banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 00:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ma dajte ljudi... Pa to može jedino na neku livadu tipa Slatina (a i to kontam može li stat toliko ljudi)... Stadion ne može... Drugo - koliko ljudi hoće da izdvoji pare za koncert?! Kad bi bio, ja bih išla, al čisto zato što nema dešavanja u BL i treba nam neki koncert... A nisam toliki ljubitelj Stonesa da bi mi se dalo ići do Bg... Dakle, koliko će ljudi doputovati do Banjaluke? Iz Cro? Ne znam baš da li bi to bilo i 1000 ljudi... Tako da priča od 50k ljudi ne pije vode...
Da ne citiram YgapHuk - potpisujem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 02:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
udarnice, ti si kralj

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 08:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 15:16
BSE je napisao:
a gdje bi se to mogao uopste odrzati koncert ? aerodrom u zaluzanima ?

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 09:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sve manje vise stoji, kao i da je to samopromocija tamo nekih lokalnih kulturnjaka, politicara itd.

Ali koliko vidim, ovde na forumu se stalno kmeci, jauce, kuka i narice kako se u Banja Luci nista ne desava, a kada neko ponudi Stonse iili raspali AC/DC, nebitno koga, onda krene kuknjava, pa sto njih, pa ovaj muti, pa onaj muti, pa ja hocu ove jer su oni kreteni, pa to kosta...

Ljudi moji, sva desavanja kostaju, pa i ispijanje nektaruse na klupici pored Sindija. I sto je vece desavanja to to vise kosta. Tako je svugdje u svijetu. Nema tu humanitarnog rada.

Tehniku u Beograd dovlaci firma iz Njemacke, specijalizovana za takve stvari. Sta vi mislite da svaki grad od 200-300.000 stanovnika ima svu tu opremu i znanje? Ko bi to poplacao da uglavnom stoji nesikoristeno, a ? :)

Dalje, promocija je skup posao, do sada smo bili puuuno poznati po ratu (sto je opet neka vrsta promocije, negativne...) i znate dobro koliko je ta promocija bila skupa iako negativna.

Sad zamislite, koliko kosta pozitivna promocija grada, regije, drzave?
Eto vam Dubaii za primjer, obicni arapski grad pun love od nafte, ali se dosta razlikuje od ostalih arapskih gradova punih love od nafte. I to svakog dana sve vise i vise.

Zapitajte se zasto?

Hocu reci, uopste nije bitno, hocu li ja, ili neko od vas biti na tom koncertu, bitna je konstantna pozitivna slika koju prenose bjelosvijetski mediji o nama jer, pobogu, to privlaci kapital, pa mozda neko od nas i jednog dana dobije dobar posao?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 10:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Kao prvo,nije pitanje sta koliko kosta nego da li vise vrijedi jedan koncert Stonesa ili,hajde sad da bacimo akcenat na kulturne teme umjesto na humanitarne,desetina drugih kulturnih desavanja koje bi se mogle organizovati za taj novac,a bile bi u potpunosti tehnicki izvodljive.
Drugo,jasno je da sva kvalitetna kulturna desavanja kostaju,ali kod finansiranja istih jedan dio troskova se pokriva prodajom ulaznica,drugi dio sponzorima i naplatom usluga marketinske propagande,a eventualno jednim dijelom ucestvuju i budzeti gradova i drzava koji takodjer imaju interes da se grad ili drzava promovisu u najboljem svjetlu, te da efekti promocije donesu visestruku korist gradu/drzavi/regionu.Kod nas se ovdje radi o situaciji da bi 90% troskova pokrila drzava i grad,pa ja se sada pitam,onako laicki,4 miliona KM ulozeno u promociju BL i RS kroz samo JEDNU kulturnu manifestaciju,kada ce se i na koji nacin taj novac nama(drzavi i gradu) vratiti.Odgovor je nikada,a promocija ce se zavrsiti brze nego sto je i pocela,za 5 dana svi ce zaboraviti da su Stonesi bili u BL(ako nam Mister Tomic dopusti da to IKAD zaboravimo),a ako je to neko na zapadu i vidio na TV nece znati gdje su bili a jos manje da ce zapamtiti ime grada,tako da od takve promocije nema nista.
Hocu reci,ako se zeli uloziti u promociju drzave(a sta do sada nisam bas primjetio da neko radi ili pokusava),novac treba dati nekome ko se takvim stvarima bavi uspjesno,a za 5 milona se mogu dobiti konkretne stvari.
Trece,ova prica o novim radnim mjestima definitivno nije vezana za ovu temu,jer kljuc o dolasku stranih investicija nije u rukama Stonesa,nego vlade i samih nas.Nije problem dovesti strane investicije,ali uz ovaj nivo korupcije i barijere koje se postavljaju pred potencijalne ulagace,ne bi nam pomogli ni Stonesi(u promotivnoj akciji "Zaposlite narod Republike Srpske")pojachani sve sa kloniranim Elvisom i Sinatrom.
Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 11:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
Pa ako ce se novac za odrzavanje koncerta izdvajati iz drzavne kase onda je to totalno ludilo.Znaci izdvojimo pare iz budzeta, i lupimo kartu 120 km
i onda dodju samo oni visi slojevi jer 120 km za 2 sata soua je kod nas jos uvijek prebolno..i kao hvala sirotinjo, tvoje pare (iz budzeta) su omogucile da se mi malo imucniji zajebavamo na stonesima, a vi cete to sve moci na tv za godinu dana da pogledate.

