banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 17:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 422 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Друже оточе,

тебе, дакле, заболи Далматинац за све оне Хрвате који у Источној Славонији живе онако како сам описао све док је теби у Истри добро? Занимљив одговор, много говори о теби и о том твом тзв. патриотизму...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 11:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
Malo si me razočarao uredniče odgovorom jer ja znam da ti možeš puno bolje,pa ipak

[/quote]Зато што у Словенији нико није планирао масовно етничко чишчећње и пљачку Срба
Citiraj:

Uredniče o čemu mi govorimo? O očuvanju jugoslavije ili????Pa valjda ti znaš koja je bila ustavna zadaća jna uredniče,mislim da to nije bila bježanija nakon 15-ak dana tzv.rata u Sloveniji...Koliko znam uredniče mi na ovoj temi raspravljamo o raspadu sfrj i njenim uzrocima,a ne o tome šta je Slovenija planirala sa Srbima!!!!Nadam se da me pratiš..

и остварили опљачкавши протјеравши, побивши 500 000 људи из земље која има око 4 милиона људи и без обзира колико ти покушавао да то злодјело оправдаш тиме што је шака људи пјевала четничке пјесме, то планирано и отворено најављивано злодјело се не може ничим оправдати. [/quote]

Ako je tebi uredniče šaka ljudi koja je pjevala četničke pjesme,šta je sa šakom ljudi koji su 1991 god. pobili 200 ranjenika iz Vukovarske bolnice,da 1991 god uredniče,šta je tebi šaka ljudi koja je 1991 god protjerala desetine tisuća ili hiljade Hrvata i dr.sa područja tzv.Krajine???O porušenim gradovima,neću,nema smisla....

Citiraj:
И ево, да те питам сада поново питање које сам ти већ једном поставио а на које ниси одговорио.
Да ти чујеш некога како говори да ће те истјерати из твоје рођене куће и да ти неће дати да однесеш ништа осим земље на опанцима, да чујеш како тај исти неко велича фашизам и назива га својом побједом, да те и такве изјаве слушаш мјесецима..., да ли би га пустио у своју кућу када би ти једног дана закуцао на врата или би поставио блокаде, балване, и на било који начин га покушао спријечити да до твоје куће уопште дође?

Samo ne znam uredniče kako onda ovih 10000 Srba kod mene u Rijeci ostaše živi i zdravi bez balvana i oružane pobune..??? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 12:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
Друже оточе,

тебе, дакле, заболи Далматинац за све оне Хрвате који у Источној Славонији живе онако како сам описао све док је теби у Истри добро? Занимљив одговор, много говори о теби и о том твом тзв. патриотизму...

G.Daljac,dapače,ali htio bih reći da u RH ima i dr.primjera osim Ist.Slavonije koja je imala tu nesreću da bude na prvoj crti obrane...Pomalo se ide naprijed ali s obzirom na veličinu razaranja još je i dobro..I nisam u Istri g.Daljac već na Kvarneru u Rijeci... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ма, разумјели смо се, друже оточе:wink:

Што, онда, ви из Кварнера у Ријеци и из других дијелова земље не помогнете напаћену и разарањем "србоћетника" деморалисану сабраћу? Имам осјећај, а Отац Небески зна једини да ли сам или нисам у праву, да теби за том сабраћом пуца далматинац, баш као и за жабарима...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 14:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
Ма, разумјели смо се, друже оточе:wink:

Што, онда, ви из Кварнера у Ријеци и из других дијелова земље не помогнете напаћену и разарањем "србоћетника" деморалисану сабраћу? Имам осјећај, а Отац Небески зна једини да ли сам или нисам у праву, да теби за том сабраћом пуца далматинац, баш као и за жабарима...

Nemoj mi nabaciti osjećaj krivnje,bilo je ovdje Slavonaca na tisuće koji su svoj smještaj kao prognanici pronašli u Rijeci i na Kvarneru..Dosta ih je ovdje započelo nove živote pa ipak većina ih se vratila doma...>Neznam kad si zadnji put bio u Vukovaru ili Ist.Slavoniji,ali vjeruj mi od kad se Vukovar vratio u prvni sustav RH dosta se toga napravilo..Ako ne jeruješ mogi ti pokazati neke slike kako je Vukovar izgledao 1996,1997 a kako sad...Zamisli da još nije onako s oduševljenjem poravnan 1991 g gdje bi mu bio kraj...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 19:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Могло би се о Вуковару штошта рећи, почевши од опсједања касарне, убијања недужних војника па на даље...
Али, ја теби на питање лијепо одговори, а ти мени не одговори... није то лијепо.

