banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 13:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Okt 2006, 08:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Da se 1. siječnja 1600. pojavio prvi vampir, koji bi svakog mjeseca ugrizao jednu osobu, do veljače bi bila dva, do ožujka četiri, a u srpnju 1602. svi bi bili vampiri. Čijom krvlju bi se hranili?

Jedan je znanstvenik jednostavnim matematičkim računom isisao i zadnju kap života iz mita o vampirima te dokazao da ta popularna stvorenja jednostavno ne mogu postojati.

Costasa Efthimioua, profesora fizike na Sveučilištu Central Florida, zabrinuli su podaci o opasno velikom broju ljudi koji doista vjeruju da vampiri postoje, kao i pseudoznanstveni pokušaji da se teorijski dokaže mogućnost njihove egzistencije.

Po legendi koja vuče korijene iz srednjovjekovne Transilvanije, koju je popularizirao roman irskog pisca iz 19. stoljeća Brama Stokera Drakula, vampiri se hrane ljudskom krvlju, a onaj koga ugrizu svojim dugim očnjacima postaje vampir i mora početi piti krv drugim ljudima.

Efthimiou je problemu pristupio s najosnovnijom logikom: na svijetu je 1. siječnja 1600. godine živjelo, po procjeni, 536.870.911 ljudi. Da se tog dana pojavio prvi vampir, koji bi svakog mjeseca ugrizao jednu osobu, do 1. veljače 1600. na svijetu bi bila dva vampira. Mjesec dana kasnije bilo bi ih četiri, i tako dalje. Za samo dvije i pol godine, svi bi ljudi postali vampiri i ne bi im ostao nitko čijom bi se krvlju mogli hraniti.

Kad se uzme u obzir još i tadašnja stopa smrtnosti, ljudska vrsta bi izumrla još brže. Čak ni nerealno visok natalitet ne bi mogao spriječiti tu vampirsku pošast. "Dugoročno, ljudi u takvim okolnostima ne mogu preživjeti, čak i da se stanovništvo svakog mjeseca - udvostruči! A to je, jasno, potpuno nemoguće", zaključio je Efthimiou.
net.hr

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 09:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2003, 17:05
svasta!
:roll: :roll: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Moguće je da je priča o bukvalnom vampirizmu samo simbolika pojave koja nesumnjivo postoji a to je - energetski vampirizam. Ljudi i danas za nekoga ko je naporan kažu da im "pije krv", a ustvari ih takva osoba psihički i energetski iscrpljuje.

Problematika energetskog vampirizma je prilično ozbiljna, takvih ljudi svako ima u svom okruženju, čak i na dosta suptilnim nivoima da se to ni ne primjeti tako lako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 10:07 
Vader je napisao:
Problematika energetskog vampirizma je prilično ozbiljna, takvih ljudi svako ima u svom okruženju, čak i na dosta suptilnim nivoima da se to ni ne primjeti tako lako.

Ima li neshto opshirnije o ovome natji negdje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 10:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ima knjiga "Energetski vampirizam" od Astrogara, to je jedna za koju ja znam, vjerovatno ih ima još. On tu dijeli energetske vampire na solarne i lunarne, daje njihove karaktersitike i svašta nešto. Kad to pogledaš pa malo razmisliš vidiš da takvih ljudi zaista ima, možda i u najbližem okruženju. Takođe bi se sigurno moglo dosta naći na internetu, na nekim forumima sam nailazio na povelike teme o energetskom vampirizmu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
psyborg je napisao:
Vader je napisao:

Ima li neshto opshirnije o ovome natji negdje?

Ima u "Trecem oku". Samo ne znam koji broj. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 10:51 
Ma imam taj "feeling"...ne znam ni ja...pa sa kontao mozda je to ono shto me smara i iscrpljuje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 01:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
Genijalno jednostavan i matematicki lijep dokaz :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
još kad ubaciš Blade-a i Van Helsinga u računicu vampirima je definitivno odzvonilo 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2006, 19:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2004, 16:27
sjajno, sad mi propadeee san iz djetinstva :cry: :cry: :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 12:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2006, 09:49
Blesavo je sto neko ima i matematicki pogled na vampire, ali ne znam zasto bi bilo ko ko se vec bavi matematikom razmisljao o tako blesavoj ideji kao sto su vampiri. Apsurd.
Mada sam uvjerena u postojanje energetskih vampira, jer bih nekad prije pozeljela da me napadne nosferatu neko da mi neko isisa svu energiju na nacin na koji to znaju homo sapiensi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Al taj frajko nije racunao da su vjerovatno i te vampire ubijali tako da sva ta njegova matematika momentalno pada u vodu.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2007, 02:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2006, 17:18
Freak_on_a_leasH je napisao:
Al taj frajko nije racunao da su vjerovatno i te vampire ubijali tako da sva ta njegova matematika momentalno pada u vodu.....

Kao ni to da vampiri ne pretvore svakog covjeka u vampria nego neke i ubiju do kraja :0

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2007, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Upravo to...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2007, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
chova iz kingstona je napisao:
Da se 1. siječnja 1600. pojavio prvi vampir, koji bi svakog mjeseca ugrizao jednu osobu, do veljače bi bila dva, do ožujka četiri, a u srpnju 1602. svi bi bili vampiri. Čijom krvlju bi se hranili?

Jedan je znanstvenik jednostavnim matematičkim računom isisao i zadnju kap života iz mita o vampirima te dokazao da ta popularna stvorenja jednostavno ne mogu postojati.

