banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 06:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 30  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 22:32 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sumnjam da su zabranjeni u Engleskoj koja je jos uvjek protestantska zemlja, a ne zaboravi da pojam demokratija nikao ne moze ukinuti neku religoznu organizaciju, ne za sada.

za sijuksa.

prijatelju bez ljutnje i ne shvataj nista licno. na temi vezano za seks si veoma aktivan i kao muskarac u realnom zivotu vjerujem da si sklon ka vezama i da te zenske interesuju. naravno tu se ubraja i seks.jedni se se napate ili nisu strucni kako odvesti djevojku do kreveta, a da ne pomisli da ce biti sutnuta cim se seks zavrsi. s toga ti fino izvoli na njihova predavanja kad se toliko prica o free seksu. ili si kukavica pa se plasis djevojaka. :wink:

nadam se da ovo nece biti izbrisano. zahvaljujem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2007, 07:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Ма он је мислио на лептирање у једном Шиповачком засеоку, схваташ сада, сумњам да је он кукавица, само има друго виђење полних односа. :D

спавач je napisao:
a ne zaboravi da pojam demokratija nikao ne moze ukinuti neku religoznu organizaciju, ne za sada.

Је ли ти ово се правиш мангуп, или си тотално не упућен? Једно са другим везе нема, па човјече познајем врхунске правнике, а ти мени ово рече.

Да се сада исправим - u Francuskoj su `jehovini svedoci`, u Nemackoj, ... у ствари ево извод само о њима - Jehovah's Witness are under economic attack by the government of France. They had been denied corporation status Germany, because of alleged insufficient loyalty to the state

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2007, 13:38 
staromodan
Korisnikov avatar

ne zezam te. dok god homoseksualci imaju svoja prava, sotonisticke crkve i cak da neki vjernici iz sotonske crkve sluze u Engleskoj vojsci, ne moze se dati nikakva zabrana za njihovu organizaciju mislim na jehovine svjedoke. tako da ta prica zabranjeni u Engleskoj ne pije vodu. mozda sam ne naucen po pitanju toga posto si ti pravnik al ima ih i u Engleskoj i zive i rade. ta glupost u vezi lojalnost dravi, pa ko je lojalan, ko god moze da ukrade od nje nesto on ukrade. :wink: pojam demokratija je sirok, al ono sto sam zelio reci jeste da demokratija dozvoljava religiozna prava.

daj mi tacno i precizno mjesto tog izvoda sto si napisao, da znam koji clan i td.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2007, 14:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Jehovini svjedoci su još podnošljivi, ali sajentolozi su opasni...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2007, 14:32 
Pripravnik
Pripravnik

Ма може он да вјерује у кваку на вратима, али уколико буде нарушавао нпр. уредбе о чистоћи тако што коље пилиће на улици и шири смрад (нпр. вуду, не морају само бити јехове) - култ ће бити забрањен (не да ти не смијеш да се изјасниш да си припадник, схваташ сада).

Citiraj:
dok god homoseksualci imaju svoja prava, sotonisticke crkve i cak da neki vjernici iz sotonske crkve sluze u Engleskoj vojsci, ne moze se dati nikakva zabrana za njihovu organizaciju mislim na jehovine svjedoke. tako da ta prica zabranjeni u Engleskoj ne pije vodu
Прочитај оно што сам написао у претходној поруци поново, прве три ријечи у вези са овим.

Citiraj:
mozda sam ne naucen po pitanju toga posto si ti pravnik al ima ih i u Engleskoj i zive i rade

Нисам правник, написао сам да познајем неке врхунске правнике (из Србије, ови овдје су онако). Једнога мој отац познаје одлично и био је заступник некима у Хагу. Да ли сада разумијеш. Промашио си оно што сам говорио, све си схватио искључиво.

Citiraj:
ta glupost u vezi lojalnost dravi, pa ko je lojalan, ko god moze da ukrade od nje nesto on ukrade.

