banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 19:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 00:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Драги Мећавице, сада посматрајући плиткост и баналност твога расуђивања видим у чему је проблем твог неразумјевања било које дубље или сложеније теме, ти си комбинација глупог и ужасно самоувјереног човјека.

На интелигенцији је тешко нешто много урадити,
али ти барем остаје да порадиш на скромности,
сигуран сам да ћеш онда мало реалније поимати свијет око себе са свим комплексностима које он собом носи...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 09:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Damaskin je napisao:
Драги Мећавице, сада посматрајући плиткост и баналност твога расуђивања видим у чему је проблем твог неразумјевања било које дубље или сложеније теме, ти си комбинација глупог и ужасно самоувјереног човјека.

На интелигенцији је тешко нешто много урадити,
али ти барем остаје да порадиш на скромности,
сигуран сам да ћеш онда мало реалније поимати свијет око себе са свим комплексностима које он собом носи...

I na ovo se svodi sva ta veličanstvena argumentacija u odbranu pravoslavlja? Očaravajuće...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Јадно православље ако га ја будем бранио, не, Боже сачувај,
ја ово говорим само као твој пријатељ, друг и сапатник... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 10:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Јадно православље ако га ја будем бранио, не, Боже сачувај,
ја ово говорим само као твој пријатељ, друг и сапатник... :D

Ne znam šta si očekivao? Da se tapšemo po ramenima u stilu "ja tebi vojvodo, ti meni serdare", i da jedan drugom povlađujemo? Pa ne možemo svi razmišljati isto, bilo bi jaaako dosadno na ovom svijetu. Nije li nam svima Bog (ili Allah, svejedno je) dao slobodu izbora i time pokazao da je najveći demokrata u vascelom univerzumu? Ono što je tebi sveto, ne mora meni biti sveto, i obratno.
Problem sa tim, kako ih ja od milja volim zvati, talibanima istočnog obreda, je u tome što ne dozvoljavaju nimalo odstupanja od vlastitog mišljenja, jer odmah to doživljavaju kao neku ličnu uvredu. Želio bih da ti nisi dio njih...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Blizzard je napisao:
Problem sa tim, kako ih ja od milja volim zvati, talibanima istočnog obreda, je u tome što ne dozvoljavaju nimalo odstupanja od vlastitog mišljenja, jer odmah to doživljavaju kao neku ličnu uvredu.
Želio bih da ti nisi dio njih...

Не ради се о томе да мени лично смета туђе мишљење, јер сам водио јако корисне дијалоге пуне узајамног уважавања са многим неистомишљеницима попут Грозниума, Чеа итд., већ ми смета твој начин комуникације, који по правилу почиње провокацијом и омаловажавањем хришћанског става.

Жалиш се да се твоји ставови не уважавају, а не питаш се какав је начин на који их износиш, и зашто изношење твојих ставова редовно креће кроз циничну осуду погледа на свијет који се теби не допадају.

Започели смо пар тема које су се тицале хришћанства и у које си упао са цинизмом и неаргументованом осудом, а када сам ти одговорио у твом стилу, почео си да кукаш како сам "недемократичан"....

Ако си већ толики демократа који се бори за слободе мишљења, зашто онда хришћанима на форуму не дозволиш да имају своје теме у које се нећеш петљати неумјесним и увредљивим коментарима?

Нико драги пријатељу није прогонио тебе, већ се управо ти понашаш као неки секташки "инстант проповједник" који дави људе по кућама причајући како нису у праву и како се морају одрећи својих ставова "да би спасли душу"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 13:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
већ ми смета твој начин комуникације, који по правилу почиње провокацијом и омаловажавањем хришћанског става.

