banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 13:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Mar 2006, 01:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Vrijeme apostasije u Pravoslavnoj crkvi:

http://www.ortodoxtv.ro/filme-video/ort ... s-film.php

Poslednji put menjao Vidusa dana 09 Dec 2006, 02:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:evil3:

Poslednji put menjao Vidusa dana 09 Dec 2006, 03:00, izmenjena 3 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 02:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Iz intervjua jednog vladike SPC:
"...To je pokazao poklonoviši nam i episkopski krst koji daje rimokatoličkim biskupima i jedan od njegovih bliskih saradnika nam je kasnije rekao, jednostavno, bratski, s ljubavlju: "Nemojte misliti, da je to samo kurtoazija. Da je kurtoazija, dobili ste nešto drugo, možda, na poklon knjigu ili nešto prigodno. Ali, pošto ste dobili krst i prsten to vam je poruka da u Vama vidi zakonite episkope crkve Hristove kao što vidi u svojim biskupima. Nas je taj čin još više ganuo..."

Ko su medju vladikama SPC nosioci kardinalskih prstenova Rimokatolicke crkve:
http://www.gazimestan.com/forum/viewtop ... sc&start=0

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Видуша, опет постављаш линкове према сајту Газиместан, који никакве везе ни са хришћанством нити са православљем нема.

Штавише, СПЦ је јавно осудила учеснике стог форума на предпоследњем Архијерејском Сабору, као оне који уносе смутњу, мржњу и раздоре, ширећи полуистине и надуване "чуо сам из провјерених извора" приче.

Имаш ли ти икад нешто лијепо написати или рећи на овом форуму, или се трудиш да и друге заразиш својом мржњом, политиканством и огорчењем.

То што радиш нема никакве везе са Христом, он је људе учио разумјевању, љубави и молитви једних за друге, а не непрестано ишо около и распширивао раздоре и мржње.

Молим те да размислиш мало о томе...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ti, ekumence, radi svoj posao, Vidusa radi svoj. Ti budi clan koje hoces "crkve" i propagiraj njene ideje, ali Vidusa zna da postoji samo Jedna, sveta, saborna i apostolska Crkva sa svojim dogmatima i svojim kanonima.

Vidi tvoje lazi:"Штавише, СПЦ је јавно осудила учеснике стог форума на предпоследњем Архијерејском Сабору, као оне који уносе смутњу, мржњу и раздоре, ширећи полуистине и надуване "чуо сам из провјерених извора" приче."

Lazes ne trepnuvsi.

A Hristos je rekao ovo:" Molim se za njih, ne molim se za cijeli svijet."
Eto dakle, za one se On moli za one koji su Njegovi. Pa i mi se na svojim Liturgijama molimo da svi budu jedno, ali JEDNO U SVETOJ, SABORNOJ I APOSTOLSKOJ CRKVI.

Vi se molite za JEDNO kao dio Novog svjetskog poretka: sve religije skupa pod vlascu jednog boga, tj. Antihrista. 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Значи није ти познато да је в.Атанасије добио одштампану компилацију ужасних коментара са тог форума и да је расправљано о истом фопруму?

Како то не знаш, а знаш ко је "лупао шакама од сто"?

Такође ми се чини да је "Истинита црква" или како се већ зове се одвојила од Православне и проповједају баш то што ти причаш...
Само што та религиозна групица нема ни канонске нити икакве везе са Православном Црквом...Ако већ ниси Православан, шта си запео да бесједниш у име православља и представљаш га као нешто осуђивачко, затуцано и пуно мржње...

Ко чује тебе, никад не би пожелио у животу да буде Православац, напротив, гледано са стране, рекло би се да је то нека затворена секта коај мрзи сав свијет, а не Апостолска Црква чији је задатак да проповиједа љубав и Христа...

Citiraj:
A Hristos je rekao ovo:" Molim se za njih, ne molim se za cijeli svijet."

