banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 04:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 10:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
hoćeš pravilnik da odrediš? "Koji izrazi se smiju upotrebljavati kad ocjenjujete svirku"?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Bože sačuvaj!

Specifična forma komunikacije putem Foruma zahtijeva ipak malo više suptilnosti, jer je poželjno razmisliti kako to sve ljudi mogu protumačiti napisano!

Zamisli samo sebe u situaciji da te neko isproziva za nešto u šta si uložila(o) godine rada. Pritom daješ sve od sebe i trudiš se da od govana napraviš pitu (da izvineš), a onda dođe neko ko u životu nije radio to što ti radiš i daje sebi za pravo da ti presuđuje (možda teška riječ, ali kao što već rekoh - ovde svi tumačimo napisano na svoj način)!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Turbo folk pa pop-rok pa ce onda vec biti valjda i nesto normalno. Strpimo se jos par decenija!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eto vidiš... I normalno je jako relativno! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 11:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
Zamisli samo sebe u situaciji da te neko isproziva za nešto u šta si uložila(o) godine rada. Pritom daješ sve od sebe i trudiš se da od govana napraviš pitu (da izvine*š), a onda dođe neko ko u životu nije radio to što ti radiš i daje sebi za pravo da ti presuđuje (možda teška riječ, ali kao što već rekoh - ovde svi tumačimo napisano na svoj način)!

Tako to ide. Ti (ako uzmemo u obzir samo ovaj slucaj) si tu pitu napravio za te ljude.. ne za sebe :) (wow, kako sam suptilna lol)
Uglavnom. Kada te neko tako "popljuje" ti primiš kritiku, a onda se potrudiš da poboljšaš to što radiš i začepiš mu usta na kulturan način.

;*

P.S. Moje "pljuvanje" ide za neinventivnost. Pomjerite se ljudi malo sa mrtve tačke. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Pa da...
Bez kritike i samokritike nema napretka. To ja iz iskustva...:oops: :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ipanema_ je napisao:
Pomjerite se ljudi malo sa mrtve tačke. :roll:

Svirke nije bilo, pa svirke ima!
Nije li to ogroman pomak sa mrtve tačke?!?

Još samo da ti isti ljudi za koje se svira to malo podrže, onda bi pomak bio sve veći!

A kritika je iz raja izašla! Ali KONSTRUKTIVNA kritika...
Kada neko kaže... "komunikacija pjevača sa bendom je loša" - poradite na tome - to je konstruktivna kritika. Kada neko kaže - "stojite ko #upci u mraku i niko nema osjećaj da bend svira" - nabavite light - to je konstruktivna kritika! Kad neko kaže - "Bas bubanj vam je pretih" - dignite ga malo da pukne raju u bubrege - to je konstruktivna kritika!
"Svirka je bezveze!" - nije nikakva kritika, već samo subjektivno mišljenje, koje će neko (zavisno od kredibiliteta osobe koja je to izrekla) uzeti u obzir ili ne!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 12:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Svirke nije bilo, pa svirke ima!
Nije li to ogroman pomak sa mrtve tačke?!?

Erm... ja i drugarica uzmemo gitare, udaramo po njima i vrishtimo.. i kazhemo.. heeej sta hocete pa ovo je ogroman pomak..

sta kazes?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ipanema_ je napisao:
Erm... ja i drugarica uzmemo gitare, udaramo po njima i vrishtimo.. i kazhemo.. heeej sta hocete pa ovo je ogroman pomak..

sta kazes?

Kažem da nisi čula nijedan bend o kom se ovde priča! U suprotnom to ne bi poredila sa udaranjem po gitarama i vrištanjem!

Gledaću na to kao na neinformisanost... (uz isvjesnu količinu želje da se bude u pravu po svaku cijenu)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 12:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kažem da nisi čula nijedan bend o kom se ovde priča!

jesam :*

Citiraj:
U suprotnom to ne bi poredila sa udaranjem po gitarama i vrištanjem!

idem u krajnost da shvatis lakse sta hocu da ti kazem

moja poenta je da se ne ponasas kao ljudi treba da ti se zahvaljuju sto im sviras, kako god to zvucalo.. a meni zvuci lose, ja se stvarno izvinjavam zvog toga :D mozda slusam previse muzike da bi mi to bilo dobro

nemam namjeru da se svadjam sa tobom, opusti se. nisam rekla da ne cijenim to sto radite vec da mi se dopada..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 12:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zaista mi je žao ako si ovo vidjela kao pokušaj svađanja... To mi ne treba u životu!

