banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 06:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2006, 23:15 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 07:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Nije to bas tako sjajno kako izgleda na prvi pogled.
Ako se minoxidil upotrebljava duze vremena i nakon toga prestane sa upotrebom, lako je moguce da kosa ponovo pocne opadati i prorijedjivati se.
Kosa koja naraste je jako tanka i blijeda i raste uglavnom na vrhu glave.
Tako da sumnjam da moze imati nekog efekta na osobama koje su prilicno ocelavile.
Pojave iritacije koze glave su relativno ceste, dok su zabiljezene i vrtoglavice i nepravilan rad srca.
Minoxidil je prvobitno koristen kako sredstvo u regulaciji krvnog pritiska.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2006, 10:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
sound_of_silence je napisao:
Pozdrav svima

Hitno mi je potrebna pomoc,ne znam vise sta da radim.Ima gotovo 2 godine kako sam primijetila da mi opada kosa ali sam se nadala da je to prolazno I pokusavala da ne panicim.U medjuvremenu sam uradila I sve nalaze(krv,polni hormoni,hormoni stitne zlijezde) I bili su ok.Inace sam dobrog zdravlja,ne bolujem ni od cega,imam 24 godine.Ni sama ne znam sta sve nisam koristila I mazala vlasiste,bacila gomilu para I nista.Sada se vec vidi da se u predjelu cela kosa znatno prorijedila.Kosa mi je uvijek bila gusta(kao I kod moje mame koja I danas ima super kosu).Bila sam I na onim pregledima koji se odrzavaju po apotekama(pregled mikrokamerom)I receno mi je da mi je vlasiste jako masno,sto je tacno, I da je to uzrok opadanja.Koza mi je takodje uvijek bila masna ali nisam mislila da ce bas dotle doci….Ono sto me jako razocaralo jeste pristup doktora mom problemu,niko nece ozbiljno da se pozabavi tim vec samo hoce svi da te se sto pre rese.Totalno su nezainteresovani za pacijenta,I samo pricaju neke prazne price tipa:to je prolazno,to je zbog godisnjeg doba,ma ti to umisljas,mlada si ti nije to nista I sl. gluposti,a meni se kosa na prednjem dijelu glave duplo prorijedila.Licno mislim da je problem masna koza jer je ostalo sve u redu.Ono sto me interesuje jesu vasa iskustva,da li je neko imao slicnih problema I kako ih je resavao?I ono najbitnije u stvari:zna li neko dobrog dermatologa u Bl,nekog ko je iskusan I odgovoran jer mi je stvarno vise muka,nemam ni zivaca,ni vremena ni para da trosim odlazeci kod kojekakvih ‘strucnjaka’.
Hvala
Pozdrav od Danijele

Idi kod dijetetičara i potpuno promijeni ishranu. To ti je moj savjet,a
ne da mi se još tipkarati o tome,pošto sam još u fazi izučavanja ovog
fenomena....reklo bi se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 18:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Sep 2006, 23:38
Macro, malo dajes pogresne informacije.

Jeste, Minoxidil je tek u 1980tim bio koristen da spusta pritisak, ali su tada skontali da od toga rate kosa, i posto je glavni produkt u svijetu u zadnji dvadeset godina. Dokazan je od Americke Federalne Organizacije
klinicki, kao jedini preparat koji ce ti pomoci. Zato je 5% rastvor dokazan da ne steti ako koristis po propisu 2 puta dnevno.

Ali naravno da se mora nastaviti koristiti, jel tvoji geni i DHT napadaju folikule kose, i ako prestnes koristiti opet ce ti ionako opadati.

Isto tako, nije da kosa ostane tanka. Ako se razumijes u opadanje kose, kad pocne nova dlaka da raste, ona je tanka, jel je korijen jos zaguzen, ali vremenom se odgusi, i kosa postaje jaca i deblja.

Ima sve ovo informacije i slike i sve na netu, imaju studije, koje su dokazane da preko70% korisnika je zadrzalo kosu i narasla nova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2006, 22:57 
Početnik
Početnik

Naravno, kao sto pise u uputama za Minoxidil 5%.

2 puta dnevno, 1mL svaki put.
Ujutro i navece, i nesmijes da preskaces.

Stavljanje vise nece pomoci niti ista ubrzati.

Probaj i kozmeticki Toppik, odma ce ti kosa biti ko "puna". Ako nema kod frizera, mozes naruciti, bar probaj, ali je ekstra bez zezanja.

Sretno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2006, 01:05 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 23:43 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 00:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
Ma milion razloga da pokoja dlaka naraste i da pokoja spadne, pa bar ženama stalno dlake frcaju naokolo ali kad opadanje krene naglo onda je to neki drugi zajeb. Gdje radiš ti s_of_s, da nema kakve radijacije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 02:00 
Početnik
Početnik

Negdje sam pročitao da 95%-98% muškaraca kod koji opada kosa imaju androgenetičku alopeciju, što jeste genetsko opadanje kose. Neznam ko koje lijekova probava, ali ja ću da potvrdim da Minoxidil i Toppik su izvanredni i da zaustave ćelavljenje. :mad: :lol: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 11:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ako si mušlo i u porodici ti svi ili gotovo svi ćelvi nemaš se šta brinuti, garantovano ćeš i ti oćelaviti :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 00:23 
Početnik
Početnik

Oko 50% muskarace ce da ocelavi prije 45 godine, tako je u genima.

