Неке ствари се полако кристалишу, изгубио сам корак са технологијом захваљујући послу па сад полако убрзавам корак
Немам намјеру чекати до прољећа због 200км највише колико би уштедио. Сад сам се наложио да узмем машину па то ти је.
Начитао сам се доста по форумима да не би овде смарао са глупим питањима а и фино је кад се сам упутиш у ситуацију.
Све ми говори да је најпаметније узимати C2D 6300 у овом моменту. 6600 је доста скупљи а за годину дана ће најјачи у C2D бити као сад најслабији модел... ваљда.
Моја нека одлука полако пада на:
Матична: GIGABYTE GA-965P-DS4
Процесор: C2D 6300
Меморија: 2x1Gb неке квалитетније, незнам каква је понуда у БЛ нисам се још распитивао али мислим да би Kingmax одрадио посао
Имам 1 sata2 320 Seagate barracuda 16mb и 2 x 120gm Maxtor 8mb
е сад мучи ме мало једна ствар, да ли ова два старија maxtora могу да послуже овој конфигурацији и да ли је нека претјерана разлика са sata2 дисковима...тј. колико су уопште бржи и да ли је болје држати систем на 2 x 120gm sata1 увезани у stripe ili je bolji ovaj single 320 sata2???
Нисам никад клоковао машину али би се волио мало поиграти, ништа претјерано. Колико сам прочитао ова МП је добра за клок.
Ех сад меморија... волио бих наћи неку са мањом латенцијом, прочитах да је то битно код клоковања. Која је то меморија и гдје се може наћи у БЛ?
Кућиште + напајањe? Која је најоптималнија комбинација да се може наћи у БЛ? Волио бих узети неко квалитетно напајање, на томе не треба штедити, ваљда?
И на послијетку бавим се графичким дизајном и помало анимацијом. Значи Illustrator, Photoshop, After effects, 3dsmax....
Јасно ми је шта је најбоља конфигурација за дизајн али ипак покушавам бити реалан, не исплати се узимати најјачу машину кад то код нас нема шансе да отплатим за 3 год. А с друге стране надограђена ова наведена конфигурација ради и више него само посао
Коју графичку карту препоручујете ако узмемо у обзир за шта ми треба, знам да је раније Nvidia била боља због супериорнијег Open GL-a , а то много значи у MAX-у
Много питања сам поставио,
Увјек је било фрустрирајуће узимати комп...УХ!
Хвала на досадашњем feedback-у