Ako si čula neki od bendova bilo bi dobro da pokušaš malo konkretnije ukazati na to što ti se ne sviđa kod njih, jer samo tako mogu da se poprave... Ova diskusija se i razvila na osnovu ispraznih kritika koje neki članovi upućuju...

I da ne bude zabune... ja ne sviram ni u jednom od dva pomenuta benda, tako da nemam nikakav interes da bilo kome držim stranu. Meni je u interesu (kao što bi trebalo biti svakom zdravom članu ovog Foruma) da BL scena zaživi.
btw. Live, nenarodnjačka scena je jako mala u ovoj državi, tako da svako frakcionisanje unutar iste samo škodi! Ja nisam ljubitelj dub-a, ali sam bio u prvom redu (dobro lažem... u trećem) u CAT-u na promociji prvog albuma SOPOTa. Uz očajnu ventilaciju izdržao do kraja i pri izlasku kupio originalni CD. Samo međusobnom podrškom možemo ići dalje... (a ostati ovdje...)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
čova, buraz, lik, drug, starac, sve što ću reći je: ovo je banja luka, verovatno najgore mesto za svirku posle pakla. zato se ne obaziri puno na te "kritike"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 14:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jos_uvek_s@m_nerevar je napisao:
čova, buraz, lik, drug, starac, sve što ću reći je: ovo je banja luka, verovatno najgore mesto za svirku posle pakla. zato se ne obaziri puno na te "kritike"...

Nemoj tako... u paklu bi trebalo biti super sessiona... Znaš ti ko je sve tamo??? :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 17:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Pratim raspravu na ovoj temi od početka i nisam htio ništa komentarisati jer sam direktni akter samog dešavanja (sviram petkom) pa u startu ne bih bio objektivan ali ipak sam odlučio da iznesem svoj osvrt na problematiku i komentare (i pozitivne i negativne) jer su zauzeti stavovi prilično polarizovani. Želim i da Tikija izuzmem iz rasprave jer vidim da ga već doživljavate kao nekog našeg portparola a čovjeku to nije bila namjera. Bez obzira što se uključujem u raspravu, i dalje ne želim iznositi nikakve komentare koje se tiču same svirke (zbog gore navedenog problema objektivnosti) već se osvrćem samo na prostor gdje se svirka održava.

Svi smo mi svjesni problema bavljenja muzikom i uopšte bilo kakvim vidom umjetnosti u ovom jebenom gradu. Ne samo da ne postoji ni jedan pravi prostor, namjenski urađen kao klub za live svirke, već na prste jedne ruke se mogu nabrojati mjesta koja u svom programu uopšte nude svirku živog benda. Igrom slučaja, u jednom razgovoru smo Tiki i ja došli na ideju da se proba napraviti svirka u Dionisu (tada je bila priča za ''So What''). Prostor kao prostor ima odličnu lokaciju (centar grada), velik je površinom (može ladno stati 500 ljudi) a zjapi neiskorišten i u njemu drma seljačka muzika. Umjesto da idemo linijom manjeg otpora i dignemo ruke od toga mi smo odlučili da probamo nešto promijeniti. Meni je lično veća satisfakcija kad počneš od nule i uspiješ nešto uraditi u ovom gradu nego kad čekaš da se sve samo riješi.