Па отиљи у Швабију и ти им фино реци да су будале, и покажи им прави пут, мене човјече то неинтересује, капираш. Нормално да нисам ја човјек идиличан, немој брате бити искључив. Ја сам се нечега сјећао из неких читања, и разговора, па опет потражио на мрежи, и то је то. Капираш. :wink:

Европска унија пре доста година донела резолуцију о заштити од секти, а Француска је прва земља која је донела посебан анекс кривичног закона којим је формирала, за правнике нову, категорију менталне манипулације која подлеже кривичном гоњењу: постоји десет критеријума за идентификацију менталне манипулације. Ко прекрши и један од тих десет индикатора, казниће се затвором од три године и глобом од 300.000 франака.

Лица која врше менталну манипулацију у оквиру секташких активности, посебно манипулишу или врбују малолетнике, старе, психички или физички хендикепиране особе, трудне жене, по француском закону кажњавају се петогодишњим затвором или са пола милиона франака

Што се тиче закона, не може са због Гилфордовог рада направити савршен закон (ако знаш о чему причам) то је и сврха судија, те држава одлучује о односу када двије ствари дођу у конфликт - од два зла изабери мање (те стога што они мисле да је то зло веће је њихова ствар, капираш).

Резолуција о сектама у Европи

Европски парламент Резолуција од 29.02.1996. године

Штампани материјал Бундесрата, 196/96.14.03.1996. године

Достављено од стране Европског парламента

Прослеђено уз допис генералног секретара

Европског парламента 008129-од 29.03.1996. године

Европски парламент усвојио је резолуцију на својој седници од29.02.1996.године

Европски парламент

- указујући на Европску конвенцију о заштити људских права и основних слобода, од 04.11.1950. године,

- указујући на Уговор о ЕУ, нарочито на чланове: Ф, ст. 2, К. 1, ст. 2,5,6,7 и 9, као и К. 3,

- указујући на своју резолуцију о ЕУ-повељи о правима детета (фуснота: А, Б, И, Ц 241, од 21.09.1992, стр. 67),

- указујући на препоруку бр. 1178 (1992.) Европског савета о сектама и новим религиозним покретима.

А. потврђујући своје чврсто придржавање темељних принципа демократске правне државе, као што су толеранција, слобода савести и верска слобода, слобода мишљења, као и слобода окупљања и удруживања,

Б. сматрајући да су у најновијим догађајима у Француској, нарочито са смрћу 16 људи, од тога 3-је деце, 23.12.1995. у Веркору (Веркорс), постале очигледно опасне активности одређених удружења, означених као секте,

Ц. сматрајући да активности група секти или удружења сличних сектама представљају појаву која се стално даље шири и која се у све различититој форми може уочити у целом свету,

Д. сматрајући да су многе религијске и друге секте, активне у ЕУ, легализоване, те да због тога захтевају да њихове организације и активности буду заштићене гаранцијом о индивидуалној и верској слободи, што је утемељено у Европској конвенцији о људским правима,

Е. сматрајући да, насупрот томе, одређене секте, које као делови једне међународне мреже опершпу у ЕУ, врше илегалне и криминалне активности и стално крше људска права и баве се злостављањима, сексуалним злоупотребама, одузимањем слободе, трговином људима, подстицањем на агресивно понашање, ширењем расистичког мишљења, пореским преварама, илегалним прометом капитала, трговином иаоружања и дрогом, повредама права на рад и илегалном лекарском праксом,

Стога Европски Парламент

1. подржава инсистирање на слободи мишљења, савести и верској слободи, као и слободи удруживања, које су утврђене обавезом поштовања слободе и приватности појединца, као и заштитом од поступака, као што су мучење, нељудско и понижавајуће опхођење, ропство и тд,

2. тражи од држава-чланица да воде бригу о томе да судови и полицијски органи делотворно примењују правне одредбе и инструменте, који већ постоје на националном, те да активно и тешње сарађују, нарочито у оквиру Еуропол-а, да би спречавали повреде основних права које почињавају секте,

3. тражи од држава-чланица да испитују да ли су њихови правосудни, порески и казнени прописи довољни да би се спречило да активности таквих група буду повезане са противзаконитим поступцима,

4. тражи од влада држава-чланица да не додељују аутоматски статус верске заједнице, те да у случају секти које су умешане у илегалне и криминалне делатности испитају могућности одузимања статуса верске заједнице, који собом носи пореске олакшице и одређену правну заштиту,

