banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 20:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 244 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2006, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Kad vidim ove izvještaje pravo me uhvati tuga što nigdje nema prenosa NBA utakmica...
Ovi sa Sport kluba i dalje pregovaraju sa tom agencijom o otkupu prenosa, ali bojim se da od toga neće biti ništa. Koliko sam čuo, ljudi traže astronomsku cifru za otkup utakmica, koju rukovodstvo Sport kluba ne može i ne želi da plati. Pregovori još u toku, pa još ima nade da ćemo gledati NBA ove sezone.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2006, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Eh...gdje su vremena kad je Sv.Georgije prenosio NBA ligu i kad je rostiljnica Mira bila sponzor prenosa finala... :lol: :lol: :lol:

Ima nesto i u ilegali...ne mora uvijek biti sve legalno. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 12:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Filadelfija oterala Ajversona

Alen Ajverson je odigrao svoju poslednju utakmicu u dresu Filadelfije Siksers. Jedan od najboljih igrača u istoriji kluba želi da ode, a Filadelfija hoće da mu ispuni želju.

"Želim samo da on ode svojim putem, a mi svojim putem", rekao je predsednik Siksersa Ed Snajder.

Tokom "bizarnog" dana, Ajverson je prvo suspendovan sa dve utakmice od strane kluba, a potom je Snajder izjavio da će Klub trejdovati svog najboljeg igrača.

"Iako je teško to priznati, mislim da je promena najbolja za sve. Volim ove momke u timu, volim grad Filadelfiju i zaista sam hteo da se penzionišem kao igrač Siksersa", rekao je Ajverson koji je 11 godina nosio dres ovog NBA tima.

Bili King, sportski direktor i trener Moris Čiks saopštili su da je Ajverson oteran kući pre utakmice protiv Vašingtona zato što se nije pojavio na treningu prethodnog dana, a meč u Čikagu u sredu je napustio zbog bolova u leđima.

"Trenutno tražimo tim koji bi pristao na trejd", rekao je Snajder, a kao potencijalni novi klubovi Ajversona pominju se Boston i Dalas.

Ajverson je drugi strelac lige sa 31.2 poena po utakmici, dok Siksersi trenutno imaju skor 5 pobeda i 13 poraza. Ajverson je bio prvi pik na draftu 1996. godine. Odigrao je sedam Ol-star utakmica, četiri puta je bio najbolji strelac lige, a dva puta MVP Ol-stara. Takođe je bio najkorisniji igrač lige 2001. godine kada je Sikserse doveo do velikog NBA finala.

http://www.b92.net/sport/nba.php?yyyy=2006&mm=12&dd=09&nav_id=222904

http://www.nba.com/sixers/news/snider_quotes_061208.html

Nema sta...zakuvalo se u Filadelfiji.Jest da im je on ogromne novce donosio u klub,ali su ljudi skontali da nikada nece sa njim nista osvojiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 12:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Neće ni bez njega! Žao mi je kad se tako harizmatični igrači sele iz klubova! Gotivim one koji počnu i završe karijeru u istom klubu! Zbog ovoga mu neće biti penzionisan dres, a trebao bi jer nisam nikad vidio igrača sličnog njemu! Jedini sportista u istoriji koji je iste godine bio draftovan od strane NBA i NFL kluba!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 13:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2006, 21:38
On je meni bog i najbolji,mislim da su glupi to ga tjeraju ali ko ih jebe.Poseban IVERSON RULE...gJE GO SA A PREJE BICE PREJAK.Pogotovu u Boston ako predje sa Pirsom ce biti dobar tandem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije Iverson dobar u glavi i to ga je spriječilo da dostigne sam vrh. Doduše sa godinama je postajao sve zreliji. Ove sezone je recimo imao sjajne cifre 30 poena i preko 7 asistencija po utakmici, ali izgleda da rukovodstvo i stručni štab Filadelfije jednostavno nema sluha za te njegove povremene hirove, a o potrošnji lopti da ne govorim.

Citiraj:
Eh...gdje su vremena kad je Sv.Georgije prenosio NBA ligu i kad je rostiljnica Mira bila sponzor prenosa finala...

