INTERVJU: Igor Milanović
Ćlan UO Partizana
NEMAM PROBLEM S NAVIJAČIMA
Voljan sam da sednem s Grobarima i s njima porazgovaram o rešavanju ove teške situacije
Od specijalnog izveštača iz Dubaija
Igor Milanović, najbolji vaterpolista sveta svih vremena, na iznenađenje mnogih, dobio je ulogu u novom rukovodstvu Fudbalskog kluba Partizan. Na mesto člana Upravnog odbora fudbalske sekcije crno-belih došao je na poziv novog predsednika Nenada Popovića, da u svom matičnom klubu obavlja funkciju predsednika skupštine.
Od prvog čoveka kluba iz Humske dobio je zadatak da pomogne u radu omladinske škole, ali i da pokuša da reši gorući problem s navijačima.
- Posle prestanka aktivnog bavljenja vaterpolom, odlučio sam da ostanem u sportu. Pet godina sam bio na mestu direktora vaterpolo kluba Partizan, a izazov koji nosi rad u fudbalskom klubu nisam mogao da odbijem. Za mene je čast, ali i velika obaveza, da radim u najuspešnijem sportskom klubu u Srbiji - kaže u razgovoru za Kurir Igor Milanović.
Kako planirate da rešite problem s navijačima, kad ste sa Grobarima bili u sukobu?
- Nesporazum između nas je nastao oko raspodele ulaznica za susret protiv Juga, u četvrtfinalu Lige šampiona. Međutim, ceo slučaj je pogrešno interpretiran i shvaćen, tako da je izgledalo da smo u sukobu.
- Međutim, s navijačima nemam nikakvih nesuglasica i voljan sam da sednemo i porazgovaramo o rešavanju ove teške situacije. Njihova ljubav prema Partizanu je velika i imaju pravo da budu ozlojeđeni, ali moraju da shvate da je novi predsednik uradio mnogo. U klubu su napravljene korenite promene, pa će tako i odnos s navijačima biti drugačiji i, nadam se, mnogo bolji.
- Neko ove reči može da protumači kao želju da kritikujem prethodno rukovodstvo, ali to mi je poslednje na umu. Ovo je jutro 21. veka i moramo da se prilagođavamo tome. Sve funkcioniše na drugačiji način nego što je to bilo ranije i zbog toga određene stvari moraju da se menjaju.
Bez sukoba u rukovodstvu
Koliko su istinite priče o sukobu unutar članova Upravnog odbora FK Partizan?
- Bio sam na svim dosadašnjim sednicama i znam da nije bilo nikakvih sukoba. Čitam šta se piše po novinama, ali moram da priznam da nisam uočio nikakve probleme. Na sastancima razmenjujemo mišljenja, ponekad su ista, ponekad ne, ali to ne znači da je bilo nesporazuma. Veoma mi je drago što sam deo ovog novog tima, koji pokušava da unese neke novine u rad kluba, a kao što reče predsednik Popović, ako ne budemo postizali rezultate, svako od nas je zamenjiv.
Prvi kontakt s navijačima iz Užica nije doneo očekivane rezultate.
- To nije istina. U Užice sam išao u krajnje prijateljsku posetu kod jednog navijača Partizana, a to je protumačeno kao zvaničan potez uprave kluba. Sa Grobarima nije bilo zvaničnih kontakata, ali će ih biti u što skorije vreme.
Kada se može očekivati da Partizanu krene bolje?
- Ova polusezona u klubu je označena kao period stabilizacije. Ne jurimo rezultat već želimo da dijagnostikujemo probleme. Pravimo duboke analize, kako bismo videli gde su bile greške. Uskoro ćemo objaviti petogodišnji plan rada kluba, posle čega će sve biti mnogo jasnije. Ipak, da se ne zavaravamo, naš cilj je plasman u Ligu šampiona i sve će biti podređeno ostvarenju tog uspeha.
Koje su, pored kontakta s navijačima, vaše obaveze u novom Upravnom odboru crno-belih?
- Želimo da poboljšamo rad omladinske škole, koja je ionako među najboljima u Evropi, i tu bi trebalo da se pojavi moja uloga. Najbitniji je rad sa dečacima u uzrastu od 14 do 18 godina. U tom periodu momci se definitivno odlučuju da se bave vrhunskim sportom, ali nikako ne smeju da zaborave obaveze u obrazovanju.
- Naša ideja je da stvorimo Partizanovu srednju školu, nešto nalik sportskoj gimnaziji. Ti dečaci se već opredeljuju za zanat, a to je fudbal, što ne znači da treba da zanemare druge obaveze. S njima se mora najozbiljnije raditi, a kako sam završio prvi stepen Pedagoške akademije, mislim da ću uspeti da utičem na te mladiće.
Vaterpolisti kao reper
Da li je u ovom trenutku VK Partizan bliži osvajanju evropske titule, ili barem plasmanu na fajnal-for, nego Fudbalski klub ulasku u Ligu šampiona?
- Ne volim da pričam hipotetički. Moja želja je da se ostvari i jedno i drugo. U Vaterpolo klubu se radi po najsavremenijim metodologijama rada, koje pokazuju rezultat, pa bismo neke metode koje su se u vaterpolu pokazale kao uspešne mogli da prenesemo na fudbalski klub. Iz dana u dan učim nove stvari i opet uočavam velike razlike između ova dva sporta.
_________________ Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...
|