Међутим, без обзира на то, слутећи да ми опет нећеш одговорити мада је и изостанак одговора сасвим адекватан одговор, ево да те питам и слиједећу ствар.
По твом мишљењу, јесу ли Срби (говоримо о Србима у цијелој СФРЈ), са војном силом (број људи, оружја, војна инфраструктура и остало) коју су имали 1990. и 1991. могли да без проблема војно освоје било коју републику (или републике) у СФРЈ? Само да те подсјетим да је у Хрватској службени став како је цијела ЈНА, дакле сво оружје, инфраструктура и остало, била у рукама Срба, а што си и сам, чини ми се више пута, поменуо кроз причу.

Да ли су Срби могли у Србији да протјерају све несрбе да су хтјели?

И још једна ствар, да рашчистимо нешто, реци ти нама свима отворено, не овако закамуфлирано, једну ствар. Оправдаваш ли ти овим што пишеш прогон и етничко чишћење ПОЛА МИЛИОНА Срба из Хрватске?

Stvarno nekad mislim da se igramo gluhih telefona uredniče...Ništa ti meni uredniče nisi odgovorio jer mi odgovaraš protupitanjem..Ja te pitam da li je obveza jna bila obrna sfrj i u najzapadnijoj republici te iste sfrj,ti mi ne odgovaraš...Ajd kad već govorimo o Vukovaru i opsjedanju kasarni jna,pa šta je onada bilo u Dubrovniku uredniče..kakve su tamo kasarne bile okružene??..Znaš šta je bilo tamo uredniče paleži pljačka..Vidiš kako i vaša dojučerašnja braća Crnogorci to priznaju..Srbi da su mogli,a to sam ti jednom već odgovorio,da su mogli oni bi osvojili ono što su zacrtali..da su mogli uredniče,ali nisu.... :wink:

Nikad nisam govorio zakamuflirano već otvoreno i nikada ali baš NIKADA nisam opravdavao nikakvo etničko čišćenje bilo gdje...Žao mi je svih nesretnih ljudi koji propatiše ovaj rat,ali kao bivši učesnik rata ovdje u RH,mogu reći dosta su Srbi krvi za situaciju u kojoj su se našli....najveća mi je satsfakcija u raspravama sa tobom uredniče grad u kome živim,Rijeka,a u kome živi 10 000 Srba..U kome su dvije SPC ostale netaknute tijekom rata,u kome je Srbijanski glavni konzulat,Srpsko kulturno društvo itd...I još nešto mislim da ti je dokaz D.Žilić,Srbijanac,koji ovdje živi i brani za NK Rijeku... Valjda da je čovjek mislio da je ovo genocidna i ustaška država nikad ne bi tražio državljanstvo takve države... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 08:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Да, као што и рекох, нисам ни очекивао конкретне одговоре на питања, али и изостанак одговора је такође одговор...
Хех, да, не оправдаваш геноцид, а кажеш да су Срби сами криви што је над њима почињен геноцид у Хрватској???
Разумијемо се, друже оточе, овим си све рекао...

Вјероватно ћеш рећи да су и Јевреји, исто тако, сами криви за холокауст???

Али ајде, око тих, како ти кажеш 10000 Срба у Ријеци, ако ћемо по тим твојим аршинима...
Не мислиш ваљда да у Бањалуци нема толико Хрвата или Муслимана? Ја бих се чак могао кладити да их има и више.
Такође, у Бања Луци нико није дирао католичку цркву нити самостан у трапистима...

Е ајде ми онда објасни зашто хрватска телевизија све мало мало па бруји о томе како је у Бања Луци почињен некакав злочин против Хрвата?

Хоћеш ли рећи да хрватска телевизија лаже када то говори?

А онда, успут, можда ми можеш објаснити и зашто мој комшија побјеже из те твоје ДЕМОНкратске Ријеке без игдје ичега, спашавајући живу главу?

