milan.veris je napisao:
polovnjaci su sranje iz nekoliko razloga:
- tehnoloski prevazidjeni najmanje 5 godina
- ako nesto crkne ajd nadji dio takav isti (nema sanse)
- u startu su skupi
- nadogradnja kad se uradi onda izadje skuplji od takvog novog
- ne bih ja to smece uneo u kucu ni za koje pare
- to je bilo par mjeseci u nemackoj na otpadu i onda mi uvezemo to smece
- NE UZIMAJ POLOVAN RACUNAR!!!!!!!!!
Hm, od tebe bi, kao od osobe koja je zaposlena u IT industriji, covijek trebao ocekivati malo vise profesionalnosti, barem na ovim temema. Opaske tipa "ko te sisa sto si kupio kod njih" (sa insinuacijom na "trebao si kupiti kod nas, ONI smrde" i "ja otvorio temu iz dosade, a vi se primili (?!?) nisu bas prikladne, kao ni ovo djelimicno neargumentovano pljuvanje polovnih kompjutera.
Tehnoloski jesu prevazidjeni, ali ne u UPOTREBNO. Kada neko kupuje za firmu komp, gdje ce vrhunac dometa biti word/excell, njemu je sasvim dovoljan polovnjak od 300 maraka, cak je i prejak. Takodje, nemaju svi novca za nove konfiguracije, a nekom sa skronim budzetom masina od 400 KM (sa monitorom), moze omoguciti gledanje/kopiranje filmova, muzike, koristenje interneta, rad u programima za crtanje i obradu slika (niko ne spominje dobre perfromanse, vec mu se time otvara mogucnost da koristi te programe!).
Sto se tice dijelova, jedini pravi problem jesu cpu i maticna, jer je njih tesko naci, ali zamisli veselja kada ti na novom kompu (kojem je recimo istekla garancija prije mjesec dana) crkne procesor, odmah vidis pred ocima 150 KM kako odose u dim.
Nije bilo u Njemackoj na otpadu, vec u raznim razvijenim zemljama EU, a kako si formulisao recenicu, covijek bi pomislio da se preko kucista prelijevaju fekalije i trula hrana, kad ono, gle, kompjuteri imaju posebna odlagalista gdje nemaju dodira sa organskom materijom u raspadu iliti djubretom.