Ali imaju sada ovaj lijek, super djeluje, ja ga koristim duze. Minoxidil 5% super zaustavi opadanje kose i pomogne da nova raste. A koristim i Toppik, jel se on pospe i zacas ti puna glava kose.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 01:16 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2007, 01:43 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Novi rezultati Minoxidil-a 5%... Bogami mi je zaustavilo skoro sve opadanje kose, i primjetim da nova kosa raste. Samo je nova kosa malo tanja, zna li ko sto tako pocinje da raste? Uglavnom djeluje.

Toppik je cudo bio od pocetka, haj nek neko javi za Minox pitanje.

Koliko dugo vec koristis Minoxidil-5%?

Razlog sto je kosa tanja na pocetku rasta - ta kosa koja je opala i nije rasla, sjeti se kako opada. ne otpadne odjednom, nego je sve vise tanja i tanja i jednom vise i ne naraste. To je radi to ga sto hormon dht unistava korijen kose. E sada, kad ti koristis lijek, korijen kose dolazi sebi, pa napocetku pocinje da raste tanja kosa koji mjesec dana dok korijen ne doze u punu formu i kosa ce da raste sve deblja i deblja dok nedoze do normale.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2007, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
sound_of_silence je napisao:
Pozdrav svima

Hitno mi je potrebna pomoc,ne znam vise sta da radim.Ima gotovo 2 godine kako sam primijetila da mi opada kosa ali sam se nadala da je to prolazno I pokusavala da ne panicim.U medjuvremenu sam uradila I sve nalaze(krv,polni hormoni,hormoni stitne zlijezde) I bili su ok.Inace sam dobrog zdravlja,ne bolujem ni od cega,imam 24 godine.Ni sama ne znam sta sve nisam koristila I mazala vlasiste,bacila gomilu para I nista.Sada se vec vidi da se u predjelu cela kosa znatno prorijedila.Kosa mi je uvijek bila gusta(kao I kod moje mame koja I danas ima super kosu).Bila sam I na onim pregledima koji se odrzavaju po apotekama(pregled mikrokamerom)I receno mi je da mi je vlasiste jako masno,sto je tacno, I da je to uzrok opadanja.Koza mi je takodje uvijek bila masna ali nisam mislila da ce bas dotle doci….Ono sto me jako razocaralo jeste pristup doktora mom problemu,niko nece ozbiljno da se pozabavi tim vec samo hoce svi da te se sto pre rese.Totalno su nezainteresovani za pacijenta,I samo pricaju neke prazne price tipa:to je prolazno,to je zbog godisnjeg doba,ma ti to umisljas,mlada si ti nije to nista I sl. gluposti,a meni se kosa na prednjem dijelu glave duplo prorijedila.Licno mislim da je problem masna koza jer je ostalo sve u redu.Ono sto me interesuje jesu vasa iskustva,da li je neko imao slicnih problema I kako ih je resavao?I ono najbitnije u stvari:zna li neko dobrog dermatologa u Bl,nekog ko je iskusan I odgovoran jer mi je stvarno vise muka,nemam ni zivaca,ni vremena ni para da trosim odlazeci kod kojekakvih ‘strucnjaka’.
Hvala
Pozdrav od Danijele

Jesi bila kod kutologa ( specijalista za kosu)?

ja sam imala pojacano mashcenje kose jedno vrijeme i bila sam kod kutologa, jer je bio kod mog frizera tada i radio preglede besplatno.

On mi je gledao kosu pod mikroskopom i rekao isto pojacana masnoca u korijenu. Onda mi je pricao o uzrocima i dao neki sampon. Ali nista dok to samo od sebe nije proslo.

Uzroci koje je on naveo: stres, bioloski poremecaji, nasljedni faktor itd.

Ali kao faktor broj 1, on je naveo stres te je rekao da ne reaguju svi isto na stres vec su neki ljudi vise osjetljivi. istres je kljucni faktor ( ti mozda nisi ni svjesna da si pod stresom).

Jel ti imas u ovom periodu neki problem? bavis li se nekim sportom( toplo preporucujem, meni je pomoglo za kosu, vjerovala ili ne). Je li se desio neki nagli preokret u tvom zivotu( novi posao, gubitak partnera i sl) u periodu kad je kosa pocela opadati? razmisli koji stres faktori su mogli uticati i onda sama smisli plan kako da ih iskorijenis. tako sam ja radila i djelovalo je, ali treba malo vremena i strpljenja. inace, samponcici i razno razni preparati su ugl. otimanje para, tu si u pravu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]