banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 19:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 749 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2006, 13:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2003, 09:00
Proshla sezona jedna od najboljih u zadnjih deset godina..
shta ce dalje da bude vidjecemo jer mane kralja..:( al opushteno
ima mocni Felipe i naravno Iceman..he
Forza Ferari

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2006, 15:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Sep 2006, 16:20
[quote="kobas"] ma nije ON Kralj on je BOG

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2006, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
a iduca sezona je pravi mix...dvojica najjacih promijenili timove , treba tu sve ustimati.....massa, baton...vec lisci... kubica, rozberg....vec ustimani po malo....ova bi mogla sezona full........dao Bog...

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2006, 17:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Sep 2006, 16:20
[quote="The Godfather"]ma dvojac ferarija ce biti 1. i sumnjam da ce biti puno zanimljiva mclarena nema nigdje a samim tim ni alonsa,dok reno nema vozace za uspjeh

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2006, 00:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2003, 23:19
U ekipi McLarena od sledeće će sezone uz Fernanda Alonsa nastupati i 21-ogodišnji Lewis Hamilton. Ne bi to bila posebna vijest da mladi Hamilton nije tako postao prvi tamnoputi vozač u formuli 1.

Slika
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2006, 12:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Pa crnci ne znaju da voze i plivaju!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2006, 18:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Crnci polako al sigurno preuzimaju sve sportove

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2007, 22:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Miloš Pavlović za B92: "Poslednja šansa za F1"

Godina koja je za nama bila je vrlo burna kada se govori o Milošu Pavloviću. Promena tima u Formuli "Reno", nekoliko odličnih rezultata u finišu sezone, pokazali su da ovaj Srbin koji živi u Italiji može mnogo bolje od desetog mesta u generalnom plasmanu:

"Godina koja je na izmaku je bila vrlo burna za mene. Na moju sreću uspeo sam da dodjem do dobrog mesta u toku šampionata i pokažem da uz dobre uslove mogu da napravim dobar rezultat. Mislim da je sada svima jasno da dobar vozač u lošem timu ne funkcioniše".

Tim u kome je Miloš pokazao da može da pobedjuje je lociran u Italiji:

"Tim je "Drako Multirejsing USA" i za njih sam hteo sam da vozim još pre dve godine. Sada se poklopilo sve da dodjem tamo. U tri trke dva podijuma, i u Barseloni verujem da bih uspeo mnogo, da mi nije pukla guma. Kraje sezone je bio jako dobar. Kategorija koju vozim je konkurentna,ima jako dobrih vozača i ako se ne poklopi sve, teško je doći na prvo mesto.

Ambicije našeg vozača su uvek iste:

"Moje ambicije su iste kao i pre dve godine.Znam šta mi je neophodno da bih uspeo. Potvrda da mogu bile su tri trke sa dobrim timom. Ono što je važno je i da znam šta mi je neophodno da bih bio dobar. Ove godina je prelomna kada je moja budućnost i put ka F1 u pitanju. Neophodno je da imam uslove. Ako do toga uspem da dodjem, pobede će doći. Nadam se ,borim se, nije lako, ali nadam se da ću uspeti.

Automobilizam je veoma skup sport. Pavloviću je za normalnu sezonu u kojoj bi se samo fokusirao na bolid, protivnike i staze potrebno najmanje 500 hiljada evra:

"Automobilizam je jako komplikovan sport. Samim tim što je vezan i za tehniku znači i da je skup. Vozač koji ima sreće treba da razmišlja samo o vožnji. Čak i u tim uslovima pobediti je jako teško.Ja ne samo što moram da se borim sa tim stvarima, moram i da "jurim" sponzore jer sam sam sebi menadžer. To je deo posla koji mi pada najteže i koji mi oduzima dosta vremena, ali moram da obezbedim budžet. U ovom periodu godine se upravo to radi. Ja u ovom trenutku imam obećanje da me dobar tim čeka i čekaće me i prvih dana januara. Ako budem obezbedio učešće u timu koji meni može da omogući da jurišam na prvo mesto, ja ću biti vrlo srećan.Ako gledamo kroz finansije u F1, moj budžet nije veliki. Radi se o sumi manjoj od milion evra. Dobit iz ovog uloga je znatno veći. Velikim kompanijama ovo nije bačen novac. Tako se radi.