Da li je neslaganje sa pravoslavljem (dakle, ne hrišćanstvom u globalu) po tebi provokacija? Ne znam zašto pojedinci padnu u vatru čim se počne govoriti o manama i nedostacima dotične varijante hrišćanstva. A cinizam je tu tek da malčice "zapapri", ništa više - vidiš da je puno dinamičnije.
Damaskin je napisao:
Жалиш се да се твоји ставови не уважавају, а не питаш се какав је начин на који их износиш, и зашто изношење твојих ставова редовно креће кроз циничну осуду погледа на свијет који се теби не допадају.

Krivi navod. Ne žalim se ni na koga i ni na šta. Da li će moje stavove neko uvažiti ili ne, njegova je stvar. Ne znam samo ko je koga nazivao glupim, adolescentom, nezrelim i tako to... Ti mene ili ja tebe? Ne, nemoj misliti da se ljutim zbog toga.
Damaskin je napisao:
Започели смо пар тема које су се тицале хришћанства и у које си упао са цинизмом и неаргументованом осудом, а када сам ти одговорио у твом стилу, почео си да кукаш како сам "недемократичан"....

Niko nije kukao. Ali činjenica je da kod tebe postoji malo više netolerancije prema dijametralno suprotnim mišljenjima...
Damaskin je napisao:
Ако си већ толики демократа који се бори за слободе мишљења, зашто онда хришћанима на форуму

ispravka: PRAVOSLAVNIM hrišćanima...
Damaskin je napisao:
не дозволиш да имају своје теме у које се нећеш петљати неумјесним и увредљивим коментарима?

Samo ih vi imajte, ali te teme nisu vaše ekskluzivno pravo. Ovdje imamo svi pravo glasa, kao i pravo da odgovaramo, osporavamo, potvrđujemo, pa i pomalo provociramo i podižemo temperaturu diskusije, zar ne? Naravno, sve u granicama, bez ličnog vrijeđanja i sl...
Damaskin je napisao:
Нико драги пријатељу није прогонио тебе, већ се управо ти понашаш као неки секташки "инстант проповједник" који дави људе по кућама причајући како нису у праву и како се морају одрећи својих ставова "да би спасли душу"...

Aman, niko tebe ne odgovara ni od čega. Budi pravoslavac, ljubi ikone, obožavaj Paju, prilaži lovu za lagodan život popova... Niko ti to ne brani. Ali ni ti ne možeš nikome zabraniti da na ovaj ili onaj način ukazuje na besmislenost toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 15:38 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Blizzard je napisao:
A cinizam je tu tek da malčice "zapapri", ništa više - vidiš da je puno dinamičnije.

:oops: Sta ovo treba da znaci? :-?

Pa upravo je u tome i problem citavo vrijeme moj Blizzarde, ali ako ti priznajes da je to cinizam i opet nastavljas da budes cinican, onda nema smisla da se prica o bilo cemu na ovom forumu. Ti ces i dalje da budes cinican i "zacinjavas" na taj nacin teme, mi cemo svi pozeljeti da budemo malo cinicni da ucinimo temu dinamicnijom i.....??? :-?
Nemoj da se ljutis na mene, ali moram ti reci da si mogao da si ustedis sve postove koji si napisao o nepostivanju tvog misljenja, jer niko nema nista protiv tvog misljenja, vec je citav problem u ovome sto si napisao u toj jednoj recenici, u tvom cinizmu. Nije tebe Damaskin napao zbog tvog drugacijeg misljenja nego zbog tvog cinizma koji si priznao ovdje.

Jedno pitanje Blizzarde, kao prijatelj te pitam: je li veci onaj koji je cinican poput 6 milijardi ljudi na ovoj planeti ili onaj koji se bori necinizmom protiv tih 6 milijardi ljudi. Sta je lakse biti, cinican ili necinican? Za sta treba vise srca, vise volje?
Reci mi jos, da li su svi veliki duhovni ucitelji u istoriji dosli da nas uce da obozavamo ikone ili da se oslobodimo cinizma? Koji je put po tebi najbolji, najiskreniji, i da li taj put uci da se covjek ne klanja ikonama ili uci da je cinizam otrov za dusu? Sta je tvoje misljenje?

