Ev. da i ja bacim komentar.
Po meni izlozba veoma losa iz vise razloga:
Prvo losi radovi
Slike se baziraju na crtezu sto je ok medjutim tom ekspresijom kao da skriva neke nedostatke kao sto je na primjer anatomija! Ima dobrih momenata, crtacke svjezine al' to su uglavnom detalji. Mislim da moze puno bolje a on kao da je zurio!
I jeste zurio, ako ste primjetili svi radovi ( a bilo ih ako ne i preko 70 ) su potpisani 2007 pa bi ja sada volio da vidim tog umjetnika koji je sposoban za tako kratak period uradi toliku produkciju i jos da to bude i kvalitetno! Tu je dosta izgubio na kvalitetu i vidi se da je sve to uradjeno na frku zbog izlozbe. Medjutim pohvale za toliki rad i trud.
Dalje, crtezi toliko podsjecaju na radove poznatog srbijanskog umjetnika Velickovica, jednog od najvecih zivih slikara ovih prostora. To je velika mana i kao sto mi kolega rece " blijeda kopija Velickovica ".
Tematiku ne bih nesto puno komentarisao, nekako mi je to sve na fazon mastarije sedamnaestogodisnjaka. Zenska neka mitska bica sa sisama kao iz plejboja, mislim...silikon
Onda koriscenje okruglih formata...tu covjek mora da bude veoma oprezan i sam oblik igra veliku ulogu. Nisam primjetio da je to opravdao.
E da...prvo sto mi je zapalo za oko
jeste koji su simboli prozeti kroz radove...sestari, trokutovi, piramide...samo svevidece oko nisam uspjeda da nadjem, mozda je ono mene gledalo
Takodje i to govori samo za sebe i ne bih kometrarisao.
Eto...