Mnogi smatraju da Pavlović nepotrebno "troši" vreme i talenat na F1, a postoji toliko dobrih takmičenja. "Champ car", Japanska serija, Le Man. Medjutim dečački san i dalje ostaje na prvom mestu:

"Ja u ovom trenutku gledam samo F1. Samo ću tako sebe videti ostvarenog u ovom poslu. Meni voz nije prošao. Ni u najboljim uslovima nije lako doći do jednog od 22 sedišta u F1. Spreman sam na velika odricanja i kroz to prolazim svake godine. Imam već rezervni plan, mogu već sada do vozim kao plaćen vozač u kategorijama koje nisu za potcenjivanje. Ali, ja želim F1, to je moj krajnji cilj. Ako želiš tamo, moraš da budeš spreman na sve. F1 je veoma sebična. Ako uspeš sve će se vratiti, ako ne, bar znaš da si sve pokušao"

Nova F1 u "post Šumaher" eri?

"Sada su karte promešane. Teško je reći ko će biti šampion. Dobro je što je otišao Šumaher, baš zbog tog "mešanja" karata. Ljudi dolaze i odlaze iz F1, nažalost. Šumaheru je vreme prošlo, dolaze novi. F1 ide dalje..."

Miloš Pavlović svoju budućnost u formuli Reno mora da reši do sredine januara 2007.godine. Američki tim Drako ga i dalje čeka, ali je budućnost jedinog srpskog vozača koji realno može u F1 više nego neizvesna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2007, 23:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nova vedeta Meklarena i dvostruki svetski šampion Fernando Alonso biće najplaćeniji vozač Formule 1 u 2007. godini.

Iako je prvobitno najavljeno da će Kimi Raikonen, nakon prelaska iz Meklarena u Ferari imati najbolji ugovor, španski list "As" prenosi da će plata Finca u Ferariju biti manja od one koju ce Alonso dobiti Meklarenu.

Kako piše "As", Alonso će od britanske ekipe dobiti čak 40 miliona dolara, za razliku od Raikonena čija će plata u Ferariju iznositi "samo" 24 miliona.

Svetski rekord, medjutim, i dalje drži sedmostruki šampion Mihael Šumaher, koji je prošle godine dobio 46 miliona dolara za poslednju sezonu u Ferariju.

P.S.danas je Schumiju rodjendan :new-bday: Schumi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 20:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Već je sedam F1 ekipa objavilo datume prezentacije svojeg novog bolida za predstojeću sezonu i to:
12.1. - Toyota (Köln, Njemačka)
14.1. - Ferrari (Maranello, Italija)
15.1. - McLaren (Valencija, Španjolska)
16.1. - BMW Sauber (Valencija, Španjolska)
25.1. - Honda (Barcelona, Španjolska)
2.2. - Williams-Toyota (Grove, Velika Britanija)

Datume predstavljanja novih bolida još trebaju potvrditi Super Aguri, Spyker te Red Bull Racing i Scuderia Toro Rosso, koji još uvijek odugovlače nastojeći realizovati svoj plan o nastupanju s identičnim bolidima.

Svima onima koji imaju priliku uživati u širokopojasnom pristupu Internetu, preporucujem da posjete službenu Toyotinu web stranicu http://www.toyota-f1.com ukoliko žele uživo pratiti predstavljanje TF107 bolida. Emitovanje će započeti ovoga petka u 11:00 sati prema našem vremenu.

Poslednji put menjao PETAR VELIKI dana 16 Jan 2007, 15:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2007, 18:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jos par zanimljivih vesti iz F1 :)

1.Pavlovic je, kako pišu "Vecernje novosti", potpisao ugovor sa americkim timom "Drako Multirejsing" za koji vozio poslednja tri trkacka vikenda prosle godine i u cijem bolidu je zabelezio dva podijuma.To je jedna od najboljih ekipa u Reno svetskoj seriji, 24-godisnji Pavlovic ima puno pravo da se u predstojecoj sezoni nada borbi za titulu, koja u ovom sampionatu znaci nagradu o kojoj sanjaju svi vozaci - test u Renoovom bolidu Formule 1.

2.Sef Meklarena Ron Denis i saudijski biznismen Mansur Ojeh su prodali po 15 procenata vlastitih deonica Meklarena vladajucoj bahreinskoj porodici Al-Kalifa.

3.Red Bull Racing F1 tim danas je objavio kako će svoj novi bolid predstaviti na stazi Catalunya, nedaleko od Barcelone u Spaniji, 26. januara.RB3 je prvi bolid kojeg je dizajnirao bivsi McLarenov tehnicki direktor, Adrian Newey, otkako se pridruzio austrijskoj ekipi u februaru prosle godine.
RBR-ov bolid za sezonu 2007. pokretat ce Renaultov V8 motor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2007, 13:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Eklston: "Investiranje u Srbiju"

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica primio je predsednika Upravnog odbora i većinskog vlasnika "Formule 1" Bernija Eklstona, saopštila je Vladina pres služba.

