Procitala sam sve vase komentare i sa nekima se u potpunosti slazem,ali neki od vas i ne znaju puno o tramvajima,kao npr. oni koji spominju da tramvaj ne ide i pod zemljom, ljudi pa naravno da ide, jer postoje djelovi grada gdje ide pod zemljom jer to potrebno(npr.center grada ,setalista,parkovi,zgrade u centru,uske ulice itd.)da bi se izbjeglo ugrozavanje postojecih. Ja inace zivim u jednom gradu u Njemackoj koji je velicine skoro kao i Banjaluka,koji ima tramvaje, kako u centru tako i u siroj okolini. Zato sam misljenja da bi uvodjenje tramvaja kod nas bilo jako funkcionalno i korisno,brz prevoz do zeljenog odredista, takodjer velika usteda benzina(koji je kako je svima dobro poznato skup)jer tramvaj ide naravno na struju i istu ne trosi kao sto neki misle puno otprilike kao jedan veci frizider(ali provjericu tacno pa cu napisati)tako da nece biti nestanka struje.Istina da bi se to sprovelo potrebno je uloziti mnogo love, ali kao sto sam vec napisala neki od nasih foteljasa mogli bi malo da odrijese kese za nesto sto bi bilo dobro za nas grad(a ujedno narod bi ih pamtio po dobru za vrijeme njihove vladavine.Sto se tice naseg seljakluka,sto unistavaju buseve i prave haos pa toga vjerujete ima i ovde na zapadu isto tramvaji su puni grafita,stolice isarane itd.Pa sta mislite sta se radi po Beogradu koja tamo bagra defiluje pa opet tramvaji opstaju.Svugdje ima huligana koji nemaju pametnijeg posla do da cine gluposti i prave sranje da se izrazim prosto. A to sto neki od vas tvrde da je BL PREMALEN grad vjerujte varate se i to puno,malo cu vas podsjetiti da BL nije samo N.Varos,Centar 1 Centar 2,Rosulje ,Malta,Borik,Starcevica,,Hiseti,Caire i Laus.Nasa BL je mnogo veca jer tu su dve Novoselije,Seher,Karanovac,Budzak 1,2,3,4,Cesma, Rakovacke bare,Motike,Sargovac(S.Milanovac),Pavlovac,vidikovac,Dervisi,Zaluzani,Trn,Vrbanja mozda sam nesto zaboravila ,ali dragi moji sve je to Banjaluka (istina nekad su to bila sela na ulazu u BL ali grad se kao sto je normalno siri.Evo dacu vam jedan mali primjer ja recimo od moje kuce idem na posao tramvajem i to sa dva ,prvo idem jednim tramvajem nekih 5 stanica do centra,i onda presjedam u drugi kojim do posla idem ni manje ni vise vec 20 stanica i to vise nije centra ni blizu vec industrijska zona.kad se to prenese u kilometre ja sam otprilike 20 km dalje od moje kuce a 17km od centra,ali tramvaji su ovdje glavno prevozno sredstvo,pa voz pa onda na kraju bus(jer busom sto predjem sa tramvajem za 25min vozila bih se nekih 2h iskreno moje misljenje je da bi nam tramvaji bili i vise nego korisni.Vjerovatno neki od Forumasa su povezani bar na neki nacin sa vlascu pa ne bi bilo lose da se da na razmatranje ovaj predlog.Vjerujem da bi bilo donacija iz cijelog svijeta kako od nasih ljudi tako i od stranih ulagaca jer neko bi opet imao korist od toga.Naravno za nase uslove ne bi bilo moguce nabaviti nove tramvaje, ali za pocetak polovne jer svaki odavde sa zapada bio bi bolji od onih u BG.Veliki pozdrav svima i malo razmislite prije nego sto napisete bezveze komentar,neki od vas su zaista napisali bas nepromisljene komentare ali mozda i ne znanje igra ulogu.Oprostite nisam nikog htjela da uvrijedim,rado pratim forum i ponekad se tako slatko nasmijem i obradujem.
PS.
Iskren i srdacan pozdrav za "Veliki" i molim te nemoj da cujem vise da je BL mali grad. Javi se na pp