Eh sretnih li vremena. Samo meni je bio jači TV Simić i onaj njihov sumanuti kometator kome sam ime zaboravio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 15:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Nitro je napisao:
Eh sretnih li vremena. Samo meni je bio jači TV Simić i onaj njihov sumanuti kometator kome sam ime zaboravio.

Petko Šušnjar :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 17:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2006, 21:38
EEEEEEEE da se to hoce desiti.To bi bilo extra,da hoce otkupiti!!!!!!!!
IVERSON RULE

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 18:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2003, 23:19
Vuk_samotnjak je napisao:
Nitro je napisao:

Petko Šušnjar :lol: :lol: :lol:

Nije Petko komentarisao NBA.Mislim da se komentator zvao Rade Micevic i bio je krvav do bola :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 18:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ma neki Dado je komentarisao, svojevremeno je bio i rukometni golman u Kosigu!!! "Michael Jordan je crni panter koji se pretvara da je bik koji sjedi" :lol: Kako takvu glupost može odvaliti komentator???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja cu samo da izdvojim 2 bisera od Dade (rijec je o sezoni kada je Cikago ostvario skor 72:10)

"Cikago nije izgubio od krmokolja"
"Cikago svijetli kao Budzak nocu"
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ali na stranu zaebancija...lik je ipak znao dosta stvari o NBA i osim pomenutih provala,radio je posao kako treba.Kad se sjetim onih debila sa OBN-a (Rusmir i Mirza) ovaj momak za njih ispada bog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Predrag Stojaković, Darko Miličić i Nenad Krstić imaju nameru da na EP u Španiji osvoje prvu košarkašku medalju za Srbiju
Tri člana startne petorke košarkaške reprezentacije Srbije potvrdili su da će sigurno igrati na predstojećem Prvenstvu Evrope u Španiji! Predrag Stojaković, Darko Miličić i Nenad Krstić, prenosi američki CBS, na leto će obući dres "orlova" kako bi pokušali da osvoje prvu košarkašku medalju u istoriji Srbije. CBS posebno citira centra Orlanda Darka Miličića, momka koji je na Svetskom prvenstvu u Japanu na nekoliko utakmica pokazao da može da bude dominantan u reketu.

Predrag Stojaković

- Jedva čekam da se svi okupimo i zaigramo za Srbiju. Zaista nemam ništa protiv prošlosti, ali nakon što je zbog političkih previranja došlo do promene imena u Srbija i Crna Gora, za našu košarku je sve krenulo nizbrdo.

- Bili smo šesti na Evropskom prvenstvu 2003, pretposlednji na Olimpijskim igrama, a i u našoj zemlji na Evropskom prvenstvu smo potpuno razočarali. Na sve se nadovezalo SP u Japanu. Ipak, sada sa novom himnom, koja je u vreme stare Jugoslavije bila zabranjena, sve će da bude drugačije, siguran sam - kaže Miličić i dodaje:

- Selektor Dragan Šakota nam je rekao da će Stojaković sigurno da nam se pridruži. Interesantno, biće to njegov prvi i poslednji nastup za Srbiju, pošto će se u Španiji oprostiti od nacionalnog dresa.

Nenad Krstić je posebno zanimljiv američkim medijima jer je javno optužio Savez za ucene kojima su hteli da ga prisile da otputuje u Japan. Krstić, koji se trenutno po statistici kotira kao drugi centar Istoka, kaže da više ne želi da razmišlja o tome.

- Bilo mi je teško što nisam sa saigračima bio na Svetskom prvenstvu, ali i zbog svega što se dešavalo oko moje odluke da preskočim jednu reprezentativnu akciju. Ali, to je iza mene. Od sada situacija je drugačija, kao što sam i najavljivao. Želim da budem član reprezentacije Srbije - naglasio je Nenad Krstić.

Predrag Stojaković: Ima šanse

Predrag Stojaković u izjavi za Mondo nije hteo da "trči pred rudu", ali je rekao da postoje šanse da zaigra u Španiji.
- Naravno da postoje šanse da igram u Španiji. Kad dođe vreme, razgovaraću sa selektorom Draganom Šakotom i dati mu konkretan odgovor. Sezona je duga i tek je počela, ali budite ubeđeni da ću odgovor na ovo pitanje dati selektoru na vreme. Kad dođe vreme za razgovore, ja sam tu. Videćemo šta će biti, znate i sami kako je bilo ranije, zaista ne znam da li će opet kod nekih ljudi da proradi ego ili ćemo se fokusirati na neke bitnije stvari - rekao je Stojaković.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ming i Pirs zvezde večeri

Devet NBA utakmica odigrano je prethodne noći. Od igrača iz Srbije najzapaženiji bio je i ovoga puta Nenad Krstić, i pored poraza Netsa u poslednjoj sekundi. Hjuston Rokitsi predvođeni fantastičnim Jao Mingom pobedili su Vizardse u Vašingtonu.