Ako neko privatno lice hoce da pukne 2 miliona i da to organizuje , nemam nista protiv.

A ako dzeger vidi ove nase ljaljane u spicokama, pa on ce se buraz samo okrenuti i reci

"aj, kolko kosta da ne sviram ovim kretenima??"
tako da recimo mozda nesto i zaradimo :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 14:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slazem se da pet miliona nije mala cifra, ali kad razmislis da se 5 miliona potrosi dok kazes keks u ministarske automobile i ko zna sta jos, onda to i ne dodje kao losa investicija.

Bacanje novca je finansiranje gomile anonimusa jer oni za sobom ne vuku marketinske rezultate, masovnost. Novac bi se razvodnio, a stalno bi gledali jedan te isti krug ljudi. Izvolite se gospodo sami izboriti za svoj uspijeh i novac za nastupe, ni Stonse nije drzava finasirala.

Drugo, trebam samo jedno domace ime koje vrijedi platiti 100.000 maraka ili vise za nekoliko spotova i fotografisanja a da mi njegovo lice garantuje povrat novca uz zaradu?

Dajte mi samo jedno jedino ime.

Ajmo dalje, ludost bi bila stati na Stonsima jer su pare u tom slucaju definitivno bacene. Dakle, samo Stonsi i nista dalje je definitivno bacanje novca.

Meni imena organizatora nista ne znace, niti su bitna u cijeloj prici. Naravno, uvijek ima licnih sukobljavanja, ali sta je tu je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 14:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jos nesto, korupcija je najjaca tamo gdje joj se najmanje nadas. Batali price o nepostojanje iste, toga danas u poslu i politici NIGDJE nema.

P.S. Juce sam imao posla sa covjekom koji se zove Elvis :D Tako da...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 14:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2007, 19:47
zipp je napisao:
A ako dzeger vidi ove nase ljaljane u spicokama, pa on ce se buraz samo okrenuti i reci

"aj, kolko kosta da ne sviram ovim kretenima??"
tako da recimo mozda nesto i zaradimo :lol:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 14:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Ja sam u dva navrata na ovoj temi rekao manje-vise svoje misljenje o svemu ovome pa nemam namjeru da vise komentarisem i da se ova tema pretvori u naklapanja i prepisku izmedju dvojice ucesnika.Niko nije ni rekao da treba platiti 100 000 za domace izvodjace,tacnije zasto bi drzava uopste ucestvovala sa 90% sredstava u bilo kojem koncertu.Kao sto neko gore rece,ako neko ima svoju lovu da organizuje koncerte pa iz te price zaradi ili padne to je njegova stvar.Drzava i grad eventualno trebaju da podrze novcano takve manifestacije u odredjenom procentu i zavisno od znacaja manifestacije, ali 90% ucesca je ipak previse.Htio si imena izvodjaca i u koga uloziti novac,pa OK,recimo da EXIT nije kostao 5 miliona,a ucinio je ogroman korak u smislu pozitivnog predstavljanja Srbije.Kod nas niko nije ni pokusao da osmisli nesto slicno.
Toliko od mene.Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Dodju li oni, ja idem! Prvi red!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ljudi dajte se malo maknite od palanackog nacina razmisljanja, tipa ko sta i kako se oblaci. Ako ce se neko setati u bijelim carapama - njegova stvar. Sta se tu ima komentarisati.

Exit je drugi par cipela i uopste je u pitanju koliko je on samostalno stao na noge, ali priznajem ljudi su rizikovali i uspijeli, a ovi gore sto ,,osmisljavaju,, cekaju da im neko da pare bez da oni sami imalo rizikuju. Zasto bi ih bilo ko, bilo kako, podrzao kad ni sami nisu spremni rizikovati za svoj projekt.

I iskreno, EXIT se slabo spominje na zapadnim masmedijima, ajde dobro ponekad na MTV i klon televizijama, ali to gledaju tinejdzeri...

