banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jun 2025, 23:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 709 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 17:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Evo,da ubacimo josh koje mishljenje.Ni u snu ne mislim da je ovaj lik buda ili mudar ili w/e ali oko par stvari je definitivno u pravu.

http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=grill

:D

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Xexexe dobar je. Na stranu to što se razpizdija pravo ali je ukazao na neke stvari za koje sigurno većina ne zna (ni ja nisam znao za ovo do sad).
Iako i dalje posmatra samo životinje a zaboravlja da su i biljke živa bića.

Slika

Vrh!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 18:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ne,ja sam stvarno preslabo informisan o citavoj problematici da bi mogo da odrzim predavanje,ali smetaju mi,direktno,dvije stvari.Prvo,zasto niko ne spominje(od vegana) vitamin b12 koji se samo nalazi u mesu(proteinima,valjda),i koji je OBAVEZAN dodatak svakoj vegetarijanskoj dijeti?Drugo,nishta sto pisem ovdje nije usmjereno protiv nikog posebno,ali brate to citavo naturanje krivice o tome kako mesna industrija i mesozderi unistavaju planetu dok vegetarijanci i vegani se trude za njen spas sa svog moralnog brda me tjera na bljuvanje.Svima koji BAS TAKO misle,sidjite s krsta,trebaju nam drva :roll:

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E da, ja nisam vegetarijanac niti nešto slično, samo da napomenem... (da ne bi neko pomislio :P )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Vitamin B12 nalazi se u jajima i siru, tako da vegetarijanci nemaju sta da brinu. Ni vegani ne bi trebali da brigaju, posto mjesecna zaliha b-complex tableta kosta oko 2 KM...
Nesavjesni ljudi unistavaju planetu. Poznato je da je za jedan kilogram mesa kod tovne stoke potrebno utrositi oko 20 kg zitarica, pa procjeni sam da li se time nepotrebno rasipaju resursi i ugrozava nasa majka.

Niste mi odgovorili, ako smo, recimo, ustanovili da je i vegetarijanstvo i mesozderstvo ubijanje, da li opet trebamo ciniti oba zla, kada nema potrebe za oba?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ok, vegetarijanska ishrana mozda jeste zdravija,ali sad sam se sjetio jedne stvari.
Zeljko Mavrovic,prije meca sa Lenoxom Luisem je presao na makrobioticku ishranu(ne neposredno prijece meca,vec jedno izvjesno vrijeme).
Mec je, kako znamo,izgubio,a izgubio ga je jer, prema njegovim rijecima,nije imao dovoljno snage od kako je ostavio meso.
Zakljucak - vegetarijanstvo je mozda zdravo,ali ne moze obezbijediti dovoljno energije za tezi fizicki rad.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 00:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Ok, vegetarijanska ishrana mozda jeste zdravija,ali sad sam se sjetio jedne stvari.
Zeljko Mavrovic,prije meca sa Lenoxom Luisem je presao na makrobioticku ishranu(ne neposredno prijece meca,vec jedno izvjesno vrijeme).
Mec je, kako znamo,izgubio,a izgubio ga je jer, prema njegovim rijecima,nije imao dovoljno snage od kako je ostavio meso.
Zakljucak - vegetarijanstvo je mozda zdravo,ali ne moze obezbijediti dovoljno energije za tezi fizicki rad.

Hmm, ja sam pod vegetarijanskom ishranom radio u prosjeku 10-12 sati teskog fizickog rada (a bogme i umnog).
A ovde govoris o tjeranju tijela u granice ekstremnosti, nije nikakva tajna da je meso daleko kaloricnije od voca/povrca, pa po nekoj logici, ako trebas imati ekstremne napore, imaces bolje rez sa mesom. No opet, u svakom sportu je bilo vegetarijanaca sa izuzetnim rezultatima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 01:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

monstrum je napisao:
Niste mi odgovorili, ako smo, recimo, ustanovili da je i vegetarijanstvo i mesozderstvo ubijanje, da li opet trebamo ciniti oba zla, kada nema potrebe za oba?

Ehhh zlo-dobro... Nisam nigdje rekao da je ubijanje za hranu ZLO. Ako sam i bio oštar, to je zato što sam isfuran zvaničnom etikom.