5. тражи у том смислу од држава-чланица дапојачају међусобну размену информација, да би се сакупљале информације о феномену секти,

6. моли савет да провери, предложи и уведе све мере које произилазе из делетворне примене инструметаријума предвиђеног у оквиру главе IV Уговора о ЕУ и из постојеће правне регулативе у заједници, да би се против њих борило, тражи од земаља, са циљем да се нестале особе пронађу и да се олакша њихово поновно укључивање у друштво,

7.тражи од комисије и држава-чланица највећу меру будности, да би се спречило да илегалне секте користе новчану помоћ заједнице,

8. овлашћује своје веће за основне слободе и унутрашње послове да предложи надлежним већима националних парламената да своју следећу заједничку седницу посвете теми секти, на тај начин би могле да се размене информације о организацијама, методама рада и понашању секти у појединим државама-чланицама и да се покажу најбоље методе за ограничавање и заустављање нежељених активности ових секти, као и стратегије за просвећивање становништва о њима, закључци тог заседања требало би да у облику једног извештаја буду представљени пленуму,

9. овлашћује свог председника да ову резолуцију проследи савету, комисији, владама и парламентима држава-чланица, као и Европском савету.

Francuskа, ali su vrlo organizovane i Nemačka, Austrija, Švajcarska, Belgija. Francuska skupština je juna prošle godine donela krivični zakon koji je uznemirio Ameriku stavom da su sekte "trojanski konj u Evropi", s obzirom da 95 odsto sekti dolazi sa one strane "bare". Francuska je vrlo oštro odbacila prigovor SAD da se donetim zakonom ugrožavaju ljudske slobode i slobode verskih izražavanja, i tvrdila obrnuto - da se njihovim delovanjem suzbija i ograničava sloboda i pravo čak i na veru i život. Zakonom se, u suštini, reguliše ponašanje sekti, posebno sankcioniše sektni kriminal. Medju vrlo rigoroznim odredbama jesu i one kojima se predvidja kazna od tri godine zatvora i dva i po miliona franaka za mentalnu manipulaciju "bilo maloletnika, bilo ličnosti sa posebnom ranljivošću zbog godina starosti, bolesti, opšte slabosti, psihičke ili fizičke oštećenosti" kojom se izaziva fizička i psihološka zavisnost, pa i samoubistvo zbog tehnika koje primenjuje neki član sekte. Ukoliko je povredu ličnosti naneo vodja sekte ili neko od najodgovornijih, kazna je pet godina zatvora i pet miliona franaka

Citiraj:
daj mi tacno i precizno mjesto tog izvoda sto si napisao, da znam koji clan i td.

Какав болан члан, нисам ти навео члан, извод је нешто друго, да сам давао члан, навео би ти га читавог, но сада, ево ти само неке везе:
http://www.religioustolerance.org/witness1.htm
http://www.globalpolicy.org/ngos/ngo-un ... /1030j.htm
http://www.religioustolerance.org/rt_franc1.htm#witness
http://www.state.gov/g/drl/rls/hrrpt/2003/27837.htm
(ово последње је са званичног сајта, па погледај гдје се налазе Јеховини свједоци и прочитај тачно о чему се ради).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2007, 19:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
Solunac je napisao:
Забрањени су у Енглеској, док су у Шведској опет једна од најјачих групација (ако ме сјећање добро служи).

Антропос je napisao:
sta je sa narkomanima, npr., sa ugrozenima, siromasnima, ljudima na margini drustva

Брате извини али не узноси се, могу они бити простодушнији и потенцијално ближи Богу него сви ми (чини ми се да знам једног таквог - тј. знам шта је био, и ...).

Solunac, nisam ni mislio kazati da takvi ne mogu uci u carstvo!! Moje je pitanje: ko ne moze uci??? Znas li odgovor?? Imamo li mi pravo (koje, inace, kako ja razumijem stvari, pripada samo Bogu!) suditi ko ce se spasti a ko ne?? Pa naravno da ce carstvo nebesko biti puno marginalaca i kapitalnih gresnika!!