Costasa Efthimioua, profesora fizike na Sveučilištu Central Florida, zabrinuli su podaci o opasno velikom broju ljudi koji doista vjeruju da vampiri postoje, kao i pseudoznanstveni pokušaji da se teorijski dokaže mogućnost njihove egzistencije.

Po legendi koja vuče korijene iz srednjovjekovne Transilvanije, koju je popularizirao roman irskog pisca iz 19. stoljeća Brama Stokera Drakula, vampiri se hrane ljudskom krvlju, a onaj koga ugrizu svojim dugim očnjacima postaje vampir i mora početi piti krv drugim ljudima.

Efthimiou je problemu pristupio s najosnovnijom logikom: na svijetu je 1. siječnja 1600. godine živjelo, po procjeni, 536.870.911 ljudi. Da se tog dana pojavio prvi vampir, koji bi svakog mjeseca ugrizao jednu osobu, do 1. veljače 1600. na svijetu bi bila dva vampira. Mjesec dana kasnije bilo bi ih četiri, i tako dalje. Za samo dvije i pol godine, svi bi ljudi postali vampiri i ne bi im ostao nitko čijom bi se krvlju mogli hraniti.

Kad se uzme u obzir još i tadašnja stopa smrtnosti, ljudska vrsta bi izumrla još brže. Čak ni nerealno visok natalitet ne bi mogao spriječiti tu vampirsku pošast. "Dugoročno, ljudi u takvim okolnostima ne mogu preživjeti, čak i da se stanovništvo svakog mjeseca - udvostruči! A to je, jasno, potpuno nemoguće", zaključio je Efthimiou.
net.hr

Costasa Efthimioua, profesor fizike koji je uzeo na sebe strasno vazan zadatak matematicki dokazati nemogucnost postojanja vampira :lol: - je zalost, jad i cemer za nauku (po mom misljenju), koja je u novije vrijeme sve vise puna 'naucnika' koji zele biti "star", zele biti kao filmske zvijezde ili clanovi teen grupa, zele biti popularni, poznati, zele biti u novinama, gladni su slave, senzacionalizma...i sramota su za ozbiljnu nauku...

Da je taj vrli naucnik uopste procitao tu knjigu Drakula ili pogledao bar 3 filma o vampirima, primjetio bi da vampiri zrtvama piju krv, ubijaju ih, a vrlo rijetko i njih pretvaraju u vampire. Takodje, nije samo ljudska krv ono cim se hrane, "nize" rangirani piju zivotinjsku krv.

:lol:

Vampiri ne postoje i to je besmislica, ali matematika "u seksu sa vampirizmom" je bolest.

Najdosadniji Bubnjar u BL je napisao:
Freak_on_a_leasH je napisao:

Kao ni to da vampiri ne pretvore svakog covjeka u vampria nego neke i ubiju do kraja :0

Evo, forumasi su pametniji od vrlog naucnika, kome je nesto tako poznato promaklo.

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2007, 00:44 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
ventilator je napisao:
je zalost, jad i cemer za nauku

Apsolutno, ili se čovjek samo našalio. Slažemo se uglavnom.

Međutim, pitanje je, Šta je vampir? Kada odgovorimo na to onda ćemo moći da kažemo postoji li ili ne. Onakvi iz bajki vjerovatno (tj. sigurno) ne postoje. Međutim, zamislite jednu situaciju koja liči na onu iz bajke ...

Zamislite bolest, koja se prenosi kao sida (krvlju) i od koje se mjenja vilica i ispadaju zubi, ili se jednostavno povlače desni pa čovek dobije izgled "vampira" :D ... Zatim zamislite da ta ista bolest u čoveku uzrokuje ludilo, bjesnilo ili jednostavnu potrebu za krvavom hranom. Zamislite da i ta bolest (virus) ima jednu jako negativnu posljedicu da vam smeta svjetlo. I eto vam pribilžan vampir.

E sad začinite to malo i skuvate i to je to.

Ili umjesto svega gore opisanog, zamislite blijedog informatičara koji je dobio nVidia GF 1000 000 i onda počeo da sisa igrice :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2007, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
:lol: Kao sto Che reche....
Osim toga, vampirizam je potvrdjena bolest... Ne u onom obliku kakav se prikazuje na filmovima, ali bolest se zove porfirija ako se ne varam i slicne simptome ima sa osobinama vampira... Koza je osjetljiva na bijeli luk, cak malo izrastu ocnjaci (ali naravno ne u onoj mjeri kao na filmovima), smeta ti svjetlo i sl. Danas se ta bolest lako lijeci transfuzijom... Ovo je po sjecanju napisano, nemojte me drzati za svaku rijec.... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2007, 04:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Pero_Bombas je napisao:
:lol: Kao sto Che reche....
Osim toga, vampirizam je potvrdjena bolest... Ne u onom obliku kakav se prikazuje na filmovima, ali bolest se zove porfirija ako se ne varam i slicne simptome ima sa osobinama vampira... Koza je osjetljiva na bijeli luk, cak malo izrastu ocnjaci (ali naravno ne u onoj mjeri kao na filmovima), smeta ti svjetlo i sl. Danas se ta bolest lako lijeci transfuzijom... Ovo je po sjecanju napisano, nemojte me drzati za svaku rijec.... :drinking:

Porfiricna hemofilija.ocnjaci veze,ostalo jes.i nenormalno blijed ten.Likantropija daje mnogo zanimljivije opcije,po meni.WOOF! :lol:

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]