banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 11:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 11:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
Citiraj:
А ви као нисте бјежали с часова, јел? :D

:lol: :D :lol:---pa saddda ovaj..................doduse niko kao vi :lol:

Citiraj:
Казниће вас зато Бог к'о мене па ћете до краја живота ићи у школу :D :D :D

sami smo sebi takvu jamu iskopali :evil:

Citiraj:
ПС дефинитивно је дошло вријеме да промјеним ник :roll: :wink:

greska je bila dolaziti na muziku ---ovdje svi budu brzo "provaljeni" zato sto nas ima stava malo -----hmp nemojte ga mjenjati bas je simboljican :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Najveca stvar koju sam uradio u zivotu do sada je sto sam otisao iz BL.
Da se ne lazemo da je u BL bila harmonika ostao bih sigurno.
U I.Sarajevo mi se nije islo , i tako se odlucih z Bratislavu.
Najveca razlika izmedju BL i Bratislave je sto ljudi nisu optereceni bespotrebnim stvarima. Vecina profesora zivi za muziku, i spremni su da pomognu.
Da se razumijemo instrumentalcima je najbitiniji INSTRUMENT, pa sedam mjesta prazno pa klavir pa onda ostalo.
Niko te ne maltretira sa beskrajnim ucenjem solfedja koje uz svo postovanje praktikuje Slavic Gluvic ! A u prilog tome govori i cinjenica da je solfedjo obavezno samo jednu godinu.
Da ne ispadne da ovdje samo treba vjezbati instrument a ostalo ne ... treba uciti sve , treba i znati ali svi ce ti izaci u susret, pomoci, odgoditi ispit, sacekati, a pogotovo ako si dobar instrumntalac.
Kada to sve uporedim sa onim sto rade moje kolege i prijatelji u Banjaluci, ne znam sta bih rekao osim da se u BL rade i uce totalno bespotrebne stvari ...

Eto toliko za sada :) ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nismo nikako spomenuli ni prvu privatnu muzicku skolu u RS odnosno muzicku skolu Opus

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 13:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Bolje je i ne pominjati!
Oni bunkeri u onom stanu obloženi stiroporom!
Užas!

+ uvaljivanje kineskih digitalnih klavira za vježbanje kod kuće! No comment!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
Bolje je i ne pominjati!
Oni bunkeri u onom stanu obloženi stiroporom!
Užas!

+ uvaljivanje kineskih digitalnih klavira za vježbanje kod kuće! No comment!

Dobro , znam da ste konkurencija (Ars i Artist), ali vise sam mislio na neko realno misljenje nego blacenje konkurencije ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ars i Artist nemaju previše dodirnih tačaka, tako da nikako ne mogu biti konkurencija!

A realno je da djeca sjede u sobama od 1,6m x 1,8m, i da su pregrade urađene od rigipsa ispunjenog stiroporom, tako da se i najtiša dionica na akustičnoj gitari ladno čuje u susjednoj sobi! A šta biva kad dođu harmonikaši ne želim ni razmišljati!

Da je neke pravde, takva institucija (koja ne zadovoljava ni minimalne tehničke uslove) ne bi mogla ni da postoji!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
Ars i Artist nemaju previše dodirnih tačaka, tako da nikako ne mogu biti konkurencija!

A realno je da djeca sjede u sobama od 1,6m x 1,8m, i da su pregrade urađene od rigipsa ispunjenog stiroporom, tako da se i najtiša dionica na akustičnoj gitari ladno čuje u susjednoj sobi! A šta biva kad dođu harmonikaši ne želim ni razmišljati!

Da je neke pravde, takva institucija (koja ne zadovoljava ni minimalne tehničke uslove) ne bi mogla ni da postoji!!!