Citiraj:
Па отиљи у Швабију и ти им фино реци да су будале, и покажи им прави пут, мене човјече то неинтересује, капираш. Нормално да нисам ја човјек идиличан, немој брате бити искључив. Ја сам се нечега сјећао из неких читања, и разговора, па опет потражио на мрежи, и то је то. Капираш.

Pa otidji i ti u Nemacku pa im fino reci da je vera iznad nacionalnosti, pa ces videti sto ti kazu. Koliko ja znam, svaki normalni Nemac je pre svega Nemac, na prvom mestu je bitna nacija, a tek na drugom vera. Iskljucivost na nasim prostorima se sastoji sto il' si srbin il' si sekta. Odnosno, il' si pravoslavac, il' si sekta. Vera je na prvom mestu, ako nisi pravoslavan, onda nisi ni srbin. Dok ovde u Srbiji sve vise njih pitaju: moze li neko biti veci i bolji srbin a da nije pravoslavac??

A sto se tice EU i zakona o 'sektama', pa sto su oni, pitam se?? :)

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2007, 22:03 
staromodan
Korisnikov avatar

solunac, sve je to meni poznato. nemam nista protiv svih stavkih i zakona koje si nabrojao. cak neke su napisao koje nemaju veze sa temom-

1 "указујући на Европску конвенцију о заштити људских права и основних слобода, од 04.11.1950. године, ------>prijatelju ovaj clan se ne tice direktno za religiju, moze se upotrijebiti i na poslu, sportskom klubu, bilo gdje a ne samo za religiju.

nema nigdje direktnog zakona kao sto sam i prepostavio da se zabranjuje rad jehovinim svjedocima, nego cisto ono tvoje subjektivno misljenje ili ga nazovimo tumacenje. eto spominje se manipulacija i sekte eh to su ti jehovini svjedoci, adventisti, baptisti, pentakostalci i td. kad ti dodje jehovin svjedok na vrata pa ti prica o svom vjerovanju, a posto je to za tebe pojam manipulacija stisni petlju pa ga tuzi, jer ti svi ti zakoni koje si ti nabrojao i dozvoljavaju da ga tuzis na takozvanoj civilnoj parnici pa ces vidjeti kako ces proci. svi ti zakoni su suplji, ovi moji sa ostrva bi rekli "tricky." nedavno francuski kamiondzija ubije engleskog bus sofera. kad pogledas u istoriju znas i sam da se mrze. francus ko francus arogantan jos kaze da nije kriv i da su englezi glupi jer voze pogresnom stranom i trebali bi ko ostali normalan svijet u Evropi da voze desnom stranom. po pitanju zakona potpisanih u okviru EU kad je rijec o kriminalu francuz bi trebao biti predan engleskom sudstvu. eh tu dolazi ona rijec sipak ili malo morgen. engleska porodica vec godinu dana pokusava da dobije neko svoje pravo naravno preko sudstva i nista. eto ti zakoni o slobodi i ostalim glupostima. tako isto i taj zakon u vezi religije. francuzi nikad nisu ni zeljeli religiju. njemci su nacionalisti kao i austrijanci, kao i srbija i hrvatska. ako nisi pravoslavac ili katolik onda nisi ni srbin ni hrvat a nisi ni drzavna religija vec si sekta. cista glupost. kao sto za jednog pravoslavca vjerovanje jehovinih moze biti manipulacija, tako i za jehovinog svjedoka pravoslavlje je manipulacija. pre mozda mjesec ili dva mjeseca mogao si procitati u vijestima da je papa ljut sto se u okviru EP ne govori o hriscanskom ustavu. naravno o tome je bilo nesto malo i francuzi su prvi negodovali.

i da me ne shvatis opet pogresno, zakone koje si nabrojao su mi poznati, i nista protiv njih osim da ne govore striktno za neku organizaciju tako da od zabrane ispovjedanja i pricanja ko si i u sta vjerujes jos nema nista bar dok se ne donese hriscanski ustav na nivo EU.
samo tad ce i SPC biti sekta jer ce taj ustav zagovarati papa a koliko znamo SPC je ipak sekta jer se 1054 odvojila od maticne KC. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2007, 22:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Koliko sam ja cuo, nigde j.svedocima nije zakonom zabranjeno nista. Mozda nisam najupuceniji u sve to, ali nisam tako nesto cuo. Da, bilo je svojevremno u Nemackoj zabranjen rad sajentologa, ali je dosla Medlin Olbrajt i odmah na aerodromu pitala ondasnjeg kancelara o kakvom se to ukidanju religiozne slobode u Nemackoj radi? I naravno da je taj zakon ukinut, a ne znam kako je danas.

