banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 12:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Sudbina vs slucajnost
PostPoslato: 22 Feb 2007, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Svima vam se desio neki dogadja tipaj,,ne mo`s vjevovat```(koja slucajnost da smo se sreli bas kad si mi hitno potreban-na,kud bas na tebe da naletim kab bjezim od tebe,ne mogu vjerovati da imamo zajednickog prijatelja na Malti...primjeri su banalni aili

zanima me,da li mislite da li je to nevjerovatna slucajnost ili nesto sto treba da se desi po nekoj sudbini.
Tema je siroka ali mi znaci svacije misljenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 20:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2006, 14:23
Zakon vibracije..
Slucajnost ne postoji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 23:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Zatvorite prozore, zaključajte vrata, nešto se krije u magli... [img]http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/butcher.gif[/img]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
svako zasto ima svoje zato ali nije uvijek (a zapravo vrlo cesto) ljudima dato da vide zasto to zasto ima bas to zato 8)

najjednostavnije receno.... eto tako mislim

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 02:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Pohvala za temu.

Sudbina = niz slucajnosti ha ha

Ne znam. Nekad vjerujem u predestinaciju, a nekad ne. Nemam bas "fiksan" stav o tome, kao, uostalom ni o cemu drugom, jer sam shvatila da rigidno razmisljati znaci pogresno razmisljati.

Nije ni vazno da li se to zove sudbina ili slucajnost. Cinjenica je da svako ima taj i taj put koji treba pregaziti, neku svoju zivotnu "shtradu" ili put, kakogod.

Svim mi polazimo od tacke A i idemo ka tacki B. I to je konstanta :lol: A ovo izmedju je relativno.

:-?

Ne znam , preteska tema za moju mozdanu masu :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 12:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Nemam ni ja neki određen stav po tom pitanju.
Znam samo jedno, čovjek je po prirodi takav da svaki svoj uspjeh pripisuje sebi i svojoj sposobnosti, a neku ''zlu kob'' višoj sili.

Kad uspije u nekom poslu, zgrne neke pare, postane ''neko'' onda je to uspješan čovjek i kaže mu se ''Svaka ti čast! Ti baš umiješ!'', a kada propadne ili kada se polomi u automobilskoj nesreći kaže mu se ''Jadnik, takva mu sudbina... da mu neko nije kakvu vradžbinu bacio?!''

Religija kaže da svaki čovjek ima pravo odlučivanja što ga i razlikuje od životinja (kod životinja su pretežno instinkti u pitanju) i tako se mi svaki dan nalazimo na raskrsnici između DA i NE.
Da li ću ustati iz kreveta ili ne, da li ću otići na put ili ne, potpisati ugovor ili ne, samim odlukama mi pravimo put u našem životu i isključivo smo mi sami krivi i odgovorni za sve što nas na tom putu zadesi.

Ko se to unaprijed rodio sa ''misijom'' za budući život da će biti bogat ili da će biti nesrećan? Ko leži i ne preduzima ništa - ništa neće ni ostvariti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Talija je napisao:
Ko se to unaprijed rodio sa ''misijom'' za budući život da će biti bogat ili da će biti nesrećan? Ko leži i ne preduzima ništa - ništa neće ni ostvariti.

Slazem se. Nego, gdje covjek nalazi izvor podsticaja da nesto uradi, odnosno ne uradi? To je kljucno pitanje. Neki ljudi vjeruju da je ovaj izvor u Tvorcu, dok drugi misle da je u samom covjeku. Ova bi sad prica mogla ici do u nedogled pitajuci dalje.. a gdje izvor izvora.. pa gdje je izvor od izvora izvora i tako u beskraj.

E zato je vjernicima najjednostavnije. Ko voli jednostavnost, taj izabere da vjeruje u jednog jedinog Boga i Tvorca, jedan izvor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
E da da da,i sa tim ,,izvorom``mi nesto cudno...zanima me sta je ta energija koja me pokrece ili zaustavlja iz dana u dan...
Da li je sve stvar navike,tj.da li svakodnevna rutina utica na nase odluke i motivaciju za neku ,,akciju``

Nedavno sam sa drugaricom,koja je ateista,razgovarala o slicnoj temi pokusavajuci da saznam sta je to sto ,,pokrece i odrzava``ljude koje ne vjeruju ni u sta....joooj siroko,siroko

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]