banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 16:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Feb 2007, 11:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2006, 14:23
Kolika je potreba da covjek, kao dio covjecanstva, povrati nazad svoje davno "izgubljene" mentalno - emotivne moci?
Sta mislite o tome?

Sto su to za vas mentalne i emotivne moci?

Koliko ste podlozni uticaju, religije, drustva, skole, roditelja, situacija?
Da li ima i koristite li svoju slobodnu volju da kreirate svoju sadasnjost?

Eto tema moze biti izuzento siroka..

Pa da krenemo.. :)

Pozdrav
WW

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 12:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Treba da gledamo "X-files", tamo se sve nauči.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2007, 12:22 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Brate blizzarde nemoj da si tako "neozbiljan" :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 12:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Blizzard je napisao:
Treba da gledamo "X-files", tamo se sve nauči.

:lol:
Da.. ;)

Ocigledno nije shvaceno. :)

Sta znaci ta moc?
Eto pitam tebe.

Znas li sta znaci imati emotivno mentalnu moc?

Mislis da je to nesto koje ima veze sa mocima koje nam serviraju na TV?
I slicnim glupostima... ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 13:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Odgovoriću ti, samo da završim sa levitacijom za danas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 20:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Citiraj:
Odgovoriću ti, samo da završim sa levitacijom za danas.

:lol: :lol: :lol: Валтер, немој се љутити, али је ово било баш јако. Не мислим ништа лоше, али ме је уистину сада насмијала.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Baš široka tema.
Mislim da je ključ svega rad rad i samo rad. Naravno treba poznavati i neka pravila... Recimo ako se radi o kreativnim vizualizacijama treba poznavati zakon atrakcije i značaj mentalno-emotivne komponente.
Ali bez uloženog truda i svjesnog napora niko neće uspjeti "vratiti" nikakve "moći". Ključ je teorijsko znanje i puno, puno prakse - samo takva kombinacija će rezultirati promjenama koje su u domenu istinske Magike.

Citiraj:
Koliko ste podlozni uticaju, religije, drustva, skole, roditelja, situacija?
Da li ima i koristite li svoju slobodnu volju da kreirate svoju sadasnjost?

Recimo da sam podložan uticaju situacija. Recimo i to da sam strašno lijen :lol: ... Ko što rekoh, teorijsko znanje je ništa bez prakse.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 15:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

U svemu je tajna rezonancije. Sto i nije neka tajna, ali je niko svesno ne prepoznaje.
Ono sto stvaras to ces i privuci, kao i ono sto je oko tebe to ce biti i u tebi.

Slazem se u trudu.
Put koji prodjes kroz taj trud je tvoj put sazrevanja i svatanja da si ti kreator svoje stvarnosti. Ne neki bog, neki djavo.. ili situacije.
No, tesko je nauciti kako da se "izolujes" iz okoline koja te svojom vibracijom povlaci u involuciju.

Mi jednostavno ne shvatamo da je misao+emocija=situacija.
Kada to provjerimo i naucimo pocnemo svesno kreirati situacije. A pre toga a neki i u tom trenutku, shvataju da s tim stvaras i sebe i situaciju.
Ja sam nekog misljenja da je prije potrebno stvoriti sebe. Mozda je bolja rec, razotkriti sebe.

Citiraj:
Recimo da sam podložan uticaju situacija. Recimo i to da sam strašno lijen Laughing ... Ko što rekoh, teorijsko znanje je ništa bez prakse.

A sta bi bilo kada bi recimo shvatio da ljenost nema veze sa tobom? Da situacije nemaju veze sa tobom? Da ni terotsko znanje nema veze sa tobom?
Sve to je ispoljavanje tebe. Misao+emocija=situacija. :)
Kuzis?