Danas Stonsi, Paris Hilton, Madona i slicna ´SKANDAL´
imena trose TV minute najgledanijih TV kanala. Oni znaju kolika je vrijednost u pitanju i zato svako svoje pojavljivanje na bilo kojoj zemaljskoj tacki masno naplacajuju.

Sa druge strane, podijeli novac sirotinji ona ce to potrositi u roku par sati i opet sve po starom.

Ako se zahvaljujuci tih 5 miliona po nekim firmama trajno zaposli 10 ljudi jer je neko cuo za Banja Luku, RS ili BiH i donio neki novac i posao, ja cu to smatrati uspijesno i odgovorno ulozenim novcem.

Jer vjerovali ili ne, ima objekata cije vrijednost visestruko prevazilazi ovu gore navedenu, a u njima rade tek dva ili tri covjeka. Pa vi vidite koliko kosta jedno radno mjesto.

Od mene kontrapitanje, zasto drzava ne bi godisnje ulagala 50 miliona na takve stvari?

Ono oko domacih lica, nisam mislio samo na izvodjace necega, vec uopste na sav taj svijet sto se pojavljuje u medijima. I jos nesto, imam proizvod namjenjen za siroku potrosnju. Zelim to prodavati, koga da uzmem, a da mi njegova pojava garantuje povrat novca i dobru zaradu?

Situacija je takva, da jednostavno mogu sa ulice pokupiti prvog prolaznika ili prolaznicu i napravit ce isti rezultat kao i bilo ko od medijskih lica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 05:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Ne može koncert Stonesa ili nekog drugog velikog benda nikoga zavarati i privući nekog da investira ovdje. Zna se šta traže ljudi koji se tim bave, a nikakav koncert ne može sakriti našu tužnu realnost. Ideja da vlada iz budžeta finansira njihov koncert mi se ne dopada, ako će to privatnici raditi samo naprijed. Mada i dalje mislim da je sve to razglabanje o Stonesima u BL čista naučna fantastika. Neko je to provalio ili neko ima tu utopijsku zamisao i svi su nasjeli i samo o tome razglabaju.

The_new_Statesman je napisao:
Od mene kontrapitanje, zasto drzava ne bi godisnje ulagala 50 miliona na takve stvari?

Zato što još postoje kolektivni izbjeglički centri, porodice poginulih boraca i RVI koje plaćaju mjesečne kirije, gomila ispod granice apsolutnog siromaštva...
Kad toga više ne bude neka onda troše na promocije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 10:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tuzna realnost se ne mijenja sama od sebe, vec u njenu promjenu treba ulagati.

Sve to stoji oko teske situacije (svi je manje, vise dobro osjecamo) ali evo, 12 godina nakon rata se nije nista ulagalo u promociju, dosta je novca odlazilo na rijesavanje svih tih gorucih problema i hvala bogu, rijeseno je stvarno mnogo. Ali stvarno mnogo. Pogledajte samo nova naselja oko Banja Luke, svi ti ljudi su zivjeli u kolektivnim smjestajima, a sada su opet imaju svoje kuce. Malo li je?

Mada problema i dalje ima previse, ali to nije vise opravdanje da se novac ne ulaze u ovakve stvari (50 miliona godisnje nije neka svota u tom smislu) jer ce sa vremenom upravo te najugrozenije kategorije stanovnista osjetiti rezultate tih ulaganja.

Kao sto rekoh, daj covjeku jednokratno 100 ili 1000 maraka, on ce to potrositi u roku keks i opet sutra gladan. I sta si uradio, potrosio novac a rezultat ravan nuli.

Drzava vise nemoze otvrati fabrike, ali moze stvarati uslove za takvo nesto. Isto tako i sa marketingom, drzava svojim primjerom i ako bas hocete uticajem moze natjerati npr. sve ove zapadne banke da uloze debel novac u promocije. Dugo vremena ga izvlace odavde, red je da nesto i uloze. A vratit ce im se sigurno.

Negdje sam davno procitao da sa Sarajevskog aerodnama dnevno iz BiH banke iznesu tridesetak miliona u kesu?!? Pa vi vididte...

Stonsi kao Stonsi nisu biti, ima tu jos xxx imena, a nama treba taj i takav MARKETING jer skoro da drugog rijesenja nemamo.