Koji tvoj komšija pobježe uredniče kako ti kažeš iz DEMONkratske Rijeke???Možda Boško Balaban i njegovi... :D :D Ili neki "komšija"kojem je blizak Šešelj i crta Virovitica-Karlobag....

Slika

Slika

nemoj uredniče porediti B.Luku i Rijeku,jer ove gore dvije slike pokazuje više od bilo koje riječi..Kužiš uredniče...I rekao sam ti već jednom uredniče nesmiješ gledati Hrvatsku televiziju... 8)

Da završimo već jednom sa ovom temom,da se ne ponavljamo,zbog takvih kao što si ti uredniče drago mi je što nema više usranoslavije...Odi malo po netu,pusti te susjedske spike,pa mi nađi ko što ti kažeš po DEMONkratskoj Rijeci zločine koji su napravljeni nad Srbima..Ali potkrijepljeno argumentima,pa ću onda ja tebi uredniče poslati učinjene zočine nad Hrvatima u BL..

P.S Pozdravio te Srbijanac Dragan Žilić,kaže mnogo bre lepo ovde na plavom Jadranu...
P.P.S Čudo Srbijanac,a traži Hrvatsko državljansrvo uredniče i uz to breče do besvjesti... :D :D

P.P.P.S Da ne zaboravim,ove dvije porušene crkve na slici su u petričevcu i u Šargovcu,ja znam da ti znaš uredniče di je to.... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 13:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Да, видим да ти са једним човјеком, или 1000 њих, оправдаваш пљачку, прогон и убиства 500 000 (ПОЛА МИЛИОНА) људи...
Сигурно ћеш нам рећи како су сви ти људи, њих ПОЛА МИЛИОНА били Шешељеви плаћеници...

Али, као што већ рекох, изостанак одговора је можда и најбољи одговор.

Све је јасно...

A čime ti uredniče opravdavaš protjeranih 270 000 Hrvata iz tzv srpske krajine 1991 god.da 1991 god,a ne 1995 god uredniče???I još nešto,znaš uredniče kako su Hrvati tjerani???

P.S Znam da je sve jasno zato sfrj više ne postoji.... :D

Slika

E sad vidi uredniče kako su Srbi otišli.....

Slika

Nadam se uredniče da uočavaš razliku,jer nije isto otići sa torbicom ili vrećicom ili sa traktorom koji vuče prikolicu.... 8)

NIšta mi ne reče uredniče za one dvije srušene crkve u B.Luci,niti da li si našao nešto o zločinima protiv Srba u DEMONkratskoj Rijeci.. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Хтио је да каже како су Хрвати стигли само торбице да покупе када су их Срби протјеривали, а да су добродушни Хрвати Србима дозволили да своје ствари у трактор и приколицу ставе... Испаде да су отокови Хрвати били добре душе као и захови Турци који ниједног Србина за вријеме турске окупације нису пипнули, а камоли на неке муке стављали...

Него, друже оточе, не одговори ти мени на питање: Што, онда, ви из Кварнера у Ријеци и из других дијелова земље не помогнете напаћену и разарањем "србоћетника" деморалисану сабраћу?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 18:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Док ти, друже оточе, не одговориш на питања која сам поствио, почевши са питањем јесу ли Срби објективно могли да војно заузму Хрватску (мада то и дијете може да види због чега вјероватно и обилазиш око тих питања као око вруће каше), дакле док на постављена питања не одговориш умјесто што само постављаш питања и тражиш оправдања за оно за шта оправдање не постоји, заиста је свака даља прича беспредметна...

Е сада, ти можеш колико хоћеш и како хоћеш да оправдаваш геноцид ПОЛА МИЛИОНА Срба у Хрватској, али то је опет између тебе, Хрвата и Хрватске и Оца Небескога...

П.С.
otok je napisao:
Nadam se uredniče da uočavaš razliku,jer nije isto otići sa torbicom ili vrećicom ili sa traktorom koji vuče prikolicu....
Шта си овим хтио да кажеш?