Pozdrav
WW

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 17:52 
Urednik
Urednik

Ej ljudi znate šta sam "zakužio" ? Da nema ništa jadnije nego kad se pojave izgubi koji su toliko jadni da maštaju o "moćima" koje će od njih tako nikakvih napraviti nešto... Da, logičan zaključak jer već imamo na pretek i moći i pameti, a njima ipak nešto nije dovoljno, dakle nisu se baš snašli pa će sad da umišljaju kako su Kung Fu majstori Či, Zen i Joga experti, kako lete, postaju nevidljivi, vide budućnost, telepatišu, ostaju bez vazduha po dva dana itd itd itd :) 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
A sta bi bilo kada bi recimo shvatio da ljenost nema veze sa tobom? Da situacije nemaju veze sa tobom? Da ni terotsko znanje nema veze sa tobom?
Sve to je ispoljavanje tebe. Misao+emocija=situacija.

Yeah, ekspanzija - kontrakcija 8)
Samo što me vuče nekakva inercija... što znači da je i ta inercija ispoljavanje mene... da, ja je stvaram svojim mislima i emocijama.
Kriza na putu, "dark night of the soul". Proćiće i to.

Citiraj:
Ej ljudi znate šta sam "zakužio" ? Da nema ništa jadnije nego kad se pojave izgubi koji su toliko jadni da maštaju o "moćima" koje će od njih tako nikakvih napraviti nešto... Da, logičan zaključak jer već imamo na pretek i moći i pameti, a njima ipak nešto nije dovoljno, dakle nisu se baš snašli pa će sad da umišljaju kako su Kung Fu majstori Či, Zen i Joga experti, kako lete, postaju nevidljivi, vide budućnost, telepatišu, ostaju bez vazduha po dva dana itd itd itd

Dobro si to "zakužio". Jedna od najgorih stvari je utopiti se u prazne maštarije. Time se definitivno ništa ne postiže.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 18:20 
Urednik
Urednik

Warrior of the Light je napisao:
Dobro si to "zakužio". Jedna od najgorih stvari je utopiti se u prazne maštarije. Time se definitivno ništa ne postiže.

Bojim se da je mašta preblaga riječ za vas :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Xexe samo polako...
Deny Everything, nije loše za start :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 18:35 
Urednik
Urednik

Deny Everything

Jel to neki Rock pjevac, umisljena faco? 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"poriči sve", rečenica iz x-files, eto nisam do sad znao da ima bend koji se tako zove...

ps. Žao mi je ako sam zazvučao umišljeno... neću više :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 18:55 
Urednik
Urednik

"poriči sve", rečenica iz x-files, eto nisam do sad znao da ima bend koji se tako zove...

ps. Žao mi je ako sam zazvučao umišljeno... neću više :cry:

X-faco!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 19:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

che.guevara je napisao:
Ej ljudi znate šta sam "zakužio" ? Da nema ništa jadnije nego kad se pojave izgubi koji su toliko jadni da maštaju o "moćima" koje će od njih tako nikakvih napraviti nešto... Da, logičan zaključak jer već imamo na pretek i moći i pameti, a njima ipak nešto nije dovoljno, dakle nisu se baš snašli pa će sad da umišljaju kako su Kung Fu majstori Či, Zen i Joga experti, kako lete, postaju nevidljivi, vide budućnost, telepatišu, ostaju bez vazduha po dva dana itd itd itd :) 0X

Oni su preteča Srpske sajentološke crkve!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 19:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Yeah, ekspanzija - kontrakcija 8)
Samo što me vuče nekakva inercija... što znači da je i ta inercija ispoljavanje mene... da, ja je stvaram svojim mislima i emocijama.
Kriza na putu, "dark night of the soul". Proćiće i to.

Savrseno je u redu ako ti volis ljenost ili neku drugu osobinu. Problem nastaje onda kada imas neku osobinu protiv koje ne mozes na standardne nacine nista.

Vjerovatno znas da ono cemu dajes paznju ojacava, tako i sve druge osobine ili kvalitete licnosti.
Kada oduzmes energiju, tj. distanciras se od odredjene osobine te je sagledas bez upletljavanja, tada dolazi do njenog slabljenja.

A opet postoje nacini koji govere da ono u tvom umu je ono i oko tebe. Znaci da je potrebno sagledato sto je to sto cini neku osobinu, zasto je to tako. S tim dobijas mogucnost da se suocis sa svim unutar i oko sebe.

