Pa nije bilo 7:1, rezultat koji su neki ovdje najavljivali i priželjkivali, poistovjećujući voljeni tim sa Fergusonovom mašinerijom, ali izostala je i petarda, koja je eto nesrećno izostala i na prošlom derbiju. Doduše Zvezda je ispunila svoj dio posla, postigavši jedan gol, ali izostala je partizanska sedmica ili petica...
A derbi k'o derbi. Ništa novo. Malo naguravanja ispred oba šesnaestrca, puno igre na sredini i neki novi Koroman, mada ponovo ispoljava elemente jednog tukana, ali dobro je djelovao. Tačnije, dobro bi djelova da nije bespotrebno zapucao onaj penal.
Na početku me je prepao štoperski par Tutorić - Bajalica, s obzirom da ne znam da li su igrali zajedno i na treningu, ali su djelovali dobro. Bajalici treba još malo vremena, ali pokazuje da je jedan od najboljih štopera u ligi, a Tutorić je malo posirov, a definitivno mu fali pokoja siva ćelija u glavi (pokušao golmanu da otme loptu rukom???) Bolje i on od Joksimovića... Purović dobar. Penal i gol, na njegovom kontu, dosta za odličan utisak koji je uprljao nepotrebnim crvenim kartonom. Milovanović standarno beskoristan, Milijaš na očekivanom nivou, Trajković solidan, Basta se vraća u formu. Ostatak tu i tamo, ali ako nastave ovako, moglo bi to i da liči na nešto u dogledno vrijeme. Rašković bi morao više da igra, a Đokiću bi nakon ove Purovićeve solidne predstave valjalo nekim dekretom zabraniti da se pojavljuje u startnoj postavi...
Partizan je demostrirao odličnu igru u prvom derbiju, ali otada nisu odigrali utakmicu na tom nivou. Mislim da su previše poletjeli poslije derbija, a da Đukić pretjeruje sa hvalospjevima na njihov račun i kad gube i kad pobjeđuju. Lijepo je ograditi igrače od krivice, ali valjalo bi mu da bude povremeno i kritičan...
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|