banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Teretana?
Dobro 80%  80%  [ 39 ]
Loše 20%  20%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 49
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Mar 2007, 23:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 19:33
che.guevara je napisao:
Otići u teretanu danas je kao "dobar dan". Mene kao ljubitelja svakog sporta, osim tog, interesuje koliko je zdravo i korisno "bildati" se na taj način? Da li je bolje malo intenzivnije vježbati u kući (i prirodi po mogućnosti) ili jednostavno nema lijeka nego platiti nekom "badži" pa dizati one sprave ušljive :P

Čovječe kakva ironija ... da platiš nekom da bi radio fizički posao! Uh! J*biga... kad se mora, jel :P

Interesuju me i negativne i dobre strane, a i linkovi na ovom forumu ako već postoje srodne teme.

Ako radiš pravilno, u konsultaciji sa stručnjacima, i u kombinaciji sa odgovarajućom ishranom, itekako je zdravo.
Inače ovo što mnogi rade "napamet", je u većini slučajeva mlaćenje prazne slame, i može se napraviti i u "kućnoj radinosti". Da ne pominjem česte povrede i svakakve gluposti.

A što se tiče te ironije o kojoj govoriš, jbg, takvo je vreme i način života u kome živimo, sve manje "prirodnog" ima u njemu, pa oni kojima je stalo do zdravlja moraju ponekad i da plate za to (koliko god to apsurdno zvučalo). Ja sam mnogo puta poželeo da živim u srednjem veku na nekoj planini medju potocima, livadama, itd, ali šta je tu je, tu smo gde smo i ne vredi nam kukati već se snalaziti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 11:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Che, pravis neke greske u prehrani. Koliko sam skuzio, ides u tt, znaci da zelis nabiti masu i oblikovati misice. Prvo sto trebas izbjegavati je soja, iako ima visok sadrzaj proteina, ona je rajska biljka za sve, osim za nabijanje mase. Soja podize nivo estrogena, a za dodatno razvijanje i rast misica ti treba testosteron. Stoga, preporuka, prestani jesti soju, jedi prokulice (dobar estrogen blokator), i jedi sto vise suvog grozda jer podize prirodni nivo testosterona. Nisam skuzio da li jedes meso ili ne, ako jedes, znas vec sta ti je ciniti, ako ne jedes, onda tuci po masnim mlijecnim proizvodima i jajima ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 11:57 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Uredu je sve... Soju capim tu i tamo za ručak, jebiga ne možeš uvijek isto jesti :) Od mesa riba, piletina a tu i tamo neka svinja čisto radi običaja, ali i jogurt, sir, jaja i kompanija takođe :) I da, pitanje jedno, mogu li se ti hormoni regulisati seksualnim putem :lol:

Poz svim veteranima 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Pa bilo bi pozeljno posle teretane da ga bar jednom siknes :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

al bez zajebancije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 13:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 19:33
Pogledaj tekstove na yufitness.com u vezi ishrane

npr

http://www.yu-fitness.com/ishrana/ishra ... jdzere.php
http://www.yu-fitness.com/ishrana/obroci_za_masu.php
http://www.yu-fitness.com/ishrana/masa_za_pocetnike.php

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 13:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 20:59
monstrum je napisao:
Che, pravis neke greske u prehrani. Koliko sam skuzio, ides u tt, znaci da zelis nabiti masu i oblikovati misice. Prvo sto trebas izbjegavati je soja, iako ima visok sadrzaj proteina, ona je rajska biljka za sve, osim za nabijanje mase. Soja podize nivo estrogena, a za dodatno razvijanje i rast misica ti treba testosteron. Stoga, preporuka, prestani jesti soju, jedi prokulice (dobar estrogen blokator), i jedi sto vise suvog grozda jer podize prirodni nivo testosterona. Nisam skuzio da li jedes meso ili ne, ako jedes, znas vec sta ti je ciniti, ako ne jedes, onda tuci po masnim mlijecnim proizvodima i jajima ;)