Ne zelim da se ova diskusija nastavi diskusijom o opusu, bolje da se vratimo na Vladu Milosevica ... ali ko danas propisuje tehnicke uslove ?
Ko kaze da ovo mora biti ovako a ovo onako...
Ne zelim da ih (ga) branim ali on je pokusao nesto sto u BL nije niko i na tome mu treba cestitati. Skupio je dovoljno snage da se suprotstavi sranjima drzavne skole i ajmo to gledati sa te strane i pruziti im podrsku a ne odmah napadati ih i pljuvati (kako si sam rekao po banjaluckom obicaju, koji ocigledno usvajas :wink: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tehničke uslove bi trebalo propisati Ministarstvo Obrazovanja!

Ali... zar je potrebno da ti neko propiše tehničke uslove kada tvoje dijete sjedi u prostoriji u kojoj treba da vježba gitaru, a pritom iz druge prostorije dopire zvuk harmonike koji nadjačava tu istu gitaru?!
Nikoga ne pljujem (i nemoj da si ciničan), ali kritikujem i smatram da, ako želiš popraviti greške drugih, moraš biti bolji od njih! Nikako gori!

A farsa zvana privatno školstvo u RS, je već jedna druga i ozbiljna tema.
Ako već nisi dugo bio ovde, pogledaj kako to izgleda...
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=26906

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 15:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Znam ja sta znaci suprostaviti se vrhu SMS, kao i AU!!! Obicno ne prodjes dobro...

Sto se privatnih skola uopste tice, one su obicno nastale iz licnih interesa i ciste racunice, a ne iz potrebe da se nesto promijeni, jer da je tako, povelo bi se racuna o stvarima o kojima se na drzavnim skolama obicno ne vodi. Ja nemam nista protiv promijena, ukoliko su radikalne!!!
Jbg, takva sam....

Ponekad pomislim i da je BL AU privatni fakultet!!! Jer je samo fasada bitna, a sta se to desava unutra, nikoga ne interesuje, pa i vecinu studenata koji su bez truna ambicija. Pa se nekad i sama zapitam sta tamo radim.... Jer nerijetko ispadnem smijesna kad se pohvalim nekim svojim muzickim rabotama i uspjesima.
Nazalost mi ovdje, smo navikli na mediokritet, jer su nas samo tome ucili!!! Ako bi se nasao neko ko bas i nije po propisima i previse strci, nace se dovoljno veliki cekic da ga spusti na zemlju i poravna sa osrednjima!!!
To je vec mozda neka sledeca tema....
Sta se to desilo sa nasim silnim talentima i potencijalima???
Mi ne mozemo sami, dok smo u skoli, ipak je potrebna podrska profesora i njihova pomoc, ne bi li takve ljude lansirali dalje, jer nerijetko je da neki ljudi prerastu sredinu (i ljude) u kojoj borave....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
"Просветарска је туга преголемааааа..."

Духовне Вође,
Свијетли Ликови и Божанства која својом просвијетљеном Вољом управљају са СМШ и АУ,
су од оних Богова који не трпе несагласна мишљења са Њиховим.

То изводе тако што на исте запошљавају људе, који о музици знају исто колико и моја баба о бруто националном дохотку у Зимбабвеу,
па онда када дође до "таласања",
они уредно ујутру на столу имају извјештај -
ко се бунио, шта је причао, на који начин ће да напише тужбу министру...
па се брже боље папири "ушминкају", а галамџијама (углавном подстанарима) скреше пола (просветарске) плате...

Школа страха и дупеувлачења...

Иначе Врховна Божанства, Зевс и Хермес сада имају нове, апгрејдоване начине прања новца и држања младих под контролом...

али о томе другом приликом...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
bolexo je napisao:

e sta posta od nas nakih harmonikasha....!!? vidish ti!? :D

djoleta vidim cesto ,jos su tregeri aktuelni...covjek je isti kao prije 15 godina.......

marcose .... 15 godina je proshlo... :roll:

jebeš kemiša, šta smo mi! :lol:
e moj ti, kad je to bilo. :lol: ti se i dalje baviš muzikom, a ja... probisvijet. :lol: ja sam potpuno zaboravio da si i ti išao tad ... bitno je nek je naš đole čitav.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki i F.I, potpuno ste u pravu sto se tice zadnjih vasih postova, i tacno je da promjene moraju biti radikalne, ali ne mogu se uraditi preko noci !
Ja prvi hocu promjene ali sam necu moci uraditi nista ... a kada bude stani-pani oni koji su mi trebali pomoci ce da cute ...
Ajmo nesto zajedno preduzeti !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jer kako u mom potpisu pise, ovo je moj grad ,ovo je nas grad i ako ja necu da se zauzmem ko hoce ! Nece nam pomoci niko sa strane !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 20:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne slažem se, bitne i radikalne odluke se uglavnom donopse preko noći!!!