Prema tome, ja bih samo bio pazljiv u definisanju sekti, posebno iz tradicionalistickog ugla, jer za njih je sve sekta osim njih samih (sto je, opet, tipicna odlika sekti i kultova-samo smo mi u pravu i niko drugi nije, samo mi imamo istinu...)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 00:14 
Pripravnik
Pripravnik

Анторпос je napisao:
ko ne moze uci??? Znas li odgovor??

Рекао ти га је Св. ап. Павле. Мало реторички, ето онако само да упаднем, иначе ако си се већ оправдао, онда онај крај је у ствари мој цитат.

Антропос je napisao:
Pa otidji i ti u Nemacku pa im fino reci da je vera iznad nacionalnosti, pa ces videti sto ti kazu. Koliko ja znam, svaki normalni Nemac je pre svega Nemac, na prvom mestu je bitna nacija, a tek na drugom vera.

Какве везе има ово са оним шта сам ја писао, и смислу о чему сам ја писао, и овако ширење, тј. ајде сада мало и ја да "нешта речем". Иначе што се тиче Нијемаца, хм, када си последњи пут био у Швабији ( а да ли Њемачкој :D ).

Citiraj:
A sto se tice EU i zakona o 'sektama', pa sto su oni, pitam se??

Је ли болан сада, је ли вама понестало инспирације или сте иначе тако у животу некако мангупасти. Закон говори о менталној манипулацији (то је био приступ за рјешавање проблема секти) као и неким стварима које се тичу права дјетета, или као што сам напоменуо за вуду случај, да је забрањено вршити обреде - не зато што се сматрају сатанистима (то им ниша не значи) већ што упрљају град, и улице, тј. подлијежу санитарним заврзламама, шире заразу закланим пилићима. Е, сада укључите мозак, и видите шта се ту може уфатити код јеховиних свједока, осим нарушавања приватности и досађивања.

И да, због чега окрећеш причу на шта су то они питам се, је ли ви на овом форуму имате неки урођен ген за реторичко зафркавање? Па не стварно, једва нађем времена, а оно дочека ме ово.

Поздрав!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 00:25 
Pripravnik
Pripravnik

спавач je napisao:
kad ti dodje jehovin svjedok na vrata pa ti prica o svom vjerovanju, a posto je to za tebe pojam manipulacija stisni petlju pa ga tuzi, jer ti svi ti zakoni koje si ti nabrojao i dozvoljavaju da ga tuzis na takozvanoj civilnoj parnici pa ces vidjeti kako ces proci. svi ti zakoni su suplji, ovi moji sa ostrva bi rekli "tricky."

Овај, брате, јеси ли ти нормалан, стварно?

спавач je napisao:
samo tad ce i SPC biti sekta jer ce taj ustav zagovarati papa a koliko znamo SPC je ipak sekta jer se 1054 odvojila od maticne KC.

... човјече што ти патиш од папофобије, гори си од Видуше, мада гдје је сада тај Видуша (каада треба нигдје га нема :D ), да исправља твој криви навод. 8)

Не бих ја послије свега овога да се дружим са вама. 8) :D

A 1996 parliamentary commission report identified as so-called cults 173 groups, including Jehovah's Witnesses, the Theological Institute of Nimes (an evangelical Christian Bible college), and the Church of Scientology. Members of some of the groups included in the list have alleged instances of intolerance due to the ensuing publicity. In 2002, the Government announced the formation of the Inter-ministerial Monitoring Mission Against Sectarian Abuses (MIVILUDES), charged with observing and analyzing sect/cult movements that constitute a threat to public order or that violate French law, coordinating the appropriate response, informing the public about potential risks, and helping victims to receive aid.