Hjuston Rokitsi su pobedili Vizardse na gostovanju čime su još jednom potvrdili da će ove godine zaista biti jedna od najboljih ekipa na Zapadu. Hjuston ima skor 14:6. Jao Ming je postigao 23 od svojih 38 koševa u poslednjoj četvrtini, uz 11 skokova i šest blokada.

"Jao poseduje arsenal koji dosada nisam video. Podjednako je dominantan i u napadu i u odbrani", izjavio je trener Vizardsa Edi Džordan.

Osim Minga, odličan je bio i Ti-Mek sa 28 poena. Gilbert Arinas je postigao 41 koš za Vizardse, dok je Antoan Džejmison ubacio 27 uz 11 skokova.

Boston je bio 18 poena u minusu u jednom trenutku meča sa Nju Džersi Netsima, ali posle toga sve je krenulo na bolje te su Seltiksi slavili 92:90. Junak pobede bio je Pol Pirs koji je postigao pobednički koš sa zvukom sirene. Pirs je meč završio sa 17 koševa, a najefikasniji u redovima Bostona bio je Al Džeferson sa 29 poena i 14 skokova. Nenad Krstić je bio najefikasniji u svom timu sa 20 poena, uz 8 skokova i 3 asistencije za 31 minut na parketu. Vins Karter ga je pratio sa 19 poena i 11 skokova.

Darko Miličić je imao loše veče u pobedi Orlanda nad Fialdelfijom 86:84 sa 2 poena (šut 1/7) i 3 skoka. Posle duže pauze zapažen je bio i Marko Jarić, koji je u pobedi Minesote nad Čikagom 91:81, za kraj serije Bulsa od 7 mečeva bez poraza, ubacio 12 poena, uz 7 skokova i 2 asistencije.

Washington Wizards - Houston Rockets 109:114
New Jersey Nets - Boston Celtics 90:92
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 86:84
New York Knicks - Milwaukee Bucks 115:107
Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 82:89
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 107:75
Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 81:91
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 105:90
Golden State Warriors - New Orleans Hornets 101:80

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2006, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Željko Rebrača kaže da NBA ima negativan uticaj na srpsku košarkašku reprezentaciju i da je hitno potreban kompromis između selektora i igrača
NBA liga može da ima pozitivan, ali i negativan uticaj na košarku jedne zemlje. Nažalost, na našu reprezentaciju uticala je loše i zato nam je neophodan kompromis, kaže legendarni centar reprezentacije Jugoslavije i SCG Željko Rebrača u intervjuu za Hupsvorld. Rebrača je svakako jedan od onih koji pravilno mogu da procene uticaj NBA na ostatak sveta, jer ima ogromno iskustvo sa obe strane Atlantika.

U Evropi nije ostalo ništa što popularni Rebarce nije ostvario, dok je u najkvalitetnijoj ligi na svetu mogao ravnopravno da se nosi sa najboljim centrima.
- Individualno, naši igrači su profitirali odlaskom u NBA, ali se to nekako negativno odrazilo na nacionalni tim. Srbija ima najviše internacionalaca u Americi, a veoma je mala zemlja. Nažalost, naši treneri to ne prihvataju na pravi način.

- Većina starijih košarkaša proslavila se igrajući u Evropi, ali sada mlađi to rade u NBA. Moramo da promenimo način razmišljanja i nadam se da će tako biti. Svi, i Savez i igrači, moraju da se prilagode interesu srpske košarke - kaže Rebrača.

Na pitanje kako objašnjava nedostatak zainteresovanosti srpskih NBA košarkaša za dres s nacionalnim grbom, centar Los Anđeles Klipersa kaže:
- Potpisuju velike ugovore u NBA, jednostavno, ne moraju da se dokazuju na nekom drugom mestu, recimo u reprezentaciji. Nekada je bilo tako da si upravo kroz evropska i svetska prvenstva ili Olimpijske igre stvarao ime u svetu.

