banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 04:05 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
FLASH je napisao:
@mirko, znaci sve isto kao i dosad za wireless, samo sto sad nemas mogucnost da otkazes kad hoces u sklopu vremenskog perioda odredjenog ugovorom?

za konkretne ugovorne uslove bih molio da ipak sacekate da se ugovor zavrsi i usluga ponudi korisnicima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 04:07 
Urednik
Urednik

gsasa je napisao:
Ili mogu uvesti varijantu da ko želi da ima mogućnost da preskače mjesece mora kupiti opremu.

opcija kupovine opreme nije moguća, bar za sada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 04:10 
Urednik
Urednik

XentoniX je napisao:
2 pitanja:

da li ce se prenositi saobracaj iz jednog mjeseca u drugi, npr. ne potrosim svih 10 gb ovog mjeseca, da li se ono sto nisam potrosio prenosi u sledeci ili u sledecem imam 10 gb na raspologanju kao sto je sada sa wirelessom ?

kakva je podrska za linux? da li trebaju neki driveri? posto nemam predstavu kako radi to, da li ce se koristiti pppoe ili nesto drugo ?

prenos saobracaja nece biti opcija.

vas racunar ili ruter se povezuje Ethernet kablom i koristi se pppoe konekcija. Prednost u odnosu na dosadasnji wireless je sto se ne koristit enkripcija na konekciji (sada oprema radi enkripciju i zastitu), tako da se moze koristiti bilo koji uredjaj koji podrzava pppoe protokol ili standardni pppoe na Windowsima, Linuxu, MacOSu i sl.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 08:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
a je l' postoji neka mogucnost da se uz opremu uzme i neki router, jer mi 2 racunara (LAN) idu na istu konekciju, tako da mi ovaj jedan mora biti ukljucen da bi ovaj drugi mogao na net. Da li ima ista od te solucije?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 08:31 
Urednik
Urednik

bilo koji ruter sa podrskom za pppoe se može koristiti. Mi ćemo u ponudi imati i takvu opremu, ali je korištenje i izbor uređaja potpuno na volju korisnika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 09:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2006, 09:44
Borba sa vjetrenjacama...

@Mirko
Mali off-topic...
Citiraj:
Poslao: 04.04.2007. 05:05

Spavas li ti bar malo, covjece :o .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 09:50 
Urednik
Urednik

briga o korisnicima na prvom mjestu :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 09:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zasto se do djavola ne dozvoljava prenos saobracaja ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 09:59 
Urednik
Urednik

BSE je napisao:
zasto se do djavola ne dozvoljava prenos saobracaja ?

nema veze sa dozvolom, u pitanju je način tarifiranja i tako će ostati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 10:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2006, 09:44
Ja se samo nadam da je neko prijasnje "sitne knjige moje izucio" i da cu barem malo biti prijatno iznenadjen uslovima ugovora :wink: . Nada umire zadnja...

Poslednji put menjao caerroil dana 04 Apr 2007, 11:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 11:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

u redu, nacin tarifiranja ali zasto je takav? zasto tako uslovljavati korisnike ? gdje je tu sloboda koristenja ? mora li se koristiti takvo sredstvo prisile ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Al' tacno si mrgud da nema dalje :)

Citiraj:
u redu, nacin tarifiranja ali zasto je takav? zasto tako uslovljavati korisnike ? gdje je tu sloboda koristenja ? mora li se koristiti takvo sredstvo prisile ?

Zato sto mogu.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 12:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

yeah :)
pa ako nista drugo neka se niko ne pita zasto je ovo zaostala zemlja i zasto izazivamo odredjene reakcije kod stranaca :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 12:36 
Urednik
Urednik

BSE je napisao:

ne znam kakvu si prisilu pronasao u tome, kad imas vrlo veliku slobodu izbora. Ako ti to ne odgovara, uzmes drugi paket, drugu uslugu, drugog provajdera ili ne koristis net ako ti ne odgovara.
Vidiš koliko imaš opcija - problem kod tebe je što uvijek imaš nešto protiv i nema šanse da ti se udovolji, jel tako?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mirko je napisao:
bilo koji ruter sa podrskom za pppoe se može koristiti. Mi ćemo u ponudi imati i takvu opremu, ali je korištenje i izbor uređaja potpuno na volju korisnika.

pa koliko se to dodatno placa, taj router, ili se i on moze ukljuciti onaj paket opreme, da li vasi momci to instaliraju, daju savjet koji uzet, itd?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 13:37 
Urednik
Urednik

Tommy Vercetti je napisao:
mirko je napisao:

pa koliko se to dodatno placa, taj router, ili se i on moze ukljuciti onaj paket opreme, da li vasi momci to instaliraju, daju savjet koji uzet, itd?

cijene će zavisiti od uređaja koje izaberemo kao ponudu korisnicima (još uvijek se vrši izbor opreme, ali najvjerovatnije će biti u ponudi Linksys i Cisco). Oprema koju mi budemo prodavali biće podešavana od strane naših tehničara, ali oprema koju sam korisnik nabavi će biti podešena samo ako naši tehničari budu znali da je podese (odnosno ako kupite opremu sa kojom znaju da rade).

