banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 09:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Medi, ne znam za blic, ali Zona ce od prvog aprila znacajno sniziti cijene usluga. Juce odem na sajt da vidim ima li sta novo jer sam se jos ranije raspitivao za njih dok sam imao nekih problema sa blic konekcijom, ostavim svoje podatke i zovu me danas :)

paket od 384/128 ce im biti 40 km, a 512/256 60 km... nadam se da ce blic odreagovati kako treba, ne pentra mi se po krovu i okrece antena :-?
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
@mirko
'prva prikljucenja'?
na sta konkretno mislis, prva prikljucenja na nove bazne stanice, ili cete mozda poceti davati neki novi tip usluge?
Sta ce biti sa wirelessom, hoce li se poboljsati kvalitet signala, da ci bit povecanja brzina, itd...
daj nam malo vise informacija, onako ispod ruke :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 03:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
the_grunf je napisao:
Medi, ne znam za blic, ali Zona ce od prvog aprila znacajno sniziti cijene usluga. Juce odem na sajt da vidim ima li sta novo jer sam se jos ranije raspitivao za njih dok sam imao nekih problema sa blic konekcijom, ostavim svoje podatke i zovu me danas :)

Kako se uopste upada u tu zona mrezu? Ja sam ih zvao - niko se ne javlja, slao par mailova - niko ne odgovara... jebote ko neka tajna masonska loza, svi znaju da postoje al ustvari ne postoje i ne mozes da dodjes do njih. Takodje sam cuo kontradiktorne informacije o cijenama paketa na zoni... neko kaze ima flata... neko kaze nema... Sta je od toga istina?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 03:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
the_grunf je napisao:
paket od 384/128 ce im biti 40 km, a 512/256 60 km... nadam se da ce blic odreagovati kako treba, ne pentra mi se po krovu i okrece antena :-?
pozdrav

Stvarno je čudno da nema nikakve reakcije iz blica :-? ako uskoro ne ponude bolje uslove od konkurenata,ja svoju okrećem na zone ili bl wireless..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 09:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Na BLW je jos odavno jeftinije nego na blicu a tihnicki je mreza sredjena nema da puca veza ko na blicu svaki 10 minuta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

meni Blic radi skroz ok nakon sto sam kupio novi AP i bacio ono djubre od alfe koje sam dobio iz Blic-a. Mozda sam i malo ostar ali sam morao dati 120 km da bi mi internet proradio premda sam nosio ap u BLIc i kod njih su ga testirali 20 min u kancelarijskim uslovima i rekli mi da je sve u redu. Stvarno nije u redu prema krajnjim korisnicima.

@epek, i ja sam ranije zvao ali nisu tada imali nikoga za BL, tj. raskinuli ugovor sa tadasnjim saradnicima. Poslao sam im upit preko njihove web stranice i odmah sam ujutro dobio poziv na tel. Adresa je http://www.zona.ba

@ostali, sto se tice paketa svi paketi su im flat. Moja djevojka ima 1024/512 poslovni paket i sve fercera super. Super je i stvar sto se up/down ne sabiraju, tako da je ukupna propusnost kod 384/128 paketa zapravo 512 kb/s (up+down).. nisam siguran, ali mislim da kod blica nije tako, ako grijesim volio bih da me neko ispravi....
evo vam i cijene paketa za kucne korisnike
http://zona.ba/cjeni/new/ZONA%20-%20Pon ... il,%202007).pdf

toliko od mene, blic, javljaj se :)
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 11:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
cudno da se Zona ne javlja jer je moj kolega njih nazvao i dosli su za 10 dana kao sto su i obecali (10 dana jer nisu imali zastupnika za BL, vec su morali doci iz Bijeljine)
za sad mu super radi i kao sto grunf primjeti nema pucanja kao na Blicu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 12:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
stvarno na Zoni 512/256 = 60 KM, fino

Blicov paket za 512 download je 128 kbps upload, za 85 KM

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ja da sam na wireless-u ja bih presao na zonu
trenutno sam na ADSL-u i zadovoljan sam vezom ali samo da je brze malo

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 17:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
the_grunf je napisao:
Super je i stvar sto se up/down ne sabiraju, tako da je ukupna propusnost kod 384/128 paketa zapravo 512 kb/s (up+down).. nisam siguran, ali mislim da kod blica nije tako, ako grijesim volio bih da me neko ispravi....

@the_grunf:

na blic dot net /?id=1004 fino piše:

Citiraj:
Saobraćaj ostvaren u upload smijeru se ne uzima u obzir prilikom obračuna.

A što se brzine tiče, nije dijeljena, već radi na istom principu koji si naveo za zonu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BuDalajLama je napisao:
the_grunf je napisao:
Super je i stvar sto se up/down ne sabiraju, tako da je ukupna propusnost kod 384/128 paketa zapravo 512 kb/s (up+down).. nisam siguran, ali mislim da kod blica nije tako, ako grijesim volio bih da me neko ispravi....