Uredniče,uredniče,da malo pažljivije čitaš moje postove kao što ja tvoje pažljivo pročitam,vjerojatno bi vidio odgovore na svoja pitanja,pa i na ovo "Da li su Srbi mogli vojno zauzeti RH" Već sam ti odgovorio,al'ajd opet ako će to pomoći diskusiji..Da su mogli,Srbi bi to napravili..Ali nisu mogli uredniče,nisu..Vidiš koliko je trebalo žrtvovati ljudi,tehnike,vremena da se osvoji jedan grad kao što je Vukovar!!! A i ja ti se slažemo u ono"Prokleto je kad se osvaja tuđe i Bog je pravedan"...
8)

Šta sam htio reći..Nisam ništa uredniče,pogledaj slike i dovoljno će ti reći....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 20:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
Хтио је да каже како су Хрвати стигли само торбице да покупе када су их Срби протјеривали, а да су добродушни Хрвати Србима дозволили да своје ствари у трактор и приколицу ставе... Испаде да су отокови Хрвати били добре душе као и захови Турци који ниједног Србина за вријеме турске окупације нису пипнули, а камоли на неке муке стављали...

Него, друже оточе, не одговори ти мени на питање: Што, онда, ви из Кварнера у Ријеци и из других дијелова земље не помогнете напаћену и разарањем "србоћетника" деморалисану сабраћу?

G.Daljac pogrešan avatar imaš na forumu i bio bi iskrenije kao i urednik kad bi se prestali skrivati iza krinke propale sfrj već nagalasili ono što u stvari i jeste veliko srbi.... 8) Tako ste vjerodostojniji...

Otkud ti znaš g.daljac kome mi pomažemo ili ne???Vidiš zato smo se i razišli iz bivše sfrj,da ne ide lova u propale kombinate po Kosovu,Srbiji ili Bosni...Kužiš...

Ukupno procijenjene ratne štete na području Županije Vukovarsko-Srijemske iznose 4,2 milijardi Eura od kojih na gospodarstvo otpada 1,3 milijardi, a samo za objekte i kapacitete Kombinata "Borovo" ona iznosi 302 milijuna Eura...Samo u gradu Vukovaru šteta koju su prouzročile Srpske snage iznose 1,1 milijardu Eura..

Nemoj g.Daljac da te ove cifre zavrte,samo treba to namaknuti kužiš,lako je srušiti,to tvoji najbolje znaju,puno teže je nešto napraviti... 8) Ali vjeruj mi vidi se napredak,jeste da je spor,ali ide prema boljem... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Друже оточе,

умјесто што наводиш цифре које су плод, како рече друг Мицелијус, болесне шале, могао би једном, за промјену, да одговориш конкретно на постављено питање, а не да причаш о томе како сте напустили Југу да не би морали помагати српске комбинате и фабрике. Та је прича, друже оточе, за свакога ко има макар мало мозга, смијешна.

Дакле, још једном - шта сте ви из Ријеке учинили да помогнете напаћеној браћи из Славоније? Да ли сте им икада послали помоћ у виду сандука маслина? Или сте тамошњој дјеци организовали бесплатно љетовање?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 13:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Е мој друже оточе, десет милиона до зуба наоружаних Срба је, само да су хтјели, могло за једно послије подне не освојити, него прегазити хрватску са четири милиона слабо или никако наоружаних људи и без организоване војне структуре. Прегазити па се окренути и још једном прећи све у риверц за то исто послијеподне, до вечере, са све јаднарном и кварнером. И то је чињеница!
Nisam znao uredniče kad mobilizirate vojsku da oblačite u uniformu od beba do staraca,kažeš 10 milijuna do zuba naoružanih Srba... :oops: Jel'osto ko u pozadini uredniče spremati hranu za toliku vojsku.. :D :D
Toliko o humoru kojem si ti malo vičniji od mene uredniče...
Jesu uredniče,zauzeli su Srbi Vukovara,Alal vera,samo dobro pogledaj,imaš po netu,koliko vam je trebalo za to...Dobro pogledaj koliko ljudi,tehnike,vremena za jedan gradić kao što je Vukovar i to grad u kojem su Srbi imali znatan dio u cjelokupnom stanovništvu... :wink:

Citiraj:
Него, видим ја сада да с тобом нема озбиљне приче. Па ни клинац од десетак година не би изјавило ово што си ти сада изјавио. Али гори сам ја, ја с тобом причам све ко нешто озбиљно, а видим ја да си ти неки циркусант.