Pozdrav svima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 17:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nego da se mi vratimo temi: za koliko godina će u SAD većinsko stanovništvo biti pravoslavno? Kada će doći taj dan u kome će malim Amerima u školama dijeliti "Svetosavsko zvonce", a prostranstvima Alabame nedjeljom odjekivati zvuci pravoslavne liturgije?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 09:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Мећава je napisao:
Da li je neslaganje sa pravoslavljem (dakle, ne hrišćanstvom u globalu) po tebi provokacija?

Нико то није ни спомињао, већ начин неслагања, а форум је управо зато. Ваљда разликујеш конструктивно сукобљавање мишљења и неконструктивно (и нисам потпарол Дамаскина :D ).

Мећава je napisao:
Ne znam zašto pojedinci padnu u vatru čim se počne govoriti o manama i nedostacima dotične varijante hrišćanstva.

Пођи прво од себе, а да је неко пао у ватру, дај молим те, па из самог начина писања и тона види се да је Дамаскин далеко смиренији од свију на овоме форуму, а Бика генерално заболи лијево ћоше за твоје поруке (углавном ти је скретао начин на који пишеш и када нешто дооооoooбро одаламиш и нормално мало се шалио, као оно: „не храните трола“ :D ).

Мећава je napisao:
A cinizam je tu tek da malčice "zapapri", ništa više - vidiš da je puno dinamičnije

Без коментара!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 09:23 
Pripravnik
Pripravnik

Мећава je napisao:
Ne znam samo ko je koga nazivao glupim, adolescentom, nezrelim i tako to... Ti mene ili ja tebe? Ne, nemoj misliti da se ljutim zbog toga

Није те Дамаскин прво назвао тако него ја 8) , сам си тражио (додуше индиректно) стручно мишљење. Нормално да нико не мисли да ћеш се наљутити, већ управо супротно.

Мећава je napisao:
Niko nije kukao. Ali činjenica je da kod tebe postoji malo više netolerancije prema dijametralno suprotnim mišljenjima...

Ти оно прича` о цинизму и „папричењу“, хм, ја рече ту без коментара, а могло би и овдје да лијепо стоји.
Прије би се рекло да овдје има нетолеранције (бар од моје стране) према немишљењима (иако је ово језички сурогат, мислим да си га „скапирао“). Не разликујеш став од мишљења, нити од вјере, нити од увјерења, итд.

Мећава je napisao:
ispravka: PRAVOSLAVNIM hrišćanima...

Хе, хе, па да, наравно да право-славним :D , јер није „фора“ ружити ино-славне већ праве (ово ми је била реторичка опаска и нисам имао намјеру увриједити „остале“ хришћане). Лијепо си се изјаснио о својим „дијаметрално супротним мишљењима.“

Мећава je napisao:
Ovdje imamo svi pravo glasa, kao i pravo da odgovaramo, osporavamo, potvrđujemo, pa i pomalo provociramo i podižemo temperaturu diskusije, zar ne? Naravno, sve u granicama, bez ličnog vrijeđanja i sl...

Ма да, рек`о црногорац, опсоваћу ја теб` матер, али то није теби лично, већ твојој мајци. Е, ово се зове демагогија. `Оћемо сад ко је први поч`о.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 09:27 
Pripravnik
Pripravnik

Мећава je napisao:
Ali ni ti ne možeš nikome zabraniti da na ovaj ili onaj način ukazuje na besmislenost toga.

Ух што си указао на бесмисленост, па још ДА НИ СВЕМОГУЋИ ДАМАСКИН НЕ МОЖЕ НИКОМЕ ЗАБРАНИТИ :D ....итд!