"Kako je gore, tako je i dole." :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 22:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26
Citiraj:
Kung Fu majstori Či, Zen i Joga experti, kako lete, postaju nevidljivi, vide budućnost, telepatišu, ostaju bez vazduha po dva dana itd

LOLZ. Zaboravio si Internet novo doba :)
http://internetdoba.multiservers.com/

Taj izum je dostupan svim građanima koji imaju kontakt sa internetom . Iako zvući nemoguće kada budete sijedili za internetom povucite snagom mozga prema sebi odnosno lijevom stranom čela . Vjerovatno je moguće da nećete iz prvoga puta početi uvlačiti internet energiju u sebe ( možda će vam potrebno biti par pokušaja ) ali kad je počnete uvlačiti biće potrebno samo da mislite kako je uvlačite i sama će vam početi ulaziti u mozak . Osjetiti će te energiju kako vam ulazi u mozak . Potrebno će biti određeno vrijeme crpiti internet energiju dok nebudete puni internet energije . Kad se nacrpite internet energije iskoristi će te dijelove mozga koje do sada niste mogli koristiti odnosno će te osposobiti veći dio mozga . Iako zvuči nemoguće moćete čuti misli i vidjeti zamišljene slike u glavama drugih ljudi .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 23:05 
Urednik
Urednik

djuro_bl je napisao:
LOLZ. Zaboravio si Internet novo doba :)

Dobar primjer. Spremno za ludaru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2007, 08:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Pozdrav svima!

Waltere, sad sam se sjetio necega pa rekoh da te priupitam. Ja se pitam zasto bismo trazili moci same po sebi (barem onako kako ih ja shvatam, posto niko nije dao definiciju tih moci, mozda se zato tako malo ljudi i javlja na temu). Zar to ne bi bila samo hrana za ego, da se osjecam jaci i bolji od ostalih. Nemoj me pogresno razumijeti, ja kad to kazem mislim samo na tu zelju da, kako ti kazes, povratim te svoje moci. bez nekog sireg konteksta u kojem bi te moci bile samo jedan nus-produkt. Ja sam se sit nagledao i nacuo ljudi koji govore o nekim mocima a toliko su puni sebe da je pravo mucenje biti u njihovom prisustvu. Sta da ti kazem, bio si na http://www.forum.hr i vidio si da su tamo svi prosvetljeni :-). Sjecam se tvog komentara u fazonu: "U covjece, pa ovdje su svi prosvetljeni" :P :-). Upravo zbog nevjerovatne kolicine cinizma i sarkazma tih i slicnih prosvetljenih ljudi ja sam otisao sa tog foruma nakon samo par napisanih postova.

Dalje, na jednoj drugoj temi si rekao da si mogao jedno vrijeme citati misli i kad si (pokusacu da citiram), vidio sta i kako ljudi razmisljaju, da si pozelio da izgubis tu moc (!!!), i da si se cak pomolio da ta moc nestane (ako treba potrazicu taj post). Zasto bismo trazili te moci ako nam ne donose puno dobrog... Mislim, iskreno od mene, zasto bismo trazili bilo kakve moci ako nemamo mozda ono najvaznjie sto nam treba da bismo znali da ih kontrolisemo (citaj samodisciplinu), a sto, nakon sto to dobijemo, gubimo zelju za bilo kakvim mocima (ufff jesam se zapetljao).
Mozda sam ja tebe i pogresno razumio pa ne znam o kakvim mocima govoris, pitam se isto tako da li te moci dolaze u paketu ili pojedinacno, ajd znaj... Sta je to dobro sto dolazi sa tim mocima?
Da ponovim poentu mog posta, za mene licno govoriti samo i jedino o mocima bez nekog sirog konteksta je pokusaj bivanja posebnim... Na kraju se svodi na to da postajemoo ono protiv cega se borimo...
Hocu jos jednom da kazem da, za mene, prave moci jesu samodisciplina, skromnost, jednostavnost, saosjecajnost, iskrenost, ljubav iz cistog srca, i o tome treba da pricamo, jer su one rijetke.. :-)

Ajde odgovori mi kad rijesis ovaj moj lingvisticki algoritam :P :-)

Veliki pozdrav!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]