Ал ајде, добро је да сам се на вријеме освијестио и увидио с ким имам посла, тако да ћу од сада све твоје коментаре схватати као шалу, додуше прилично болесну или морбидну шалу, али шалу, јер човјека који тврди овако нешто, горе цитирано, и не можеш схватати озбиљно.

Ja sam tebe jednom upitao uredniče da li si možda bio sudionik u ovome zadnjem ratu u bivšoj jugi,pa mi nisi odgovorio...E ja ću tebi reći da ti imaš priliku diskutirati sa drugom otokom koji je 4 godine proveo po Ličkim ratištima,i koji je imao priliku ratovati sa tvojim Srbima.. :wink: Možda ja za tebe izgledam cirkusant,ali vjeruj tako su i meni Srbi izgledali u 8 mjesecu 95 u Medačkom džepu... :wink: ne volim raspravljati sa ljudima koji nemaju životnog iskustva o onome o čemu pričaju i čija se priča ne zasniva na argumentima već po onome" šta bi bilo kad bi bilo i da su htjeli ....Napiši uredniče da li si bio možda po ratištima nema veze da li u RH ili BiH,osjetio malo miris krvi i baruta pa možemo dalje argumentirano... 8) Još se nadam da nisi neki mulac,kužiš,a koji je o ratu čuo u pričama od veterana koji se naliju.... :)

E uredniče,uredniče,šta na kraju reći???Ili si neki mulac koji nema pojma o zbilji i realnosti ili???
P.s..Kažeš da su Srbi htjeli,mogli su jedno pposlje podne sve osvojiti...Pa što nisu uredniče..Zar nije vaš san Virovitica-Karlovac-Karlobag..Ili vas je bila ulovila ona čuvena Srpska samilost prema Hrvatima. :D

Slika

Uredniče si mislio na ove jake Srpske snage koje bi RH pregazile za jedno posljepodne.. :D :D
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 14:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
Друже оточе,

умјесто што наводиш цифре које су плод, како рече друг Мицелијус, болесне шале, могао би једном, за промјену, да одговориш конкретно на постављено питање, а не да причаш о томе како сте напустили Југу да не би морали помагати српске комбинате и фабрике. Та је прича, друже оточе, за свакога ко има макар мало мозга, смијешна.

Дакле, још једном - шта сте ви из Ријеке учинили да помогнете напаћеној браћи из Славоније? Да ли сте им икада послали помоћ у виду сандука маслина? Или сте тамошњој дјеци организовали бесплатно љетовање?

G.daljac možda su cifre koje ja spominjem za tebe i urednika bolesne šale
ko će ga znati....Svakakvih ljudi danas ima...ne brini ti za moju napaćenu braću po Slavoniji,radije se ti i urednik zabrinite za vašu braću na Kosovu i vašaoj pomoći njima...Moja su braća ustrajala u Istočnoj Slavoniji,a da li će vaša na Kosovu????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kyoatia je napisao:
baš mi je drago što si onom moronu odgovorio umjesto mene neka dođe i u Varaždin odakle sam ja pa nek vidi kako se treba voditi politika uspješnih gradova u regiji...
uostalom šta mi njemu pričamo kad vjerojatno nikada iz svog malog sela nije ni izašao

Тактика избјегавања одговора на постављена питања вријеђањем и хумором који је баш смијешан је типичан када се очи пред истином морају оборити у земљу... На страну то што омаловажавајући мене и моје мало село, омаловажаваш управо село које се налази у вољеној ти републици хрватској. Што, опет, говори о теби и више него што мислиш...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 18:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
kyoatia je napisao:
baš mi je drago što si onom moronu odgovorio umjesto mene neka dođe i u Varaždin odakle sam ja pa nek vidi kako se treba voditi politika uspješnih gradova u regiji...
uostalom šta mi njemu pričamo kad vjerojatno nikada iz svog malog sela nije ni izašao

Тактика избјегавања одговора на постављена питања вријеђањем и хумором који је баш смијешан је типичан када се очи пред истином морају оборити у земљу... На страну то што омаловажавајући мене и моје мало село, омаловажаваш управо село које се налази у вољеној ти републици хрватској. Што, опет, говори о теби и више него што мислиш...

