banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 17:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
Tiki the Boyler je napisao:
Damaskin je napisao:
Дакле проблем је:

1) у неквалитетном и нестручном особљу које ради у образовању
2) у недостатку квалитетних услова за рад
3) у општој мрзовољи за рад
4) у ужасној самоувјерености која нема никакав реалан темељ

Mmmmm... ovo mi se sviđa! :wink:

5) у неспособности да ученик заволи потпуно свој инструмент и да га вјежба не зато што наставник то жели или због оцјене, већ зато што ученик воли тај предмет.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 18:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2006, 16:02
to peto je posljedica toga sto djecu u muzicku upisuju mame i tate da se imaju cime hvaliti kad im dodju gosti. mene je moja tjerala da sviram kad imamo goste, ali je prestala kad sam joj pocela traziti pare. :D

a kad je otvorena privatna muzicka? ja sad prvi put cujem za to. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
nekako vise nemam komentara na ovou temu , bar za sada ...
Nekad mi se strasno vraca u BL i radi a nekad kao sad bih sve poslao u ... i okrenuo se ne znam ni ja cemu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 21:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
jacqueline je napisao:
to peto je posljedica toga sto djecu u muzicku upisuju mame i tate da se imaju cime hvaliti kad im dodju gosti. mene je moja tjerala da sviram kad imamo goste, ali je prestala kad sam joj pocela traziti pare. :D

a kad je otvorena privatna muzicka? ja sad prvi put cujem za to. :-?

Hhehhehe, nego bolje da nisi cula za privatnu muzicki, ja kada sam cuo i kada sam vidio njihovo znanje na istoj godini na kojoj sam bio i ja, nisam mogao doci sebi od smijanja, ne mogu se porediti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 11:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Bolje je i ne pominjati!
Oni bunkeri u onom stanu obloženi stiroporom!
Užas!

+ uvaljivanje kineskih digitalnih klavira za vježbanje kod kuće! No comment!

Inače nemam običaj pisati ovakve komentare ali sad moram: :notworthy:
Ovo sa klavirima nema veze sa konkurencijom, nego je stvarno istina. Tu je najmanje bitno ko će kako naučiti svirati. Uzmi ljudima pare i prodaj instrumente po svaku cijenu, bez obzira kakav kome odgovara. A plaćanje radnika je posebna tema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 11:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Revan je napisao:
Bolje je i ne pominjati!
Oni bunkeri u onom stanu obloženi stiroporom!
Užas!

+ uvaljivanje kineskih digitalnih klavira za vježbanje kod kuće! No comment!

Inače nemam običaj pisati ovakve komentare ali sad moram: :notworthy:
Ovo sa klavirima nema veze sa konkurencijom, nego je stvarno istina. Tu je najmanje bitno ko će kako naučiti svirati. Uzmi ljudima pare i prodaj instrumente po svaku cijenu, bez obzira kakav kome odgovara. A plaćanje radnika je posebna tema.

Nemoj samo da pretjerujes ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 11:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Astor_Piazzolla je napisao:

Astore zaista si me iznenadio ovim komentarom. Jedino ako misliš da je pretjerivanje tražiti platu koju ti neko duguje dva mjeseca, onda stvarno izvini pogriješila sam. Ima tu još puno za reći, ali ovo nije mjesto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 11:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Ljudi bespotrebno je raspravljati se oko gluposti, jer se tu sad ama bas nista ne da promijeniti...
Stanje je grozno, niko nikog ne cijeni i zalosno je kad se covijek dovede u situaciju da moli za svoj posteno zaradjen novac...

I kako je Astor Piazzolla rekao u jednom od svojih postova, niko nikom ovdje nije dovoljno dobar, ali kad se neko pojavi sa strane, npr. iz BG, ili SA, titra mu se i drzi ga se k'o malo vode na dlanu. Sve to samo zato sto nisu odavde, i cim nisu odavde, MORA DA VISE ZNAJU! :cry:
I VRIJEDE!!! :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Revan je napisao:
Astor_Piazzolla je napisao:

Astore zaista si me iznenadio ovim komentarom. Jedino ako misliš da je pretjerivanje tražiti platu koju ti neko duguje dva mjeseca, onda stvarno izvini pogriješila sam. Ima tu još puno za reći, ali ovo nije mjesto.

Ajoj Revan , znas da nisam tako mislio ... mozda sam se pogresno "odrazio" ...
Ja iskreno vise ni ne znam sta da mislim o tome..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

F.I. je napisao:
Ljudi bespotrebno je raspravljati se oko gluposti, jer se tu sad ama bas nista ne da promijeniti...
Stanje je grozno, niko nikog ne cijeni i zalosno je kad se covijek dovede u situaciju da moli za svoj posteno zaradjen novac...

I kako je Astor Piazzolla rekao u jednom od svojih postova, niko nikom ovdje nije dovoljno dobar, ali kad se neko pojavi sa strane, npr. iz BG, ili SA, titra mu se i drzi ga se k'o malo vode na dlanu. Sve to samo zato sto nisu odavde, i cim nisu odavde, MORA DA VISE ZNAJU! :cry:
I VRIJEDE!!! :cry:

E o tome pricam !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 12:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da se nadovezem na tu pricu...
Kada se pravila prva opera u BL, dovukli su bg-studente da sviraju u orkestru. OK.
To nije iznenadjujuce, jer AU u BL nema bas dobar orkestar, da ne kazem nesto drugacije...
Nema dovoljno VRSTA instrumenata, da bi napravili orkestar bez komsija.
I to je u redu, ali Problem je sto nisu doveli toliko vrsne muzicare, koliko su ih masno platili u odnosu na nase, koji su se pokidali da odrade svoj posao (mislim zbog svakodnevnih probi koje su bile). I da, nasi banjalucki solisti su prosli najgore, jer nisu dobili nista osim price kako ce opera biti dio repertoara u pozoristu i kako ce proci citavu RS, u edukaciji naseg jednog naroda. Eto, ljudi naprave PROJEKAT, i sta?! mladi entuzijasti se naloze, svacim im se pune usi, i na kraju nista!!!

