Daljac je napisao:
Драго ми је што се друг оток овако добро примио домаће задаће и што је сурфајући Интернетом и гуглајући дошао до крајње објективних бројки мучених и убијених хрвата у Даљу, и то баш, вјероватно, на оним сајтовима на којима вјероватно пише, а одакле је друг оток узео тврдњу, да Србија никако није могла освојити хрватску...
Но, вратимо се проблему. Ја сам те, друже оточе, упитао шта је то твоја држава учинила за мало село Даљ, а ти кажеш да је учинила више него што су 1991. године учинили Срби. Јак и конкретан одговор, нема шта. Основна школа је добила подно гријање и нову салу. Циглана не ради. ИПК је продат. Ердутска винарија више и не постоји. Рибарење замрло. Нема шта, хрватска је баш много учинила за село Даљ.
А да ли си, друже оточе, икада тражио податке убијених Срба које су клали и мучили хрвати? Да ли си прије неколико година гледао "Латиницу" која је носила наслов "Олуја над Крајином" и у којој је Латин објавио снимке на којима се види како су хрватски драговољци мучили Србе који су бјежали са својих огњишта?
Нема шта, из неке датотеке си извукао слику те куће у којој су мучени сироти хрвати, исти они који су се спремали да у Крајини затру све што је српско, да српско не остане ни камен на камену. И када се Срби, срам их било, побуне против таквог покоља, јер ко би дозволио да га неко мирно убија, и одлуче да се бране, и у тој одбрани убију толико и толико хрвата, онда је то злочин који се не може ријечима описати. Али, када хрвати убијају, онда, на крају крајева, испаде да нису ни убијали.
Узгред, могао би ми дати имена крвника...
Stvarno onda neznam kako ti Srpski sinovi Boško Balaban,Milan Rapaić,Milutin Pršo i dr.ostaše živi u ustaškoj državi i još zaigraše za ustašku repku...Evo i voditelj na HTV Aleksandar Stanković ubijen jer je Srbin,a njegovu emisiju"Nedeljom u 2"vodi njegov duh..

Pa i pjevač tu naše lokalne Riječke grupe "Let 3"Zoran Prodanović,inače Srbin,jedva ostade živ tijekom rata jebote...

itd,itd..Kad smo tako htjeli uništiti sve Srpsko u RH,sad si ti daj truda kad urednik neće,pa mi nađi popis srušenih hramova SPC u RH na teritoriju koji je kontrolirao Zagreb..Neka ti ne bude teško g.Daljac..A ja ću tebi obratno,mogu i fotke...Najjači su mi takvi diskutanti kao ti i g.urednik koji bez ijednog argumenta spočitavaju nekome nešto kao ti meni za Oluju 95',genocid nad Srbima,a samo 4 godine prije toga protjerivanje,uništavanje i genocid nad neSrbima u tzv.Krajini,dakle 1991 g.zaboravljaju..
Još nešto g.Daljac zbog takvih kao ti,vjeruj mi žao mi što se Istočna Slavonija reintegrirala u pravni sustav RH mirnim putem..Bilo bi mnogo zanimljivije kao u Lici i Dalmaciji..
p.s navedi mi koji je to pokolj Srba u Dalju ili Ist.Slavoniji 91' prethodio ubijanju Hrvata u Dalju od strane Arkanovaca...???
p.p.s Vidim da si i ti opsjednut idejom da je Srbija mogla zauzeti RH da je htjela,evo i tebi jedno retoričko pitanje..Da li je HV 95 mogla zauzeti B.L da je htjela pa i više Bos.Posavinu????