(Кад већ цитираш Јеванђеље, означи главу и стих, да знамо из ког контекста је цитат извучен)

ПС Ко ти је рекао да сам ја екумениста? Знаш ли ти уопште шта тај појам значи? Да ли су за тебе екуменисти сви који се не слажу са тобом?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kako moze Atanasije da prisustvuje Saboru kad nije clan Sabora, jer je penzionisan. Penzionisanjem episkop napusta duznost episkopa, tj. prestaje biti episkop ili ti arhijerej! Ne postoji episkop bez eparhije. Tako kazu kanoni!!!

Ja da nisam clan SPC, stanje u njoj ne bi me se ni ticalo.

Zasto da ti navodim citat, pa ti bi to morao (kao i ja) zatvorenih ociju znati gdje se nalazi. :D

A sto se tice sta je ekumenizam, evo ti pa se i ti malo upoznaj:

"Екуменизам је заједничко име за псевдохрићанства, за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу. А сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси." (Ava J. Popovic)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/I ... temije.htm

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Izazovi/Novi.htm

http://www.kosovo.net/ecumen.pdf

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/I ... justin.htm

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/I ... umEkum.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"Сваки који преступа и не остаје у учењу Христовом; Тај Бога нема."

Aнатемa од светог Марка Евгеника:

"До сада смо имали веру која ни у чему нема недостатака, и ми немамо потребе ни за сабором, ни за актом неке уније да би се научили било чему новијем.

Ми, који смо синови и ученици Васељенски Сабора и на њима и после њих прослављених Отаца наших. С том вером ми се надамо изаћи пред Бога и добити опроштење грехова, а без ње ја не знам каква ће нас праведност ослободити од вечног мучења.

Онај који хоће и покушава да ми одбацимо ову веру и уведемо другу, новију, макар он био и анђео с неба нека буде анатема, и нека исчезне сваки спомен о њему и пред Богом и пред људима.

Нека нико не господари у нашој вери ни цар, ни епископ, ни лажни сабор, нити ико други, него само - једини Бог, Који нам је кроз своје ученике и предао ту веру."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 23:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Епископ ЗХП Атанасије још увијек присуствује засједањима Сабора, а ја те јасно питах, по чему сам то ја екумениста?

ПС То како ти причаш о Цркви чији кажеш да си припадник је исто као кад би неко на форуму писао да су његови отац и мајка ужасни и лоши људи износио трачеве о својим родитељима и слично.

Зато сам ти и поставио питање на овај начин јер ме јако чуди зашто стално објављујеш ствари које су у домену "од трача до истине", о некаквим превратима у Цркви о којима ни епископи те цркве никад чули?
Онда човјеку почну долазити питања попут "а зашто он тако пише, шта му је разлог, зашто стално инсистира на сличним стварима?" или "зар не умије написати нешто душекорисно и лијепо?".
Надам се да разумијеш шта хоћу да ти кажем...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Atanasije nema kanonsko pravo da prisustvuje sjednicama Svetog arhijerejskog Sabora, jer je U PENZIJI.
Ak te zanima zasto je bio protiv urednistva foruma gazimestan, procitaj temu "Zestoki momci" na gazimestasnu.

Meni je Pravoslavna Crkva i dusekorisno i lijepo, bolje mi ne treba. I zato sam protiv da mi je zizijulovci i papa uniste!

Sto me banova sa svog foruma umcaruje.com, "Damaskine"? Pa valjao sam ti, junace! E jesi ljudina kakvog u svijet nema!

Poslednji put menjao Vidusa dana 10 Dec 2006, 02:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 23:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Како брате, ја нисам ни на једном форуму админ нити модератор?

Биће прављен скоро један нови форум, јевићу ти....

А то за каноне, не знам...ево листам књигу одлука свих сабора и нигдје се не помиње да умировљени епископ нема право учешћа...