- Danas to nije slučaj. Naši stručnjaci moraju da razumeju da pritiscima na potencijalne reprezentativce ne mogu ništa da urade. Takođe, igrači treba da pokažu želju da stanu pod zastavu svoje zemlje. Moramo da pronađemo kompromis.

Rebrača je objasnio i osnovne razlike između funkcionisanja NBA lige i evropske košarke i, poput nekadašnjeg asa Portlanda Arvidasa Sabonisa, priznao da je "preko bare" mnogo manji pritisak.
- Ovde se ne trenira mnogo, akcenat je na utakmicama. Gotovo da ne mogu da se setim kada smo poslednji put trenirali pet na pet. Stvarno poštujem što mi je trener Danlivi posle povrede dao šansu da se brzo vratim na parket.

- Obično igrači u mojoj situaciji izgube mesto u rosteru. U suštini, zadovoljan sam kako stoje stvari, ali to je još daleko od forme u kojoj sam bio pre nekoliko sezona - zaključio je Rebrača, koji je sanirao povredu leđa i počeo da trenira.

Partizan brine o mladima

Nekadašnja zvezda evropske košarke i momak koji je s Partizanom osvojio titulu evropskog šampiona smatra da je njegov bivši klub primer kako treba da se radi s mladim igračima.
- Crno-beli brinu o mladim igračima i to je veoma važno za talentovane klince. Oni dobijaju šansu da već sa 18 godina nastupaju u veoma jakim takmičenjima. U Partizanu su mladi stalno dobijali šansu. Vidim da je toga sve manje. Danas svi jure rezultat i to im je važnije nego da forsiraju mlade - kaže Rebrača.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2006, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rebrača previše filozofira...

Ako neko hoće da igra za reprezentaciju, igraće i ništa ga neće spriječiti. Primjeri Gasola i Novickog su više nego jasni. To što neko neće da igra za reprezentaciju je odraz njegovog ličnog stava i odnosa prema svojoj zemlji. Dirk Novicki je u NBA veća zvijezda nego svi naši igrači zajedno, pa mu nije problem da dođe i igra za jednu osrednju košarkašku reprezentaciju, svaki put kad je neko veliko takmičenje i da sam sebi plati milionsko osiguranje koje je u nekoliko navrata zahtjevao njegov klub. To je u suštini i sve što klub može da zahtjeva, a mislim da ne postoji način na koji bi neki klub mogao da spriječi svog igrača da nastupa za svoju zemlju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2006, 17:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 21:52
Ponude za Iversona.

Iverson to the Clippers for Shaun Livingston, Corey Maggette and either Cuttino Mobley or Tim Thomas.

Iverson to the Grizzlies for Eddie Jones, Dahntay Jones and as many first-round picks it takes to complete the deal.

Iverson to the Timberwolves for Randy Foye, Ricky Davis, Mike James and a first-round draft pick.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 00:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Najbolja je ponuda Clippersa, ako ne žele da bace ovu sezonu pa da rizikuju s Memphisovim pickovima narednih godina!!! Livingston, Maggette i Thomas bi im popunili tri mjesta i donijeli oko 30-40 poena po utakmici!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 00:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
niko ne spominje lejkerse ovde a mislim da su oni jedno od velikih iznenadjenja ove sezone jer igraju fantasticno sa ne tako dobrom ekipom. Ko je god pljuvao po fil dzekson-u (kad je osvajao prstenje sa kobijem i shekom i svi su govorili da bilo koji trener koji ima tu dvojicu bi osvojio toliko prstenja) i on sad pokazuje koliko ima dobar nos za ovu igru i koliko zna da od jedne prosjecne ekipe izvuce maximum. Svaka mu cast

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 00:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nek prođe jedan krug play-offa i ja skidam kapu! Shaq otišao u Miami i tamo i titula, to po meni sve govori o kvaliteti tog igrača! Vjerovatno najdominantniji centar koji je ikad igrao!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobar je Fil...nema govora.Mislim da ce L.A. proci 1 krug Play Offa ove godine.Ali opet je potrebno i malo srece da se tako nesto dogodi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 244 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]