banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 03:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 12:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
psyborg je napisao:
I ja se slazem da je veoma loshe da maloljetnik pije alkohol (shto sam i ja radio)

Samo maloljetnik?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 13:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Dok je bio maloljetan pio je alkohol, a kada je porastao shvatio je da je to za minore lose, ali za punoljetne dobro, te nastavio da pije. Visok stepen samokriticnosti! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 18:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
=D> :thumbright: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 20:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 20:03
Ovaj zakon/odredba je fenomenalan, ali smatram da se on tesko moze da implementiira do kraja na ovim ex- yu prostorima, kad i sami znamo da je alkohol bitan (nazalost) dio balkanskog mentaliteta :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
TITO Broz Josip je napisao:
Ovaj zakon/odredba je fenomenalan, ali smatram da se on tesko moze da implementiira do kraja na ovim ex- yu prostorima, kad i sami znamo da je alkohol bitan (nazalost) dio balkanskog mentaliteta :wink:

NAJBOLJE rjesenje je ono koje sam predlozio... Alkohol se NE SMIJE proizvoditi u pakovanjima vecim od recimo 100-200 ml (dakle, nema sanse da se nadje na trzistu vece pakovanje, jer je problem sasjecen vec u punionicama i prodavnicama), druga stvar, zapapriti cijenu, pa ako bas hoces da se napijes, isfuraj 50+ maraka. (U takvoj trzisnoj situaciji velike potraznje, i domaca rakija bi skocila na 20-30 KM po flasi, pa bi time maloljetnici bili sprijeceni da piju, jer nemaju toliko love :wink: )

Alkohol je LUKSUZ, roba bez koje se i te kako moze, stoga bi trebao imati cijenu daleko vecu nego sada, kada je dvolitarka piva 2,5-3 KM, a vina krecu od 2.5. Ne kazem da je kvalitet, ali od toga postanu ljudi alkosi, a ne od Chivasa, jer ovo smece i sirotinja moze da kupi skoro svaki dan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 01:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
e a sta ako nabavis rakiju koji je tvoj rodjeni deda napekao
zovnes raju i otkinete se od zivota ?? :D :D :D

mislim da to ne bi bilo bas skupo

jaoooo bas je strasno da maloljetnik dodje do alkohola :D :D :D
mislim HR ............. -e a odakle ti informacija da ja cugam barem jednom sedmicno???

e a ta sema tocenje alkohola u bocice od 100 ml ne bi opstala. samo bi mladi bili prisiljeni na krsenje zakona t.j. pljackali bi radnje za prodaju doticnog "hola a to bi stvorilo zabrinjavajuce stanje u drzavi
zapravo 90 posto mlade populacije bi zavrsilo u tvorziji :D

e da i monstume gdje ima vino od 2.5 km taman mi ponestalo love a moram da odrzim tradiciju svako sedmicnog oblokavanja obcugavanja alkoholisanja.... :D -kako god

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 01:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Narcisa_Zumbulic je napisao:
e a sta ako nabavis rakiju koji je tvoj rodjeni deda napekao
zovnes raju i otkinete se od zivota ?? :D :D :D

mislim da to ne bi bilo bas skupo

jaoooo bas je strasno da maloljetnik dodje do alkohola :D :D :D
mislim HR ............. -e a odakle ti informacija da ja cugam barem jednom sedmicno???

e a ta sema tocenje alkohola u bocice od 100 ml ne bi opstala. samo bi mladi bili prisiljeni na krsenje zakona t.j. pljackali bi radnje za prodaju doticnog "hola a to bi stvorilo zabrinjavajuce stanje u drzavi
zapravo 90 posto mlade populacije bi zavrsilo u tvorziji :D

e da i monstume gdje ima vino od 2.5 km taman mi ponestalo love a moram da odrzim tradiciju svako sedmicnog oblokavanja obcugavanja alkoholisanja.... :D -kako god

da je drzavi ista stalo do gradjana, pogotovo mladih, zabili bi cijene alkohola nebu pod oblake.
Otidji u tropik, flasa 2.5 KM i skuplje, ako imas raju, kupite kanistercic od 3 litre vina, izadje vas po litri jos jeftinije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 01:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
CUJ NISAM ZNALA DA SE PRODAJE I NA KANISTERCICE :D :D :D moram pod hitno obavjestiti drugare samo kontam da ce biti frka kod koga ce prenociti ostatak :D -naravno u slucaju da ga bude posto smo mo svi koji uzivamo u ukusu vina,piva.. vec na granici "ponora" :D

bila ja u tropiku i mane cova tako jeftino da nisi mozda mislio na 3.5

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 01:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
simplicity je napisao:

