banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 09:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Golman i golgeter!
PostPoslato: 30 Nov 2006, 10:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2003, 23:19
Dragan Žilić ponovno je heroj Kantride. Bez njega Rijeka ne bi vidjela polufinale Hrvatskoga nogometnog kupa :lol:

Pogotkom Dragana Žilića, čuvara mreže prvoligaša s Kantride, Rijeka je u petoj minuti produžetka utakmice na Gnjilama na Grudi stigla do četvrtog uzastopnog polufinala Hrvatskoga nogometnog kupa. Naravno, koliko su nogometaši Konavljanina razočarani napustili travnjak, toliko je Srbin na golu riječkih 'bijelih' bio presretan što je baš on zaslužan za novi uspjeh Rijeke.

http://www.tportal.hr/sport/nogomet/hnl/fset.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2006, 11:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Skontaj lik trčao od svog do protivničkog gola bez prstanka i direkt mu na glavu naletila lopta!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2006, 12:34 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jan 2006, 15:25
Sve je moguće.... :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2006, 14:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Најјаче ми је што каже да је дао гол "као Тирам у најбољим данима", а једини његови голови којих се могу сјетити су против "ватрених" у Француској 98.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2006, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citao sam da zilic hoce da uzme Hrvatsko drzavljanstvo,kao da bi mogao braniti za njihovu repku,kakav majmun

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2006, 18:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Kazu da ga kupuje Partizan i trazi revans sa Livornom :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2006, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Kazu da ga kupuje Partizan i trazi revans sa Livornom :lol: :lol: :lol:

Ja cuo da ga Piksi kupuje

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2006, 18:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
SIJUKS je napisao:
Citao sam da zilic hoce da uzme Hrvatsko drzavljanstvo,kao da bi mogao braniti za njihovu repku,kakav majmun

Теоретски немогуће, јер је бранио за Југославију.
Држављанство тражи да нема зајебанције са визама.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2006, 20:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

SIJUKS je napisao:
Ja cuo da ga Piksi kupuje

I ja sam to čuo početkom sezone, kad je otišao Stojković! Bilo bi dobro imati tako iskusnog golmana u našoj ligi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2006, 20:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

The_One je napisao:
SIJUKS je napisao:

Mislim da moze da brani za Hrv.(ako dobije drzavljanstvo) jer drzava za koju je branio se raspala tj ne postoji.To je jedan od kriterijuma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2006, 21:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
PETAR VELIKI je napisao:
The_One je napisao:
SIJUKS je napisao:

Mislim da moze da brani za Hrv.(ako dobije drzavljanstvo) jer drzava za koju je branio se raspala tj ne postoji.To je jedan od kriterijuma.

Neće braniti za Hrvatsku dok je Pletikosa tu,ali moram nešto reći za tog čovjeka...Dugo nisam sreo na Kantridi vrijednijeg,poštenijeg i angažiranijeg nogometaša kao što je Žilić...Da se bar ostali pola bore za svoj klub kao on,bila bi Rijeka uz bok i Dinamu i Hajduku..A ovo za Dubrovnik,ma svi ostali igrači bi mu trebali dati svoje premije,stvarno su očajni bili...Sam je istaknuo kako se dobro snašao u NK Rijeci,živi u Opatiji a Hrv.državljanstvo je vjerojatno tražio zbo lakšeg putovanja vani...još jedan Srbin u NK Rijeci je među boljim igračima ovog kluba-kerekez... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
da ne otvaram posebnu temu: http://www.sporting-heroes.net/football ... HeroID=216

Jeli nekom poznat ovaj cuvar mreze? postavljen u: Hall Of Fame FC Chelsea..

legenda svog vremena.. Poslije ga je Iguita kopirao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Michigenac je napisao:
da ne otvaram posebnu temu: http://www.sporting-heroes.net/football ... HeroID=216

Jeli nekom poznat ovaj cuvar mreze? postavljen u: Hall Of Fame FC Chelsea..

legenda svog vremena.. Poslije ga je Iguita kopirao

Petar Borota... Jedan od najluđih likova na fudbalskim terenima stare Jugoslavije, a vjerovatno i šire...

Iz gomile anegdota valja izdvojiti jednu. Onu kad je otišao u posjetu povrijeđenom saigraču u bolnicu, pa pogriješio sprat i zalutao na psihijatrijski odjel. Kad je shvatio gdje se nalazi krenuo je da izađe, ali ga je zaustavio čuvar i krenuo da ga vrati, misleći da je pacijent. Nakon ubjeđivanja sa čuvarom Borota je iznerviran dreknuo:"Čovječe, ja sam Petar Borota, golman Partizana", na šta mu je ovaj odgovorio:"Ma nemoj, ovdje svaki treći misli da je Dragan Džajić. Vraćaj se nazad."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 21:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nitro je napisao:
"Čovječe, ja sam Petar Borota, golman Partizana", na šta mu je ovaj odgovorio:"Ma nemoj, ovdje svaki treći misli da je Dragan Džajić. Vraćaj se nazad."

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 22:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slatko sam se nasmijao :lol:
Nisam ranije cuo za tog lika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Sad sam se sjetio još jedne...