Jedina pametna stvar u citavom topicu. Potpisujem... samo ne dio s masnim mlijekom. to je no no... Savrsen cilj treba da bude podizanje misicne mase uz smanjenje masnkog (potkoznog) tkiva. Posto je misicna masa 'aktivna', dakle redovno trosi kalorije da bi se odrzala, vise kvalitetne mase znaci manje sala = bolja definicija.
Da i za jaja... za nekih 5 bjelanjaka ide 1 zumanjak (moze i vise, zavisi koliko ko sala ima). Meni je jedan od omiljenih obroka 12 - 14 bjelanjaka i 2 zuta...
Evo savjet za dobar medjuobrok:
Uzmes 5-6 bijelanjaka, i izmjesas ih sa zobenim pahuljicama (stavis onoliko koliko gusto zelis da bude.. za pocetak manje), istreses na vrelu teflonku (na koju kapnes malo ulja i razmazes) i ispeces palacinku. KAd bude gotovo, a bude brzo, odozgo malo sipnes medom i gotovo... Nazalost u ovom portu nema se bas puno izbora za eksperimentisanje, a jedni nosaci ukusa (onih mmmm ukusa) su masti.. i to zasicene :(
POzzzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 15:26 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Frenki hvala za savjet ;) To će sigurno ojačati moju desnicu :lol: :lol: :lol:

Flex, izvini ali ja nikako ne mogu da jedem samo bjelanjak. Šta da radim sa žumancetom pobogu pa neću valjda da ga bacam!?! Može li ono da se "upotrebi" nekako (samo ne da pravim šampon za pranje kose), jer bacanja hrane nema ni za živu glavu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 17:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

che.guevara je napisao:
Frenki hvala za savjet ;) To će sigurno ojačati moju desnicu :lol: :lol: :lol:

Flex, izvini ali ja nikako ne mogu da jedem samo bjelanjak. Šta da radim sa žumancetom pobogu pa neću valjda da ga bacam!?! Može li ono da se "upotrebi" nekako (samo ne da pravim šampon za pranje kose), jer bacanja hrane nema ni za živu glavu...

Ja zumanjcetom gadjam komsije :lol:. Bijelanjca i ona 2 zumanjca isprzim sa malo ulja i to meni super odgovara. Zumanjca su ok... ali puna holesterola i masti.. dok bijelanjak ima 0 masti...tako da sve zavisi od tebe... Zumanjca ne treba skroz odstraniti... ali pozeljno je pripaziti na kolicinu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

heheh, che, ako si ektomorf, samo udri po zumancetu, masti nikad dosta ;)
Evo chu otvorim i tu temu, posto je to jako bitno za "ljepotu".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 17:19 
Sve sami struchnjaci i akademici iznad mene (sem flex-a).... :lol: :lol: :lol:

Ja opet krenuo vjezbati, a ovi moji mi objashnjavaju koje se vjezbe smiju a koje ne smiju raditi, a nikada teretane vidjeli nisu... :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 17:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
Frenki je napisao:
Ja sam krenuo pre jedno 2-3 godine i nisam mogao dizati eh pa ni 20-30kg na bencu, naravno 10 puta.Isao jedno 5-6 meseci i dosao do ~50kg, prekinuo isto toliko pa opet pocinjao, e tad je pocela faza kada ides 2-3meseca pa ne ides 1-2... Sada idem oko 2 meseca i dosao sam do 80kg. Sto je za mene stvarno super, retko vidio likove mojih godista da dizu po 100kg, sem hardcore al bas bildera. Ali eto, ja sam isao sa prijateljem od buraza pa mi je sve to objasnio i u toj teretani su bili svi ono stariji, lala,joja,marko i ostala raja iz sokolskog. Ma joj sve je super, sada idem u metalsku, 10km mesec dana, opet sam se izvukao da neplacam punu cenu....

ti si jel tako 87' godiste...hmm ja sam mladji 2 godine, u poslednje 3 godine idem 17 mjeseci u teretanu, poceo prije 3, pa pazua, pa nastavio itd...

i dizem 100 kila, a nidje veze da izgledam nabildano :)

mali edit: imam 72 kg trenutno, visok nesto vise od 180.

mali edit broj 2 :) :

brus li gdje ti je masa picko!? :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 17:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

psyborg je napisao:

Ja opet krenuo vjezbati, a ovi moji mi objashnjavaju koje se vjezbe smiju a koje ne smiju raditi, a nikada teretane vidjeli nisu... :x

Upravo zato se ja i ne mjesam puno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Shekara je napisao:
Frenki je napisao:
Ja sam krenuo pre jedno 2-3 godine i nisam mogao dizati eh pa ni 20-30kg na bencu, naravno 10 puta.Isao jedno 5-6 meseci i dosao do ~50kg, prekinuo isto toliko pa opet pocinjao, e tad je pocela faza kada ides 2-3meseca pa ne ides 1-2... Sada idem oko 2 meseca i dosao sam do 80kg. Sto je za mene stvarno super, retko vidio likove mojih godista da dizu po 100kg, sem hardcore al bas bildera. Ali eto, ja sam isao sa prijateljem od buraza pa mi je sve to objasnio i u toj teretani su bili svi ono stariji, lala,joja,marko i ostala raja iz sokolskog. Ma joj sve je super, sada idem u metalsku, 10km mesec dana, opet sam se izvukao da neplacam punu cenu....

ti si jel tako 87' godiste...hmm ja sam mladji 2 godine, u poslednje 3 godine idem 17 mjeseci u teretanu, poceo prije 3, pa pazua, pa nastavio itd...