Мећава je napisao:
Nego da se mi vratimo temi: za koliko godina će u SAD većinsko stanovništvo biti pravoslavno? Kada će doći taj dan u kome će malim Amerima u školama dijeliti "Svetosavsko zvonce", a prostranstvima Alabame nedjeljom odjekivati zvuci pravoslavne liturgije?

Одлично, да се вратимо теми. Има она изрека, прво скочи па онда реци хоп. Када ће већинско становништо у САД бити православно ја не знам пошто нисам пророк нити сам видовит (не знам ни јеси ли ти да се одмах оградим), и какво ти је ово питање? Када ће нешто бити,...мој чо`че!
Иначе у САД има већ добрих плодова – Св. Серафим Платински, Св. Јован из Сан-Франциска (ниси читао моју тему а неке си коментарчиће покушао дати, јеси јак саговорник), ..., па икона Св. Богородице Аризонске итд, итд. Иначе, чиними се да у Алабами и одјекују звуци православне Литургије, јер је Алабама иначе била конзервативна земља (више - мање у последње вријеме) па је и била добра подлога за Православље.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 09:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Što se živ čovjek može nalupetati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 10:12 
Pripravnik
Pripravnik

Уј, уј, уј. Видим ја да си ти нервозан што нема снијега ове године. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 17:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ем нема снијега, ем му мама није дала паре да иде на скијање с другарима, па сад своју кивњу лијечи на форуму...

Упс, заборавих, као и сваком у тим годинама, за све те неправде које су му родитељи изазвали попут смањеног џепарца, крив је Свевишњи... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Mnogi Amerikanci ulaze u Pravoslavlje, mnogi Srbi izlaze iz Pravoslavlja:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=499037#499037

I mnogi Grci:

http://www.gazimestan.com/forum/viewtop ... c&start=90

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2007, 08:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Blizzard je napisao:
A u čemu je razlika? Papa ili Patrijarh - isti đavo.

Ti to ne razumijes, nisi upucen u to i ne bi trebalo da rasudjujes o tome.

Ma da, tebe ću pitati. Napadate jednu cijelu vjersku zajednicu, čiji pripadnici čine veoma značajan postotak hrišćana, a vaša vjerska zajednica se vrlo malo razlikuje od nje. Jel' to normalno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 08:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
Blizzard je napisao:

Nikad.

Ovakvi tekstovi (prvi post od Damaskin-a)pocesto "zalutaju" na forume. Sve je isto samo su verzije drugacije. Ovde pravoslavlje, na nekom drugom mjestu Islam, na nekom trecem katolicizam. Ne znam zasto, mozda sluze kao nada ili mozda neka duhovna hrana za istomisljenike. Bez uvrede.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Текст је интересантан и није имао никакав циљ осим да се прикаже као нешто "шарено и занимљиво".

Успут, текст нисам писао ја, нити сам рекао да је лош нити сам рекао да је добар, ја сам случајно набасао на њега читајући интернет издање једног од најтиражнијих свјетских магазина - "USA Today"
(Да не би испало да сам "нереализовани холивудски сценариста" направио сам и линк према оригиналном чланку)

Овдје је само као подрубрика "Занимљивости из свијета" и ништа друго...

Ако је глуп могли сте га једноставно изигнорисати.

То што се овако бурно реагује говори довољно...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 12:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Vidusa je napisao:
Mnogi Amerikanci ulaze u Pravoslavlje, mnogi Srbi izlaze iz Pravoslavlja:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=499037#499037

I mnogi Grci:

http://www.gazimestan.com/forum/viewtop ... c&start=90

А стари си ти ГОХовца

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 17:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
Damaskin je napisao:
То што се овако бурно реагује говори довољно...

Ne znam na sta mislis. Nisam ja reagovao burno :) niti sam te kritizirao. Ako mislis da jesam onda izvini. Jednostavno mi nije prvi put vidim takve tekstove (kao iz linka usa today). Obicno ignoriram ali ovaj put mi djavo mi ne da...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]