@the_grunf:

na blic dot net /?id=1004 fino piše:

Citiraj:
Saobraćaj ostvaren u upload smijeru se ne uzima u obzir prilikom obračuna.

A što se brzine tiče, nije dijeljena, već radi na istom principu koji si naveo za zonu.

govorimo o flat paketima (bar su na zoni svi takvi) pa prica o protoku i mjerenju nema smisla. Sto se brzine tice volio bih da se javi neko ko to zna za sigurno jer nakon skoro godinu dana koristenja blic-a mislim da sam u pravu. Kada ogranicim torent samo na skidanje ide oko 46-48 kb/s.. kada uz to pustim i up oko 5 kb/s (ne smijem vise jer mi ugusi vezu) down se obavezno smanji na 40-42 kb/s... a nisam paranoican :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 19:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
@the_grunf

well, ja imam ENTRY paket kući (256/64), i recimo, kada pokrenem torrent ili shareazu, brzina se uvijek muva oko 250/60, plusminus 5.

dakle, i šaljem i primam, tako da brzina zaista nije dijeljena :)

jos jedna mala napomena, koristim raspppoe. I uopšte mi veza ne puca... a udaljen sam oko 1,5 km od AP Pobrđe (a.k.a. Šibovi)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2007, 01:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
the_grunf je napisao:
kada uz to pustim i up oko 5 kb/s (ne smijem vise jer mi ugusi vezu) down se obavezno smanji na 40-42 kb/s... a nisam paranoican :)

To je zbog toga jer torrent programi ogranicavaju brzinu downloada, shodno brzini uploada. Stoga, da bi prevario torrent program, najbolje ti je da nabavis NetLimitter, gdje mozes staviti upload na svega 2kb, a da ti ovamo ne smeta, jer ga program nece prepoznati kao prijetnju. :)

Vezano za Zonu, stranica im je smijurija. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2007, 09:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
the_grunf je napisao:
kada uz to pustim i up oko 5 kb/s (ne smijem vise jer mi ugusi vezu) down se obavezno smanji na 40-42 kb/s... a nisam paranoican :)

To je zbog toga jer torrent programi ogranicavaju brzinu downloada, shodno brzini uploada. Stoga, da bi prevario torrent program, najbolje ti je da nabavis NetLimitter, gdje mozes staviti upload na svega 2kb, a da ti ovamo ne smeta, jer ga program nece prepoznati kao prijetnju. :)

Vezano za Zonu, stranica im je smijurija. :)

bice da me nisi shvatio, kada nemam up-a onda mi down ide max. Skidam sa privatnih tracker-a gdje je s/l ratio obicno 20:1 ili slicno... vezano za Zonu, vaistinu je smijurija :) (stranica)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2007, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako je istina to sto kazete za zonu onda je to odlicno... ne vidim razlog postojanja blic wirelessa a ipak ga ljudi koriste...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 07:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
epek je napisao:
Kako se uopste upada u tu zona mrezu? Ja sam ih zvao - niko se ne javlja, slao par mailova - niko ne odgovara... jebote ko neka tajna masonska loza, svi znaju da postoje al ustvari ne postoje i ne mozes da dodjes do njih.

Stvarno k'o da je neka tajna organizacija.Ja isto zvao,niko se ne javlja,mailove kao da ne čitaju... Šta raditi,zapucati za Bijeljinu pa ih zamoliti da nas priključe :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 08:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2006, 09:44
http://www.blic.net/?id=1115

U cijeloj ovoj prici (koja izgleda na prvi pogled privlacna za sve korisnike Interneta) mene uglavnom za sada zanima samo cijena opreme. Kako sam negdje citao, cijena korisnickih modula SM5200 ili SM5700 iznosi oko 500 evra, sto je, slozicete se, malo previse za home user-a. Vec za business... Ispravite me ako grijesim za cijene opreme, ali ako je tako onda mi prelazak sa donekle (ne znam kako je kod vas) nepouzdanih 2,4 GHz ne izgleda kao realna mogucnost u nekoj doglednoj buducnosti. Ali opet zavisno od uslova i mogucih popusta, otplata i ostalih pogodnosti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 08:52 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
na dnu stranice imaš i uslove priključenja i cijene paketa. Znači, ne treba da kupuješ opremu, dobijaš je na korištenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 09:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mirko je napisao:
na dnu stranice imaš i uslove priključenja i cijene paketa. Znači, ne treba da kupuješ opremu, dobijaš je na korištenje.

Znaci li to da je u cijenu paketa ukljucen i najam opreme? Nesto ne vidim da se nudi ikakva oprema na sajtu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 09:11 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
epek je napisao:
mirko je napisao:

Znaci li to da je u cijenu paketa ukljucen i najam opreme? Nesto ne vidim da se nudi ikakva oprema na sajtu...

upravo tako, oprema je u cijeni paketa i ostaje u vlasništu BLIC.NETa

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]