Ovde se radi o kvalitetu misicnih vlakana, poznato je da ima ljudi koji, kad ih pogledas, nigdje covjeka, a mogu dici veliku tezinu bez problema, i imaju generalno previse snage za velicinu svojih misica. U politikinom zabavniku (da, to je casopis sa provjerenim informacijama) sam citao clanak o najsnaznijem covjeku na svijetu. Lika nemas sta vidjeti, a dize cini mi se oko 450 kg (iz cucnja). Na fotografiji drzi golemu shipku, i sa svake strane sjede po 3 zene na sipci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 22:23 
Flex je napisao:
psyborg je napisao:

Upravo zato se ja i ne mjesam puno...

I ove curice shto im se gade "nabildani"....

Da sada spomenem kreatin, glutamin ili ne daj boze protein vetj bi me sahranili....i naravno zato ne koristim nishta sem anadrola.. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Shekara je napisao:
Frenki je napisao:

Jebiga sada me svi napadaju sto ne dizem 100kg .Pazi rekao sam da idem 2 meseca i dizem 80kg, a za jos 2-3 cu verovatno dizati 100kg, ako nastavim ovim tempom.Pre toga sam napravio pauzu od jedno 6-7 meseci ,sto je jako mnogo. To je problem, velike pauze sto sam pravio, a nadam se da necu vise.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
zamislite, meni na sistematskom konstatovali manjak holesterola...imam 2.7, a ko normalno je 4 do 5.2. a izgledam ko borbena mashina...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 23:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:
Jebiga sada me svi napadaju sto ne dizem 100kg .Pazi rekao sam da idem 2 meseca i dizem 80kg, a za jos 2-3 cu verovatno dizati 100kg, ako nastavim ovim tempom.Pre toga sam napravio pauzu od jedno 6-7 meseci ,sto je jako mnogo. To je problem, velike pauze sto sam pravio, a nadam se da necu vise.

Jesi ikad probao poceti trening grudi, kosi benc, pocetna kilaza 40 kg, zavrsna 70? Ja jesam. Svi okolo se smiju i gledaju kako onolika ljudina vristi pod 40 kg. Ljudi sta je vama????? Hocete li prestati ici u teretanu zbog drugih i poceti ici zbog sebe????? Mene ako neko isprovocira pitanjem kako malo dizem (vecinim izbjegavaju konflikte samnom, ne isplati se), jedina stvar koju na to kazem je: Ko ima muda da se skine, da vidimo sta ko ima? Posle toga tajac... Pravi sportista je onaj koji nema sta drugima da dokazuje - SAMO SEBI!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 23:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
hvala bogu, ja idem zbog sebe, i stvarno imam volje...ali ove godine me grip jebe vec 5 puta -.-'

od nove godine 5 puta prestajem bar po 7-8 dana...znaci recimo mjesec dana od ova 3 pauziram :?

i da...samo sam jednom uzeo 4 neke tablete konjske, valjda aminokiseline, bile 2 godine kako je otvorena teretana, pa reko' ajd da probam :)

bezze (:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 23:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

psyborg je napisao:
I ove curice shto im se gade "nabildani"....

Da sada spomenem kreatin, glutamin ili ne daj boze protein vetj bi me sahranili....i naravno zato ne koristim nishta sem anadrola.. :lol:

Hahaha curice... sta puta sam cuo to mi je previse...bla bla... a kad se okrenem ledjima ili kad ne skontaju da sam ja, onda samo cujem zujanje okolo: ufff ko ti je ovaj, bas je dasa, da mi ga je poderati... Desilo se par puta... koje su to scene kad se okrenes pa kad vidis kako pregrizu jezik... zensko (bolje da se spotaknem pa padnem da izgleda slucajno rece koka bjezeci od 'oroza) :lol:

Ma kakav kreatin... ja trenutno sibam klenbuterol i efedrin... rezanje pred ljeto :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]