banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 16:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Zar je bitno ko je "kriv"?

Ja ni u jednom postu nisam nista ruzno rekla, nisam prozivala profesore, mozda vrh staleza...jer oni kroje kapu...nije ni to bitno... I ako sam rekla da je nastava losa, nije se odnosilo na svu nastavu, ako se bolje procitaju moji postovi. Lose je jer vise niko ne radi svoj posao. Studenti ne uce, a neki profesori (NEGLOBALIZUJEM) zabusavaju. Mozda zato sto ih ne stimulisu ti isti studenti, ko zna, svi imaju opravdanja.
Ako je iko shvatio, najvise sam pricala pricu o studentima, jer kakvi studenti, takvi i kriteriji, mada je malo vise obrnuto...

Ne razumijem zasto se iko nasao uvrijedjen i pronasao u ovoj prici kad svu tu situaciju mi obicni smrtnici ne mozemo promjeniti?
Ja nisam izmislila da je stanje lose, ali svi su se tu ususkali i svima odgovara da se sto manje radi i napreduje, pocev od studenata pa sve do profesora! Meni je zao sto je to tako, a i zao mi je sto su neki iskritikovali moje misljenje, mozda sam ja zaista u krivu i mozda sam istripala da sam u nekoj teoriji zavjere...
Sasvim se slazem sa cinjenicom da BLAU sa svim smjerovima, treba po smjeru 3 do 4 studenta, ne vise, pa bi tada sve bilo bolje, ali dok se na AU upisuje ko stigne tako je kako je! A danas se na akademiji mogu probrati po tri, cetiri studenta sa svakog smijera koji se ne skoluju uzalud.
U takvoj selekciji, svi bi imali dobru nastavu, master klasove, seminare i jos sto cuda.

P.S. Zar je ogledalo znanja, parfem koji poklonis profesorici, da bi je potkupio, pa ona kaze za to dijete, DIVNO DIJETE IZ DIVNE PORODICE, ZA POZELJETI. Ovako u skoli djeca stimulisu svoje ucitelje, a neki od tih ucitelja su postali profesori na akademiji, pa mislim da se te navike ne mijenjaju tako lako. Vjerujem da je zbog malih plata takav odnos, ali zar smo dotle dosli?
tuzno..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 21:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Prekompilkovana tema...

Mislim da se niko nije uvrijedio.

Samo nam je svima stalo da bude bolje a niko ne zna kako...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Дајте људи, нећемо у црњак...

Дигла се фрка без потребе, али је најважније да смо нашли поенту,
која је без обзира на географију и вријеме била и остала -
љубав и посвећеност, пожртвован рад...

Да су професори бетери, да се не лажемо, има их пар који не би требали предавати ни музичко у нижим разредима осмољетке у Рудом,
да су студенти бетери и да имају нереално мишљење о својим квалитетима, не сви, али нажалост многи... :)

Није лоше понекад подићи прашину,
некако се многе ствари рашчисте и слегну...

- 100 наступа годишње значи 3 концерта седмично
(не рачунајући љетњи, зимски и ускршњи распуст) !?!?!
Људи, па толико наступа годишње не забиљеже ни Џеси Норман, Ема Киркби и Монсерат Кабаје заједно :crazyeyes:

Бај д веј, 'оће рећ, баш к'о за невољу - случајно сам завршио управо СМШ Станковић :wink:...Поздравите Инес пуно од мене :wink: , мада јој не замјерам...
...и ја сам као мали имао обичај да причам дјеци на селу код ђеда
да ми у великом граду идемо авионом у школу...
:D :D :D

Томас,
можда си ипак био у праву кад си рекао да смо требали остати у Бг
и да ће ми мој соц-реалистички локал-патриотизам доћи главе :D

Но сикирики!

ПС Прасице, јави се на пп за питања из вокалне технике,
да не би ову тему морали да преименују у "Соло-пјевање данас"
(а како је тема кренула, изгледа да би требало) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Iako nisam u Banjaluci mislim da imam veoma dobar uvid u stanje na BLAU, bar sto se muzickog odsjeka tice ... i kada cujem sta se sve desava ne mogu a da ne pomislim da se radi o stelama jer nevidim kako bi odredjeni ljudi uopste mogli da upisu akademiju a kamoli i zavrse istu ... smijesno i zalosno u istom trenutku ...

P.S.
Do promjena moze doci samo ako ljudi to istinski zele a mislim da je to malo kome u interesu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Vidiš... uvijek je interes ključna riječ! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 10:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
Vidiš... uvijek je interes ključna riječ! :roll:

Nazalost je tako, ali izgleda da su mnogi zadovoljni sa svojom platom i mirnim zivotom nego sto bi ugrozili svoje pozicije u borbi za kulturu, umjetnost i muziku ...
od prazne price na forumima nema nista, meni je to savrseno jasno ... treba nesto raditi, svirati . . .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Astor_Piazzolla je napisao:
Nazalost je tako, ali izgleda da su mnogi zadovoljni sa svojom platom i mirnim zivotom nego sto bi ugrozili svoje pozicije u borbi za kulturu, umjetnost i muziku ...