Умировљење није литургијске природе, у смислу да он више није Епископ, већ искључиво локално административне...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 02:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sjednica Sabora nije isto kao i Liturgija! I penzionisani svestenik moze ciniti Sluzbu, ali ne moze biti clan Sabora. Tako je i sa PENZIONISANIM episkopom: Sluzba moze, odluke u Saboru ne moze!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Што опет не значи да он не присуствује свим сједницама и да се његов глас (који је иначе уважен у цијелом свијету) не уважава...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Uvazen u cijelom svijetu? O, da, da! Uvazen kod zizijulovaca i ekumenista!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2006, 00:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006, 23:11
Ovaj Vidusa k'o neki pravoslavni Jehovin Svjedok :D

Nasao covjek vezu izmedju Keopsove piramide u kojoj je Alister Crowley od vrhovnog demona Asmodeusa dobio Liber Legis - bukvar savremenog satanizma i biblije, ludilo! :D

Da nisi iz Visokog, tamo su isto nasli neke piramide, kazu da su starije od ovih egipatskih 8)

Vama je pravo dobro, selim se ja u visoko, izgleda da dijele travu za dz. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2006, 07:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
Nasao covjek vezu izmedju Keopsove piramide u kojoj je Alister Crowley od vrhovnog demona Asmodeusa dobio Liber Legis - bukvar savremenog satanizma i biblije, ludilo!

Od koga si čuo ovakvu arhiglupost, od vjeroučitelja možda na časovima vjeronauke? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2006, 23:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Tu "glupost" sam saznao od profesora na Cambridgeu,
cije ime nije za objavljivanje na ovakvim mjestima...

On sam je bio direktan ucenik Crowleya i jedan je od najjacih vitezova teleme danas, a ja to znam jer sam ga i licno upoznao...

Ako te zanima vise javi se na pp.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 00:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Što se mene tiče ne moraš se ustručavati objavljivanja imena...
Dakle izjava da je Knjiga Zakona "bukvar savremenog satanizma" je najveća glupst od navedenih, iako mi ne pada na pamet da te pokušavam uvjeriti u nešto suprotno (drugim riječima vjeruj u šta hoćeš i kome hoćeš). Samo, ako je profesor "jedan od najjačih vitezova Teleme danas" kako može da daje takve izjave?

Još neke stvari je profesor baš profulao. Kao prvo, Krouli je dobio objavu Knjige Zakona u Kairu, ali ne u Keopsovoj Piramidi :-? , nego u stanu u kojem su on i žena boravili na povratku s medenog mjeseca. Odkud profesoru ideja da je objava došla u piramidi (možda mu je rekao Krouli lično LOL).
Drugo, nije je dobio od Asmodeusa, nego od entiteta koji se predstavio kao Aivas (Aiwass), iako i sam Krouli priznaje (iako nevoljno) da je Aivas možda bio manifestacija njegove podsvjesti (inače ja mislim da je bila upravo ta varijanta).
Demonologija me ne zanima ali i ta tvrdnja da je Asmodeus vrhovni demon je ponovo bez osnova, Asmodeus je u demonologiji 32. po rangu a nikako vrhovni.

Ovoliko grešaka u samo jednoj rečenici... Tako da... ili si pogrešno čuo profesora, ili je nešto drugo u pitanju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 18:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Гдје си читао о том бројчаном рангирању демона,у неком католичком катехезису, или код оног њиховог несретника? Сваки демон има много имена... не поуздај се превише у све што прочиташ, оно што је у књигама углавном је искривљена или јако субјективна стварност...Сасвим је друго нешто што ћеш доживјети и сам сагледати...
Нама је Либер Легис основа за све, требало би да се упутиш у тајну Пирамиде, али не прича ми се на оваквом мјесту...

Сад видим зашто је Учитељ вама увијек давао контрадикторне приче.
За вас је све догма, тако типично балкански...Али добро, није свима дато да имају власт називања и сагледавања...

ПС
Citiraj:
u stanu u kojem su on i žena boravili na povratku s medenog mjeseca

Ово је тако слатко...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ја бих вас молио да се негдје нађете вас двојица и да се на миру расправите и договорите, ово је потпуно ван теме.

Отворите нову тему о сатанизму, па пишите до миле воље...

Пријатно!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]