"Berni Eklston je kazao da je došao u Beograd zato što je Srbija učinila veliki napredak na ekonomskom planu i kako bi na licu mesta razmotrio mogućnosti za investiranje. Srbija je dobro mesto za ulaganja i investicije, naglasio je Eklston", navodi se u saopštenju.

Na sastanku u Vladi Srbije bio je i Miloš Pavlović, naš jedini profesionalni vozač formule koji poseduje licencu za takmičenje u "Formuli 1".

Većinski vlasnik "Formule 1" rekao je da je Srbija veoma uspešna u sportu i ima sjajne sportiste koji svoju zemlju predstavljaju na najbolji način i ponudio svu pomoć i podršku Milošu Pavloviću da što pre nastupi u takmičenju "Formule 1".

Koštunica je pozdravio dolazak Bernija Eklstona u Beograd i naglasio da je Vlada Srbije zainteresovana da pruži podršku za sve projekte koje će Ekleston pokrenuti u Srbiji.

Berni Eklston i njegova supruga Slavica prihvatili su poziv da zajedno sa predsednikom Vlade Srbije i predsednikom i premijerom Republike Srpske i ministrima večeras dočekaju Srpsku Novu godinu na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2007, 19:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
vidim predstavljen je f 2007, shumi je u garazi naravno ...gledi...nadgleda....sa Lukom

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2007, 19:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Scuderia Ferrari je juce predstavila bolid za predstojecu sezonu.Ima dosta izmjena u odnosu na svog prethodnika, 248F1.Uveden je inovativni dizajn ovjesa, koji je poboljšao aerodinamičke rezultate.Promjena rashladnog sistema zahtijevao je redizajn bočnih krilaca i otvora radijatora na gornjem dijelu karoserije, dok su usisnici zraka za hlađenje motora znatno drugačiji.novi bolid ima nešto veći međuosovinski razmak i uži stražnji kraj.
Stražnji ovjes doživio je manje promjene u odnosu na prošlogodišnji model, uglavnom zbog shvaćanja novih Bridgestoneovih guma za 2007. godinu.Pozicija retrovizora i ispušni sistem nije se promijenio u odnosu na prošlogodišnje rješenje, međutim, očekuje se kako će prednja i stražnja aerodinamička konfiguracija biti značajno promijenjena do početka sezone.
Još jedan element koji se nije značajno promijenio jest motor. Ferrarijev 056 V8 agregat ostao je identičan onome koji je korišten na posljednjoj utrci prošle sezone zbog uvođenja pravila o zamrzavanju razvoja do 2009. godine.
Ipak, sitnije dorade bit će dopuštene.

http://www.ferrariworld.com/home.html

Poslednji put menjao PETAR VELIKI dana 15 Jan 2007, 19:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2007, 19:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

McLaren-Mercedes je danas poslijepodne, zajedno sa svojim novim glavnim sponzorom, Vodafoneom, predstavio svoj bolid s kojim će se utrkivati ove godine.

McLaren MP4-22 se nije pretjerano promijenio u odnosu na svog prethodnika, no izgled, naravno, vara.
Novi bolid je doživio brojna unaprjeđenja na području sigurnosti, a prelazak na Bridgestoneove gume utjecao je na konstrukciju šasije i aerodinamike.
Izgleda mocno

http://www.mclaren.com/theteam/launch_images.php

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2007, 15:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BMW Sauber F1 tim je danas u Valenciji predstavio bolid za sezonu 2007.Dosta su radili na aerodinamici.Cijeli prednji spoiler je ponovno razvijen, nos je puno kraći u poredjenju s F1.06. Šasija je viša, čime je ispunjen cilj boljeg kolanja zraka ispod bolida, i samim time postize se bolja aerodinamička efikasnost.Citav sistem hladjenja je nov,prosle godine je to bilo na granici normale,stoga su morali povecati usisnike zraka a time i njihovu efikasnost.Straznji kraj je nesto uzi.Ako bolid bude slusao mislim da Kubica i Heidfeld mogu dobro proci ove sezone.
Par slika sa prezentacije

Poslednji put menjao PETAR VELIKI dana 04 Feb 2007, 21:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 09:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

da se najezis

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 11:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Forza Ferrari

Par Wallpapera novog Ferrarijevog boilda. Rezolucija je 1280x960.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Poslednji put menjao V@nja dana 19 Jan 2007, 10:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Svi se nadamo.....ipak je Spa najbolja staza....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
ne bih se slozio :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 749 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]