Ovo kao da je priča Aleksandra Kovačevića... ako se budeš borio za kulturu samo nemoj kao on što se "bori" molim te.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 12:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a zasto nisi citirala i zadnji dio mog posta ?
Nema potrebe da se moje rijeci izvlace iz konteksta, vrlo dobro znas da ja kazem ono sto mislim ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 12:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Za priču o stotinjak koncerata godišnje, nisam čula ni od kakve kolegice, već od profesorice koja je obezbjedila tolike nastupe.
Pitajte koliko puta je ta generacija (prije 3,4 godine) samo za par mjeseci, izvela djeciju operu Snježana i sedam patuljaka? Prošli su čitavu Srbiju sa tom predstavom, gdje god je bila neka sala pristojna za rad, neki Dom kulture.

P.S. mislim da nisam neko dijete sa sela (iako nemam ništa protiv djece sa sela :D ), koje vjeruje u bajke. Sama sam tokom svog srednjoškolskog obrazovanja iskusila, šta je to o čemu mi je pričano (ali naravno ne u toj mjeri u kojoj su ti učenici iz BG).
Nisam toliko zatucana, da sama ne mogu procijeniti šta je to realno, a šta nerealno, a i nisam toliko nadobudna da ne znam gdje sam.
Ja sam čula mnogo mišljenja i mimo akademije, da znam gdje sam sa sobom, ali ni to ne znači ništa ako se neko samo zadovolji da je neki jbn potencijal.

Uz dužno poštovanje svima, ne mogu prihvatiti činjenicu da je ovdje divno, i da je sva ova moja priča preseravanje i van dodira sa stvarnošću.

P.S. nažalost znam da ne mogu na globalnom planu ništa promijeniti (sem sebe, radom), ali mi je mnogo lakše kad kažem šta osjećam.

Poslednji put menjao F.I. dana 13 Apr 2007, 12:28, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Zato što ne mislim da ti ne radiš, pa sam smatrala nepotrebnim to napominjati. Nisam ništa izvukla iz konteksta (a znaš i ti da ja kažem šta mislim... a znaš i šta sve mislim tako da je valjda jasno :) )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 15:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

F.I. je napisao:
Za priču o stotinjak koncerata godišnje, nisam čula ni od kakve kolegice, već od profesorice koja je obezbjedila tolike nastupe.
Pitajte koliko puta je ta generacija (prije 3,4 godine) samo za par mjeseci, izvela djeciju operu Snježana i sedam patuljaka? Prošli su čitavu Srbiju sa tom predstavom, gdje god je bila neka sala pristojna za rad, neki Dom kulture.

P.S. mislim da nisam neko dijete sa sela (iako nemam ništa protiv djece sa sela :D ), koje vjeruje u bajke. Sama sam tokom svog srednjoškolskog obrazovanja iskusila, šta je to o čemu mi je pričano (ali naravno ne u toj mjeri u kojoj su ti učenici iz BG).
Nisam toliko zatucana, da sama ne mogu procijeniti šta je to realno, a šta nerealno, a i nisam toliko nadobudna da ne znam gdje sam.
Ja sam čula mnogo mišljenja i mimo akademije, da znam gdje sam sa sobom, ali ni to ne znači ništa ako se neko samo zadovolji da je neki jbn potencijal.

Uz dužno poštovanje svima, ne mogu prihvatiti činjenicu da je ovdje divno, i da je sva ova moja priča preseravanje i van dodira sa stvarnošću.

P.S. nažalost znam da ne mogu na globalnom planu ništa promijeniti (sem sebe, radom), ali mi je mnogo lakše kad kažem šta osjećam.

