banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 20:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 468 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 13:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
HENRYYYYYYYYYYYYYY

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Jedna zanimljivost iz Engleskog fudbala

21. januar 2007.
ENGLEZ DRIBLA ZA KUSTURICU!
Fudbaler Sautenda Fredi Istvud, uprkos godišnjoj plati od 100.000 funti, živi sa brojnom familijom u romskoj čergi
Fudbaler engleskog drugoligaša Sautenda Fredi Istvud po nacionalnosti je Rom. Iako zarađuje oko 100.000 funti godišnje, ovaj 24-godišnji Englez živi sa svojom širom familijom, koja se pretežno bavi odgajanjem konja, u pravoj pravcatoj čergi nadomak autoputa u gradu Basildonu, u okrugu Eseks, na oko 200 kilometara od glavnog grada Londona.

- Mi smo Cigani i deo smo male zajednice engleskih Roma. Isti kao i ostali Britanci. Između mene i njih nema nikakve razlike. Jedina stvar koja me delimično razlikuje od ostalih Engleza jeste moj način života. Porodica i ja ne prihvatamo norme koje propagira savremeno društvo. Mi živimo u čergi i često se selimo s kraja na kraj i tako će biti, bez obzira na to da li igram za Sautend ili Mančester junajted - kaže Istvud, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je pogotkom eliminisao "crvene đavole" iz Liga kupa.

Međutim, Istvud je tog dana imao mnogo važnije stvari na umu. Gradska skupština Basildona je 10. novembra odlučivala o rušenju divljeg naselja u kome je Istvud živeo sa porodicom. Vest o tome da celo naselje ostaje na svom mestu najmanje još pet godina obradovala je Fredija više od gola koji je dao Mančester junajtedu.

- To su odlične vesti. Naši planovi su se ostvarili i možemo ostati u svojim domovima. Ceo život sam tamo i gde god se moja porodica selila, park u Bredlijsu je uvek bio naš dom. Verujte mi da mi ovakva odluka gradskih čelnika više znači od pogotka protiv Mančestera - objasnio je napadač Sautenda nakon pobede nad velikim rivalom.

Dete Vest Hema

Istvud je ponikao u omladinskoj školi Vest Hema, da bi zatim prešao u amaterski Grejs atletik, za koji je postigao 44 pogotka na 67 mečeva. Potom je prešao u Sautend, gde je na svom debiju oborio rekord Divizije II postigavši gol u sedmoj sekundi meča. Takođe je sa 45 pogodaka na 95 mečeva jedan od najzaslužnijih što je Sautend za dve godine prošao dva ranga i plasirao se u Čempionšip.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 20:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
SIJUKS je napisao:
Istvud je ponikao u omladinskoj školi Vest Hema

Koliko ih je samo došlo iz te čuvene škole:

Rio Ferdinand, Anton Ferdinand, Glen Johnson, Carrick, Joe Cole, Lampard, Defoe, Aaron Lennon...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2007, 12:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Suljo Besirevic,Sanibal Orahovac,Enes Besic...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 18:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DIG'O RUKE
Roman Abramovič prestao da dolazi na Stamford bridž, ne komunicira sa fudbalerima, spekuliše se da će prodati Čelsi
Vlasnik Čelsija Roman Abramovič ne želi više da troši svoje dragoceno vreme, ali ni novac na klub koji je kupio pre samo tri i po godine! Naime, ruski milijarder već dve nedelje se ne pojavljuje u prostorijama na Stamford bridžu, a na prethodna tri susreta nije posetio igrače u svlačionici, što je bila praksa od prvog dana njegovog dolaska u London.

Standardni prvotimac Čelsija koji želeo da ostane anoniman u razgovoru za engleski tabloid San rekao je da se svi u klubu osećaju napušteno, kao i to da je možda na pomolu čak i prodaja plavaca od strane Abramoviča.

- Gospodin Abramovič uvek se trudio da bude jedan od nas. Pred svaku utakmicu dolazio je u svlačionicu da nas podrži i raspita se o našim problemima. Međutim, poslednje dve nedelje jednostavno je nestao. Ne zanima ga klub, kao ni rezultati, i to nas veoma brine.

- Nisam verovao da je on čovek koji će, kad kola krenu nizbrdo, prvi da pobegne. Očekivao sam da će stati uz nas i kada smo drugi na tabeli. Ko zna, možda je odlučio i da proda klub - rekao je fudbaler Čelsija.

