Dovoljno je reći Platini...
Ja sam bio gotovo siguran da domaćinstvo ide u Italiju, najviše zbog krize italijanskog fudbala, ali sam totalno zaboravio da je Platini stigao na mejsto predsjednika UEFA, umjesto mešetara Johansona, pa je možda trebalo i očekivati da se afirmiše istočni blok, pošto je Platini pobijedio na izborima upravo zahvaljujući glasovima istočnog bloka. Platini zasad pokazuje želju i volju da afirmiše fudbal i u siromašnijim zemljama, kao što Blater radi u FIFA, s tim da je Platiniju olakšan posao, jer su u pitanju fudbalske zemlje sa manjkom finansijske moći. S jedne strane ovo je dobar potez i nada da bi centri fudbalske moći mogli da se presele iz Engleske, Španije i Italije... Ima nade i za posrani fudbalski Balkan, ako Platini nastavi sa ovom politikom.
A i kandidati za organizaciju su bili sve biser do bisera. Italija - sa najkorumpiranijom fudbalskom ligom na svijetu. Hrvatska i Mađarska - ? Sa čim su se to Hrvati kandidovali živo me zanima? Sa dva prihvaljtiva stadiona i fudbalskom ligom najnižeg kvaliteta, ili Mađari koji od 1954. godine nazaduju u fudbalskom pogledu.
Ukrajina i Poljska - U Ukrajini bjesni politička kriza bez skorog nagovještaja zavšetka, a u Poljskoj fudbalom rukovodi poluraspadnuti savez, takođe optuživan za korupciju, ali valjda su od svih kandidata, istočnjaci bili najmanje zlo, a i idu u prilog gorenavedene Platinijeve politike....