abraksas je napisao:
Strah,jednostavno,ako odem okinuti komsinicu,prekrsio sam jednu zapovjed i jebiga,bit cu kaznjen,primjer..znaci trebam se bojati...
Pod duhovnim razvojem ja podrazumjevam nesto drugo.
Recimo,Bog je mene stvorio ovakvoga kakav jesam,i dodijelio mi ulogu.
Moj zadatak je da tu ulogu odigram sto bolje mogu,pa ce bogu biti drago.
To sto ti pises i pokusavas moglo bi se uporediti sa zivotinjskim svijetom.
Recimo.Antilopa pocne pizditi zasto je Antilopa,i zasto mora najmanje 5 puta dnevno trcati iz petnih zila da spasi zivot,te kuka sto nije stvorena kao Lav.
Umjesto da ukapira da je to Bozja volja.
Lele... zurim, pa cu ja samo nako na brzinu nesto kao...
Ako ti okines komsinicu, jedna kazna koju ces dozivjeti je od komsije, to sto jest jest moze da boli, cuvaj se kazne Komsijske. Druga kazna je ta sto ces, kad za to dodje vrijeme, shvatiti da si karanjem komsinice postigao nula bambija, i onu svoju ulogu koju ti je bog dao nisi odradio. Ode zivot u nista, i moraces opet... Ono jest da svi imamu nekakvu ulogu. Ali je greska sto si ti sam sebi izgleda odredio ulogu onako kako tebi odgovara. Nije ti ni to toliko lose, ali je opet samo bjezanje od pravog problema i odgovornosti. (Vec vidim tvoj odgovor "Pa da, ali ja nisam odgovoran covjek, tako da..." ) najlakse je tako...
Ono sa antilopom "najvese me se svidja".

Fino izgleda, pokusavam da zamislim antilopu kako pizdi.

To je upravo ono sto ti radis. Isfurao si se sto sto si ono sto jesi, pa neces vise da trcis, nego si sam sebi odredio "to je moja uloga, nema tu sta vise puno da se trazi...odo malo da meditiram" Jes kad bi tako lako bilo... Na moju veliku zalost, pa tek onda radost, shvatio sam da jednog dana treba odrasti, pogledati i na drugu stranu, a ne zivjeti u nekom svom odbrambenom sistemu.
Citiraj:
Moj zadatak je da tu ulogu odigram sto bolje mogu,pa ce bogu biti drago.
bice tebi drago, ali prvo moras da odradis tu tvoju ulogu. Koliko vidim po tvojim postovima, ti kao da si vec zavrsio sa ulogom i sad ladis jaja

nidje veze
e u k-- deset do deset, kasnim...
btw
Vader je napisao:
Lijepo rečeno. I ti i Bik lijepo pišete.
hvala??