Ruski tajkun trenutno se nalazi u Izraelu, gde je nedavno gledao prijateljsku utakmicu između moskovskog Spartaka i Levskog. Pored toga, menadžer Čelsija Žoze Murinjo izjavio je da je njegov jedini kontakt sa Abramovičem isključivo preko interneta, kad Rus pošalje i-mejl izvršnom direktoru Piteru Kenjonu.

- Nemam kontakte sa Abramovičem. Povremeno u klub od njega stigne i-mejl upućen izvršnom direktoru Piteru Kenjonu, koji jedini komunicira sa klupskim vlasnikom. Ne želim da ulazim u detalje i razloge njegovog odsustva, ali siguran sam da su opravdani - rekao je nedavno portugalski stručnjak, kome engleski tabloidi sve češće pronalaze klub u kome će od leta nastaviti karijeru.

Čelsi je u utorak izborio plasman u finale Liga kupa Engleske pobedom nad Vikombom. Na tom susretu nakon dužeg vremena u startnoj postavi bio je Andrej Ševčenko, koji je postigao dva pogotka i tako donekle ublažio sve goru situaciju na Stamford bridžu.

Teri neće bez Murinja

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo tvrdi da je molba kapitena Džona Terija jedini razlog zbog kojeg je još na klupi plavaca. Naime, Teri se nalazi pred produženjem ugovora sa Čelsijem, po kome bi nedeljno zarađivao 225.000 evra, ali bio bi u stanju da prekine pregovore ako bi Murinjo napustio Stemford.
- Teri mi je prišao i otvoreno me pitao da li napuštam klub. Rekao je da će prekinuti pregovore sa klubom ako ja odem. Rekao sam mu da ostajem u klubu i da želim da nas dvoje još dugo sarađujemo. Naravno, upozorio sam ga na to da neke stvari ne zavise samo do mene - objasnio je Murinjo.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 19:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Džaba ima pare, Manchester je najjači, a jedino pojačanje ove godine Michael Carrick!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2007, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

DŽORDŽ BEST KAO PANTELIJA
Otvoren testament legendarnog fudbalera Mančestera, sin Kalum poludeo kad je saznao da mu otac nije ostavio ni prebijene pare
Sin legendarnog fudbalera Mančester junajteda Džordža Besta Kalum pobesneo je kada je saznao da mu otac posle smrti nije ostavio ni prebijene pare! Bivši reprezentativac Severne Irske i jedan od najkontroverznijih fudbalera u istoriji je svu svoju imovinu, 203.000 evra, ostavio kćerki Barbari Meknari.

DžordžBest

Testament Džordža Besta, koji je pre 14 meseci preminuo od ciroze jetre, prouzrokovane višegodišnjim alkoholizmom, pročitan je prekjuče pred njegovom bivšim suprugama i decom. Bestovom sinu Kalumu, koji je poslednjih godina bio jedini uz legendarnog fudbalera, pripao je samo jedan ručni sat, dok bivša supruga Aleks nije dobila ni penija.

Bliski prijatelj porodice Best je u ekskluzivnom intervjuu za engleski tabloid San izjavio da su Kalum i Aleks bili van sebe kada je testament pročitan.
- Kalum je bio očajan i naprosto je poludeo. Želeo je da što pre napusti prostoriju. Kalum je bio jedan od retkih koji su do poslednjeg trenutka bili uz Džordža, a ovaj mu se revanširao tako što mu nije ostavio nijednu funtu. S druge strane, Aleks se takođe nadala nekom novcu, ali kada je ostala kratkih rukava, bez reči je napustila prostoriju - rekao je anonimni izvor.

Best je bio jedan od prvih megazvezda svetskog fudbala. U jeku svoje popularnosti posedovao je kuće u Češiru, Čelsiju i Los Anđelesu, u kojima su bili parkirani automobili marke "mercedes", "lotus", "rols rojs"... Međutim, ovaj Irac je za svojih 59 godina uspeo da popije veći deo svog ogromnog bogatstva

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2007, 09:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Preokret u poslu oko kupovine Liverpula - Seici odustali, stiže Džilet!

Pregovori Liverpula sa predstavnicima korporacije DIC ("Dubai International Capital") neočekivano su propali, i to onda kada se očekivalo da će kraljevska porodica iz Dubaija postati vlasnik jednog od najuspešnijih evropskih klubova.

Kako prenose mediji na Ostrvu, azijska kompanija je odlučila da povuče svoj predlog oko kupovine akcija kluba, pošto je Upravni odbor Liverpula odlučio da razmotri najnoviju ponudu američkog tajkuna Džordža Džileta.