Kako ce danas sutra mladic djevvojka-kad napuni 25 god , a ima istoriju od 10 godina pijancenja, moci da bude kvalitetan gradjanin, sposoban da radi, stvara porodicu, privredjuje sebi i kompletnom drustvu..

lako!
najbolje jos nekom lijepiti ETIKETU(za cijeli zivot :oops: ) zato sto se par puta napio c c c

ono sto ja mislim je da je to tinejdzersko alkoholisanje vikendomfaza odrastanja koju svako ko osjeca potrebu treba proci da ne bi kasnije zalio sto nije... vrijeme se ne moze vratiti :x

bolje kad si mlad da probas stvari po principu -ono sto me ne moze ubiti- da bi znao s cim imas posla i da te u najmanju ruku -prodje zelja- za istim... (bolje sad nego kasnije)

ako ne, tim suzdrzavanjima, izigravanjima i glumljenjima sebe nase drustvo dobija osobe za koje bih se ja prije zapitala - kakvi su to oni?? -siva neizivljena gomila isfustriranih i duboko nesrecnih ljudi koji se prikazuju upravo suprotnima ! - pateticno u najmanju ruku

mjera je zakon - to je istina, alkoholizam je bolest, ali bez trazenja sebe nema ni nalazenja!
zivjeli :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 01:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
ajoj filozofije :-?
nek pije kome se pije.a kome se ne pije nek ne ubjedjuje one kojima se pije da se ne pije...
il da se pije?!?! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 01:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pamella_morrison je napisao:
bolje kad si mlad da probas stvari po principu -ono sto me ne moze ubiti- da bi znao s cim imas posla i da te u najmanju ruku -prodje zelja- za istim... (bolje sad nego kasnije)

Pametno. :lol:
Od sada probavajte sve sto vam padne na pamet, da bi se uvjerili da li je to dobro za vas i da vas prodje zelja za tim kad odrastete, djeco (bolje sad nego kasnije).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 02:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
HR je napisao:

Pametno. :lol:
Od sada probavajte sve sto vam padne na pamet, da bi se uvjerili da li je to dobro za vas i da vas prodje zelja za tim kad odrastete, djeco (bolje sad nego kasnije).

vidis li ti dobro? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 02:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Znaci, niko nikad nije umro od pica? Osim toga, i ovo sto te ne moze ubiti moze ti nanijeti nepopravljivu stetu, tako da ti savjet i nije bas na mjestu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 11:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
ono sto ja mislim je da je to tinejdzersko alkoholisanje vikendom faza odrastanja koju svako ko osjeca potrebu treba proci da ne bi kasnije zalio sto nije... vrijeme se ne moze vratiti

Šta je odrastanje?

Jel' biti odrastao znači da si probao svaku rakiju? Ili da si bio pijan najmanje 154 puta?

Citiraj:
siva neizivljena gomila isfustriranih i duboko nesrecnih ljudi koji se prikazuju upravo suprotnima ! - pateticno u najmanju ruku

Dok su pijanci iživljena gomila živopisnih, opuštenih i duboko sretnih ljudi koji se prikazuju upravo onakvim kakvi jesu...

Citiraj:
ali bez trazenja sebe nema ni nalazenja!

Misliš da se ti nalaziš u nekoj flaši?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 11:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2002, 01:00

ako ne, tim suzdrzavanjima, izigravanjima i glumljenjima sebe nase drustvo dobija osobe za koje bih se ja prije zapitala - kakvi su to oni?? -siva neizivljena gomila isfustriranih i duboko nesrecnih ljudi koji se prikazuju upravo suprotnima ! - pateticno u najmanju ruku

Jbt, ne mogu da vjerujem da neko moze nesto ovako da izjavi... i jos zenska osoba da tako nesto kaze...
Ja bi tebe zaposlio u vrtic da nam ucis djecu odrastanju! Sigurno bi daleko dogurala!
:roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 11:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
simplicity je napisao:

Kako ce danas sutra mladic djevvojka-kad napuni 25 god , a ima istoriju od 10 godina pijancenja, moci da bude kvalitetan gradjanin, sposoban da radi, stvara porodicu, privredjuje sebi i kompletnom drustvu..

lako!
najbolje jos nekom lijepiti ETIKETU(za cijeli zivot :oops: ) zato sto se par puta napio c c c

ono sto ja mislim je da je to tinejdzersko alkoholisanje vikendomfaza odrastanja koju svako ko osjeca potrebu treba proci da ne bi kasnije zalio sto nije... vrijeme se ne moze vratiti :x

ne znam koliko imas godina, ali to bas i nije tako, kao sto tvrdis.
Jedno je popiti povremeno, koje pice, kad je zabava, malo se opustiti, a drugi je svaki vikend popiti po gajbu piva, koju litru zestokog pica i pri tome imati 15-16 godina... :-? Dakle opijati se, da bi navodno nesto prozivio... :-? to se ne mzoe proziviti, proci faza... to je ensto sto se usadjuje u ponasanje, odrastanje, odgoj, usvaja kao prihvatljivo, jer svakim daljim pjanstvom, povecava se nivo praga, kao i potreba da se svaki put unisi sve vece kolicine...

