banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 09:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Mar 2007, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
O promjenama u Liturgiji:

http://www.novinar.de/2007/03/13/o-svet ... #more-2114

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 11:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
Hm, meni je ovaj bio zanimljiviji:

http://www.novinar.de/2006/12/01/patrij ... a-xvi.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kao Pastiri, razgovarali smo o misiji i propovedanju Jevanđelja u savremenom svetu…

Lazu, u Beogradu su se dogovarali kako primijeniti papin primat nad svima po skorom ujedinjenju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 14:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Mar 2007, 12:47
Ekumenizam je načelno urađen ostaje verifikacija u najskorijem roku a čeka se još na protestantsku zajednicu. Patrijarh Srbski je na nagovor Irineja Bulovića i Crnogorskog vladike hteo da potpiše jedinstvo sa svim Evropskim (katoličkim crkvama) ali se setio da postavi ono za crkvu najbolnije pitanje a to je ,,Ko će držati novce?''Odgovor mu se nije svideo i ostalo je bez potpisa to su biskupi poverljivo preneli svojim krugovima a novinarima je ta informacija bila uskraćena. Sve će pravoslavci učiniti ako im pomognete da izgrade hram ,,Svetog Save'' što se i zbi i ako im dozvolite da zadrže sav novac u svom džepu a to im žele uskratiti oni u vrhu Rimske crkve. Majka bludnica okuplja svoje kćeri bludnice što se za kratko odvojiše i to će joj ipak poći za rukom jer ,,sestrinske'' crkve osećaju ljubav jedna prema drugoj. To što govore narodu da su različite nije tačno jer im je cilj isti to jest da prigrabe što više novca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 00:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U pravu si. Sve su jedni drugima priznali i obostrao se zovu Crkvama i duhovnom bracom. Samo se jos lome koplja oko papinog primata, tj. ko bude povrsitelj nad svima u njegovu kasu ce se i pare slivati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 13:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Vidusa je napisao:
Citiraj:
Kao Pastiri, razgovarali smo o misiji i propovedanju Jevanđelja u savremenom svetu…

Lazu, u Beogradu su se dogovarali kako primijeniti papin primat nad svima po skorom ujedinjenju.

Ја а ти си им водио записник.
ЛУДИЛО ХААААА :lol: :lol:

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

o. Srboljub Bulic
OPC Belgrade Staff

Posted: Wed May 12, 2004 4:02 pm Post subject: Re: priznavanje sahrane izmedju spc i katolicke crkve

--------------------------------------------------------------------------------

Postovani,

Buduci da Katolicka crkva ima istih 7 priznatih Svetih Tajni kao i nasa crkva, ta priznanja se protezu i na obrede kao sto je opelo.

Svako dobro od Gospoda,

svestenik dr. Srboljub Bulic

Izvor:
http://forum.ppsc.spc.org.yu/viewtopic.php?t=98

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 19:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Mar 2007, 12:47
Vidusi
Nije mi praksa da se vraćam na komentarisanje teksta koji sam napisao ali ovog puta ću učiniti izuzetak Bog zna zašto. 12 VI 2003 pokazano mi je ujedinjenje Rimokatoličke crkve sa Grkokatoličkom (zvanično) koje će se odigrati za tačno godinu dana. Moji prijatelji su bili obavešteni o tome kao i o drugim viđenjima i vama to sad ništa neznači ali je njima tada značilo. Sva su se tačno ispunila tako da ono što kažu ljudi može da bude i netačno ali što Bog po milosti pokaže to je istina. Znam da ste pročitali deo traktata koji je objavljen pod nazivom ,,Kraj civilizacije''jer ste dali svoje mišljenje i to je dobro jer sam u tom slučaju čist od krvi onih što pročitaše. Prijatelju ako živiš u Beogradu ili N. Sadu spasi sebe i porodicu napustivši to okruženje jer je odgovor na 57-58 strani traktata, kad se zbude onda vam taj podatak više neće imati važnosti.Verujte Bogu bezrezervno a ljudske reči proveravajte kroz Bibliju. Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nasledje je napisao:
Vidusi
Nije mi praksa da se vraćam na komentarisanje teksta koji sam napisao ali ovog puta ću učiniti izuzetak Bog zna zašto. 12 VI 2003 pokazano mi je ujedinjenje Rimokatoličke crkve sa Grkokatoličkom (zvanično) koje će se odigrati za tačno godinu dana. Moji prijatelji su bili obavešteni o tome kao i o drugim viđenjima i vama to sad ništa neznači ali je njima tada značilo. Sva su se tačno ispunila tako da ono što kažu ljudi može da bude i netačno ali što Bog po milosti pokaže to je istina. Znam da ste pročitali deo traktata koji je objavljen pod nazivom ,,Kraj civilizacije''jer ste dali svoje mišljenje i to je dobro jer sam u tom slučaju čist od krvi onih što pročitaše. Prijatelju ako živiš u Beogradu ili N. Sadu spasi sebe i porodicu napustivši to okruženje jer je odgovor na 57-58 strani traktata, kad se zbude onda vam taj podatak više neće imati važnosti.Verujte Bogu bezrezervno a ljudske reči proveravajte kroz Bibliju. Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Da ce to ujedinjenje doci to znam i sam.
O tom Traktatu nemam pojma, ne znam na sto mislis?

Pozdrav i tebi sa istim zeljama od mene!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2007, 01:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Car Dusan je napisao:
Vidusa je napisao:
Citiraj:

Evo ti dokaz kome je ludilo u glavi (meni ocito nije). Ako ne znas engleski, nadji nekoga da ti prevede sta ovdje pise:

http://www.catholicnews.com/data/storie ... 604709.htm

I vrijeme ti je da opet promijenis nik, jer je sramota kolika si neznalica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2007, 22:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Vidusa je napisao:
Car Dusan je napisao:
Vidusa je napisao:
Citiraj:

Evo ti dokaz kome je ludilo u glavi (meni ocito nije). Ako ne znas engleski, nadji nekoga da ti prevede sta ovdje pise:

http://www.catholicnews.com/data/storie ... 604709.htm

I vrijeme ti je da opet promijenis nik, jer je sramota kolika si neznalica.

За неког супер "Православца" много пратиш латинске изворе. Гарантујем да си латински свећеник, послан да уносиш забуну међу Православне!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]