Šeik Mohamed al Maktum je preko svojih zastupnika u pregovorima poručio da je razočaran ponašanjem čelnih ljudi kluba sa "Enfilda".

- Odluka je došla sa vrha. DIC je imao usmeni dogovor da kupi klub, rukovali su se sa direktorom Dejvidom Mursom. I iz Liverpula su tvrdili da imaju dogovor. Imali su uvid u klupske knjige, ali sada u Dubaiju smatraju da su se čelnici Liverpula poneli nečasno i više ne žele da učestvuju u priči oko kupovine - kaže izvor "Sana" iz Dubaija.

Al Maktum je bio voljan da uloži 300 miliona evra u izgradnju stadiona kapaciteta 60.000 mesta i da pokrije dugoročna dugovanja u iznosu od 120 miliona evra. U poslednji čas, Džilet je iz SAD poslao novu ponudu, znatno bolju od prve i to je uslovilo da azijski partneri odustanu.

Inače, DžordžDžilet je bivši vlasnik košarkaškog cirkusa Harlem Globtroters, a sada je prvi čovek hokejaške ekipe Montreala. Njemu se u akciji oko kupovine engleskog kluba pridružio i Tom Hiks, vlasnik bejzbol tima Teksas Rendžers, čovek koji ima veliko iskustvo u oblasti građevinarstva.

S druge strane, na "Enfildu" nisu suviše pogođeni odustajanjem DIC-a. Menadžer Rafa Benitez kaže da ima poverenja u upravu koja se odlučila za "američku stranu".

- Direktori Murs i Rik Peri odlučili su da razmotre ponudu iz SAD od 680 miliona evra i to je u redu, jer smatraju da je dobro za klub. Najvažnije je da donesu pravu odluku. Ja sam sa ekipom iz Dubaija imao korektne pregovore, ali ako Peri kaže da su Amerikanci pravi partneri, ja mu verujem. On mi je, takođe, rekao da je Džilet sportski čovek i da ima iskustva - kaže Benitez.

Kada je reč o novom stadionu, Španac kaže:

- Čujem da bi bio završen do sezone 2009/10. To bi donelo više publike i veću zaradu od ulaznica i svakako da bi se isplatilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2007, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mancester ladno oduva Totenhem sa 4-0,Vidic opet dade go.Opasna su masinerija

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2007, 22:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

E moj Tomo nema od Totenhema kruva a kamo li 4 mjesta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2007, 10:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Liverpul prodat Amerikancima

Upravni odbor Liverpula predložio je danas vlasnicima deonica tog engleskog fudbalskog kluba da ih prodaju američkim biznismenima Džordžu Džiletu i Tomu Hiksu.

Finansijski detalji prodaje kluba nisu saopšteni, ali su britanski mediji izvestili da će Džilet i Hiks za vlasništvo nad Liverpulom platiti 175 miliona funti (266 miliona evra).

Hiks je takođe vlasnik američkog bejzbol tima Teksas Rendžers i ekipe Dalas Stars, koja se takmiči u američkoj NHL ligi. Džilet je vlasnik NHL ekipe Montreal Kanejdijens.

Liverpul je saopštio da bi predložena prodaja deonica "bila veliki korak unapred" za klub, koji je titulu engleskog šampiona osvajao rekordnih 18 puta. Liverpul je i pet puta bio šampion Evrope, što nije uspelo ni jednom drugom engleskom klubu.

Izvršni direktor Liverpula Rik Peri rekao je da su američki biznismeni spremni odmah da ulože novac u klub.

"Jasno su nam stavili do znanja da nameravaju da što pre ulože novac u izgradnju novog stadiona na Stenli Parku, ali i da investiraju u sastav tima", rekao je Peri.

Ekipa Liverpula već 114 godina igra na Enfildu, koji može da primi 45.000 gledalaca. Klub je, međutim, u septembru dobio dozvolu za izgradnju novog stadiona sa 60.000 mesta.

Londonski Tajms je izvestio da će Džilet i Hiks u novi stadion uložiti do 215 miliona funti (327 miliona evra).

Američki biznismeni će takođe, prema pisanju Tajmsa, platiti najmanje 50 od ukupno 80 miliona funti (121 milion evra) duga koji Liverpul trenutno ima.

Džilet i Hiks su u zajedničkom saopštenju izrazili oduševljenje "neverovatnom istorijom kluba i strastvenim navijačima".

Liverpul će, ukoliko Džilet i Hiks i kupe ekipu, postati treći engleski klub u vlasništvu Amerikanaca.

