Flex je napisao:
Pa ocigledno imas tu srecu ili kako ti kazes nesrecu, pa ti je metabolizam brz kao ferari, i sve sagorjeva. Ja samo ne znam zasto zelis da se udebljas nekvalitetno, tj da navuces sala. Zar ne bi malo estetski lepse bilo da navuces koji kg kvalitetne mase, nego debelih 10 kg.
Ovaj tekst je recimo za ectomorfe kao ti, mislim da ce ti malo pomoci:
http://www.x3mforum.com/smf/index.php/t ... l#msg67555A ako te interesuje debela masa, onda gledaj pretezno da jedes pred spavanje, odnosno kad je metabolizam najsporiji. Jbg, ja to sebi nikad ne bih radio, nije ni zdravo, ali ako bas hoces da se udebljas, jedi masno i to kasno
Pozzzz
Pa lakse je napraviti masu od vec postojece, isao sam ~2god u teretanu,i naravno napredak se primjeti, naravno na pocetku sam poceo mrsaviti ali onda se polako krenuli misici formirati. Zatim sam krenuo na kick box pa da bih sve stigao morao sam to spojiti sa teretanom sto je bilo jako glupo jer nakon 2sata teretane i 2 sata treninga ,nisi ni za sta i umesto debljanja ti ustvari pod svim tim iscrpljenjem mrsavis...
Kasnije sam experimentisao pa sam napravio i neki raspored. Poceo sam piti gainer 5000 ,odredji suplement, ali nije mnogo pomogao ,nisam bas bio redovan ali ok, ajde dobio sam ~5kg a posto sadrzi i kreatina, pomoglo mi je da dizem vece tezine. Takodje sam pokusavao i sa euro blok cokoladicom, pre i posle treninga, ali nisam ljubitelj slatkisa pa je i to propalo.
Napravio sam pauzu pa sam se sada vratio ,trebalo mi je oko 3-4 sedmice da se vratim u formu do koje sam stigao pre pauze. Sada ide ok, ali isfurava me kada vidim nekog nafuranog klinca x siri i veci od mene a ja dizem x puta vise od njega. Medjutim kada se skine ta majica, kod njega vidis salo, ali opet i ja bi vise volio da sam popunjen u odredjenim trenutcima, ali opet kada si na moru/bazenu eh onda je opet fino u svojoj kozi .. i tako stalno.
Gledao sam taj gore post, upravo tako, mozda ne bas u toj mjeri ali neznam gde da nabavim te novine u bl-u, pa da procitam ostatak.