Да ли сте сада укапирали о чему причам, и опет се осврните на прву поруку моју па онда и остале, да покопчате.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 00:27 
staromodan
Korisnikov avatar

i mi jedva nadjemo vremena pa te ne pitamo za inspiraciju. :wink:

djaba tebi pricati u vezi te mentalne manipulacije i narusavanja privatnosti. tu privatnost narusavaju i razni prodavaci od vrata do vrata. isto te mole da kupis neki proizvod pa ti dodje da ih tjeras puskom ili kakvom lopatom. spominjes prljanje i cistocu i rituale kojih nema kod jehovinih svjedoka. pukim slucajem sam bio 98' u novom sadu, imali su bogosluzenje u ledenoj dvorani. i mogu ti reci da sam bio iznenadjen cistocom i tisinom tokom sluzbe za razliku od drugih religioznih organizacija. e sad i ti ukljuci mozak pa vidi sta se tu moze ufatiti u pojam mentalna manipulacija ne samo kod jehovinih svjedoka vec i kod drugih pa cak i drzavnig religija KC i SPC, da ne pricam o mentalnoj manipulaciji u okviru porodice, na poslu, u skoli i td.

daj bolan nemoj ni ti nas zafrkavati. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 00:38 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
tu privatnost narusavaju i razni prodavaci od vrata do vrata. isto te mole da kupis neki proizvod pa ti dodje da ih tjeras puskom ili kakvom lopatom.

Па и они сападају (иако се гледало на вјерско више) човјече, што ми то наводиш, када то знам.
Citiraj:
spominjes prljanje i cistocu i rituale kojih nema kod jehovinih svjedoka. pukim slucajem sam bio 98' u novom sadu, imali su bogosluzenje u ledenoj dvorani. i mogu ti reci da sam bio iznenadjen cistocom i tisinom tokom sluzbe za razliku od drugih religioznih organizacija.

Ти или ништа не читаш, или желиш само да се самном онако препуцаваш, па наводио сам ствар око овога у вези са вуду обредима (написао сам то само нисам написао град, тј. мјесто), али као примјер, који говори о приступу у тој читавој причи.
Citiraj:
e sad i ti ukljuci mozak pa vidi sta se tu moze ufatiti u pojam mentalna manipulacija ne samo kod jehovinih svjedoka vec i kod drugih pa cak i drzavnig religija KC i SPC, da ne pricam o mentalnoj manipulaciji u okviru porodice, na poslu, u skoli i td.

Тешко, јер управо се у Цркви (није државна религија) гледа да све буде на личној слободи дате личности. (управо је утоме ствар, затно нисам написао појединца).

Даље, што се тиче манипулације, хм, тешко ћеш то утрапити психолозима, а и психијатрима (осим ону глупост о педерлуку), због новијих достигнућа у психологији а у вези са техникама контроле ума (тада би нпр. телевизија била забрањена, а ипак би Црква остала када би ишли да одсјецамо :D ).

Ако причамо о манипулацији, онда је сада то тема за подфорум Психологија (мада баш и ђене-ђене) и то о НЛП-у за почетак, а то је опет расправа .... (немам знак за бесконачност на тастатури :-? )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 12:41 
staromodan
Korisnikov avatar

ma sve si ti stvari nave i strpao u jedan kos. kao i ti drzavnici, cult ovo cult ono, sekta ova sekta ona. za francuze i KC je sekta. :wink:

nikakvu papofobiju nemam prijatelju, vec ti samo zelim ukazati na pojam sekta, al mrzi me da to objasnjava jer vec prezvakano davno.

70- godina ti isti pametni cuveni psiholozi, a u glavnom vezano za psihologiju autoritet dolazi sa zapada, su rekli da je pederluk bolest. dok danas pricaju da je normalno i u pitanju su neki geni a sve to zahvaljujuci psiholoskom dostignucu otkrili-pola njih je pedera i lezbejkih i bolesnih. nebi im dao da rade.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 12:55 
Pripravnik
Pripravnik

спавач je napisao:
70- godina ti isti pametni cuveni psiholozi, a u glavnom vezano za psihologiju autoritet dolazi sa zapada, su rekli da je pederluk bolest.