Evo, Grcka i Kipar se po Evropi reklamiraju od januara i sta mislite jesu li ludi sto su u po zimske sezone krenuli sa kampanjom za ljetnju?
Trebali su cekati da gosti sami od sebe dodju, jel? A nece samo gosti doci, nego i investitori.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...za te pare su mogli dovest 5-6 000 mladih ruskinja, a ne poguzvane stonse...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 18:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
danas sam cuo da toga nece biti, jer banjaluka nema dovoljno struje za njihov spektakl :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E, bisera :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 19:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Sve to stoji oko teske situacije (svi je manje, vise dobro osjecamo) ali evo, 12 godina nakon rata se nije nista ulagalo u promociju, dosta je novca odlazilo na rijesavanje svih tih gorucih problema i hvala bogu, rijeseno je stvarno mnogo. Ali stvarno mnogo. Pogledajte samo nova naselja oko Banja Luke, svi ti ljudi su zivjeli u kolektivnim smjestajima, a sada su opet imaju svoje kuce. Malo li je?

Jeste malo sve dok ima porodica poginulih boraca i RVI koji plaćaju mjesečne kirije. Ima još kolektivnih centara. Znači malo je.

Citiraj:
Drzava vise nemoze otvrati fabrike, ali moze stvarati uslove za takvo nesto. Isto tako i sa marketingom, drzava svojim primjerom i ako bas hocete uticajem moze natjerati npr. sve ove zapadne banke da uloze debel novac u promocije. Dugo vremena ga izvlace odavde, red je da nesto i uloze. A vratit ce im se sigurno.

Zašto država ne može otvarati fabrike?Može.

Citiraj:
Evo, Grcka i Kipar se po Evropi reklamiraju od januara i sta mislite jesu li ludi sto su u po zimske sezone krenuli sa kampanjom za ljetnju?
Trebali su cekati da gosti sami od sebe dodju, jel? A nece samo gosti doci, nego i investitori.

Grčka i Kipar nemaju armije nezaposlenih i socijalnih slučajeva, a imaju šta da ponude u turizmu. Šta će RS da ponudi? Dođite obiđite kuće ratnih zločinaca?Plac na kojem su Stonesi trebali da sviraju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 21:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2006, 17:18
YgapHuk je napisao:
Da budem iskren,drago mi je vidjeti da ucesnici foruma uglavnom posprdno komentarisu potencijalno pojavljivanje Stonesa u BL.Iako sam odrastao uz muziku Stonesa i ostalih kultnih band-ova koji su harali 70-ih i 80-ih godina i jedva cekam da ih vidim uzivo(Beograd),protivnik sam ideje o organizaciji koncerta u BL,jer ta prica nije nista drugo nego licna promocija propalog kafedzije,kvazimuzicara i pokusaja od politicara(propali kadar sds-a) Sinise Tomica podrzanog od Vere Sajic koja je nekad bila voditelj na Big-u a danas nekakav portparol u vladi,a tu je i gradonacelnik(vjerovatno mu je pola sata trebalo objasnjavati da stonesi nisu preparat za ciscenje nego band) koji nece stedjeti para kako bi on bio taj koji je doveo navedeni band u BL.I na kraju price,ko ce doci na taj koncert u BL kad,vec neko gore pomenu,vecina naroda ovdje slusa Stoju &Prijatelje,a i tehnicke mogucnosti organizovanja takvog spektakla u BL su mizerne cak i da se radi o koncertu Mire Janjanina a ne megasvjetskopopularnih zvijezda.Sve se cini da bi na koncertu u prvim redovima bili novokomponovani turbo bogatasi sa politickim mocnicima svi zajedno nashiljeni za slikanje,da se vidi kako su oni perjanice i promoteri urbane kulture, a iza presretnih osmjeha bi se krila misao-joj majko kad ce zavrsiti ovo da idem kuci gledati Grand paradu.A da ne govorim da se sa tim parama (5 milja KM) mogu kvalitetno rijesiti slucajevi 100 porodica kojima pomoc najvise treba.A sto se tice fanova,ko voli Stonese do Beograda mu nije daleko.Pozdrav osvjestena omladino :D

nisi trebao trositi tastaturu, dovoljno je reci Sina Tomic...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 22:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:

Jeste malo sve dok ima porodica poginulih boraca i RVI koji plaćaju mjesečne kirije. Ima još kolektivnih centara. Znači malo je.

Idealno drustvo nakon rata jos nijednom u istoriji covjecanstva nije postojalo. Citao si valjda: Sve ce to narod pozlatiti?

Citiraj:

Zašto država ne može otvarati fabrike?Može.

Ne moze.

Citiraj:

Grčka i Kipar nemaju armije nezaposlenih i socijalnih slučajeva, a imaju šta da ponude u turizmu. Šta će RS da ponudi? Dođite obiđite kuće ratnih zločinaca?Plac na kojem su Stonesi trebali da sviraju?

Imaju armije nezaposlenih. Ko prica o turizmu?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]