Nemamo li potrebe za "oba zla"?
Ako je u pitanju nekakav hinduski jogin, onda on nema potrebu da ubija životinje radi hrane već se hrani biljkama, a tako je jer to odgovara njegovom stilu života, njegovoj duhovnoj praksi, njegovom sistemu vrijednosti itd. Tj. on "ne mora činiti oba zla".
Ako je u pitanju prosječan čovjek sa ovog podneblja, teško da će njemu i njegovom stilu života odgovarati takva prehrana. Ali problem je takav da bih morao ponovo da uplićem metafiziku u objašnjenja, što znači kilometre i kilometre objašnjavanja (uz rizik da niko ne skonta :D ), što mi se ne da...

Smorila me ova tema strašno... "Povlačim se u voćnjak" :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 17:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

monstrum je napisao:

Eh,ja jednostavno mislim da ubistvo zbog hrane nije zlo.Necija dijeta nije moj biznis,kao ni moja neciji.Sad,kad bi skontali neki nacin za samoodrzanje koji ne bi ukljucivao preradu organskih materijala vec ne znam(sunce,ehheehe)nesto VEOMA alternativno a prihvatljivo,ne vidim da bi iko imao ista protiv toga? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da malo aktualizujem.
Citiraj:
Gledanje u sunce umesto hrane!?
Subota, 21. april 2007. 19:09

Izvesni Mejson Hau Dvinel (Mason Howe Dwinell) objavio je knjigu u kojoj je objašnjen način kako da se hrana postepeno potpuno izbaci i zameni gledanjem u sunce!

Knjiga "The Earth was Flat: Insight into the Ancient Practice of Sungazing" sadrži kompletno uputstvo za devetomesečno vežbanje u toku kojeg se polako smanjuje količina pojedene hrane, a povećava vreme gledanja u sunce.

Kada se, nakon devet meseci, postigne to da se u sunce neprekidno može gledati 44 minuta - cilj je postignut, tvrdi autor. Hrana se više ne mora konzumirati, samo se pije voda....

http://www.mtsmondo.com/sport/football/story.php?vest=54542

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 15:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Kakva debilna tema....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
laoce je napisao:
Da malo aktualizujem.
Citiraj:
Gledanje u sunce umesto hrane!?
Subota, 21. april 2007. 19:09

Izvesni Mejson Hau Dvinel (Mason Howe Dwinell) objavio je knjigu u kojoj je objašnjen način kako da se hrana postepeno potpuno izbaci i zameni gledanjem u sunce!

Knjiga "The Earth was Flat: Insight into the Ancient Practice of Sungazing" sadrži kompletno uputstvo za devetomesečno vežbanje u toku kojeg se polako smanjuje količina pojedene hrane, a povećava vreme gledanja u sunce.

Kada se, nakon devet meseci, postigne to da se u sunce neprekidno može gledati 44 minuta - cilj je postignut, tvrdi autor. Hrana se više ne mora konzumirati, samo se pije voda....

http://www.mtsmondo.com/sport/football/story.php?vest=54542

Svakakvih gluposti. Po ovome covjek postaje biljka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Doživotni zatvor vegancima koji su vlastito dijete izgladnili na smrt
Objavljeno prije sat vremena

31-GODIŠNJI Lamont Thomas i 27-godišnja Jade Sanders su jučer u američkoj federalnoj državi Georgiji osuđeni na doživotni zatvor nakon što ih je porota 2. svibnja proglasila krivima za ubojstvo i okrutnost prema vlastitom djetetu.

Optužnica se temeljila na činjenici da je njihov 6-tjedni sina Crowna Shakur 25. travnja 2004. godine umro od posljedica izgladnjelosti. Dijete je priliikom smrti težilo samo 1,4 kg. Kada su vlasti zbog toga pokrenule istragu, otac i majka su tvrdili da su dijete hranili mlijekom od soje i sokom od jabuke.

Kao razlog su naveli vlastita uvjerenja da je jedino veganska prehrana - koja odbacuje bilo kakvo korištenje prehrambenih proizvoda životinjskog podrijetla - moralno ispravna.

Međutim, vlasti nisu bile impresionirane njihovim tvrdnjama. Na suđenju je tužitelj Chuck Boring rekao: "Ma koliko puta govorili 'Mi smo veganci, mi smo vegetarijanci' to nije glavno pitanje u ovom slučaju. Dijete nije dobilo adekvatnu prehranu i točka".