Тачније `79, али нису сви, и та одлука није заснована ни на једном квалитетном научном раду (па ни то данас) па се стога није баш лако упуштати у осуду прихологије. Нешто потпуно друго је политика и што се покушава потурити на дато име.

Психологија има својих странпутица, али не у смислу да их научни рад не исправља (лобирање, и политика то уназађују и представљају у датом миљеу), већ управо опбија претходно и даје ново и боље, нормално, неко да паре и ....

Citiraj:
dok danas pricaju da je normalno i u pitanju su neki geni a sve to zahvaljujuci psiholoskom dostignucu otkrili-pola njih je pedera i lezbejkih i bolesnih

Е, видиш то нису откриили, и то је медијска прича, као и оно што сам већ малоприје рекао неко да паре, па се неко откриће (које може бити чак и валидно) накарадно интерпретира од датих научника.

Знам за те приче око гена, и већину малверзација и знам тачно у чему је ствар (али ово није форум за то), али то није била поента онога што сам написао.

Citiraj:
vec ti samo zelim ukazati na pojam sekta

Овако, не требаш ми указивати на појам секта, знам га добро, и када се прави лингивистичка анализа (неки кинези у Америци се баве теоријом графова у лингвистици па тако има и што се тиче тога доста, али сумњам да око тога неко уопште на овом форуму нешто зна) али оно што ти не знаш, је да је он такорећи "наметнут" православнима. У православљу постоји други термин (није јеретици), иако се овај одомаћио. То је утицај РКЦ, као и протестаната.

Citiraj:
al mrzi me da to objasnjava jer vec prezvakano davno

Вала јесте. :wink:

Citiraj:
ma sve si ti stvari nave i strpao u jedan kos. kao i ti drzavnici, cult ovo cult ono, sekta ova sekta ona. za francuze i KC je sekta.

Нисам ја него као што си накрају рекао французи (али и не само они), а ја сам само говорио о дотичном становишту у "Европи" или неким њеним дијеловима (није ни Италија ништа боља само нема такве халабуке, а зна се због чега, и због чега не симје бити), а није ни у Европи, има тога и у другим земљама свијета.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 14:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
И да, због чега окрећеш причу на шта су то они питам се, је ли ви на овом форуму имате неки урођен ген за реторичко зафркавање? Па не стварно, једва нађем времена, а оно дочека ме ово.

Prijatelju, citaj se malo, ovo je topic o j.svedocima, koliko bar ja vidim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 14:08 
staromodan
Korisnikov avatar

eh sto volim tako prijatne komentare.

nego prijatelju, slobodno ti navrati kod jehovinih, nece te pojesti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 14:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

:laughing5:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 14:27 
Pripravnik
Pripravnik

Антропос je napisao:
Prijatelju, citaj se malo, ovo je topic o j.svedocima, koliko bar ja vidim.

Овако навео сам једну констатацију према сјећању, онда потражио и предочио у чему је ствар (на ваше инсистирање) и расправа се развукла ма шта је са вама, а сада опет да ја излећем са теме.

Citiraj:
eh sto volim tako prijatne komentare.

... :)

Citiraj:
nego prijatelju, slobodno ti navrati kod jehovinih, nece te pojesti

Ма то није потребно, они навраћају до мене - неко звони, отворим врата, оно ј. свједок, испричамо се фино, затворим врата, ... (пауза), опет звони, отварам врата, неки циган ... (бла, бла, бла), ....(пауза), опет звоно - ј. свједок, ... циган, .... ј. свједок, .... циган, .... ј. свједок, ... циган, ... ј.свједок ...

Па докле више тако. :D

Нека хвала, бијах, и једу они, баш једууууу ... ух, поготово сада (мало су одморили по кућама) у центру града (прошли пут су и ту спласнули краље, изгледа се уморили више и они, што нисам очекивао).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Solunac - жути картон!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Damaskin je napisao:
Solunac - жути картон!

Dobar si Damaskin, ljudi izgleda mislili da je crveni pa prestali pisati. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]