Ja neznam ko koga omalovažava g.Daljac.. Navedem podatke koje je izdala"Hrv.državna komisija za popis i procjenu ratnih šteta,ti ih nazoveš bolesnim šalama... :wink: Ja odgovaram sa argumentima g.Daljac,i apsolutno mi ne pada na pamet obarati oči pred istinom...kažeš šta je RH učinila za tvoje malo selo Dalj....

Pa valjda je učinila nešto više nego što ste vi učinili 1991 god..u staroj osnovnoj školi,ciglani Dalj,staroj zgradi zadruge IPK..Valjda je RH učinila malo bolje nego što su arkanovci učinili u tvom selu jadnim Hrvatima.. :wink:

jel trebaju imena i prezimena krvnika i ubijenih u Dalju g.Daljac ili je i to moja bolesna šala... 8)

Slika

Valjda ti je poznata ova kuća iz rodnog sela G.Daljac..Kuća mjesnog odbora di su uredno zatvareni i zvjerski mučeni Hrvati...Valjda će je obnoviti RH.. 8) Pozdrav...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Драго ми је што се друг оток овако добро примио домаће задаће и што је сурфајући Интернетом и гуглајући дошао до крајње објективних бројки мучених и убијених хрвата у Даљу, и то баш, вјероватно, на оним сајтовима на којима вјероватно пише, а одакле је друг оток узео тврдњу, да Србија никако није могла освојити хрватску...

Но, вратимо се проблему. Ја сам те, друже оточе, упитао шта је то твоја држава учинила за мало село Даљ, а ти кажеш да је учинила више него што су 1991. године учинили Срби. Јак и конкретан одговор, нема шта. Основна школа је добила подно гријање и нову салу. Циглана не ради. ИПК је продат. Ердутска винарија више и не постоји. Рибарење замрло. Нема шта, хрватска је баш много учинила за село Даљ.

А да ли си, друже оточе, икада тражио податке убијених Срба које су клали и мучили хрвати? Да ли си прије неколико година гледао "Латиницу" која је носила наслов "Олуја над Крајином" и у којој је Латин објавио снимке на којима се види како су хрватски драговољци мучили Србе који су бјежали са својих огњишта?

Нема шта, из неке датотеке си извукао слику те куће у којој су мучени сироти хрвати, исти они који су се спремали да у Крајини затру све што је српско, да српско не остане ни камен на камену. И када се Срби, срам их било, побуне против таквог покоља, јер ко би дозволио да га неко мирно убија, и одлуче да се бране, и у тој одбрани убију толико и толико хрвата, онда је то злочин који се не може ријечима описати. Али, када хрвати убијају, онда, на крају крајева, испаде да нису ни убијали.

Узгред, могао би ми дати имена крвника...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 22:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
Драго ми је што се друг оток овако добро примио домаће задаће и што је сурфајући Интернетом и гуглајући дошао до крајње објективних бројки мучених и убијених хрвата у Даљу, и то баш, вјероватно, на оним сајтовима на којима вјероватно пише, а одакле је друг оток узео тврдњу, да Србија никако није могла освојити хрватску...

Но, вратимо се проблему. Ја сам те, друже оточе, упитао шта је то твоја држава учинила за мало село Даљ, а ти кажеш да је учинила више него што су 1991. године учинили Срби. Јак и конкретан одговор, нема шта. Основна школа је добила подно гријање и нову салу. Циглана не ради. ИПК је продат. Ердутска винарија више и не постоји. Рибарење замрло. Нема шта, хрватска је баш много учинила за село Даљ.

А да ли си, друже оточе, икада тражио податке убијених Срба које су клали и мучили хрвати? Да ли си прије неколико година гледао "Латиницу" која је носила наслов "Олуја над Крајином" и у којој је Латин објавио снимке на којима се види како су хрватски драговољци мучили Србе који су бјежали са својих огњишта?

Нема шта, из неке датотеке си извукао слику те куће у којој су мучени сироти хрвати, исти они који су се спремали да у Крајини затру све што је српско, да српско не остане ни камен на камену. И када се Срби, срам их било, побуне против таквог покоља, јер ко би дозволио да га неко мирно убија, и одлуче да се бране, и у тој одбрани убију толико и толико хрвата, онда је то злочин који се не може ријечима описати. Али, када хрвати убијају, онда, на крају крајева, испаде да нису ни убијали.

