Svestenik je napisao:
matador je napisao:
Imam auto vec 8 godina, cesto sam u centru grada i uvijek se moze naci parking mjesto normalno. Samo, ovaj, treba platiti parking. A navece uvijek ima mjesta i ne placa se parking.
Apsolutno nema opravdanja za parkiranje unutar parkica i na trotoaru izmedju Narodnog pozorista i Dionisa. Kamo srece da hoce da svaki dan sva auta koja parkiraju tamo kazne.
govorio sam za k4 koji toliko pominju, ne opravdavam parkiranje na mostu al reci mi gdje tu da se parkiraju auta
ili recimo paprikovac ( bolnica ) u krug parkinga pustaju samo zaposlene pred ulaznom na onaj mali parking isto tako, mjesta se moze naci iza bolnice ( ponekad ) al uglavnom se mora parkirati na trotoar ili na travu u okolnim ulicama
sta da ti pricam za moju zgradu na starcevici gdje sam zivio 2 godine. Zgrada na 5 spratova, 3 ulaza sa po 4 stana na spratu. Skupa 60 stanova i bar toliko auta a iza zgrade je napravljen parking za cc 10 auta, i uvijek su bile pizdarije oko parkirnja, ljudi su parkirali na travu oko zgrade pa su onda udarili stubice pa su te stubice iscupali itd.
mislis da koga od gradskih celnika zanima to da ako sam tada htjeo parkirati po pravilima prvi parking je bio udaljen 500m i to uz brdo
a da ne govorim o sigurnosti i neosvjetljenosti, stopi kriminala itd.
situacija gdje sad zivim je jos gora. Mejdan, neboder kod Hazbija. 2 nebodera sa 8 spratova i preko 120 stanova dijele parking za cc 20 auta sa buducim tropicom, tombolom, hotelom i slasticarnom triangolo, jos 2 kladionice, 3 kafica i bezbroj prodavnica. Pitanje kako je tropic dobio dozvolu da pravi zgradu od 6 spratova a nema niti jedno parking mjesto predvidjeno ( sem podzemne garaze za svoje potrebe i zaposlene ). I sad gdje ce se parkirati ljudi? kao i do sad, trotoar, pred tudja dvorista...
a u vezi vuka samotnjaka i ostalih:
da da kolutaj ocima al znam sta vas boli i zasto je autor ove teme i prvenstveno ono napisao...To da nemate auto i da vas boli da po ovoj zimi morate pjeske do kafica ili gdje idete a ti zlocesti bogatuni se dovezu svojim autima pred kafic, sram ih bilo

zato je i bilo toliko likovanja u tim rijecima lisice na bogatasevim autima kada sam "pjeske prolazio" pored
hahahahaha al ajd ako ti je to utjeha i ako mislis da je to najveci problem ovog grada neka te to veseli
i kao sto sto rece jedan od najvecih mislilaca sa ovih prostora
"kako je lepo biti glup

"