Slazem se sa vecinom stvari koje si rekla pa cak i sa ovim da ne mozes promjeniti...
Kada sam otvarao ovu temu nadao sam se da cemo doci do nekog rjesenja ili bar do konstruktivnih prijedloga ali osim stalnog kritikovanja nisam nasao ni jedan post u kojem bi neko nudio rjesenje ? Zar je moguce da ono ne postoji ? cudno zar ne ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2007, 08:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nema potrebe damaskin da me ovako javno prozivas, jer mozda i ne znas ali ti si jedan od rijetkih ljudi u banjaluci kada je muzika u pitanju koji su nesto pokusali da urade,bar po mom skromnom misljenju ... to sam vec i ranije spomenuo ... tako da ne vidim razlog za ovakve istupe...
Isto tako znam da ni ti ni ja ni niko deseti sami ne mozemo nista i da kao sto neko rece treba da postoji kriticna masa ... ali nje nazalost nema ...
najlakse je ici sam glavom kroz zid i ostati bez posla, a oni ce lako da nadju nove ljude ... kao da im igra ulogu ko sta zna i ko ima kakvo obrazovanje ... bitno je da smo svi "politicki" prihvatljivi ...
mnogo teze je uzburkati mase i nesto pokrenuti ... e to je vec nesto ... samo treba vremena, i vremena ... a to zavisi od toga koliko je ljudi spremno da se vrati u svoj grad i da nesto pokusa da radi ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2007, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Извини, мало сам пук'о након четири године јурења вјетрењача...
Врло сам близу да спакујем кофере и кажем "добра ноћ Бања Луко, не, не долазим, само пролазим, нећемо се видјети задуго"...
Као што видиш оног поста више нема, а ја одустајем од свих расправа ове врсте...

Да ствари у Бл могу бити далеко боље - могу!

А како? Одговорићу ти на пп или уз пиво јер ми не пада више на памет да поклањам идеје шупљим ликовима из подмлатка СНСД, СДС и ПДП...итд

Направим стоти пут неку одличну идеју,
у којој имају користи сви,
и онда сазнам након пола године да је неко мазнуо идеју,
и изблиједио је до бесмисла,
али је стајало на папиру да је ствар одрађена,
а исти ликови били "добри" повелику лову која је требала да буде усмјерена на пројекте младих снага из БЛ...

Нек за промјену нешто смисле сами...
Ја одсад своје знање наплаћујем....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2007, 20:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

AMIN!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2007, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
@Damaskin - u svakom slucaju jako mudra odluka! srecno! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2007, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Biti don Kihot u danasnje vrijeme je vrlo tezak i mucan posao ... covjek da bi se borio za neke ideale treba da ima jaku pozadinu jer sta mu vrijedi da se bori ako nema ko da ga podrzi i da kaze , jeste u pravu si ... bez toga sve prestaje da ima smisao.
Ja sam daleko od banjaluke i svi mi kazu ostani tamo zivi normalan zivot, ne vracaj se, i ja im kazem dobro, a onda navece legnem da spavam i skontam da moj zivot nije ni u australiji ni u slovackoj ni u amerci vec u jebe.noj bosni i je.benoj banjaluci... moji korijeni su tamo, moja porodica, moji prijatelji ... A sta kad se vratim ... sjediti u "desetci" i lupati prva, druga ...
Nekako to ne zelim ... a opet ne zelim da ponavljam greske svojih prethodnika, ljudi koji su nesto pokusali pa naj.ebali totalno ili jednostavno shvatili da sami ne mogu pa odustali...

Ne mislim ja da bi se nekim smjenama postiglo nesto, i ako bi se postiglo onda treba da dodju pravi ljudi, ljudi koji ce znati sta rade i sta zele...
Ne treba dovoditi neke potrosene likove koje niko u Srbiji nece (damaskin nemoj da se nadjes ovdje ! ), i koji ganjaju karijeru (ne mislim na nikog konkretno vec uopsteno) vec treba staviti nase "bosance" koji ce sa ljubavlju i zeljom nesto promjeniti za dobro svih...

A ako promjene te vrste ne mogu da se naprave ... mislim da onda treba organizovati sto vise koncerata ... zaobici zvanicne "institucije", praviti koncerte u sopstvenoj reziji ... svirati sto vise ...
Na pocetku (a cinjenica je da je BL na pocetku) kvalitet i nije toliko bitan , on ce da ispliva vremenom, mnogo je bitniji kvantitet, jer da bi se kvalitet rodio potrebno je sto vise ljudi, sto vise sastava... ne mozemo preko noci dobiti i operu i simfonijski orkestar ... ali mozemo svirati ili bar truditi se da sviramo. mislim da je u tome rijesenje.

Takodje treba ljude koji su iz BL vracati u BL , ali ponuditi im nesto jer zasto bi se vratili, zasto bi se jedna Snjeza Savicic ili Ljilja Glisic vratile u Banjaluku kada im ne nudi nista ... to je veliki problem... tjeramo kvalitetne ljude a uvozimo polovnjake ...

I da se vratim na najbitiniju misao ... treba svirati ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2007, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Кафана је моја судбинаааа......:drinking:

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 15 Apr 2007, 20:58, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2007, 20:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zakljucajte temu.

Vrtimo se u krug.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2007, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Kakve teme na ovom forumu postoje, stvarno bi grijeh bio ovu zakljucati ili obrisati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2007, 07:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Кафана је моја судбинаааа......:drinking:

e jbg damaskin, pa nisam na to mislio, mada ni u tome nesma nista lose ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]