U svakom slučaju, možete računati na korištenje bilo kog npr. Linksys, D-Link, Planet, i sl uređaja (obično se zovu broadband ethernet router ili sl) pa sve do Cisco rutera.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kolike ce biti orijentacione cijene tih routera kod vas, jer ne bih uzimao nesto sa strane, i da li ce postojati mogucnost da se kao i sa 'standradnom' opremom, za njih plati neka jednokratna cijena za koristenje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Vidim da niko nije napisao, pa ni Mirko :), ali danas sam navratio u Blic i rekoše mi da se početak WADSL-a odgađa za kraj aprila, ali i to bez nekih obećanja. Kao nije još oprema postavljena/podešena...

Mirko ako imaš ili kad saznaš precizniju informaciju javi.

Zanima me kako stojite sa opremom, pošto je to često bio problem sa klasičnim wirelessom, tj. zanima me da li će se bez problema moći preći na WADLS odmah kad se on pusti u funkciju ili će samo manji broj ljudi moći preći a ostali će (opet) čekati?

mirko je napisao:
za konkretne ugovorne uslove bih molio da ipak sacekate da se ugovor zavrsi i usluga ponudi korisnicima.

Zaboravih danas u Blicu pitati za ugovor (iznenadila me informacija o odgađanju :)) ali koliko vidim ugovor još nije gotov pa nije šteta, ako nije problem da ti nam ti Mirko (ili bilo ko ko sazna) javiš ovde kad ugovor bude gotov i kad bude mogao da se pogleda. Ili ga okačite na sajt, ionako će biti javno dostupan svima u kancelarijama Blica :)

I nešto oko paketa, šteta što Blicovi paketi ne nude brži upload, ovako kako je sada upload je čak 4 puta sporiji od downloada, 2 puta bi bilo mnogo bolje (kao što je na Zoni), ali i 3 puta bi bilo bolje od ovih sadašnjih 4. Nekima je i upload bitan, npr. jedan moj kolega kojem je bitan upload (a i ja se ne bih požalio na brži) prelazi na Zonin WADSL u paketu 1024/512, a Blic za 1536 kbps downloada nudi tek 384 kbps uploada. Pa bi moja sugestija bila da se kod nekih narednih unapređenja taj odnos sa 4:1 smanji na 2:1, ili bar na 3:1. Ne vjerujem da oko ovoga postoje neka tehnička ograničenja već da je to samo stvar poslovne politike.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 16:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mirko je napisao:
ne znam kakvu si prisilu pronasao u tome, kad imas vrlo veliku slobodu izbora. Ako ti to ne odgovara, uzmes drugi paket, drugu uslugu, drugog provajdera ili ne koristis net ako ti ne odgovara.
Vidiš koliko imaš opcija - problem kod tebe je što uvijek imaš nešto protiv i nema šanse da ti se udovolji, jel tako?

don`t quit your day job
prisila je u tome da korisnik htio-ne htio mora potrositi zakupljeni saobracaj, umjesto da se omoguci sloboda samokontrole, kao sto se to radi u normalnom svijetu
usput mogucnosti koje si naveo su bas u stilu nadmenog korporativca, samo pazljivo, to sto vas je kupio TS ne znaci da ste uhvatili Boga za jaja
kad-tad ce vam se takvo ponasanje obiti o glavu
i btw ne znam zasto na svaki moj post reagujes kao da imam nesto protiv tebe ili blica uopsteno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 18:07 
Urednik
Urednik

Tommy Vercetti je napisao:
kolike ce biti orijentacione cijene tih routera kod vas, jer ne bih uzimao nesto sa strane, i da li ce postojati mogucnost da se kao i sa 'standradnom' opremom, za njih plati neka jednokratna cijena za koristenje?

cijena će zavisiti od modela koji se ponude, ali će se moći smo kupiti, neće biti u najam ili na korištenje. Tu govorimo o uređajima od cca 150 do 300 KM, koji u sebi imaju mali hub, a možda čak i WLAN za po kući.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]