simplicity je napisao:
Zalosno je sto mladi u BL mjere zivot i standard duzinom rada kafica, menijima restorana,sadrzajima klubova i slicno.
Ne kazem da nije vazno, vazno je, ali to nije nikakvo mjerilo.
Ne mjerim život dužinom rada kafića, ne čitaj između redova...
I moj fakultet jeste lagan, radila sam jedno vrijeme (i to svoju struku) jer sam imala vremena za to.
simplicity je napisao:
Toliko pricate o zapadu, a zaboravljate da je na zapadu vazno zapravo RADITI i u isto vrijeme studirati.
To radi 80-90% studenta vani, a za kafane imaju vremena tek u petak ili subotu, mada i to redukovano, jer bolje ustedjeti "koji" euro , nego potrositi 100 eura na jedan izlazak (to je prica od koju cujem od mnogo studenata i ljudi koji ne samo da su otisli vani, vec su tamo i rodjeni).
Zalosno mi je to sto, na pomiasao da je fakultet lagan, niko ne pomislja da slobodno vrijeme moze da upotpuni nekim studentskim poslom , vec se pomislja na kafane i postaje isfrustriran, jer "pobogu sve radi do 22 h"

Što se tiče zapada, ne bih se složila s tobom. Radi ko mora, isto kao i ovdje... I nije tačno da imaju vremena izlaziti samo petkom i subotom. Izlaze ljudi na kavu po danu svaki dan, naveče se ode takođe do nekog puba i sl. Ljudi izlaze i više nego ovdje... Samo ne sjede po 3 sata u baštama. Popije se kava, prozbori koja i poslije pola sata svako sebi...
Svoje slobodno vrijeme upotpunila sam mnogim aktivnostima, al to nije tema ove rasprave. Ovdje se govori o Banjaluci u globalu - dakle fax i noćni i dnevni život. Nije mi dosadno ovdje, inače ne bih dosad bila tu... Al sagledavajući situaciju nije ni pretjerano zanimljivo...
Isfrustriran zbog rada kafića?! Samo sam konstatovala da sam u petak sjedila u My name is Luka do 22, a ostale kafane tek počinju da se pale i žare od 1... Šta raditi 3 sata? Ma, da.. Najbolje je sjediti kod kuće i vesti... (nije da to ne znam raditi, lol

)
I da... Otkud 100€ nekom za izlazak? Ja još ni jednom nisam potrošila 100€... Eto, toliko da se zna..
A po tvojim ostalim postovima se i moglo zaključiti da ti se Banjaluka kao grad sviđa. Al to je individualno...
Citiraj:
Hm... Ne kažem da je u rangu medicine ili ETF-a, ali šta bi to bilo, ako nije fakultet? Ko želi da stekne obrazovanje na faksu nije mu problem da sam izučava literturu iz oblasti koja ga zanima, a kad je faks toliko lagan, onda neka ga završi dubeći na glavi i uzme tu diplomu, jer mu ona koliko-toliko otvara neke mogućnosti... Možda nam visoko obrazovanje nije na nivou evropskog, ali i nije ništa drugo u ovoj jadnoj državi, pa je i takvo visoko obrazovanje dovoljno da se ovdje primjeni.
Šta ti se otvara sa diplomom FF-a? Evo, ja sve što sam naučila na faxu, ili sam znala iz gimnazije, ili sam to već negdje čitala. Talijanski sam naučila zahvaljujući meni samoj. Meni je bio zanimljiv i na svoje načine sam ga naučila. Na faxu ne bih vjerovatno ništa naučila jer su predavanja prilično loše organizovana. Pojedini asistenti dolaze preko k***a na posao itd. Što se profesora srpskog tiče, o njima ne vrijedi razglabati na ovoj temi, posebna su priča.. Samo daj rakije i sve je riješeno... X puta sam čula da su nekom na diplomski kasnili... A što se dubljenja na glavi tiče, pa 'ladno se i tako može završit... Kažu da je srpski jedan od težih smjerova... Evo ja sad kažem da je lagan ko iole zna lijepo da piše i da se izražava. Hvala bogu, čika-Levajac me tome naučio.
Citiraj:
Kad bi se nekim čudom, omogućilo da iz Banja Luke odu svi oni koji bi to željeli, mislim da bi grad spao na nekih 50000 stanovnika, što u stvari dovoljno govori o situaciji kakva je trenutno ovdje
Tačno. I ne znam što ne puštaju ljude da bježe... I nek se vrate sa diplomom, možda bi država onda bar zere napredovala... A oni koji čame čekajući da se situacija promijeni nabolje, mogu tako "dočekati" Godoa.