banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 18:12 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
Vader je napisao:
Vidim da niko nije napisao, pa ni Mirko :), ali danas sam navratio u Blic i rekoše mi da se početak WADSL-a odgađa za kraj aprila, ali i to bez nekih obećanja. Kao nije još oprema postavljena/podešena...

Mirko ako imaš ili kad saznaš precizniju informaciju javi.

taj info još nije zvaničan, još uvijek postoji mogućnost da sve ipak stigne na vrijeme. Oprema koja najviše kasni nije Canopy, nego oprema za proširenje čvorišta (Cisco kutije)

Vader je napisao:
Zanima me kako stojite sa opremom, pošto je to često bio problem sa klasičnim wirelessom, tj. zanima me da li će se bez problema moći preći na WADLS odmah kad se on pusti u funkciju ili će samo manji broj ljudi moći preći a ostali će (opet) čekati?

u prvom naletu će biti 1000 korisničkih paketa, a već se priprema nova narudžba, iako ni prvu nismo počeli prodavati :)

Vader je napisao:
Zaboravih danas u Blicu pitati za ugovor (iznenadila me informacija o odgađanju :)) ali koliko vidim ugovor još nije gotov pa nije šteta, ako nije problem da ti nam ti Mirko (ili bilo ko ko sazna) javiš ovde kad ugovor bude gotov i kad bude mogao da se pogleda. Ili ga okačite na sajt, ionako će biti javno dostupan svima u kancelarijama Blica :)

danas završen, poslali ga na aminovanje :)

Vader je napisao:
I nešto oko paketa, šteta što Blicovi paketi ne nude brži upload, ovako kako je sada upload je čak 4 puta sporiji od downloada, 2 puta bi bilo mnogo bolje (kao što je na Zoni), ali i 3 puta bi bilo bolje od ovih sadašnjih 4. Nekima je i upload bitan, npr. jedan moj kolega kojem je bitan upload (a i ja se ne bih požalio na brži) prelazi na Zonin WADSL u paketu 1024/512, a Blic za 1536 kbps downloada nudi tek 384 kbps uploada. Pa bi moja sugestija bila da se kod nekih narednih unapređenja taj odnos sa 4:1 smanji na 2:1, ili bar na 3:1. Ne vjerujem da oko ovoga postoje neka tehnička ograničenja već da je to samo stvar poslovne politike.

zasada ostaje ovako kako je ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 19:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
E Mirkane moze jos jedno pitanje kolika ce garancija biti na uredjaj mislim na fazon potpisem ugovor na 24 mjeseca a crkne poslije 13 mjeseci pa ga moram otplacivati jos 11 mjeseci ako me kontas ??????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 21:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Da li ce se moci veza dijeliti? Tipa, da imam neka 2-3 uredjaja u kuci koja zahtjevajau izlaz na net. Da li bi mogao uzimati jedan paket i koristiti ga tako ?
Mislim glupo bi bilo da moram za svaki uzimati paket posebno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 03:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
mirko je napisao:
Tommy Vercetti je napisao:
kolike ce biti orijentacione cijene tih routera kod vas, jer ne bih uzimao nesto sa strane, i da li ce postojati mogucnost da se kao i sa 'standradnom' opremom, za njih plati neka jednokratna cijena za koristenje?

cijena će zavisiti od modela koji se ponude, ali će se moći smo kupiti, neće biti u najam ili na korištenje. Tu govorimo o uređajima od cca 150 do 300 KM, koji u sebi imaju mali hub, a možda čak i WLAN za po kući.

To mora da su neki turbo-mega-giga ruteri, jer ruter sa podrškom za PPoE, bez podrške za enkripciju se može kupiti za oko 40 KM (najjeftiniji kineski) a normalan (Ovislink, D-Link...) od 80-130 KM. U te vaše cijene mora da je uračunato podešavanje :lol: .Većinu novih rutera skoro da nije ni potrebno podešavati, rade po defaultu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 08:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2006, 09:44
I da... Da li ce i kada ti ugovori biti dostupni javnosti prije potpisivanja istog prilikom kupovine paketa, tipa na vasoj stranici ili u prostorijama Blica? Ako su ih, naravno, "aminovali" nadlezni...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
LaMpiR je napisao:
Da li ce se moci veza dijeliti? Tipa, da imam neka 2-3 uredjaja u kuci koja zahtjevajau izlaz na net. Da li bi mogao uzimati jedan paket i koristiti ga tako ?

prati malo, pitao sam ja isto, odgovorio je mirko na prethodnoj stranic cini mi se (routeri, 150-300 KM)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 13:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
LaMpiR je napisao:

prati malo, pitao sam ja isto, odgovorio je mirko na prethodnoj stranic cini mi se (routeri, 150-300 KM)

Прати и ти мало. Каквих 150КМ, има одличних рутера испод 100КМ. Мој Ovislink IP1000R (75КМ) се показао одличан за ову сврху ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kolike ce biti orijentacione cijene tih routera kod vas, jer ne bih uzimao nesto sa strane

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 06:32 
Urednik
Urednik

chova iz kingstona je napisao:
E Mirkane moze jos jedno pitanje kolika ce garancija biti na uredjaj mislim na fazon potpisem ugovor na 24 mjeseca a crkne poslije 13 mjeseci pa ga moram otplacivati jos 11 mjeseci ako me kontas ??????

