banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 16:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2006, 12:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 22:41
Ovako.
Bog,Sotona,Pakao i Raj nisu osobe niti mjesta vec stanja.
Da bi postao slobodan,moras se osloboditi tih stanja.

The bird files to God.That God`s name is Abraxas

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2006, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Abraxase, dobar potpis.
Poslušaj pjesmu Therion - Abraxas (ako već nisi 8) )

Btw.
Love is the Law - Love under Will

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2006, 14:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Obojica imate zanimljive potpise :)

Sad sam vidio da je Abraksasov potpis citat iz Heseovog "Demijana". Ja sam se možda prvi put u toj knjizi susreo sa tim imenom, ali sam davno čitao pa se ne sjećam najbolje šta to znači, ako se ne varam to je ime Boga koji je jedinstvo i Boga i Satane, tako nešto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2006, 17:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ajd dobro :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2006, 19:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 17:26
abraksas je napisao:
Citiraj:
Strah,jednostavno,ako odem okinuti komsinicu,prekrsio sam jednu zapovjed i jebiga,bit cu kaznjen,primjer..znaci trebam se bojati...

Razumijem strah o kome govoris. Crkva je nazalost kroz vijekove koristila strah da bi manipulisala ljudima. Medjutim kad citas Bibliju vidis da je Bog sasvim drugaciji; da place nad grijesima ljudi; da mu je zao svakog gresnika koji propada. I ono sto me najvise zacudjuje kad citam Bibliju je nevjerovatna Bozja ljubav prema gresnicima. Bog nas nije ostavio kad smo postali gresnici i kad smo se pobunili protiv njega vec nas je volio takvom ljubavlju da je dao svoj zivot da bi platio kaznu za nase grijehe. I kroz tu Isusovu zrtvu on besplatno nudi oprostenje i vjecni zivot svim ljudima. Kad citas Bibliju Bog nije neko koga se treba bojati. On je prijatelj, spasitelj, oslobodilac, otkupitelj, otac koji voli svako svoje izgubljeno dijete.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2006, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
abraksas je napisao:
Ovako.
Bog,Sotona,Pakao i Raj nisu osobe niti mjesta vec stanja.
Da bi postao slobodan,moras se osloboditi tih stanja.

Овако.
Абраксас, Дамаскин, Пера, Марко, Бања Лука, Загреб, Београд нису особе нити мјеста већ стања.
Да би постао слободан, мораш се ослободити тих стања.

П.С. Довољно је зажмурити, и све што ти смета, збуњује те, или ти није довољно јасно - нестане као руком однешено. :D

Није ти лоша тактика, мораћу је понекад и сам примјенити... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 06:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nije bitno sta je,bitno je da funkcionira! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 09:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
abraksas je napisao:
Strah,jednostavno,ako odem okinuti komsinicu,prekrsio sam jednu zapovjed i jebiga,bit cu kaznjen,primjer..znaci trebam se bojati...

Pod duhovnim razvojem ja podrazumjevam nesto drugo.
Recimo,Bog je mene stvorio ovakvoga kakav jesam,i dodijelio mi ulogu.
Moj zadatak je da tu ulogu odigram sto bolje mogu,pa ce bogu biti drago.

To sto ti pises i pokusavas moglo bi se uporediti sa zivotinjskim svijetom.
Recimo.Antilopa pocne pizditi zasto je Antilopa,i zasto mora najmanje 5 puta dnevno trcati iz petnih zila da spasi zivot,te kuka sto nije stvorena kao Lav.
Umjesto da ukapira da je to Bozja volja.

Lele... zurim, pa cu ja samo nako na brzinu nesto kao...

Ako ti okines komsinicu, jedna kazna koju ces dozivjeti je od komsije, to sto jest jest moze da boli, cuvaj se kazne Komsijske. Druga kazna je ta sto ces, kad za to dodje vrijeme, shvatiti da si karanjem komsinice postigao nula bambija, i onu svoju ulogu koju ti je bog dao nisi odradio. Ode zivot u nista, i moraces opet... Ono jest da svi imamu nekakvu ulogu. Ali je greska sto si ti sam sebi izgleda odredio ulogu onako kako tebi odgovara. Nije ti ni to toliko lose, ali je opet samo bjezanje od pravog problema i odgovornosti. (Vec vidim tvoj odgovor "Pa da, ali ja nisam odgovoran covjek, tako da..." ) najlakse je tako...

