Citiraj:
taj posjed lopte je bio u vremenskom prostoru od 10 min i to mozes okaciti macku o rep pa moglo se vidjeti premoc chelsea na sredini terena i po samoj poziciji liverpoolovih igraca koji su bili povuceni na ivicu sesnesterca,za to englezi kazu 10 men behind ball a i sam benitez je odao pocast svojoj odbrani mozes zamisliti zasto i vrijeme da liga sampiona bude za sampione a ne za nekog ko zavrsi 30 bodova iza sampiona,j..... kup takmicenje za timove kao sto je liverpool.
Ajde, ne loži se toliko. Posjed lopte je u većem dijelu utakmice bio oko 60-40 u korist Liverpula, između ostalog jer je Čelzi dobar dio utakmice nabijao lopte prema Drogbi koji nije uspjevao da dobije nijedan duel sa Liverpulovim štoperima. Druga stvar koja me zanima je kako to Murinjo, a i ti sa njim zamišljate da je Liveprul bio slabiji kad je postigao jedan gol, ali i stvorio više prilika. Četiri izgledne šanse za gol, prečka, poništen gol, je, za utakmicu gdje je taktika na prvom mjestu, više nego dovoljno da se utvrdi ko je bio bolji. Treća stvar je ono što sam već rekao, Čelzi nikada neće imati tradiciju koju ima Liverpul, a da ne govorim o činjenici da Murinjovu mašineriju vrijednu stotine miliona eura već drugi put izbacuje tim, koji od njih vrijedi bar 10 puta manje na tržištu. Ali opet, srce se ne kupuje. Više vrijedi Karagerova srčanost i Džerardova odanost klubu nego pet Čelzija sa sve preplaćenim zvijezdama i "najboljim trenerom na svijetu", kome je uzgred budi rečeno, Benitez po ko zna koji put očitao lekciju iz taktike, psihološke pripreme igrača, ali i iz dostojanstva i ponašanja. Drugim riječima, Murinjo nije jednom Benitezu ni do koljena...
A sinoć - raspad Mančestera. Mafijozi su stigli u finale, ali ruku na srce, zasluženo je sasvim, iako i dalje smatram da im se nije smjelo dopustiti da nastupaju u LŠove godine. Ferguson je gurnuo u vatru Vidića, nespremnog i tek oporavljenog da se po mokrom terenu nadtrčava sa Kakom, a to bi mu teško bilo i da je spremniji. Milan totalno nadmoćan, ali se opet vidjelo da padaju nakon sat vremena jurnjave. Kaka je stvarno fenomen i definitivno sam siguran da je bolji igrač od Ronaldinja. Ima više elegancije u igri, lepršaviji je i konkretniji i nije onoliki cirkusant. Ostali su pravi radnici, koji rade za njega, ali znaju da barataju sa loptom. mančester raspadnut i nepovezan. K. Ronaldo zatvoren, Gigs odsutan, Runi odsječen, a Skols nevidljiv, a osjetilo se i odustvo praktično cijele odbrane. Morali su negdje da puknu, a dogodilo im se u najgorem momentu.