Citiraj:
NISAM LUD DA PUSTIM PARTIZAN!
Vujoševićeva ekipa nas je jednostavno razbila i svako ko pomisli da sam na bilo koji način "progledao kroz prste" svom bivšem klubu, neka mu služi na čast
Trener Panatinaikosa Željko Obradović kaže za Press da odavno neka ekipa nije razbila njegov tim kao Partizan u sredu uveče. Crno-beli su zasluženo pobedili u Atini (93:80), a Obradović misli da je uzrok poraza njegove ekipe nedostatak motiva, i tvrdi da mu nikada u životu ne bi palo na pamet da pusti bilo kog protivnika, pa ni "svoj" Partizan, kako su neki "dušebrižnici" pomislili odmah posle utakmice.
Bivši selektor reprezentacije SCG poručio je da je suviše ozbiljan čovek da bi se bavio takvim stvarima i da ga ne zanima šta drugi misle.
- Trener sam već 16 godina i o takvim stvarima ne želim ni da pričam. Uvek se trudim da moje igrače pripremim maksimalno, a ne da razmišljam o nameštanjima. Suviše sam ozbiljan čovek da bih mogao tako nešto da uradim. Ako neki ljudi tako misle, to je njihova stvar, i nemam nameru da raspravljam na tu temu. Partizan je odigrao izvanredno utakmicu i čestitam im na zasluženoj pobedi, dok smo se mi već plasirali pre tri kola i kod mojih igrača nije mogao da se vidi motiv. Pre četiri dana imali smo izuzetno tešku utakmicu u Solunu protiv Arisa, što ih je verovatno dodatno ispraznilo. Pored toga, bio sam bez tri košarkaša koji su izuzetno bitni za našu igru - rekao je Obradović.
Proslavljeni trener smatra da je ova utakmica bila mnogo važnija za Partizan i da su bili mnogo motivisaniji od igrača Panatinaikosa.
- Partizan je od prvog do poslednjeg minuta držao igru u svojim rukama. Još jednom su pokazali da su dobra ekipa i da njihovi rezultati u Evroligi nisu slučajnost. Motiv je očigledno bio presudan. Rezultat nam nije bio važan i došlo je do očiglednog opuštanja - završio je Obradović.
Interesantno je da je trener Panatinaikosa, i pored poraza, na kraju utakmice dobio velike ovacije od navijača zelenih.
Bek crno-belih Uroš Tripković smatra da srpski šampion nije bio pod imperativom pobede, dok se kod igrača Panatinaikosa videlo opuštanje.
- Bez dileme, odigrali smo najbolju utakmicu u dosadašnjem delu Evrolige. Tokom čitavog susreta igrali smo u visokom ritmu, čak smo pred kraj utakmice imali i plus 20 (90:70), što je malo ko očekivao pre utakmice. Očigledno da su oni ušli totalno opušteno, jer im ovaj meč nije bio previše bitan, što smo na najbolji način iskoristili - kazao je Tripković.
Partizan je pobedom nad Unikahom u poslednjem kolu sigurno obezbedio plasman u drugu fazu, bez obzira na razliku, dok postoji mogućnost i da sa porazom nastave takmičenje u Evroligi.
- Sve je u našim rukama. Mnogo je važno da pobedimo Unikahu, sve ostalo je manje bitno. Nećemo da razmišljamo o kalkulacijama, već je najvažnije da odigramo onako kako znamo i plasman u top 16 neće biti problem. Očekujem i odličnu atmosferu u "Pioniru", što će nas dodatno motivisati.
Jedan od najvećih talenata u Srbiji rekao je da su im posle meča prišli Obradović, Tomašević i Vujanić i čestitali im na zasluženoj pobedi.
- Odmah po završetku utakmice u svlačionicu su došli i čestitali nam na odličnoj igri. Nismo se dugo zadržavali u razgovoru, jer je svako imao svoje obaveze. U svakom slučaju, prija kad ti takve veličine čestitaju - rekao je Tripković.