banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: pc info
PostPoslato: 11 Apr 2007, 20:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 07 Apr 2007, 18:22
polovnjaci su sranje iz nekoliko razloga:
- tehnoloski prevazidjeni najmanje 5 godina
- ako nesto crkne ajd nadji dio takav isti (nema sanse)
- u startu su skupi
- nadogradnja kad se uradi onda izadje skuplji od takvog novog
- ne bih ja to smece uneo u kucu ni za koje pare
- to je bilo par mjeseci u nemackoj na otpadu i onda mi uvezemo to smece
- NE UZIMAJ POLOVAN RACUNAR!!!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 11:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
A otkud ti znas sta su nasi "strucnjaci" ugradili u rac. kad ga kupis. Dal su stavili sta novo ili polovno,kako to da dokazes? Covjek ako hoce da prodje jeftinije i da bude siguran jedino sam moze kupit sve komponente, sarafciger u ruke i lagano.

Vrh

Tema posta: Re: pc info
PostPoslato: 12 Apr 2007, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
milan.veris je napisao:
polovnjaci su sranje iz nekoliko razloga:
- tehnoloski prevazidjeni najmanje 5 godina
- ako nesto crkne ajd nadji dio takav isti (nema sanse)
- u startu su skupi
- nadogradnja kad se uradi onda izadje skuplji od takvog novog
- ne bih ja to smece uneo u kucu ni za koje pare
- to je bilo par mjeseci u nemackoj na otpadu i onda mi uvezemo to smece
- NE UZIMAJ POLOVAN RACUNAR!!!!!!!!!

Hm, od tebe bi, kao od osobe koja je zaposlena u IT industriji, covijek trebao ocekivati malo vise profesionalnosti, barem na ovim temema. Opaske tipa "ko te sisa sto si kupio kod njih" (sa insinuacijom na "trebao si kupiti kod nas, ONI smrde" i "ja otvorio temu iz dosade, a vi se primili (?!?) nisu bas prikladne, kao ni ovo djelimicno neargumentovano pljuvanje polovnih kompjutera.
Tehnoloski jesu prevazidjeni, ali ne u UPOTREBNO. Kada neko kupuje za firmu komp, gdje ce vrhunac dometa biti word/excell, njemu je sasvim dovoljan polovnjak od 300 maraka, cak je i prejak. Takodje, nemaju svi novca za nove konfiguracije, a nekom sa skronim budzetom masina od 400 KM (sa monitorom), moze omoguciti gledanje/kopiranje filmova, muzike, koristenje interneta, rad u programima za crtanje i obradu slika (niko ne spominje dobre perfromanse, vec mu se time otvara mogucnost da koristi te programe!).
Sto se tice dijelova, jedini pravi problem jesu cpu i maticna, jer je njih tesko naci, ali zamisli veselja kada ti na novom kompu (kojem je recimo istekla garancija prije mjesec dana) crkne procesor, odmah vidis pred ocima 150 KM kako odose u dim.
Nije bilo u Njemackoj na otpadu, vec u raznim razvijenim zemljama EU, a kako si formulisao recenicu, covijek bi pomislio da se preko kucista prelijevaju fekalije i trula hrana, kad ono, gle, kompjuteri imaju posebna odlagalista gdje nemaju dodira sa organskom materijom u raspadu iliti djubretom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 22:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Jebiga kupio buraz polovan p3 za malo para na 933 mhz sa rambus memorijom, ne bi se postidio ni da ga na sajam izlozi....
Ja licno ne bi uzimao polovan racunar ali za njegove potrebe, sto rece moj prethodnik, word i po koja igrica vise nego dobro, a za te pare recimo nebi mogao kupit nov racunar.Kao sto rekoh svako zna sastavit racunar danas, svako moze uzeti komponente i sklopiti ih u kuciste.Informacije su dostupne na netu, imaju prirucnici i sl. Najveci levat danas moze sastavit racunar, ko zna neke osnove iz elektro struke, ko je bilo kad rastavljao neke uredjaje moze bez ikakvih problema sastavit racunar.I to samo logikom gde sta mozes utaket, gdje to fizika dozvoljava tu i utakni. Pa ja sam ljudima za 15 minuta objasnjavao neke osnove kako se sklapaju te gluposti, ljudima sam preko telefona objasnjavao kako da sklope racunar, mislim to je postalo totalno smijesno, pa nisu ovo vremena 486 tica kad je bilo potrebno setovati dzampere i po 10 sati instalirati windows i traziti drajvere. Sad su vremena kad se bios nabacuje direktno on line, kad je sve setovano automatski, kad winodws ima 90% drajvera itd itd.

Vrh

Tema posta: vrlo dobar komp
PostPoslato: 16 Maj 2007, 13:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2007, 09:29
imas u wimax-u veoma povoljne cijene. nemaju nista na lageru ali ti isporuce u roku od 24 casa. ja i komsija smo ih nasli preko oglasa i otisli, dogovorili sta cemo kad ono odmah sutradan ujutro oko 10 trubi kombi njihov pred mojom kucom. znaci, mi smo iz prijedora a njima je trebalo nekih 12 sati da to srede. placanje po preuzimanju robe. ja uzeo amd athlon 3000+, sck 939, 512 rama, 80 hdd, dvd, agp 128 mb, 400 w, + crt lg flatron i 5.1 genius zvucnike. jebiga, 820 KM i nije puno para 8) 8) 8)

Vrh

Tema posta: Re: vrlo dobar komp
PostPoslato: 16 Maj 2007, 14:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
splendid je napisao:
jebiga, 820 KM i nije puno para 8) 8) 8)

Biće, kad pokušaš da nešto nadogradiš za godinu dana (DDR je već duplo skuplji od DDR2, AGP grafičkih ima sve manje i manje, a moli se da ti ne crkne CPU ili ploča).

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2007, 15:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Feb 2007, 18:07
splendid je napisao:
imas u wimax-u veoma povoljne cijene. nemaju nista na lageru ali ti isporuce u roku od 24 casa. ja i komsija smo ih nasli preko oglasa i otisli, dogovorili sta cemo kad ono odmah sutradan ujutro oko 10 trubi kombi njihov pred mojom kucom. znaci, mi smo iz prijedora a njima je trebalo nekih 12 sati da to srede. placanje po preuzimanju robe. ja uzeo amd athlon 3000+, sck 939, 512 rama, 80 hdd, dvd, agp 128 mb, 400 w, + crt lg flatron i 5.1 genius zvucnike. jebiga, 820 KM i nije puno para 8) 8) 8)

ma jok samo si mogao laptop uzeti

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2007, 10:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2007, 09:29
djavolji_doktor je napisao:
splendid je napisao:

ma jok samo si mogao laptop uzeti

kakav laptop za 800 KM. ajd samo to reci pa da odmah kupim 10 komada

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]