se servis malo uhoda, jer licno nisam zadovoljan.

u biti na 768/192Kbps(Kacim se na Bolnicu) treba download speed biti oko 90KB/s tako negdje(to se moze dobiti jedino van BIH ili RS), ja otprilike idem izmedju 30-50KB/s jedino pohvala za upload koji ide i do 256Kbps

Rezultati testova (testovi su radjeni iz 2 Browsera Firefox i Maxthon prilikom cega je sav mrezni saobracaj bio iskljucen ugaseni su bili i Firewall kao i antivirus)

Beocity po meni nije relevantan niti malo, kroz sve testove sam uporedjivao sa njim, on se uvjek drzao preko 700kbps
Slika

Internte frog po meni jedan od tacnijih i moj omiljeni
http://www.internetfrog.com/mypc/speedtest/

Slika

mcafee
Nisam koristio do sada ali koliko vidim slaze se sa ostalima
http://us.mcafee.com/root/speedometer/test_0150.asp
Slika

reviews.cnet.com momentalno posle ovog testa probao sam beocity koji je pokazao u to vrijeme 741Kbps dolazim do zakljucka da beociti sabita upload i download :D
http://reviews.cnet.com/7004-7254_7-0.html

Slika

I ovaj sam radio zadnji koji je pokazao kao i ostali
http://www.testmyspeed.com/speedtests/international.htm

Slika

Nadalje sto se tice stabilnosti veze ni ona nije savrsena ali je stabilnija nego stari wireless, ping je stabilan 100% pingovao sam yahoo.com u sat vremena nije bilo niti jednog prekida, po meni Wadsl je u testnoj fazi jos uvjek iako ce u buducnosti biti odlican servis moj savjet je da cekate, jer ce te placati nesto sto ne dobijate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 17:54 
Urednik
Urednik

razlog razlike i oscilacije u brzinama je trenutno opterecenje vanjskih internet linkova. Beocity test jeste dosta tacan, link preko koga se rutira saobracaj prema njima je manje opterecen od linka prema drugim test sajtovima. OCekivano prosirenje linkova, koja sam najavio u prethodnom postu ce rijesiti taj problem. U zadnjem periodu je dosta porastao saobracaj (dosta novih korisnika na broadbandu i stalnim vezama), a prosirenje kasni. Ovo je trebalo biti rijeseno prije pustanja servisa, ali nazalost nije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 18:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Dec 2005, 13:36
mirko je napisao:
razlog razlike i oscilacije u brzinama je trenutno opterecenje vanjskih internet linkova. Beocity test jeste dosta tacan, link preko koga se rutira saobracaj prema njima je manje opterecen od linka prema drugim test sajtovima. OCekivano prosirenje linkova, koja sam najavio u prethodnom postu ce rijesiti taj problem. U zadnjem periodu je dosta porastao saobracaj (dosta novih korisnika na broadbandu i stalnim vezama), a prosirenje kasni. Ovo je trebalo biti rijeseno prije pustanja servisa, ali nazalost nije.

Zato sam i napisao da ce u buducnosti servis biti odlican, a sad je stanje kakvo je, samo se nadam da ce dodatnih 68Mbps biti dovoljno da se ovolike oscilacije u brzini ne desavaju

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]