banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 16:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 10:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Kazem vam..nagledao sam se svega u ovoj nasoj ligi..ali ovo je stvarno prestrasno!

Covjece..zao mi je momaka Zrinjskog..vidi se da domacini nisu isli na faul..vec na tjelesnu povredu, i sad zamislite da je nekom slomljena noga, i to fudbal??

Zanima me samo UEFA!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 11:01 
Cudi me zaista uefa.....pitanje je da li uopshte znaju shta se desava u BiH fudbalu???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Zanima me samo UEFA!

Nema UEFA nadležnosi da rješava unutrašnje probleme pojedinih saveza. I kad je bio skandal u Italiji, sve je rješavano interno, ali ne u okviru fudbalskog saveza već putem redovnog civilnog suda i to je jedino rješenje i u ovakvoj situaciji. Prijave nekakvim komisijama u savezu neće pomoći pošto tamo sjedi bandit do bandita. Samo redovan sud, ali ko garantuje da i tamo ne sjedi neka korumpirana bagra. Rekoh već, dok se ne sredi stanje u državi, neće ni u fudbalu biti bolje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 11:19 
Citiraj:
Rekoh već, dok se ne sredi stanje u državi, neće ni u fudbalu biti bolje...

Slazem se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da Nitro...ali mogla bi bar da se upozna sa situacijom, i da zabrani nastup u Evropi ekipi koja na ovakav nacin dolazi do bodova..pa i titule. Pa nek se na sudovima to rjesava.
Sigurno da bi se onda stvari i ovdje pokrenule..jer bi se javnost uzburkala, ovako ako se oglusi...nista se posebno nece desiti..tj. niko nece izgubiti nista sem Zrinjskog i BiH fudbala uopste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ma problem je što je BiH u ragnu zemalja kao što su Azerbejdžan, Estonija i ostali marginalci, prema tome, UEFA nije previše zainteresovana da rješava interne probleme u tim zemljama, ali dolaskom Platinija moglo bi biti nekih promjena, pošto je on već najavio uvođenje "fudbalske policije". Uostalom Zrinjski je najavio da će uputiti žalbu u UEFA, pa ćemo vidjeti, samo se bojim da tu ne može puno da s učini. Šta uraditi? Izbaciti cijelu ligu i ukinuti prvenstvo, pošto ja ne znam da je neki klub u BiH ligi čist po pitanju namještaljki. gadan je to problem, ali Zrinjski je pametno postupio. Eto sreće da se još neko usudi na takav potez, pa da dođe do neke vrste štrajka. Naravno to bi moglo samo ukoliko se par klubova solidariše sa Zrinjskim, a s obzirom da svako gleda svoj interes, onda do toga vjerovatno neće doći jer će ovako dosta klubova da olako dobije bodove iz eventulanih neodigranih susreta sa Zrinjskim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 12:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
eeee

mislite da su civilni sudovi kod nas normalni? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne znam sta statut odredjuje u ovakvim situacijama..da li se svima brisu svi bodovi sa iz meceva sa Zrinjskim lli? U tom slucaju najbolje ce proci ekipe koje su lose prosle u tim duelima..a s obzirom da ih je Borac dobio..eto nove nevolje.

A opet ne vjerujem ni da ce Zrinjski istupiti..ovi papci bi ionako nastavili bez njih.

Ma sve je to gola para..ja sam se iznenadio kad sam cuo dokle idu cijene za pobjedu u prvenstvu.. :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 13:32 
Citiraj:
ja sam se iznenadio kad sam cuo dokle idu cijene za pobjedu u prvenstvu

Mozes li to podijeleiti sa nama?? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Oko 10 000 ako nije za opstanak ili tiulu..onda i malo vise...

evo jos malo vijesti..

http://index.hr/sport/clanak/redir/345146.aspx

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 13:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Dobar je naš fudbal

http://www.youtube.com/watch?v=Z6HL2Bpib38

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 08:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Dodik dao 500.000 KM da titula dođe u Lukavicu: I Sarajevo istupa iz Premier lige? :angel:

Razgovor s Mustafom Dučićem, predsjednikom komisije za transfere u FK Sarajevo, objavljen u Asu, bez sumnje će izazvati burne reakcije. Dučić bez dlake na jeziku govori o svim mutnim i nečasnim radnjama ...

... u bh. nogometu. Iako su navijači Sarajeva vjerovali da će na kraju ove sezone sigurno slaviti titulu, sada više i nisu tako sigurni u to, jer je prije dva dana u glavom gradu BiH odjeknula bombastična vijest: Milorad Dodik dao 500.000 KM da titula dođe u Lukavicu.

"Ovo više nema veze sa sportom. Nepravdne savezništva ubijaju sport. Sve se zna, Dodik želi da Slavija bude prvak. Evo, za susret sa Širokim izdvojio je 120.000 KM za pobjedu na Pecari. Sudijski klanovi zarađuju i napravili su biznis. Njih pet ili šest kroje nem sudbinu", govori ogorčeni Dučić, koji je dobio vijest prije tri dana da će Široki igrati finale Kupa.

U potpunosti se slažemo s odlukom Zrinjskog i ukoliko se sve ovo nastavi i mi ćemo istupiti iz ove jadne lige. Tko će onda u Europu? E, neće onda ni Široki ni Slavija. Nek se sve poništi, ionako nema smisla. Ovo je lakrdija", riječi su Dučića.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 10:46 
Ma nek se ukine BiH liga..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]