Canopy uređaj koji dobiješ ostaje u našem vlasništvu i u našem održavanju, tako da smo mi odgovorni i za zamjenu. Vi ste odgovorni ako ga neko ukrade ili ako ga oštetite nepravilnim rukovanjem.
Dakle, ti uredjaj ne otplaćuješ nego dobijaš na korištenje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 06:36 
Urednik
Urednik

fantomacan je napisao:
To mora da su neki turbo-mega-giga ruteri, jer ruter sa podrškom za PPoE, bez podrške za enkripciju se može kupiti za oko 40 KM (najjeftiniji kineski) a normalan (Ovislink, D-Link...) od 80-130 KM. U te vaše cijene mora da je uračunato podešavanje :lol: .Većinu novih rutera skoro da nije ni potrebno podešavati, rade po defaultu.

ruteri koje smo mi gledali (a imaju u sebi i WLAN, a neki od njih i VoIP portove) koštaju toliko. Ako ti imaš jeftiniji, odlično. Niko ne kaže da moraš kupiti kod nas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 06:38 
Urednik
Urednik

caerroil je napisao:
I da... Da li ce i kada ti ugovori biti dostupni javnosti prije potpisivanja istog prilikom kupovine paketa, tipa na vasoj stranici ili u prostorijama Blica? Ako su ih, naravno, "aminovali" nadlezni...

ugovor će u svakom slučaju imati priliku pročitati prije potpisa - a to je i normalno, ja ništa ne potpisujem dok ne pročitam par puta :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 09:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Neeego, da li TEOL priprema odgovor na ovaj potez blica? Hoce li i nama malo granuti sunce?
Realno gledano, blic je u debeloj prednosti sa wadslom, paket od cirka 40 KM mjesecno na adslu-u nudi 3 Gb protok na brzini 512/128, dok za iste pare dobijas 768/192 kbit/sec i 10 gb protok na blicu u koji se NE URACUNAVA UPLOAD, sto je jako bitno, dok ti ovi krvnici telekomski skidaju kozu s ledja gdje god stignu!
Flat da ne spominjem, za slicne pare na teolu dobijes 384/64 a na blicu 768/192... Nadam se da ce ovi tlacitelji iz teola sniziti cijene :cry: :cry: :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja nisam stekao utisak da TEOL radi na tome da bude konkurencija Blicu.

Za Mirka, kakve su nove informacije o datumu startanja WADSL-a? Ako znaš nešto novo javi, ili javi čim saznaš. Meni sredinom mjeseca ističe wireless uplata pa sam mislio da odmah pređem na WADSL ako bi on startao do tada, zato bi mi bilo zgodno da saznam što ranije (već je 7. april) i da pogledam ugovor (da li se već može pogledati?), pod uslovom da bi ekipa bila voljna i u mogućnosti da već prvih dana dođe da to postavi. A sve i da ne krene 16. aprila bilo bi mi zgodno da znam kad se očekuje da će krenuti da možda uplatim jeftiniji paket ako bih recimo krajem mjeseca mogao preći na WADSL čime ne bih potpuno iskoristio wireless uplatu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 13:18 
Majstor
Majstor

Da li ima novih vijesti o startanju usluge??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mirko, javljaj, je li se krece 17og, da li stize oprema, od kad se mozemo prijavljivati?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 12:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
ZATISJE!....!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 13:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Kad je već zatišje da ja kažem, pošto imam svježe informacije. Nema ništa do kraja mjeseca, još se čeka neka oprema, postavlja, i šta ja znam. Ugovor takođe nije gotov, dakle ne može se pogledati. Samim tim niko još nije naručivao ovu uslugu, u smislu da se neko već prijavio. A trebaće i neko vrijeme da se valjda sve malo stabilizuje, pola meseca do mjesec, to mi je rečeno na moju dilemu da li da možda uplatim manje sada za wireless (neki jeftiniji paket) pa onda krajem mjeseca pređem na WADSL, ali to je stvarno upitno, kad će se sve srediti i kad će ekipa moći izaći na teren od gužve i svega ostalog, pa sam normalno uplatio wireless za još mjesec dana, a onda ćemo vidjeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 15:03 
Majstor
Majstor

A jbt, bas sam se radovao i kontao uzeti da vec imam wadsl od 1.5. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 17:55 
Urednik
Urednik

sorry, upali smo u veliku guzvu, ne stizem pratiti forum ...
ukratko, ugovor nije dostupn jer su pravljene neke izmjene, prije svega ubaceni su dijelovi koji korisniku omogucavaju da raskine ugovor i prije nego istekne ugovorni period i jos neki detalji u vezi toga - uglavnom detalji u korist korisnika :)

prema najavi ugovori bi se trebali poceti potpisivati mozda vec od srijede, uz obavezu prikljucenja u roku od 15 dana (ako se dobro sjecam)

realno je za ocekivati da ce prva ukljucenja biti krajem mjeseca, ali je ovo jos uvijek nezvanicno. Tek po objavi konkretne informacije na sajtu, mozete racunati da se stoji iza toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 20:49 
Majstor
Majstor

@mirko, samo da te podsjetim, vec sam se prijavio za prvu fazu jer bi stvarno volio od 1.5. da krenem sa WADSL-om :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]