Na kraju ostane samo razocarenje i onda se neki pitaju, sto su studenti bezvoljni, ili sta vec....raznoraznim epitetima se koriste... :cry:

Samo lazu i skupljaju pare za svoje unuke!!! :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma to su samo kozmeticke promjene, najlakse je sve nasminkati a to sto srce pluca mozak i ostali organi otkazuju nikome nista ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Ne bih da ovo ode u totalni crnjak, ali Školstvo Republike Srpske je (kao i Zdravstvo Republike Srpske) toliko težak bolesnik da nikakvo liječenje, bojim se, nije moguće.
Tu se samo može izvršiti eutanazija i sve krenuti iz početka...
Žao mi je samo moje djece...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne bih da ovo ode u totalni crnjak, ali Školstvo Republike Srpske je (kao i Zdravstvo Republike Srpske) toliko težak bolesnik da nikakvo liječenje, bojim se, nije moguće.
Tu se samo može izvršiti eutanazija i sve krenuti iz početka...
Žao mi je samo moje djece...

U pravu si !, ali kako sve te ljude izbaciti van i napraviti reforme ! Mislim d je i to ne moguce ... realnija mi je ideja da se polako nesto radi , ali podvlacim radi a ne prica !!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 13:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Pazi... ja sam radio u školstvu. Predavao sam u srednjoj elektrotehničkoj školi fuckin' 8 (osam) predmeta i napravio velike promjene u sistemu rada. Kabinet koji sam zadužio je nakon samo dvije godine dobio crvene i plave zidove, venecijanere, kožne stolice, ogromnu katedru, 5.1 ozvučenje, 3 radne stanice za obradu zvuka, video projektor.
Iako sam važio za najgoreg profa u školi - nikad mi učenik nije pobjegao sa časa...
Uspio sam sačekati da u školu počnu pristizati svježi mladi profesori, za koje sam mislio da će se priključiti meni u kršenju starog sistema. Ali...
Oni su se zavalili u zbornicu. Palili cigaru na cigaru. Kasnili na čas 15 minuta, a sa istog izlazili 10 minuta ranije... Drugim riječima, objeručke se prihvatili opšteprihvaćenog sistema NErada!

Na kraju sam (da bi sačuvao svoje mentalno zdravlje) JA napustio tako bolesnu sredinu!

A moj kabinet i danas stoji zaključan i otvara se samo (i puni odabranim učenicima) kada dođe delegacija iz Norveške koja finansirala taj projekat!

O tugo jesenja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 17:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pazi... ja sam radio u školstvu. Predavao sam u srednjoj elektrotehničkoj školi fuckin' 8 (osam) predmeta i napravio velike promjene u sistemu rada. Kabinet koji sam zadužio je nakon samo dvije godine dobio crvene i plave zidove, venecijanere, kožne stolice, ogromnu katedru, 5.1 ozvučenje, 3 radne stanice za obradu zvuka, video projektor.
Iako sam važio za najgoreg profa u školi - nikad mi učenik nije pobjegao sa časa...
Uspio sam sačekati da u školu počnu pristizati svježi mladi profesori, za koje sam mislio da će se priključiti meni u kršenju starog sistema. Ali...
Oni su se zavalili u zbornicu. Palili cigaru na cigaru. Kasnili na čas 15 minuta, a sa istog izlazili 10 minuta ranije... Drugim riječima, objeručke se prihvatili opšteprihvaćenog sistema NErada!

Na kraju sam (da bi sačuvao svoje mentalno zdravlje) JA napustio tako bolesnu sredinu!

A moj kabinet i danas stoji zaključan i otvara se samo (i puni odabranim učenicima) kada dođe delegacija iz Norveške koja finansirala taj projekat!

O tugo jesenja...

Sta da se vise kaze....

Zaista tuzno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 18:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07

O tugo jesenja...

Могу да потврдим ово што Тики прича, о његовом раду у средњој електротехничкој сам чуо само похвале,
али из апсолутно истих разлога сам и ја, са својих неколико колега, дао отказ у смш Владо Милошевић.

А притом повлаштени у школама нису они који се труде да ствари промијене набоље, већ они што по зборницама испијају кафе и причају о зимници... :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 21:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
i sta ce mo sad...........
1*da se vratimo u komunizam
2*da izvrsimo amputaciju muzicke skole u bl
3*da se nerviramo
4*da se sazaljevamo
5* da nastavimo pricu o kvalitetnoj muzici a ne o uredjenu ucionica u elektro-tehnickoj skoli
Citiraj:

-nije da se hvalim :lol:
ja predlazem opciju 5 :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 22:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30

O tugo jesenja...

Na koju elektrotehnicku skolu mislis? U banjaluckoj ovako nesto ne postoji, niti je ikad postojalo. Mozda u prijedorskoj, oni su dobijali neke donacije?

Poslednji put menjao HR dana 28 Mar 2007, 23:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 23:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Takvo nešto ne postoji ni na ETF-u 8) Tiki je svojevremeno radio u Derventi, vjerovatno misli na tu školu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]