Ono sa antilopom "najvese me se svidja". :D Fino izgleda, pokusavam da zamislim antilopu kako pizdi. :lol: To je upravo ono sto ti radis. Isfurao si se sto sto si ono sto jesi, pa neces vise da trcis, nego si sam sebi odredio "to je moja uloga, nema tu sta vise puno da se trazi...odo malo da meditiram" Jes kad bi tako lako bilo... Na moju veliku zalost, pa tek onda radost, shvatio sam da jednog dana treba odrasti, pogledati i na drugu stranu, a ne zivjeti u nekom svom odbrambenom sistemu.
Citiraj:
Moj zadatak je da tu ulogu odigram sto bolje mogu,pa ce bogu biti drago.
bice tebi drago, ali prvo moras da odradis tu tvoju ulogu. Koliko vidim po tvojim postovima, ti kao da si vec zavrsio sa ulogom i sad ladis jaja :-? nidje veze

e u k-- deset do deset, kasnim...

btw
Vader je napisao:
Lijepo rečeno. I ti i Bik lijepo pišete.
hvala?? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 12:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

to sa komsinicom,je po onome zako nu o sirenju ljubavi
ono,znas na lijevoj nozi napises joj ljubav,pa na desnoj,isto tako,onda siris

a komsija mi treba jos uvijek pivo platiti kad god me sretne,jer zahvaljuci meni,njegova zena je uvijek sretna,vesela i zadovoljna

onda da zakljucimo,to je bas dobro djelo,eto :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
:lol: moze i tako. Sad sam i ja poceo da se prisjecam komsinice :lol: Al ona ima zeznutog tatu tako da bi ja mogao u vece probleme da zapadnem. On bas i ne bi volio da ona bude "ko leptiric" zbog mene. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 17:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

pa ljubav trebas prakticirati,a ne samo pricati o njoj :D

probaj,vidjeti ces i sam da je to dobro,eto

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 10:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Mar 2007, 12:47
Duhovni prijatelj
Hvala Bogu za razum što ti daje ostani i dalje u veri u istinitost Božije reči jer se u njoj otkriva život kroz poslušnost. Slažem se sa tobom brate po veri jer je ljubav ispunjenje zakona. Ali netreba zaboraviti da se te dve stvari pretaču u isto ovde mislim na 10 zapovesti i na ljubav jer si lepo rekao da se prve 4 odnose na ljubav prema Bogu a ostale na ljubav prema bližnjem dakle obe zajedno čine savršenu ljubav i nisu u suprotnosti sa ljubavlju niti je ljubav u suprotnosti sa njima već su jedno te isto. Deset zapovesti su razložena ljubav na delove da bi smo videli šta sve obuhvata jer ko ljubi Boga taj će biti poslušan Njegovoj reči ,,jer je ovo ljubav Božija da zapovesti njegove držimo'' ali nemaju svi ljubavi prema stvoritelju zato žele da odstrane neki deo iz ljubavi (da je okrnje) i ona onda nije celovita niti savršena zato menjaju Božiju reč ili je jednostavno odbacuju a neki tvrde da je oni čak ne trebaju ni posedovati jer je Hrist ima umesto njih. Gospod sam upozorava da i mi trebamo biti savršeni u ljubavi kao i On ali seme neposlušno odbacuje istinu i tako će biti do kraja. Ako Bog vodi čoveka On mu daje u srce ljubav a u mozak razum po Duhu Svetom pa takav čovek rečima iznosi šta mu je u srcu i time pokazuje kome služi zato oslušni reči i znaćeš ko je u kome. Ko uđe u Božiji pokoj (mir) on počiva od svojih dela kad i Bog od svojih a ti brate znaš u koji dan Bog počinu i koji dan posveti za odmor i blagoslovi ga da bi svi koji uđu u taj pokoj primili blagoslov zbog poslušnosti. Izrailj ne uđe u taj pokoj zbog neposlušnosti ali im je ostavljeno vreme na kraju kad im spadne šljepota da isprave grešku i tako se sav Izrailj spasi (duhovni i telesni). Bog nije opozvao blagoslov niti promenio svoju reč zato se neboj napada sa strane jer oni pokušavaju sa svojim strelama probiti najjači štit ali to neće moći jer imaš Boga i njegovu reč na svojoj strani. Od Boga ti svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav. Amin.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]