Takve stavove je prihvatila i porota nakon sedmosatnog vijećanja te ih 2. svibnja proglasila krivima po svim točkama optužnice.
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=347264

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Idiota svugdje ima! Sto ga nije dojila kao i normalne majke, a u pm, to nema vise veze sa veganstvom, pa dijete se nekoliko mjeseci hrani majcinim mlijekom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2007, 22:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Pokusao sam naci neki adekvatniji naslova za ove fotografije, ali nism nasao. Nece smetatai ako ih pogledamo. Zasto, zakljucite sami nakon gledanja.
http://www.who-sucks.com/animals/real-l ... f-the-deep

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2007, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Neće smetati ali si mogao otvoriti novi topik.
A slike su super 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2007, 16:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Tiki the Boyler je napisao:
Kakva debilna tema....

Bas debilna pa moze li nas i jedna bolest zapada mimoici,sutra ce skidati ljudima kozne cipele i zenama bunde prskati farbom,jebem te zivote.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2007, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mejdan je napisao:
Tiki the Boyler je napisao:
Kakva debilna tema....

Bas debilna pa moze li nas i jedna bolest zapada mimoici,sutra ce skidati ljudima kozne cipele i zenama bunde prskati farbom,jebem te zivote.

Kamo srece da nas je zaobisla fasisticka bolest zvana nacionalizam te huliganstvo na fudbalskim tribinama...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2007, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Novi sam i nisam pročitao sve postove na ovu temu. Nekih 30% jesam. Ima eto preko godinu da ne jedem meso i jaja. Znam kako sam razmišljao dok sam se nećkao da li da prestanem jesti meso ili ne. U stvari sve se svelo na to da jednostavno nisam imao vremena ili nisam htio da razmišljam o prestanku jedenja mesa. Hedonizam i neznanje.
Da bi se odbranio od nadolazećih promjena i zaštito svoj dugočuvani integritet, govorio sam kako je hrana bez mesa slaba, nedovoljna i da su vegetarijanci lažni moralisti i pomodari. Imao sam preče brige u životu, taman posla da vodim računa o tome da li nekoga povrijeđujem s tim.
Zakon ne brani, država puni, navali narode. Sve je to lijenost i zabluda.

Životinje imaju dušu. Pogledajte psu u oči i recite da nema dušu. Svinja je najinteligentnija domaća životinja prema istraživanjima. Zašto bi retardiran čovjek idiot imao dušu, a ne zna se najesti hljeba, a pas koji pronalazi zatrpane ljude ispod lavina i ruševina ne?

Ne vjerujem da je Isus jeo meso niti da je pio vino. Francuski kardinal Rišelje je rekao: "Ako je Bog htio da se odreknemo vina, zašto ga je učinio tako divnim?" - vrhunac hedonizma i poguzijaluka. (Nemoj da se sad neko primi pa da počne o razlikama između ove ili one crkve)
Pravoslavcima preporučujem da pogledaju ruski film "Ostrvo". Inače o pravoslavnim monasima je. Vegetarijanstvo je inače jedna od odlika onih koji se "podvizuju" za Hrista.

Svako može biti vegetarijanac ako to hoće, neće crknuti od gladi. Imam prijatelje koji su vegani već 7-8 godina i nisu se nimalo promijenili fizički.
Naša kuhinja, ako tako nešto postoji uopšte, se svodi na jedenje mesa i teško je promijeniti ustaljene navike. Ako još nemamo sklonost ka kuvanju i pripremanju hrane onda je još teže. Ali kad čovjek malo razmisli i potrudi se, uviđa da je to itekako moguće i da ima mnogo prednosti.

Prijatno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 18:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
A mene nervira priča kako su vegetarijanci bolji ljudi, produhovljeniji i moralno podobni... :pukeright:
... Nervira me što tako ljudi postavljate stvari...
... ja mogu i sa mesom i bez mesa...
... nekada sam mislila da se bez mesa ne mogu najesti, dok mi se nije pripremila aj'zdra'o "vegetarijanska" večera (stavila sam vegetarijanska pod navodnike, jer to nije bio cilj, spremiti vegeterijansku večeru), večerala sam i bila sitana, naravno!
... kako su velike vrućine, više mi prijaju razne salate i sl.
... primjetila sam da mi svinjetina ne godi kao nekad, pa sam skoro izbacila i to (iako je pojedem samo za slavu ili neki od bitnih praznika)...
... ali nisam vegeterijanac...
... i mislim da se neke domaće vrste uzgajaju samo iz jednog razloga, ne da bi bili kućni ljubimci sigurno... tako da, mislim da ubijanje životinja isključivo samo radi ishrane nije nikakvo zlo!

Inače, mislim da bih prije mogla povrijediti čovjeka nego životinju, tako da me se ne shvati pogrešno...

Poslednji put menjao F.I. dana 08 Avg 2007, 11:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 709 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 36  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]