simke r je napisao:
Situacija u kojoj upoznate devojku. Naravno u pocetku ne znate nista o njoj(cak ni pravo ime). Prica se razvija.Bude se osecanja, i naklonost. Mislite da ste najsrecniji covek na svetu.........
Odjednom otkrivate sitnicu po sitnicu.Njene obicaje, njeno poreklo, PRAVO IME I VERU!.To sve tek nakon izvesnog vremena.
Priznaje vam sve i dodaje da vas voli i da je sve to pokusala skrivati da vas ne povredi,
Znam TO JE VELIKA LAZ! Pravoslavac sam, i oprostio sam jojl az, ne postoje nikakvi osecaji, osim boli kad vas neko debelo slaze, otme od vas neku nadu......
ZANIMA ME KAKVI SU MOTIVI I CILJEVI OVAKVIH POSTUPAKA? DA LI JE MOGUC UTICAJ NA MOJE VERSKO UBEDJENJE? DA LI JE MOGUCA MRVA ISKRENOSTI POVODOM USPOSTAVLJANJA VEZE?????????
DA LI JE OVO BILO ISKUSENJE???????????
Ništa nisi znao o njoj o osjećanja se bude? Da li se bude osjećanja ili hormoni?
Zašto je lagala, postavlja se pitanje. Mnoge osobe pribjegnu laži jednostavno zbog nedostatka hrabrosti i zbog straha od ishoda nakon otkrivanja istine. To je ipak ljudski.
Pitaš: DA LI JE MOGUC UTICAJ NA MOJE VERSKO UBEDJENJE?
Kakvo je tvoje vjersko ubjeđenje? Da cijeniš čovjeka po imenu ili po duši? Šta tvoje vjersko ubjeđenje kaže za Oproštaj? Da li Oproštaj postoji kod tebe?
Da je ta osoba pokušala da te nagovori na pljačku ili tako nešto slično onda bi mogla biti riječ o Iskušenju, a ovako...
Pomalo mi ličiš na farizeja; čistiš čašu s vana umjesto iznutra. Bitno ti je koje je vjere, a ne kakva joj je duša. Kad se već pozivaš na vjerska ubjeđenja podsjetiću te na tekstove o Isusu u kojima on navodi da mu nikada nije smetalo da sjedi, jede i pije i sa nevjernicima. Zar, kada su ga sveštenici prekorijevali što mu prilazi bludnica, nije rekao: "Ona mi svojim suzama opra noge i obrisa ih svojom kosom, a šta ti učini za mene?"
Da ne bude ovo neko vjersko "pametovanje", predlažem ti iskren razgovor, ipak će ti ona najbolje reći o čemu se radi i zbog čega je prećutala svoje ime.