Узгред, могао би ми дати имена крвника...

Stvarno onda neznam kako ti Srpski sinovi Boško Balaban,Milan Rapaić,Milutin Pršo i dr.ostaše živi u ustaškoj državi i još zaigraše za ustašku repku...Evo i voditelj na HTV Aleksandar Stanković ubijen jer je Srbin,a njegovu emisiju"Nedeljom u 2"vodi njegov duh.. :D Pa i pjevač tu naše lokalne Riječke grupe "Let 3"Zoran Prodanović,inače Srbin,jedva ostade živ tijekom rata jebote... :D itd,itd..Kad smo tako htjeli uništiti sve Srpsko u RH,sad si ti daj truda kad urednik neće,pa mi nađi popis srušenih hramova SPC u RH na teritoriju koji je kontrolirao Zagreb..Neka ti ne bude teško g.Daljac..A ja ću tebi obratno,mogu i fotke...Najjači su mi takvi diskutanti kao ti i g.urednik koji bez ijednog argumenta spočitavaju nekome nešto kao ti meni za Oluju 95',genocid nad Srbima,a samo 4 godine prije toga protjerivanje,uništavanje i genocid nad neSrbima u tzv.Krajini,dakle 1991 g.zaboravljaju..
Još nešto g.Daljac zbog takvih kao ti,vjeruj mi žao mi što se Istočna Slavonija reintegrirala u pravni sustav RH mirnim putem..Bilo bi mnogo zanimljivije kao u Lici i Dalmaciji.. :wink:

p.s navedi mi koji je to pokolj Srba u Dalju ili Ist.Slavoniji 91' prethodio ubijanju Hrvata u Dalju od strane Arkanovaca...???

p.p.s Vidim da si i ti opsjednut idejom da je Srbija mogla zauzeti RH da je htjela,evo i tebi jedno retoričko pitanje..Da li je HV 95 mogla zauzeti B.L da je htjela pa i više Bos.Posavinu???? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 20:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Ево ухватих прилику само да поздравим друга циркусанта :) и да му честитам на томе што ме уистину био навукао у пар наврата па сам се запалио мислећи да разговарам с неким озбиљним. :)
Свака част друже оточе, добар си циркусант и разумијем те, ето, и ја некада тако волим бити циркусант па се мало зезам, поготово са музичарима :D , а ти видим више волиш да се зезаш са "историчарима". :)

Ако ако, мало шале није на одмет, само ти је мало морбидна и болесна шала, али ајде, свако има свој смисао за хумор...

Још само да упозорим све учеснике да увреде не цитирају и да на исте не одговарају јер ће и њихови одговори на увреде у будуће бити брисани.

kyoatia - жути картон због вријеђања, чека се реакција администратора.
Независно од реакције администратора, још један сличан испад и друг kyoatia се може поздрвити са овим подфорумом.

Желим вам пријатан наставак дискусије, само обратите пажњу да ово није подфорум хумор него историја.

Држите се теме и чувајте се друга циркусанта. :)

Draže uredniče ja se šalio od 1991-1995 po bespućima Like,ali evo da ti temu o propaloj usranoslaviji ne kvari netko ko ima različite stavove od tvojih, prepuštam temu tebi i tvojim istomišljenicima,pa još malo zaplačite nad tužnom sudbinom usranoslavije.... :wink: Meni je drago što sam bio sudionik njenog raspada... 8)

P.SJak si uredniče na argumentima nema šta.... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 20:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Ма дапаче, друже оточе, мени је сада, када сам те провалио, изузетно занимљиво да пратим твоје даље керефеке на овој теми и на форуму "опћенито". :) Некако разбијаш ово историјско сивило... :)

Била би велика штета када би напустио ову тему, овај подфорум или, не дај Боже, овај форум.

Ко би нас онда забављао? :)

Pa uredniče imaš g.Daljca,vas dvojica ste sličnih političkih svjetonazora,pa razmotrite još koji put kako je ta uspješna država,raj na zemlji,neslavnoi završila krivicom mrskih ustaša... :D Znaš kako kažu "onaj koji izgubi ima pravo da se ljuti...Al smo bar pomogli da sviSrbi žive u jednoj državi...Dobro nije baš veličine koju si očekivao uredniče,ali bolje išta nego ništa.... :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 422 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]