Petar Borota je branio i nemoguće, a primao golove za rubriku "vjerovali ili ne", pa je valjda na jednom večitom derbiju izašao na jednu loptu i pokupio je ispred Miloša Šestića koji je startovao na tu loptu i pritom očito faulirao Borotu. Sudija nije ništa svirao pošto je lopta ionako bila u njegovim rukama. Dok je ovaj sklupčan držao loptu, prišao mu je Miloš Šestić i šapnuo da je sudija svirao faul i da spusti loptu. Ovaj ga je poslušao i spustio loptu, a Šestić ubacio loptu u prazan gol...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2006, 03:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jel taj kralj odbranio penal, ali mu spao kačket i on s loptom uđe u go?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2006, 09:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Sondri je napisao:
Jel taj kralj odbranio penal, ali mu spao kačket i on s loptom uđe u go?

Istina, samo se ne sjecam bas jeli pucan penal ili je bila odbrana iz igre...

Ovo za Sestica: "Svir'o sudija faul!" je 100% True! :lol: Jos jedan slican mu je dao i neki Svabo.

Volio je da izigrava treceg beka i dribla se sa protivnickim navijacima. Koliko je izludjivao Grobare dok je bio u Partizanu toliko je i Engleze poslije.
Borota je branio i na onoj cuvenoj utakmici Rumunija : SFRJ (4:6) iz '77. Mislim da je komentator tada odvalio kako Susic, koji je tada debitovao za repku, ne moze da se nadaje golova koliko Borota moze da ih primi! :) Cini mi se da je jedan primio skoro sa korner linije.

http://www.leksikon-yu-mitologije.net/read.php?id=9110

Ako neko slucajno posjeduje snimak ove tekme molio bih ga da me kontaktira.

Ali ruku na srce, pored ovakvih i slicnih gafova imao je i cudesnih odbrana na koje bi mu i danas pozavidjeli mnogi ovovremeni golmani!
Kazu da je na kraju zbog svog takvog temperamenta zavrsio kao sladoledzija ali da je bio i umjesan u neka kriminalna djela!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2006, 11:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Cova je legenda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2006, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Deceniju pre Župića na golu Partizana stajao je jedan od najkontroverznijih golmana na svetu Petar Borota, rođeni Beograđanin, koji je na stadion JNA došao iz OFK Beograda, da bi početkom osamdesetih pune tri godine branio boje londonskog Chelsea. Petar Borota je kao profesionalni fudbaler učestvovao i u reli trkama, a pošto se bavio slikarstvom, imao je nekoliko izložbi u beogradskom SKC-u. Na golu je činio čuda. Branio je ali i primao nemoguće. U derbiju između Zvezde i Partizana, odigranom u novembru 1978. godine Borota je u skoku uhvatio loptu rukama i sa njom pao na zemlju. Bilo je očigledno da je Zvezdin igrač s' kojim je Borota bio u skoku načinio prekršaj nad njim, ali sudija nije ništa dosudio pošto je lopta svakako već bila u njegovim rukama. Golmanu Partizana prišao je napadač Zvezde Šestić i rekao mu da je sudija svirao faul. Borota je spustio loptu nameravajući da izvede faul, ali se Šestić u deliću sekunde prikrao i ćušnuo je u mrežu. Slična situacija se dogodila i na utakmici protiv Dinama iz Drezdena. Da je Borota bio pre svega dobar golman dovoljno govori podatak da je i pored izuzetno jake konkurencije bio reprenzetativac. Branio je zicere, dovodio protivničke napadače do ludila, ali je isto tako u meču protiv Rumunije 1977. godine uspeo da dobije gol sa pola terena. U martu 1979. potpisao je za Chelsea i odmah osvojio srca navijača fenomenalnim odbranama na debiju protiv Liverpoola, u to vreme ubedljivo najboljeg tima na svetu. Borota je u Chelsea doveden kasno, u momentu kada je tim bio zakucan za dno tabele, tako da je naredne dve sezone branio u drugoj ligi. U narednoj sezoni proglašen je najboljim igračem tima, da bi potom zaređao sa kiksevima. Na jednoj utakmici nakon odbranjenog penala ušetao je sa loptom u gol kako bi podigao kačket koji mu je spao s' glave i tako postigao autogol. Petar Borota je voleo da igra u ulozi trećeg beka, tako da je često napuštao gol i driblao protivničke igrače. To mu se obilo o glavu na utakmici protiv Watforda kada se okliznuo, izgubio loptu i primio gol. Da bi izbegao služenje vojske po povratku u zemlju, otišao je u Južnoafričku Republiku koja je u to vreme bila pod sankcijama zbog Apartheida, i tamo branio za neki lokalni klub. Pre desetak godina priveden je pod sumnjom da je učestvovao u krađi umetničkih slika i ikona.

Petar Borota je jednom prilikom otišao u bolnicu da poseti povređenog saigrača iz ekipe Zorana Čavu Dimitrijevića. Promašio je sprat i zalutao među duševne bolesnike. Kada je video da je pogrešio, krenuo je nazad ka izlazu, ali ga je zaustavio čuvar i upitao: "kuda ćeš ti?" Pokušao je na lep način da mu objasni da je pogrešio, i da je krenuo u posetu prijatelju, ali ovaj nije hteo ni da čuje. Na kraju mu je rekao: "čoveče ja sam Petar Borota, golman Partizana, pusti me napolje", na šta mu je čuvar odgovrio: "nemoj molim te. Ovde svaki drugi viče da je Dragan Džajić. Vraćaj se nazad u sobu!"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]