banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Jul 2025, 09:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 361 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2007, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Teodulija je napisao:
Поздрављам папину изјаву.
Свака му част

Uaaaaaaaaaaaaaaaa! :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2007, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Да је истина ово што тврдиш драги Џон,
да људи посматрају свијет кроз призму Светог Писма, тј, Јеванђеља,
овај свијет би био далеко боље мјесто за живјети.

Не убиј, не чини прељубе, не свједочи лажно, љуби ближњег свог као самога себе, не узвраћајте на зло већ одговарајте добрим, молите се за непријатеље своје.....

Шта би било са овим свијетом када би људи довољно духовно сазрели да живе по овим ријечима?

Гдје је ту контрадикција, гдје је ту нешто примитивно и ружно?

А последица богоотпадије тј, атеизма и јесте ова "реалност" односно свијет овакав какав јесте, икона пакла, умјесто икона Царства Небеског...

А врхунац атеистичког цинизма и јест у томе да на крају баладе за све своје неуспјехе и за све неправде у свијету оптуже религије и Бога...

Цинизам, ништа друго...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2007, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
monstrum je napisao:
Ja mnogo volim ateiste.

Ja sam ih eto propustio ljetos na Kastelu, ali nije mi bilo toliko tesko jer sam ih gledao u decembru 2005 u Getu... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2007, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Pero_Bombas je napisao:
monstrum je napisao:
Ja mnogo volim ateiste.

Ja sam ih eto propustio ljetos na Kastelu, ali nije mi bilo toliko tesko jer sam ih gledao u decembru 2005 u Getu... :)

Ma nije to bolan, djevojka mi je Ateist, svi drugari iz benda ateisti, svo drustvo ateisti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 03:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
heh,papa.budala senilna.cim pokupe tu kapicu alchajmer ih izjede,baldura mi mog.

Moram ponoviti pitanjce za vashe razmatranjce:

Kad bi vjerovo sam u sebe,a uz to bio shizofren,da li bi bio pripadnik monoteisticke ili politeisticke religije? :D ili,pak,ateista :drinking:

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 13:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
Za nebuloze nekog poglavnika kao sto je papa stavrno nemam rijeci nego neka izvadi deblo iz oka svoje nebulozne organizacije i sveg zla sto su ga napravili i koje dan danas cine ,jer kao i svi drugi autaristi i vjerski fanatici negiraju slobodu izbora - jedno od osnovnih ljudskih prava !

Citiraj:
А последица богоотпадије тј, атеизма и јесте ова "реалност" односно свијет овакав какав јесте, икона пакла, умјесто икона Царства Небеског...

isto tako Damaskin kazem ja da je svijet kakav jeste posljedica nametanje religijskih dogmi kao ispravnih i medjusobno natjecanje dominatnih religija u nametanju svojih dogmi kao jedino validnih nemisljenicima , , ai predlazem ti da svoje vreme provodis u izgradnji raja na zemlji umjesto sto cekas smrt kao spasenje . jer tamo ti nitko nista ne garantuje , pa se klanjaj i krsti koliko god hoces .

Citiraj:
А врхунац атеистичког цинизма и јест у томе да на крају баладе за све своје неуспјехе и за све неправде у свијету оптуже религије и Бога...

vrhun ca religijskog/ vjerskog cinizma je da za stanje u ljudskom drustvu krive sve neistomisljenike - ateiste odnosno tkz. vanjske nepravde znaci onih van njihovih sekti/oganizacija ne videci gresnost u sebi i svojim redovima .

Citiraj:
Цинизам, ништа друго...

Cinik - grc. znaci pseci
Cinizam je bio napredna misao u staroj Grckoj simpaticnoh ljudi koji su propovijedali da nista ni bog ni religija ni drzava nije potrebno covijeku da bi opstao .sa cim se mogu debelo sloziti .

za kraj ostavljam dve kotradiktornosti iz bozijih zapovjedi :
1. Ja sam Gosopod Bog Tvoj , nemoj imatidrugih bogova osim mene.
2.Ne pravi sebi idola niti kakavog lika , nemoj im se klanjati niti im sluziti .

ispade da su ateisti jedini pravi vjernici :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 17:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Велики поздрав Грозниум и сретни и радосни празници!

Citiraj:
Za nebuloze nekog poglavnika kao sto je papa stavrno nemam rijeci nego neka izvadi deblo iz oka svoje nebulozne organizacije i sveg zla sto su ga napravili i koje dan danas cine ,jer kao i svi drugi autaristi i vjerski fanatici negiraju slobodu izbora - jedno od osnovnih ljudskih prava !

Нажалост се морам сложити да је Римски апсолутизам, који је нажалост и данас присутан само на много перфиднији начин нанио само зла западном свијету и цјелокупној слици хришћанства и Христових ријечи...

Citiraj:
a i predlazem ti da svoje vreme provodis u izgradnji raja na zemlji umjesto sto cekas smrt kao spasenje

Слажем се...

Citiraj:
vrhun ca religijskog/ vjerskog cinizma je da za stanje u ljudskom drustvu krive sve neistomisljenike - ateiste odnosno tkz. vanjske nepravde znaci onih van njihovih sekti/oganizacija ne videci gresnost u sebi i svojim redovima .