Vlasnik NFL ekipe Tampa Bej Bukanirs Malkom Glejzer upravlja Mančester Junajtedom, dok je na čelu Aston Vile Rendi Lerner, vlasnik još jednog NFL-ligaša, ekipe Klivlend Brauns.

Prošle nedelje je Šeik Mohamed bin Rašid al-Maktum iz Dubaija povukao svoju ponudu za preuzimanje Liverpula pošto je saznao da upravni odbor kluba pregovara i sa drugim zainteresovanim investitorima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2007, 10:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Svi bi bili Manchester, al ne može, samo je jedan najveći klub na svijetu!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2007, 11:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2006, 21:38
Manch stvarno ove godine dere,zasreli su Ronaldo i Rooney jos tu je iskustvo Giggsa,Scholesa,Van der Sara i to je to.Svaka im cast,drago mi je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2007, 11:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sad gledam Chelsea protiv očajnog Charltona i izvadi ih Lampard sa 20m golom!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2007, 23:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

MEJ: VIDIĆ BOLJI OD TERIJA

Bivši igrač Mančester junajteda kaže da obožava srpskog reprezentativca

Reprezentativac Srbije Nemanja Vidić je bolji fudbaler od kapitena Engleske Džona Terija, tvrdi bivši fudbaler Mančester junajteda Dejvid Mej! U intervju za Mančester ivning, Mej, koji je sa "crvenim đavolima" postao šampion Evrope 1999. godine, kaže da je Srbin otkrovenje sezone i da je on njegov najveći obožavalac.

- Ukupno gledano, Vidić je mnogo bolji fudbaler od Džona Terija. On je brži i daleko efikasniji od svog rivala iz Čelsija. Siguran sam da bi njegov izostanak iz Junajteda bio mnogo veći udarac za klub nego Terijev izostanak iz Čelsija. Da kojim slučajem Kristijano Ronaldo i Pol Skols ne igraju u životnoj formi, siguran sam da bi Vidić bio proglašen za fudbalera godine na Old Trafordu - rekao je Mej za ostrvski list.

Ove sezone Vidić je postigao četiri pogotka, a nekadašnji fudbaler Mančestera, tvrdi da je ta brojka trebalo da bude bar duplo veća.
- Nemanja nije imao sreće ove sezone. Nekoliko puta pogađao je okvir protivničkog gola. Pored toga, nakon njegovih šuteva lopta je u više navrata šetala po liniji i nije htela da uđe u mrežu. Kad bi se to sabralo, broj Vidićevih pogodaka bio bi barem duplo veći - dodao je Englez.

Hrabar kao Stiv Brus

Dejvid Mej, kao i mnogi drugi, primetio je sličnost između Vidića i bivšeg kapitena Mančester junajteda Stiva Brusa. On kaže da ih obojicu odlikuje velika hrabrost, zbog koje su svrstani među najbolje defanzivce u istoriji kluba.
- Kao i Brus, on se ne plaši da poturi glavu tamo gde može da bude čupavo. On igra veoma agresivno u vazduhu i trudi se da pokupi svaku loptu koja završi u šesnaestercu. Ne plaši se ničega, i to je glavna odlika svih velikih odbrambenih fudbalera - objašnjava Mej.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 19:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Problemi i pojacanja u Liverpulu

Krejg Belami tukao saigrača?

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/sto ... vest=47808

Voronjin od leta u Liverpulu

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/sto ... vest=47820

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 15:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2007, 19:06
Vuk_samotnjak je napisao:
Problemi i pojacanja u Liverpulu

Krejg Belami tukao saigrača?

Tacno nije normalan jer u Zurnalu sam procitao da se prvo napio u klubu pa je pokusao da natera Risea da peva karaoke i ovaj mu kao odbrusi i tu se pokoskaju al tucu spreci Benitez u tom klubu, da bi kasnije Belami kada su otisli u hotel izjurio iz svoje sobe sa stapom za golf i trazio Risea da ga prebije. Na kraju ga je i nasao i tim stapom ga je prvo udario par puta po nogama pa onda dalje vicuci da niko ne moze da ga bruka pred prijateljima. Tukao ga je oko minuta da bi Benitez i tu izleteo iz svoje sobe da ih razdvoji! Covek je tacno ubica :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U liverpulu gore nago na Laušu :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2007, 12:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Oće ih Benitez sve rastjerati, ako njega ne otjeraju nove gazde!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2007, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Oće ih Benitez sve rastjerati, ako njega ne otjeraju nove gazde!!!

Nalupace i njega Belami :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 468 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]