Prvo tako mlada osoba nije dovoljno zrela. Drugo, to su strasne posljedice, starsne navike i potrebe, uticaj na zdravlje.
Sve to lagano prerasta u potrebu, ta pijancenja postaju sa takvim rezonom sasvim normalna i danas sutra kad takva osoba bude imala svoju zenu i djecu, i to ce biti sasvim normalno, da pijan doalzi kuci, radi scene, ostavlja psoljedice na dijete, zatim se dijete uci svemu tome, stice takav obrazac ponasanja i ono samo i imamo zacarani krug.

Druga stavr, nije istina da niko nije umro od pica. Samo da znate da se u hitnoj mogu sresti 13-godisnjAci, koji idu na lavaze zeludca...
A danas sutra takav koji nastavi sa takvim ponasanjem, nema sanse da se izvuce bez ciroze jetre, poremecaja pamcenja, vida, ponasanja, senzibiliteta, drhtavica, skleroza i slicnih promjena.

Nemam ja potrebu da nekog nagovaram i tupim, smao mi je porazavajuce da citajuci sve i jedan post na ovu temu, zapazim da je sve i jedan afirmacija pica od strane vrlo mladih ljudi... sve u svrhu nekog dokazivanja...ali to je potpuno pogresno.

I josh nesto, ja ne samo da smatram da alkohol treba zakonom zabraniti prodaju mladjim, vec da ga treba poskupiti i ciniti na taj nacin manje dostupnim. Zalosna su ona pakovanja piva od 2 l, to kad vidim, automatski bi kaznila takve prozivodjace.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 12:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2002, 01:00
Naravno, podrzavam ovaj donesen zakon! Dobro su se i sjetili.
A, one sto kupuju alkohol tim maloljetnicima, bi trebalo dobro odrati po dzepu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@NarciSa

Citiraj:
zapravo 90 posto mlade populacije bi zavrsilo u tvorziji Very Happy

Ok, tebi je normalno da bi vecina mladih provaljivala u necije prodavnice da bi dosla do alkohola? U sustini, to rade najtezi ovisnici u najtezoj krizi.
Imas u tropiku sigurno za 2.5 KM karlovacki rizling, jeste karina, ali jeste i jeftin. A imas dvolitarke piva za 2.80 KM.

@Pamella:
Ja sam cijelu osnovnu prosao sa preludeom ekipom, stvarno je opaljena ekipa bila u pitanju, super se provodilo, zezanja i sve to, ali alkohol nismo pili (za travu smo culi iz nekih prica). Da smo bili budale - bili smo, pravili smo trijezni piz*arije kakve sada ne bih ni najpijaniji radio. Niko se nije osjetio "zakinutim" ili neispunjenim zbog odsutnosti alkohola.
Takodje i u srednjoj, zezanje, opustencija, jeste se ponekad pilo, ali je to bukvalno jednom u 3-4 mjeseca, na nekom rodjendanu.
Slazem se sa tobom da trebaju svi to probati par puta, cisto da vide da to nije neko bozje slovo niti ekstaticno iskustvo. Ti u sustini opravdavas danasnje klince kojima je postao standard da su 2x nedeljno pijani (ne da piju, nego da su PIJANI!). Imam prijatelja koji su tako poceli rano, danas imaju 21-22 godine, i u prosjeku su godisnje pijani oko 200 puta, nije bas svaki dan da su pijani, ali nisu ni daleko od alkoholizma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 13:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
ajoj pa jeste to tako... nazalost... i nije to 2,3 puta sedmichno shto je najgore...vec 4,5...nekad se i svaku noc zalomi...
mozda su zene i kritichnije od musharaca :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2007, 13:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Jedno je popiti povremeno, koje pice, kad je zabava, malo se opustiti, a drugi je svaki vikend popiti po gajbu piva, koju litru zestokog pica i pri tome imati 15-16 godina...

Ovo je osnovni problem - pronalazenje granice. Mladima danas spomen alkohola automatski znaci i 'oduzimanje' istim. Cim prije nadju tu granicu, tim bolje po njih.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]