Ali strategija tog plana se naravno smišlja mjesecima ili godinama!!!

Naše vrijeme još nije došlo. A ja ću da čekam, da stanem na svoje noge i da ulažem što više u sebe, da sva ova priča ne bi bila prazna i šuplja!!!

A ja nisam od onih koji se povlače pred prvim problemom!!! Tako da ISTOMIŠLJENICI NISTE SAMI!!! 8) 8) 8)
A glavešine neće dovijeka biti tu, i dinosaurusi su izumrli :lol: :lol: :lol: šala, mala :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 12:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I dok nase vrijeme ne dodje , oni ce i dalje da prospiaju ne znam ni ja kakve price , da pricaju o prestonici evropske kulture itd ... a sto na akademiji niko od kompozitora ne zna ko je John Cage i Sofija Gubajdulina to nije bitno ...

Kod nas se istorija muzike zavrsava sa stravinskim ...

nego, tako ce uvijek biti : "Sacekaj jos malo, nije jos vrijeme" pa penzija i bilo proslo ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 13:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa i nije nase vrijeme dok se nemamo za sta uhvatiti! Kad nase fakultete zavrsimo, mozda nas i pocnu cijeniti... Ko zna...

Najbitniji problem na AU je sto banjalucki profesori ne guraju svoje talentovane studente dalje, nego ih dovode u jako ruzne sitacije, i te iste studente omalovazavaju i ne vjeruju u njih i nastoje im odmoci sto vise.

Nazalost, komplex male sredine je strasan!!! Ovdje su svi najpametniji i veliki autoriteti, a obicno iza sebe nemaju nesto s cim bi se mogli pohvaliti.

Jbg...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 13:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Асторе, мало лакше са академијом,
неки од академаца су изводили Cagea на концертима
још док си мислио да је он амерички cauntry пјевач.... :D

Ти о модерњацима и Стравинском, може, није проблем,
али како о томе причати људима који на пријемном испиту одговарају да је Бахово лично име Фредерик, или у питању гдје требају написати ф мало у систему, они само напишу мало слово ф....

На питање када и гдје се родио Мокрањац, колико је написао руковети, и која је права српска композиција слијежу раменима...Туга преголема, а имају диплому средње музичке...
О хармонији и облицима нећу ни да причам...
Гомила незнања и игноранције...Какви професори такви и ђаци...

Некад стварно добијем осјећај да нам на пријемни не долазе дјеца из музичке, већ из школе за ометене у развоју...

И шта ти такве да учиш, о Сибелијусовом позном симфонизму?
А они не разликују на слушном тесту Моцарта од Шумана...
Причати им о три фазе стваралаштва код Стравинског, за ког у школи малтене нису ни чули...

А ти исти су толико надмени и надобудни да би човјек рекао да снимају за Sony Classical...

Дакле проблем је:

1) у неквалитетном и нестручном особљу које ради у образовању
2) у недостатку квалитетних услова за рад
3) у општој мрзовољи за рад
4) у ужасној самоувјерености која нема никакав реалан темељ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 14:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tako je, NAZALOST....
:cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Дакле проблем је:

1) у неквалитетном и нестручном особљу које ради у образовању
2) у недостатку квалитетних услова за рад

Mmmmm... ovo mi se sviđa! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 16:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
Citiraj:
1) у неквалитетном и нестручном особљу које ради у образовању 2) у недостатку квалитетних услова за рад

bold najvise
-ovo je stvaralo moju mrzovolju za rad
pauze izmedju casova ----kome se jos da visiti u skoli od jutra do mraka i ne stignes nista da uradis c.c.c.c.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]