Чињеница јесте да многи људи који себе називају хришћанима нису баш за примјер дургима. Данашње искуство нам показује да ситуација није сјајна ни међу нашим свештенством, које представља баласт из времена комунизма (неке од њих је бивша УДБА и слала на богословију као њихове људе "изнутра").
Срећом, све је више младих и образованих свештеника који имају много тога умног и духовног рећи и учинити и који улијевају наду да ће духовна слика наших крајева имати благословену будућност.

Citiraj:
Cinizam je bio napredna misao u staroj Grckoj simpaticnoh ljudi koji su propovijedali da nista ni bog ni religija ni drzava nije potrebno covijeku da bi opstao .sa cim se mogu debelo sloziti .

Немој тако драги Грозниуме, и мени је Диоген киник био један од најдражих ликова. Кад читам његове догодовштине, очекујем само да се појаве Џеј и Сајлент Боб иза угла и да тек тад настане лудило... :D :D :D

Citiraj:
za kraj ostavljam dve kotradiktornosti iz bozijih zapovjedi :
1. Ja sam Gosopod Bog Tvoj , nemoj imati drugih bogova osim mene.
2.Ne pravi sebi idola niti kakavog lika , nemoj im se klanjati niti im sluziti.

Па наравно, запосвјест каже да човјек даје почаст Богу Твроцу, а не идолима - грому, ватри, води, златном телету, држави, новцу, скупим аутимаитд...

Citiraj:
ispade da su ateisti jedini pravi vjernici :D

Да знаш да понекад стварно јесу...

Сретни празници!

Христос раждајетсја!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

^^^ eto ti nevolje, s' ovim se ne mozes ni posvadjati :lol: :lol: :lol:
Bravo kompanijo, tako se govori, a ne da se odmah da prostite pickara i slicno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 19:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Damaskin je napisao:
Па наравно, запосвјест каже да човјек даје почаст Богу Твроцу, а не идолима - грому, ватри, води, златном телету, држави, новцу, скупим аутимаитд...

...ni smrtnicima koje proglašava "svetima"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Не клањамо се материји, већ божијој благодати која се пројављује у материји.
Клањајући се Божијој енергији (тј благодати) клањамо се и самој суштини Божијој, у чему постоји очигледна разлика од поклоњења пројавама саме материје као суштине, тј, искривљеног ипостасирања материје односно природних појава...

Мећава, дај чова, у'вати се петарди, ко сав нормалан свијет, пусти се онтологије на Бадње Вече :D

Ајд' жив'ли!!! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 20:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Не клањамо се материји, већ божијој благодати која се пројављује у материји.
Клањајући се Божијој енергији (тј благодати) клањамо се и самој суштини Божијој, у чему постоји очигледна разлика од поклоњења пројавама саме материје као суштине, тј, искривљеног ипостасирања материје односно природних појава...

Ni pagani se ne klanjaju kamenom liku kao takvom, već onome što on predstavlja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Отдкуд знаш јеси их питао?
Још ће испасти да се и они клањају Творцу кроз пројавну природу,
а не неким тамо ћудљивим и хистеричним "боговима" :D

Народ се престао озбиљније занимати за "богове" чим се почело у позоришту са љубавно-драмским лимунадама, а касније кад су почели емитовати шпанске серије...
Како је било кренуло, мало је фалило да Зевс сам себи дође рођена тетка... :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
monstrum je napisao:
Pero_Bombas je napisao:
monstrum je napisao:
Ja mnogo volim ateiste.

Ma nije to bolan, djevojka mi je Ateist, svi drugari iz benda ateisti, svo drustvo ateisti...

ti sviras u ateistima??!??!?!??! :shock:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2007, 10:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Још ће испасти да се и они клањају Творцу кроз пројавну природу,
а не неким тамо ћудљивим и хистеричним "боговима" :D

Njima su njihovi "histerični i ćudljivi bogovi" sveti isto onoliko koliko je i tebi svet Bog koji je postao Čovjek.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2007, 18:57 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Citiraj:

Ajde ovaj kad budete svirali negdje, javi mi na pp 0X

Preferiram rijec "grupa" ali dobro ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 20:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

che.guevara je napisao:
Citiraj:

Ajde ovaj kad budete svirali negdje, javi mi na pp 0X

Preferiram rijec "grupa" ali dobro ;)

OFF TOPIC!
Javicu sigurno.
Grupa moze oznacavati skoro sve i jednu skupinu od vise lica, bend predstavlja ili zabavljace ili muzikante :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 21:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Другари, да ли ви сматрате атеизам неким видом духовности или религије, кад већ пишете на истоименом форуму? :D

Ако је тако, дајте нам онда неке смјернице, који су ваши погледи на свијет, односно у шта вјерујете?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 21:54 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Damaskin je napisao:
Другари, да ли ви сматрате атеизам неким видом духовности или религије, кад већ пишете на истоименом форуму? :D

Ако је тако, дајте нам онда неке смјернице, који су ваши погледи на свијет, односно у шта вјерујете?

Није ваљда забрањено!?

Смјернице, не вјерујем у ништа осим у свој стомак!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:D
Није фер да ми одговори Че, њега превише волим и готивим да би могао са њим водити ову врсту дискусије... :D

Друже Че имате од мене - Total respect!!! 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 361 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]