A uradilo se sljedeće: bez obzira ko tamo trenutno svira i da li se nekome sviđa muzika tih bendova ili ne, DOBILI SMO JEDAN PROSTOR ZA SVIRKU. Pored toga vrijedno je spomenuti da je jedan mladi i perspektivni banjalučki bend dobio šansu da odsvira svoju prvu svirku u tom istom prostoru, svirajući jedno veče sa nama. Došlo je mnogo njihovih prijatelja i atmosfera je bila super. Klinci super sviraju i na pravom su putu. Jel treba sad sve to popljuvati zato što Dionis nije neko fensi mjesto i ima reputaciju kakvu ima? Veća mi je satisfakcija svirati tu za manji broj ljudi, ''na prvoj liniji fronta'' ali onih koji su došli isključivo zbog muzike i samo zbog muzike, nego recimo u nekom provjerenom mjestu kao Pub u koje ljudi dolaze svakako, po inerciji (bez želje da umanjim vrijednost jednog Puba, kamo sreće da imamo još takvih lokala).

Ljudi mi nismo u stanju da biramo, mi nemamo klubova kao neki veći gradovi. Mi treba treba da se na svaki mogući način borimo protiv kulturne kontaminacije i zaglupljivanja širih narodnih masa. Nije rješenje u bježanju od problema već u suočavanju sa istim. Ja svoj doprinos toj borbi vidim u tome što u prostoru u kojem po danu piči Miroslav Ilić, ja naveče sviram Metallicu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
A kritika je iz raja izašla! Ali KONSTRUKTIVNA kritika...
Kada neko kaže... "komunikacija pjevača sa bendom je loša" - poradite na tome - to je konstruktivna kritika.
Kada neko kaže - "stojite ko #upci u mraku i niko nema osjećaj da bend svira" - nabavite light - to je konstruktivna kritika!
Kad neko kaže - "Bas bubanj vam je pretih" - dignite ga malo da pukne raju u bubrege - to je konstruktivna kritika!

"Svirka je bezveze!" - nije nikakva kritika, već samo subjektivno mišljenje

:thumbleft:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 23:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika je super kritika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 01:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Ipanema_ je napisao:
Slika je super kritika

to nije kritika to je komentar (definicija: -vrlo subjektivno misljenje- :D )
bog (administrator, blic, ko god :lol: ) nam je dao ove smajlije da cak i pomocu njih komentarisemo :D

vidim da djeluje :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 01:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006, 23:11
Svirka Card Blanche u Dionisu je veeelika stvar za BL.

1) Pojavljuje se novi i jako kvalitetan bend
2) Svira kvalitetan repertoar koji se u gradu inace ne cuje
3) Svira uzivo na mjestu gdje bi se inace pustao Sejo Kalac
...Itd, mogu ovako do ujutru...

Inace, otkud potreba ljudi iz ovog malog grada da samo seru,
a nikad da nesto pametno i urade,
Njlakse je pljuvati po tudjem radu,
a pritom kritiku prema sebi izbjeci tako sto ne radis nista.
Tipican kompleks bosanske varosice - nemamo nista osim kriticara!

Momci su za Banjalucki nivo (ako takvo nesto uopste postoji)

- VRH!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 09:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vidite koliko različitih mišljenja na jako malo mjesta...

Hoću reći da je u suštini glupo na jedan krajnje banalan način vrednovati nečiji rad. Razlog je prost - nemamo referencu! Ono što je referenca meni apsolutno ne mora biti nekome drugom. Ako sam slušao Metallicu uživo onda mi je Carte Blanche onako - đene đene :) , ali ako sam slušao Enter Sandmana samo u izvođenju lokalnog benda iz Dervente onda mi je CB do jaja! :oops:
Zato se ne trebamo baviti "međusobnom kritikom" jer (mislim) da svi koji ovde diskutujemo spadamo u isti tabor (inače bi nas boljela ona stvar za ovu priču) i da se trebamo okrenuti konekretnim potezima koji će nas isčupati iz bjedne situacije u kojoj se nalazimo. Za početak svako u svojoj avliji, a poslije... ko zna...

p.s. Drago mi je da je TSM pojasnio neke stvari...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 09:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Mislim da smo opet otišli sa teme. Nebitno je kako Carte Blanche svira i da li se to nekome dopada ili ne. Priča je išla u smjeru Dionis kao tipično ''nerokerski kafić'' i živa svirka u njemu i da li je to dobro ili loše za ovaj grad i našu situaciju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]